Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 247
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Понеже писах преди седмица, не исках да се повтарям. Тиковете са от стрес, беше нападнат в парка и бит от големи момчета, оказаха се крим. проявени известни на полицията. Нервноста се изразява в мрънкане, все аз ли това, все сесърди безпричина или при отказ за нещо от наша страна. Обича да си налага, пробвада проявява инат. Напоследък го намирам дори и разсеян или незаинтересован към домашните си от у-ще.
Извинявай, това съм го пропуснала.
Ами в такъв случай, мисля, че е най-добре на първо време да пие само Star of Betlehem или пък РР. Да се изчисти от спомена/травмата. А после да се работи по другите проблеми-нервност, незаинтересованост, разсеяност (които са много типични за възрастта му, навлиза в пубертета, имаме си тема за родените 2003г., ако искаш заповядай при нас, поне ще се успокоиш, че не е само твоето дете така

# 616
very nice- сърдечно ти благодаря. Колко време да давам  Star of Betlehem или пък РР?
може ли линк към темата?  bouquet

# 617
Причина да не проговори няма. Здравословно всичко си му е ок.
Една позната ми каза (без да съм я питала), че детето не проговаря, защото аз му чета желанията още преди той да се е опитала да ки каже. И като се замислих е права. Аз зная какво той иска във всяка ситуация. Решила съм сега да се опитам да се въздържам и да го чакам да си поиска каквото му е нужно.
Той расте в двуезична среда и разбира и двата езика. От около 2 месеца съм спряла обаче да му говоря на бг, защото искам да проговори поне на един език.
Мисля да започна да му давам chestnut bud.Друго подходящо не намирам.
Не е нито свит, нито необщителен. Напротив, просто се оправя и без думи.
На логопед още не искам да ходя. Като отида веднъж, няма мърдане. Става клиент. Той е частно осигурен, и от такива като него изкарват повече пари.
Ако и на 3 не говори, така или иначе ще трябва да ида, но ми се иска до тогава да има развитие.

# 618
Lolita007 ,Моят син също проговори след 2г.7м. До тогава си мучеше,макар да знае всички букви и може да произнася звуковете.Сега си говори добре с правилни изречения.Затруднява се само на Р и Л,но с времето ще ги изглади,надявам се.
Не съм го водила на логопед,нито на психолог.Послушах личната ни лекарка,която каза,че щом детето се развива нормално,ще го изчакаме.

Може да развивате фината моторика-рисуване,да ниже макарони  с конец,има различни игри ,потърси в мрежата.

Моя приятелка има дечица,които растат в мултиезична среда-български, английски, арабски, френски. Казва,че децата се справят с това много по-лесно от възрастните.

Разбирам опасенията ти,но вярвам,че са неоснователни и с или без помощ,детето ще проговори.

# 619
  • София
Мили мами здравейте!Обращам се към Вас,защото се обърках съвсем.Една докторка ме насочи към капките на д-р Бах,защото детето ми е много буйно,агресивно и неконролируемо,а е само на 2 години и 7 месеца.Но въпроса ми е кои точно капки биха му помогнали?

# 620
Здравей ,antigona

буйно,и неконролируемо-Cherry plum

агресивно   Holly

Ако споделиш подробности,ще изскочат и други цветове .терапията е напълно подходяща за толкова малки деца и се съвместява с всякакъв вид лечение .

# 621
  • София
Благодаря за отговора Трапезница!Ето и още подробности...постоянно налагане и настояване с цената на всичко,желание за чупене(на играчки,на предмети или общо казано на всичко,което не му е угодно),често неспокоен сън.Незнам вече къде да търся лек и силно се надявам това да помогне.Всяка вечер ходим със страх в детската да го взимаме,всеки ден едно и също..."вашето дете направи това,бутна и удари еди кои си деца" вече се чудя има ли начин и моето дете да е като другите,а не лошото и неудържимото!

# 622
постоянно налагане и настояване с цената на всичко  Vine

КОнсултация с психолог?

# 623
  • София
Точно психолог ми каза за тези капки,но по телефона.

# 624
  • Sofia
Здравейте!Нова съм тук!
Действат ли капките заедно със хомеопатия?Някъде бях чела, че не може да се употребяват и двете  newsm78
По време на раждането мисля да използвам Р.Р. и Арника, та се питам ще има ли ефект или..
Благодаря  bouquet

# 625
Действат,да.
Някои (класически ) хомеопати избягват да ги ползват заедно ,за да не се маскира ефекта на ХО лекарство.Въпрос на личен избор на лечителя!

# 626
  • Sofia
Трапезица, разбрах, благодаря ти  bouquetНе съм привърженик на класическата хомеопатия  Hug

# 627
Здравейте!
Преди няколко дни открих темата и искам да се консултирам с вас за капките.
Искам да си поръчам, но не знам кои точно / дали само едни или комбинация.
Става въпрос за по-малкото ми дете, тя е на 10 месеца - роди се в 9-я месец напълно доносена, поради проблеми с дишането и др.неща се наложи да бъде 1 месец в кувьоз. Виждахме я по веднъж на седмица за много кратко време.
Сега вече е едно здраво детенце , но е доста страхлива, плаче при излизането ми от стаята въпреки че не остава сама. Нощем също се буди и плаче , неспокойна е понякога.
Рескю ремеди дали е за нас, какво ще ме посъветвате да взема?

# 628
катеринче,Добре дошла !
Ето моите предложения за комбинация на детето -Star of Bethlehem-  за преживяната травма
Milulus- за конкретните страхове,които има детето
Walnut-да се подсили енергийната защита

Помисли и за себе си,ако усещаш травми и притеснения от случилото се. Децата усещат енергията на близките си,особено на майките си.

# 629
shushina,аз ползвах арника и рескю преди и след раждането Peace

Общи условия

Активация на акаунт