Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 339
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
*Цветенце*, моето предложение за комбинация за детето е следното:

2 Aspen + 20 Mimulus + 26 Rock Rose + 6 Cherry Plum + 33 Walnut + 12 Gentian.

Разбира се + Рескю Ремеди винаги при нужда.

бих заменила Gentian  с  Larch в този случай
... за да може да се отпусне и да добие увереност в способностите си...

# 511
Благодаря.  bouquet А това отпред са броя на капките или? Трябва ли да ги смесвам, или пък по отделно? Извинете за въпросите, но доста четох и все още ми е мътно  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 09:22 от *Цветенце*

# 512
Благодаря.  bouquet А това отпред са броя на капките или? Трябва ли да ги смесвам, или пък по отделно? Извинете за въпросите, но доста четох и все още ми е мътно  Rolling Eyes
това са номерата на есенциите.

# 513
Здравейте!
Малката ми дъщеря е на 2 месеца и има проблем с коремчето.Към 20 и ден започна много да пръцка,от което постоянно се напъва и пъшка и не може да спи спокойно.Също ака на 5-6 дни,но понеже е изцяло на кърма,не се притеснявам особено.Тъй като е много малка не мога да разбера какво е емоционалното и състояние,но от Хейс прочетох че:
Стомах-Ужас,Страх от новото,Неспособност да се асимилира новото.
Газове в червата – вкопчване,страх от несмлени идеи.
За колики знам,че се дава рескю и ябълка,но не мисля че при нас проблема е колики.
Според вас какви са подходящите капки за нея.

# 514
Здравейте!
Малката ми дъщеря е на 2 месеца и има проблем с коремчето.Към 20 и ден започна много да пръцка,от което постоянно се напъва и пъшка и не може да спи спокойно.Също ака на 5-6 дни,но понеже е изцяло на кърма,не се притеснявам особено.Тъй като е много малка не мога да разбера какво е емоционалното и състояние,но от Хейс прочетох че:
Стомах-Ужас,Страх от новото,Неспособност да се асимилира новото.
Газове в червата – вкопчване,страх от несмлени идеи.
За колики знам,че се дава рескю и ябълка,но не мисля че при нас проблема е колики.
Според вас какви са подходящите капки за нея.

Първо задължително е Rescue remedy  при вас за да успокои и тушира емоционалнато състояние на детето+Walnut+Holly+Crab apple(те добре ще се комбинират със Спешните капки)Това, че е на кърма -не бива да те успокоява! Можеш да му правиш масажи по посока на часовниковата стрелка за да стимулираш работата на дебелото черво, както и да му правиш компресчета няколко дни със Rescue Remedy  на коремчето.Акито задържано толкова дълго в тялото на едно дете(5-6 дни, какво става за бебе на 2 месеца) са токсини и нищо чудно че не се чувства никак добре и пръцка.Нужно е да  се консултираш с педиатъра и споделиш това, както и да приемаш ти някакви храни като:
сушени сливи, кайсии, ленено семе и мн.др....за да подпомогнеш чрез кърмата си да се изхожда по често бебето.Твърдите изпражнения, които се дехидратират вследствие по-дългият им престой в червата на детето са доста твърди и болеснени при излизане и могат да му направят фисура.А това е доста болезнено.
Това споделям от личен опит Peace

# 515
feyaa,благодаря за бързото включване.
Масаж на коремчето правя при всяка смяна на памперса,ефект има излизат доста газове.Разхлабващи  храни  ям доста,а аз нямам проблем с стомаха. И въпреки че ака рядко,акото си е съвсем нормално.Питах педиатъра  и ни изписа еспумизан,но няма ефект и го спрях.
Незнам какво стана,но до 20 ден акаше по 7-8 пъти и изведнъж....
Компреса на коремчето може ли с РР крем?
Последен въпрос- рескюто да го добавя към останалите,или да давам допълнително по 4-5 капки  bouquet

# 516
feyaa,благодаря за бързото включване.
Масаж на коремчето правя при всяка смяна на памперса,ефект има излизат доста газове.Разхлабващи  храни  ям доста,а аз нямам проблем с стомаха. И въпреки че ака рядко,акото си е съвсем нормално.Питах педиатъра  и ни изписа еспумизан,но няма ефект и го спрях.
Незнам какво стана,но до 20 ден акаше по 7-8 пъти и изведнъж....
Компреса на коремчето може ли с РР крем?
Последен въпрос- рескюто да го добавя към останалите,или да давам допълнително по 4-5 капки  bouquet

Разбира се, че може да мажеш коремчето с крем RRemedy.Така и така ще абсорбира есенциите и е без значение в случая дали ще е на капки или чрез крем приемът на 5-те есенции
Капките ги смеси заедно с RRemed(общ терапевтичен р-р)|

# 517
Здравейте!
Имам пълен комплект от капките на Пашкулев,които не използвам вече.Шишенцата са повече от половината.Купувани са март месец и съм ги съхранявала на тъмно и далеч от електричество.Капките са си активни.Наскоро правих РР и действието му не е променено никак.
Ако някой се интересува-моля да ми пише на лични.

# 518
feyaa ,отново благодаря   bouquet
Направих комбинацията,дано има резултат Praynig

# 519
...Незнам какво стана,но до 20 ден акаше по 7-8 пъти и изведнъж....
....

Възможна причина е  пик на растежа и кърмата се усвоява по-добре.Свържи се с консултант по кърмене.Ако GP -то ти каже "недостатъчна кърма" не вярвай особено  Peace

Извинете,че не е по темата.  bouquet

# 520
Здравейте! Нуждая се от консултация каква комбинация да избера за сина си. Предварително се извинявам, че нямам време да чета и да се помъча да избера сама. Знам че много е писано, но искам ако може днес или утре да я поръчам и да се опитам да помогна на сина си.
Той е на 5  години, много чувствителен и привързан към мен. Като се роди братчето му почна да заеква, постепенно се подобри, но сега пак има периоди на заекване. Изпитва много голяма ревност към братчето и е много агресивен към него, към никой друг. Ходи на детска от 2  години, там е тих , срамежлив и не създава проблеми, като си е вкъщи и с мен и татко му е много буен и освободен. Иначе е слънчево дете, усмихнат. Много лесно се отказва като нещо не се получи бързо. Говори бързо.Но това ,за което реших да потърся вашата помощ е ,че от 2-3 дни плаче в детската и иска да си стои с мен вкъщи.
Много ще съм благодарна, ако някой се отзове!

# 521
Възможно ли е от 4-5 приема на капките да има подобрение? Знам,че на децата действат доста бързо,ама за 1 ден newsm78
Малката ака в неделя,днес отново се разписа и сякаш снощи спа по спокойно.
Трапезица ,това за усвояването на кърмата го знам,затова писах,че не се притеснявам Peace Каката и тя беше така,но нямаше такова напъване и газове.
Педито въобще не я отразявам,тя е от старата генерация и едно си баба знае,едно си пее.
редактирам- бебето ака втори път Shocked

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 15:05 от калисто

# 522
Здравейте! Нуждая се от консултация каква комбинация да избера за сина си. Предварително се извинявам, че нямам време да чета и да се помъча да избера сама. Знам че много е писано, но искам ако може днес или утре да я поръчам и да се опитам да помогна на сина си.
Той е на 5  години, много чувствителен и привързан към мен. Като се роди братчето му почна да заеква, постепенно се подобри, но сега пак има периоди на заекване. Изпитва много голяма ревност към братчето и е много агресивен към него, към никой друг. Ходи на детска от 2  години, там е тих , срамежлив и не създава проблеми, като си е вкъщи и с мен и татко му е много буен и освободен. Иначе е слънчево дете, усмихнат. Много лесно се отказва като нещо не се получи бързо. Говори бързо.Но това ,за което реших да потърся вашата помощ е ,че от 2-3 дни плаче в детската и иска да си стои с мен вкъщи.
Много ще съм благодарна, ако някой се отзове!
Малко по-драматично са представени нещата ,но смятам схващаш апела им Peace
Holly /Джел- чупи всичко ,бие другите деца, жестокост ,изпитват омраза и скрита злоба
Cherry Plum/ Дива джанка- ако детето изпитва гняв и се самонаранява ,ревнува, тръшка се ,бие другите деца
Impatiens/Слабонога-при нетърпеливи деца, блъскат се в предмети от бързина , прекъсват другия ,често заекват от бързане
Red Chestnut/Червен кестен- при Едипов комплекс, страх от изоставяне ,деца които постоянно се притесняват да не се случи нещо лошо на мама или тати, подходяща есенция при отбиване с Walnut

Възможно ли е от 4-5 приема на капките да има подобрение? Знам,че на децата действат доста бързо,ама за 1 ден newsm78
Малката ака в неделя,днес отново се разписа и сякаш снощи спа по спокойно.
Трапезица ,това за усвояването на кърмата го знам,затова писах,че не се притеснявам Peace Каката и тя беше така,но нямаше такова напъване и газове.
Педито въобще не я отразявам,тя е от старата генерация и едно си баба знае,едно си пее.

Разбира се, че е възможно когато са уцелени точните есенции...при децата няма такова затлачване на проблема поради скорошното им проявяване и за това бързо реагират, а и са доста по сензитивни и "чувствата" им не са така претъпени от живота както при възрастните.Радостно е, че има подобрение.Много е важно ти да си спокойна и да даваш цялата си любов по всяко време на бебето.

# 523
feyaa, благодаря за бързия отговор  bouquet
А относно драматичността на нещата, повярвай ми, ако беше на мое място, даже щеше да ти се стори, че малко е писано Simple Smile Не знам обаче за кой е по-драматично за него, че трябва да си дели майката с братчето или за мен, която трябва да се справя с две деца, които искат мама само за себе си. Peace

# 524
Момичета,

искам съвет,  каква комбинация да направя за себе си и децата,тъй като се местим в друга къща, в нов град. Отдавна съм забравила всичко, което съм чела за капките, а книгите ми са вече прибрани в кашони кой знае къде.

Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт