Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 348
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
 искам да попитам дали е сигурно това че могат да се приемат с други лекарства...защото чета че есенциите,комбинациите съдържат алкохол,а с някои лекарства той е забранен ? може ли някой да разясни

# 376
Количеството алкохол е незначително- ок 10-тина мл  в шишенцето,което стига за около месец.Но алкохолът може да се намали,замени с оцет или да се приготвят без консервант.В последния случай гледайте за замътняване или вмирисване на разтвора,а може да си ги съхранявате и в хладилник. Peace

# 377
  • Бургас
искам да попитам РР колко време мога да го пия успоредно с обичайната комбинация?

# 378
искам да попитам РР колко време мога да го пия успоредно с обичайната комбинация?
Достатъчно дълго.
Няма правила.Вслушайте се в нуждата на тялото си!...
Rescue Remedy  се приема обикновено до седмица след първоначално започване на комбинацията за да направи лечебните кризи по меки и плавни(ако разбира се има такива ).Както и за ден-два , ако в началото не сме имали нужда от него , а лечебните кризи се появят в края на лечението.Самата аз, първата година когато започнах да използвам за самолечение капките на д-р Бах,  получавах  такива кризи след 3 седмичен прием на комбинацията си.
До като имате нужда и усещате неговата подкрепа може да се приема.Ако комбинацията е точна и ви действа добре ,не е нужно постоянно да се подкрепяте със RRemedy, а САМО ПРИ НУЖДА.НУЖДАТА, може да трая от няколкодневни приема за ден-два, до 2 седмичена помощ.При хора с постоянно нарастваща нужда и хора подложени на постоянен стресов дразнител(карцином,) могат да го пият постоянно и дано Господ бъде с тях!

# 379
  • Бургас
благодаря   bouquet

# 380
На каква цена предлага д-р Пашкулев капките?
В Русе продават ли се в някоя аптека?

# 381
Здравейте!

Имам изписана комбинация от капки на д-р Бах, от хомеопатът ми. Въпросът ми към вас е много глупав, за което предварително се извинявам! Интересува ме дали има някакви изисквания относно приемането, подобно като при хомеопатичните лекарства - да е в разстояние от прием на вода и храна, примерно, да се пазят от антидотиране от излачващи магнитно лъчение уреди, както и от разни по-силни подправки или специфични храни, билки, като мента, какао, кафе и т.н?

Аз ги приемам директно - по 4-5 капки ми е изписал 1/2 час след хранене, 3 пъти дневно. На шишенцето са изписани цифрите: 9, 19, 21, 37, 38. В един от линковете в началото на темата - Терапията на Д-р Бах - са изброени под номера. Да считам ли, че моите отговарят на номерата в този линк?

# 382
  • София
Няма никакви изисквания относно приемането, не е необходимо да има разстояние от приема на храна вода, капките дори могат да се слагат в храна и напитки Simple Smile
Не се антидотират от други храни или електромагнитни лъчения. Обикновено се вземат 4 пъти на ден по 4 капки.
Да, номерата на етикета отговарят на съответните есенции Simple Smile

# 383
Благодаря за пълния и бърз отговор, Стелфи!  Hug

И още нещо да питам, сетих се в движение Simple Smile - ако комбинацията не е коректна, какво следва от това? Може ли да ми повлияе негативно, както при погрешно лечение с хомеопатия?

# 384
  • София
Слава Богу не! И аз се притеснявах от това в началото, но при цветолечението ако някоя есенция не е избрана правилно просто няма да подейства. Няма никакви странични ефекти.

Единствено в началото на лечението можеш евентуално да почувстваш усилване на симптомите (подобно на лечебната криза в хомеопатията), но това преминава в рамките на седмица. Не спирай да си пиеш комбинацията. Можеш да вземаш и Рескю Ремиди за по-бързо преминаване през "кризата" Simple Smile

Успех!  Hug

# 385
... капките дори могат да се слагат в храна и напитки Simple Smile

поправка  Naughty
в храна не се слагат есенциите!!! От къде я почерпи тази информация?
В напитка може да се приемат капки ,но никой никъде не препоръчва да се накапват в храна.Моля малко уважение към този вид терапия Crossing Arms

# 386
  • София
Ами такъв спомен имам - някъде четох (не помня къде вече), че може във всичко едва ли не.
Сори за грешката, добре че има кой да поправи недоразумението Crazy

# 387
къде е тук недоразумението Thinking
и уважението тук няма нищо общо  Peace
да,капките могат и да се пият в течност,и да се ядат,ако трябва Grinning и да се капят в обувките/любимата ми Б.Мацарела Heart Eyes/или върху възглавнцата,....
малко повечко интуиция, моля  Peace  и вяра в собствените преценки Grinning

# 388
къде е тук недоразумението Thinking
и уважението тук няма нищо общо  Peace
да,капките могат и да се пият в течност,и да се ядат,ако трябва Grinning и да се капят в обувките/любимата ми Б.Мацарела Heart Eyes/или върху възглавнцата,....
малко повечко интуиция, моля  Peace  и вяра в собствените преценки Grinning
не бих сложила, нито препоръчала на някой да накапва капките в храната.
Достатъчно е това, че можеш да ги пиеш или накапваш или прилагаш като компреси върху себе си.Всички други "методи" на приложение отричат свободният избор.За да се аргументирам ще кажа защо: Когато жена желае да прилага тайно този вид терапия на своя съпруг(защото той имал проблем !!!), който хал хабер си няма и не желае помощ за нищо, препоръките да се накапват в/у възглавнички, обувки, зад гърбът и в храната -ми звучи грубо и завоалирано. Няма ненаказано добро!!!Такива случаи не са единични .
Барбара Мацарела е чудесен автор, но не ми е гуру.Съгласна съм с нея(теб), че е написано,но това може да е изключение и то само при  деца, но не и при възрастни(обясних по-горе защо).И не бих афиширала така гласно с големи букви, защото не е ясно кой ще го прочете и за какво ще го използва.Възрастния е отговорен за избора на собствения си  живот и поведение.
Това е моята собствена преценка Peace Интуицията е прилагам успешно в избор на точната есенция.
Успех на прилагащите този вид терапия  bouquet
п.п. Моля за извинение, ако на някого тонът ми е прозвучал грубо.Нищо лично.

# 389
feyaa ,по принцип съм съгласна с теб-в частта за ненаказаното добро!
останалото сме го коментирали повече от веднъж,в старите теми
не виждам някой да оспорва,че е съмнителен тайният подход Peace и,че точно затова иде реч!
Възрастния е отговорен за избора на собствения си  живот и поведение.“ -това е основната нишка,обаче в моите разсъждения  Peace-отговорното поведение,както спрямо собствените решения,така и спрямо чуждите желания!
и още нещо-защо за децата да е приложимо като изключение?те не са ли равноправни членове на обществото?

ще споделя собствен опит,защото мисля,че е необходимо Peace
доста време мина,откакто се опитвах да предлагам  на мъжа си капките за пръв път
не искаше да ги пие,не им вярваше,но не съм го лъгала ,а го измамих Wink-накарах го да ми позволи да му ги капя където се сетя-по дрехи,в обувки,на възглавницата,при масаж....след като не правят нищо,какъв може да е проблема  Wink -това беше първата стъпка само..

Общи условия

Активация на акаунт