Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 319
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
тукMustard  се споменава като декомпенсираща фаза на пътеки 7 и 10. Не видях други цветове да се повтарят,нали не е печатна грешка?

Благодаря за линковете  Hug

Благодаря за отговора,Фея !

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 16:09 от Трапезица

# 436
тукMustard  се споменава като декомпенсираща фаза на пътеки 7 и 10. Не видях други цветове да се повтарят,нали не е печатна грешка?

Благодаря за линковете  Hug
Не, не е печатна грешка

# 437
  • на брега на морето
а за шише 15 мл. аз бих сложила по 2 капки от единичните концентрати или по 4 от RR.

Понеже нямам шише от 30 мл, а от 20 ще се ръководя от горното обяснение на Есме относно разреждането. Обаче от разреждането по колко капки да слагам във водата? Предполагам (слагам 10 капки от комбинация във водата на зайчето), че трябва да сложа пак 10 капки, защото (по моята математика  Embarassed) концентрацията е еднаква с тази от шишенце от 30 мл.

# 438
според някои автори пътеката Centaury - Holly - Pine е проявена при над 80% от хората родени между 1958 и 1971.
това се дължи на факта, че в рождените им хороскопи Плутон е в Дева, която пък е "управител" на Centaury  Wink

# 439
според някои автори пътеката Centaury - Holly - Pine е проявена при над 80% от хората родени между 1958 и 1971.
това се дължи на факта, че в рождените им хороскопи Плутон е в Дева, която пък е "управител" на Centaury  Wink
А колко време за една типична дева се приема, аз имам чувството,че седмица две след като спра комбинацията имам нужда отново Rolling Eyes, смисъл "лекува" ли се това вкоренено в характера състояние. Да добавя,че и Olive може да помогне при типа Centaury Peace

# 440
тукMustard  се споменава като декомпенсираща фаза на пътеки 7 и 10. Не видях други цветове да се повтарят,нали не е печатна грешка?

тук към края на я има оригиналната таблица с пътеките от книгата, само че пътеките са разположени вертикално
http://www.amazon.com/New-Bach-Flower-Therapies-Emotional/dp/0892815299

А колко време за една типична дева се приема, аз имам чувството,че седмица две след като спра комбинацията имам нужда отново Rolling Eyes, смисъл "лекува" ли се това вкоренено в характера състояние.

mimkis, не ти разбирам въпроса.
по принцип не се пие цялата пътека (и трите цветя) едновременно.
за кое състояние говориш като "вкоренено"?
а от това, че си Дева не следва автоматично, че имаш изявена пътеката.

# 441
Esme,

а за това какво мислиш? 

"Най-важното правило в тази терапия е организирането на пътеките – трябва да следим реда, като започнем първо с външнен цвят, комбиниран с най-належащи декомпенсационни, и след това приемаме комбинацията на пътеката, докато се достигне състоянието на комуникационния цвят."

* * *
За пътеките ще пиша разсъждения друг път. С две думи, мисля, че логични са двете поредности.

Heart Eyes    Hug

# 442
Здравейте!
Може ли да се спазва диета за намаляване на телесното тегло и за прочистване на организма, когато се приемат баховите есенции ?
Възможно ли е такава диета да намали тяхното действие?

# 443
Esme,

а за това какво мислиш? 

"Най-важното правило в тази терапия е организирането на пътеките – трябва да следим реда, като започнем първо с външнен цвят, комбиниран с най-належащи декомпенсационни, и след това приемаме комбинацията на пътеката, докато се достигне състоянието на комуникационния цвят."

Amitola,   Hug

Според Крамер първата комбинация трябва да съдържа:
1.   Star of Bethlehem
2.   всички останали външни цветя, които са подходящи, защото не могат да се третират дълбоките емоционални проблеми, докато съзнанието не престане да се конфронтира с обкръжаващата среда.
3.   най-важните намерени декомпенсационни цветя, защото общата бройка на цветята в комбинацията не трябва да надхвърля 7.

Ако въпреки това бройката надхвърля 7, декомпенсирщите цветя се заменят с  Wild Oat. Комбинацията се пие 4-6 седмици.

Следващите комбинации се подбират по следните критерии:
1. интензивност на пътеката- доколко дълбоко е изпаднал пациента в декомп. състояние
2. от разговора с пациента се подбират най-приложимите според него.
3. физическите симптоми сочат най-интензивните емоционални проблеми.
4. най-изявените проблемни зони от Body maps показват най-спешните цветя за конкретния момент.

# 444
# 445
  Есме, отговорила си ми  в следващия пост Peace Въпроса ми беше, ако си типичен представител на някое цвете, колко време трябва да се приема и в какъв ред комбинацията. Аз пия Larch,Mimulus,Holly, Century, понякога добавям и Olive и Star of Betlehem, чувствам се добре докато ги пия, но като спра за най-много месец отново усещам, че имам нужда от същата комбинация, което ме наведе на мисълта, че някъде бъркам и този отговор ми беше нужен
Цитат
1.   Star of Bethlehem
2.   всички останали външни цветя, които са подходящи, защото не могат да се третират дълбоките емоционални проблеми, докато съзнанието не престане да се конфронтира с обкръжаващата среда.
3.   най-важните намерени декомпенсационни цветя, защото общата бройка на цветята в комбинацията не трябва да надхвърля 7.
Благодаря  bouquet

# 446
  • Бургас
благодаря за линкът и аз.   bouquet

а какво мислите за определянето на есенциите по наталната карта?
според този метод при мен излизат само 5 есенции, като никоя от тях не съм включила в комбинацията си. едната от тях ми се пада според цели 5 критерия, а не я смятам за чак толкова нужна в настоящия етап.

# 447
Здравейте, вчера попаднах за пръв път на темата и ми се стори много интересна. Имам детенце на почти 2 годинки, което отскоро ходи на ясла ... отначало ходеше с желание, но след едно боледуване всичко се промени - още като се събуди сутрин и му кажа, че ще го преобличам започва един рев, тръшкане, лягане по земята и така в колата и по целия път към яслата, че и вътре в нея...той от бебе е все с мен ( нямаме баба и дядо наблизо)... От прочетеното от снощи до сега сътворих една комбинация : Red Chestnut (25), Walnut (33), Chycory( 8 ), Aspen(2), Vine(32).
Мислите ли, че е подходяща? Благодаря предварително за вниманието   bouquet

# 448
Здравейте, вчера попаднах за пръв път на темата и ми се стори много интересна. Имам детенце на почти 2 годинки, което отскоро ходи на ясла ... отначало ходеше с желание, но след едно боледуване всичко се промени - още като се събуди сутрин и му кажа, че ще го преобличам започва един рев, тръшкане, лягане по земята и така в колата и по целия път към яслата, че и вътре в нея...той от бебе е все с мен ( нямаме баба и дядо наблизо)... От прочетеното от снощи до сега сътворих една комбинация : Red Chestnut (25), Walnut (33), Chycory( 8 ), Aspen(2), Vine(32).
Мислите ли, че е подходяща? Благодаря предварително за вниманието   bouquet
Аз бих променила леко комбинацията ти с :Star of Bethlehem;Red chestnut;Heather;Aspen;Walnut

# 449
малко за преговор

тук

При тръгване на детска градина:

Red Chestnut +Walnut+Chicory+Honeysuckle+Aspen(Mimulus)

Различните методи на приготвяне и приемане на комбинациите:

1. Метод на чаша с вода:
Методът на чашата с вода е особено подходящ при остри кризи и при кратковременно приемане. Той се препоръчва при започване на терапия с цветята на Бах. Всяка сутрин в голяма чаша с изворна вода се капват по 2 капки от всеки изходен концентрат (4 капки за Рескю Ремиди) и сместа се пие на малки глътки през целия ден.
Трайност - до 24 часа

2. С бренди или ябълков оцет:
Вземете 20 ml ( 30 ml) тъмно шишенце с капкомер. Налейте до 1/3 или 1/4 бренди (ябълков оцет) и го допълнете с изворна вода. За 20 ml-рово шише капнете по 4 капки от избраните есенции (за 30 ml - по 6 капки от есенция). За Рискю капките се удвояват.
Пие се по 4 капки 4 пъти на ден: сутрин след ставане, преди обяда, преди вечерята и вечер преди лягане.
Съхранение: на хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, далече от GSM, РС, телевизор и други електроуреди
Трайност: 2 месеца за приготвена с бренди комбинация; 1 месец за тази с ябълков оцет

3. Само с вода:
Приготвя се като в предишния метод, но без бренди или оцет
Съхранение: в хладилника
Трайност: максимум една седмица

от тук

най-често употребяваните цветни есенции при бебета

При колики- капки „Спешни капки” + Дива ябълка (Crab Apple);
При отбиване – Орех (Walnut) – за промяна
Слабонога (Impatiens) – за нетърпението и раздразнителността
Повет (Clematis)- за бебета, които сучат прекалено дълго
При никнене на зъби – капки „Спешни капки”, Орех (Walnut), Дива Ябълка (Crab Apple)
При отказване от биберон – Червен кестен (Red Chestnut), Орех (Walnut), Нокът Honeysuckle)
При приучаване към тоалетни навици – Орех (Walnut), Лиственица (Larch), Дива джанка (Cherry Plum), Пъпка от конски кестен (Chestnut Bud);
При вдигане на температура – капки „Спешни капки”. Ако температурата е над 38 ° към „Спешни капки„ може да се прибави и есенцията Джел (Holly)– дава се 2-3 пъти през 15 минути, след това през 30 мин, през 1 час и така до спадане на температурата.

от тук

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 15:33 от esme_bolger

Общи условия

Активация на акаунт