Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 320
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
Моля,който има инфо ( линк) за пътеките на Крамер да го сподели!Даван е в минали теми,но не съм си го запазила,а не го открих в 1 пост.Има ли някъде превод на БГ ,дори схематично? Благодаря!

# 421
  • София
Открих това от първия пост на темата - в Цялостен метод за самолечение. Дано да ти свърши работа Hug

# 422
  • на брега на морето
комуникация      Kompens        Декомпенс             Сл. знак          Планета

Centaury             Holly                  Pine                      Дева             Меркурий
Cerato                Vine                   Wild Oat                Близнаци      Меркурий
Sclerantus           Rock Water         Crab apple            Везни            Венера
Gentian               Willow                Wild Rose             Телец            Венера
Water Violet        Chestnut bud       Beech                   Водолей        Сaтурн
Chicory               Red Chestnut       Honey suckle        Скорпион      Сaтурн
Mimulus              Heather               Mustard                Козирог        Сатурн
Vervain               Horn Beam          White Chestnut      Лъв               Слънце
Agrimony            Vervain               Sweet Chestnut      Стрелец        Юпитер
Rock Rose           Agrimony            Cherry Plum           Риби             Нептун
Impatients           Olive                  Oak                       Водолей        Мaрс
Clematis              Impatients          Mustard                 Рak               Луна
Това са пътеките.

# 423
Благодаря за отзивчивостта ,девойки  Hug  bouquet

# 424
Здравейте момичета,

Ще ползвам за първи път есенциите на д-р Бах за голямото си дете, което е на 3 г. и 9 м.
Искам да започна само с една за да изпробвам ефекта. По-късно мога да направя комбинация.
Въпросът ми е как да приготвя есенцията в шишенце с капкомер от 15 мл. На първа страница прочетох, че ако шишенцето е 30 мл. трябва да го приготвя с 1/3 бренди, 2/3 дестилирана/преварена вода и 2 капки от концентрираната есенция. Това означава ли, че за шише 15 мл. трябва да капна само една капака от концентрата при същата пропорция на бренди и вода.
Благодаря ви предварително за отговорите.

# 425
  • на брега на морето
По 1 капка от есенция на 10 мл е правилото. За РР броят на капките са удвоява. За стабилизатор може да ползваш качествен ябълков оцет, за да не слагаш алкохол. Може да си направиш разреждане само с вода, но то трае седмица и се съхранява в хладилник.

Направих си разреждане с Джел за гнева. Много добре действа, повлия дори вътрешното ми напрежение. Разреждането направих само с изворна вода.

# 426
По-добре с изворна вода.Дестилираната не е така "жива"  Peace

П.С.Дестилирана вода ползвам за хомеопатичните на децата .

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 15:04 от Трапезица

# 427
  • на брега на морето
Чувала съм че дестилираната вода дори не се пие.

# 428
Петя, благодаря ти ! Hug

# 429
  • Бургас
а как се използват тези пътеки?

аз още повече се обърках какво да пия.  Tired имах див овес в комбинацията, междувременно емоционалното ми състояние се промени и реших да сменя някои от есенциите. но сега се колебая между повече неща.  Rolling Eyes въобще не знам да сменям ли есенции при това положение?

# 430
  • на брега на морето
http://bach-remedies.hit.bg/Bach-die-Schienen.htm

Погледни тук, но имай предвид, че съм съвсем новачка в това поприще, т.е. може да не ти давам необходимата информация  Grinning

# 431

... 2/3 дестилирана/преварена вода и 2 капки от концентрираната есенция. Това означава ли, че за шише 15 мл. трябва да капна само една капака от концентрата при същата пропорция на бренди и вода

НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ДЕСТИЛИРАНА ИЛИ ПРЕВАРЕНА ВОДА!
такава вода има нарушена структура и не е подходяща за работа с Есенциите.
използва се изворна. най-добрият вариант е да се качи човек на Витоша и да си налее от някоя чешма в планината - хем разходка, хем и вода - двойна полза  Mr. Green
а иначе в търговската мрежа има достатъчно видове изворна или трапезна вода (с ниска минерализация) и не е проблем и да се закупи.

а за шише 15 мл. аз бих сложила по 2 капки от единичните концентрати или по 4 от RR.

# 432
Цитат
Например, ако едно дете е кротко, винаги в добро настроение, некапризно – то е "Centaury" , и ако се случи нещо ужасно в живота му, човекът ще се чувства виновен за всичко – ще се премине в състояние "Pine" и в течение на годините най-вероятно индивидуалността му ще претърпи друга промяна, защото се е уморил да се чувства виновен и ще започне да изпитва яд и омраза - ще премине в състояние "Holly" .

с това обяснение не съм съгласна. Peace

логиката е следната:
1. човекът е услужлив и се старае да е полезен за околните.
когато обаче желанието да услужи излезе от норма, се налага да се коригира с Centaury.
2. ако състоянието не се коригира навреме и положението се задълбочи, се стига до "компенсиране" - човекът усеща, че злоупотребяват с неговата услужливост и започва да реагира агресивно и да казва "не" по подразбиране  Mr. Green - т.е. преминава в състояние Holly
3. ако компенсаторното състояние не се коригира навреме, се стига до "декомпенсаторно" - човекът изпитва вина за това, че е реагирал негативно и агресивно - вече се нуждае от Pine

# 433
от тази книга може да се научи повече за пътеките http://books.google.bg/books?id=IB9c4T5rr6sC&printsec=frontc … amp;q&f=false

пътеката Centaury - Holly - Pine се коментира на страница 7

# 434
  • на брега на морето
Най-сетне ми се изясни що е това пътека Embarassed
Есме,  Hug

Общи условия

Активация на акаунт