Математически турнири - 15

• 100 881
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Синът ми (5 клас) беше убеден, че е решил напълно 3 задача на областния кръг (получил е отговорите: 4 на а. и 3796 на б., ползвал е признака за деление на 9 при а., дал е примери как се реализират сумите и в двете подусловия и т.н.), но е получил 4 точки.

Разликата е че в решението му на б. не е тръгнал по пътя да елиминира възможностите У = 8 и 9 при К=3 (за които се дава по 1 точка в авторското решение), а е изследвал възможностите Е+А+В=23 и съответно те могат да бъдат тройката числа 6, 8 и 9 (в някакъв ред) и Е+А+В=13 и съответно те могат да бъдат тройките 1, 4 и 8; 1, 5 и 7; 2, 4 и 7; 2, 5 и 6 в някакъв ред (останалите тройки изискват включването на 3). Обяснил е защо не е възможен варианта Е+А+В=3.

За всяка една от петте възможни тройки Е, А и В е намерил максималната стойност на КУЧЕ или е елиминирал тази възможност, след това е сравнил получените стойности за КУЧЕ (при различните тройки Е, А и В), от които 3796 е била най-голямата и е дал пример как се реализира.

Понеже той беше убеден, че е решил и описал добре задачата, се свързахме по телефона с г-жа Стоева (РИО), която каза, че ще провери работата му и ще говори с проверяващия.

Същия ден г-жа Стоева се обади и каза, че задачата е правилно решена и би трябвало да бъде оценена със 7 точки. Тя обаче не може сама да променя точките, а трябва да свика комисия. Каза ни че ще изчака до 27-ми за да се съберат всички претенции и тогава ще бъде свикана комисия, която да преразгледа работите и ще бъдат публикувани коригираните точки.

Ще видим какво ще стане.

# 436
Има ли някой задачите за ІІ клас от Великденското състезание?

# 437
Още не е приключило.

# 438
  • Сливен
В Сливен беше от 9 до 11 часа, така че отдавна приключи. Странно ми е как така в различните градове започна по различно време.

# 439
Ако някой ги има, дайте линк, моля.

# 440
За дъщеря ми както винаги задачите били много лесни /5 кл./ , и както винаги има 2 грешни от бързане  #Cussing out

# 441
  • София
И моят петокласник каза, че били много лесни, излезе след първия час и
е сбъркал първа задача  Simple Smile (която обаче за СМГ била различна от тази в книжките).
П.С. Имам книжката и ако не се появят в електронен вид задачите, мога да ги снимам.

# 442
Кармела, много ви моля, снимайте за втори клас. Мъжът ми води Косьо и не се сетил да купи книжката, мъжка му работа.

# 443
Отговори има ли?

# 444
  • София
Кармела, много ви моля, снимайте за втори клас. Мъжът ми води Косьо и не се сетил да купи книжката, мъжка му работа.

# 445
Ние ходихме в друго училище (2 СОУ ) и там не продаваха книжки , а и са взели листовете със задачите от децата.
Интересувам се от задачите на 2 и 5 клас

# 446
  • София-Младост
Ние ходихме в друго училище (2 СОУ ) и там не продаваха книжки , а и са взели листовете със задачите от децата.
А аз за 7-ми Simple Smile

# 447
Кармела, моля и за 4-ти, че при нас бяха свършили книжките.

# 448
  • София

# 449
  • София
Кармела, моля и за 4-ти, че при нас бяха свършили книжките.

Общи условия

Активация на акаунт