Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 280
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Хора , моля ви да ми дадете съвет . Студент съм и постоянно трябва да говоря по тема или да представям презентации , но имам проблем че постоянно се изчервявам и почервенявам и то доста . Знам че не трябва да ми пука и до известна степен не ми пука , но не мога да го преодолея това с изчервяването.Преди дни си взех Мимулус , но не мисля че действа . Ще се радвам на съвети Sad((
Тони, аз съм в твоето положение  Hug На устни изпити полудявам и не мога да отговарям на елементарни въпроси, колкото и да съм учила. Пробвай с Rock Rоse (Скална роза)- за преодоляване на паниката,  Cherry plum (Дива Джанка)- която помага да се освободим от желанието непрекъснато да контролираме положението, Larch( Лиственица)- за повишаване на самоувереността, най-добрия приятел на студента Wink
 Ето комбинацията "изпитна смес" - http://www.aspenbg.com/-----25-p-103.html

# 571
Благодаря за отговора , но тази комбинация която си ми пратила ще  помогне ли на моя конкретен проблем - изчервяването . )

# 572
Тони, никой не може да каже със сигурност.   bouquet Ако е подходящата, ще помогне, цветята изглеждат подходящи . Ако не е, направи си индивидуална комбинация.

# 573
ИЗЧЕРВЯВА СЕ ЛЕСНО, виж също СТЕСНИТЕЛНОСТ

(20) Mimulus, (19) Larch, (24) Pine

СТЕСНИТЕЛНОСТ

(20) Mimulus, (19) Larch, (06) Cherry Plum

http://bach-remedies.hit.bg/Bach-Wheeler-rep.htm

# 574
Хора , моля ви да ми дадете съвет . Студент съм и постоянно трябва да говоря по тема или да представям презентации , но имам проблем че постоянно се изчервявам и почервенявам и то доста . Знам че не трябва да ми пука и до известна степен не ми пука , но не мога да го преодолея това с изчервяването.Преди дни си взех Мимулус , но не мисля че действа . Ще се радвам на съвети Sad((
Как реши, че не ти действа...колко време и даде за да осъзнаеш това? Ако проблема е от 2 дни , почти толкова дни терапия ти е нужна за да видиш подобрение.Но да сме реалисти- проблемът ти   вероятно е  от ранна възраст и ти се се "сродил/а" с руменината по бузките  ти, когато си изправен/а  в ситуация на словесен изказ. Дай шанс по -дълго време на есенцията Mimulus  да ти докаже какво може да направи с емоцията ти .В последствие можеш да добавиш и други подходящи есенции, подходящи на темперамента ти.

# 575
Комбинацията от (20) Mimulus, (19) Larch, (06) Cherry Plum в сайта на аспен я проверих и пишеше 13лв. или нещо се бъркам . Благодаря ви за отговорите Simple Smile

# 576
Комбинацията от (20) Mimulus, (19) Larch, (06) Cherry Plum в сайта на аспен я проверих и пишеше 13лв. или нещо се бъркам . Благодаря ви за отговорите Simple Smile

Не бъркаш, 13,00лв е.

# 577
feya,пак те занимавам с нашия проблем ooooh!
Спомням си,че при цветовете на Бах имаше един при който имаше силно изразена "криза".Дали това не беше- holly
Питам защото от 4-5 дни въпреки,че ака почти всеки ден газовете при бебето се засилиха. Много неспокойно спи и постоянно се напъва.

# 578
feya,пак те занимавам с нашия проблем ooooh!
Спомням си,че при цветовете на Бах имаше един при който имаше силно изразена "криза".Дали това не беше- holly
Питам защото от 4-5 дни въпреки,че ака почти всеки ден газовете при бебето се засилиха. Много неспокойно спи и постоянно се напъва.

Поздравления за ежедневното акане Mr. GreenТака трябва да е.Газовете може да се дължат на лакомо хранене и да поема по голяма доза въздух, който трябва да излезе от някъде разбира се JoyПрости но не помня дали гто кърмиш или е на друга храна...ако е кърмещо си спомни дали в последните дни не си наблегнала на храни тип варива(боб, леща, грах или праз лук) и самата ти имаш подобен проблем  Thinking
Agrimony понякога може да направи криза, на човек пазещ дълбоко мистерията около себе си.
Star of Bethlehem- също би могла да премине(възвърне) стара душевна или болкова криза за кратко време и това да напомни на човека за миналите му ситуации, които той така старателно  се е опитал да забрави.
Това с кризите е много индивидуално... Simple Smile
От всяка една есенция може да се мине през такава лека кризичка и да е ясно, че те са бързопреходни и не толкова драматични .Просто фразата "лечебна криза" вероятно плаши PeaceДори не е и задлжителна да се появи...но ако са появи за ден...мен лично ме радва.Това е поздрав за точният избор за личността.
 При "хипохондриците" е доста бурна, защото те имат склонността да преувеличават реалността и да се филмират от буквално нищо....Виж при тях трябва повече близост и подкрепа и голяма доза убеждение.Но те добре знаят(но не признават)това и във всеки един повод в който по някакв начин се грижат за здравето си- повтарят този модел на поведение. Това са хората тип Heather(Калуна)
Не им се плашете на кризите Peace

Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 12:45 от feyaa

# 579
Дано е криза Peace
Да,направо си е смешно как се радвам на пълен памперс Joy
Само на кърма е бебето и след хранене задължително оригваме.
Пък ако знаеш как ми се яде боб #Crazy,но 3м. не съм близвала такива храни,точно заради газовете
Много  ми е трудно да определя какви цветове да давам на малката.
Интересно, ако трябва да се прави комбинация на малко дете,от къде трябва да се започне ,какво трябва да знаем за детето и въобще по каква пътечка да вървим за да направим комбинацията.

# 580
за съвсем малко дете,много определяща/дори най-определяща!/ е комбинацията,която е подходяща за майката  Peace-до 3 г.децата за част от майчината енергийна система,пък толкова малко същество,като в случая-направо си е  реплика на майката  Peace
но тук задълбаваме в други води,не им е място в тази тема  Simple Smile

# 581
Mamagemelar,за това не се бях сетила  Hug
А,защо да не е за тази тема?
Редакция:
ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ
МЕТХИЛД ШЕФЕР
Скрит текст:
Кърмачета: Тук често възниква въпросът, как да се установи подходящият за кърмачето цвят, след като то още не може да даде данни за своето душевно състояние. Това обаче е по-лесно отколкото си мислим,защото бебетата пряко и непосредствено показват своите чувства.
Да вземем за пример винаги благоразположеното бебе от типа на бутрака. То плаче само, ако му липсва нещо наистина важно. Бебето от типа на синята жлъчка веднага реагира отрицателно, ако майката само се опита да отклони вниманието си от него. Бебето, което се страхува от всичко и от всеки и реагира с неспокойствие, се повлиява добре и от мимулус. Твърде типично е и бебето от типа на повета, което живее в своя собствен свят. То спи много и проявява малко интерес към външната среда, включително и към ежедневното хранене.   
При диагнозата на бебетата трябва да се имат предвид също и цветовете, които в момента се взимат от родителите и особено от майката. Поради силната енергийна връзка между майката и кърмачето през тази фаза от живота, повече¬то цветове от комбинациите за майката и бебето са еднакви.
По въпроса за диагнозата бихме искали да посочим и следното интересно наблюдение:
В люлката на чувствително кърмаче са поставяни последователно всички шишенца с есенции и след това са отстранявани. То започвало да се усмихва и доволно да гука при цветовете, от които се е нуждаело и реагирало с хленчене или защитни жестове при тези, от които няма нужда.
Дозирането при бебетата е обикновено както при възрастните, понеже при цветовете на д-р Бах не може да се получи свръхдозиране. Обикновено се капват 4 пъти дневно по 4 капки от шишето за приемане в млякото на детето. Ако детето се кърми, капките взима майката. В тези случаи капките не се приготвят с алкохол.
Някои лечители са на мнение, че при децата до 1-годишна възраст е за препоръч¬ване да не се прилагат повече от три цвята наведнаж. Освен това капките не трябва да се прилагат твърде продължително.
В случаите на остри заболявания цветът не се сменя успоредно с промяната в настроението на детето, т.е. в рамките на няколко часа.
Ако първоначално не се установява реакция от страна на бебето, трябва да се ориентираме по настроението на родителите. Когато например родителите се страхуват от най-лошото, трябва както те, така и бебето да взимат обикновен желтак. Междувременно лекарят е прегледал детето, положението е изяснено, но все пак настроението е страхливо. В такъв случай е показано даването на мимулус. Когато в хода на болестта състоянието на детето се подобри дотолкова, че то реагира индивидуално, показвайки например нетърпение, подборът на капките се определя вече изключително по настроението му. В нашия случай ще трябва от този момент нататък да се предпише слабонога.

Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 16:50 от калисто

# 582
  • Бургас
кой цвят е подходящ, когато се правят проекции от миналото и това пречи на настоящето? имам предвид негативни неща, а не носталгия по миналото.

# 583
  • на брега на морето
Ако проблема е от 2 дни , почти толкова дни терапия ти е нужна за да видиш подобрение.

Това важи ли за всякакви хронични проблеми - напр. проблем, съществуващ от 6 месеца, да се "обработва" 6 месеца?

# 584
Здравейте момичета !   bouquet

Бихте ли ме насочили кои книги са подходящи за четене от начинаещи в тази сфера?
Мисля, че друго си е човек да се пообразова малко и тогава да предприема нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт