Математически турнири - 15

• 101 035
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Хаха, моят
Лошото е, че на СМГ регламента не е съобразен с по-творческите натури и по-заплеснатите..........

Не се притеснявай, точно това са хората с по-добра реализация в живота.

Хаха, моят син тогава трябва да се реализира изключително добре.  Joy На ВМС такова четене на задачи е направил, че е объркал, където е могъл. Проверих му задачите от листа, който донесе - пълна трагедия. Но добре се получи - беше му се вирнал носа след резултата от Кенгуруто и си беше повярвал, че може да се справя без подготовка. Сега вече е по-склонен да ме слуша.  Simple Smile

# 526
Лошото е, че на СМГ регламента не е съобразен с по-творческите натури и по-заплеснатите..........

Не се притеснявай, точно това са хората с по-добра реализация в живота.

В момента чета коментар за тест на интелигентност на Sternberg, който разглежда 3 групи интелигентност-аналитична, творческа и практическа.
Класическите тестовете за интелигентност "измерват" единствено аналитичния аспект.

Simple Smile Аз съм убедена в способностите му, но в повечето елитни училища се дава само един шанс да докажеш, че си достоен да учиш там. Не мога да се начудя как може по теми коли, кораби, самолети, войни да е като подвижна енциклопедия и с часове да разказва факти, свързани с историята, с конкретни битки, имена, години, модели на коли, години на производство и фейслифтинг и т.н., а 5 елементарни правила за явяване на състезание да не може да запомни.  #Crazy  Това, което ме радва поне е, че сам изявява желание да се явява на състезания, ходи с голям мерак и без никакви притеснения, трупа ценен опит за живота напред.

# 527
Хаха, моят син тогава трябва да се реализира изключително добре.  Joy На ВМС такова четене на задачи е направил, че е объркал, където е могъл. Проверих му задачите от листа, който донесе - пълна трагедия.
Моят беше така на ЧХ(4-ти клас), резултат (-45, -50)т.от обичайните, беше сбъркал всичко възможно, дори една задачка за 1-ви клас!  А се върна с настроение, колко лесно било! Нищо не беше проверявал, защото не съм му казала, че трябва, а той нали е много изпълнителен...
На Кенгурото се върна по-рано, един такъв смачкан, и ми казва, че сигурно му е грешно, щом толкова лесно му се е сторило. Е, има 2 грешки и то пак, защото го е домързяло да провери като хората.
Та всичко това е ни е много познато. И все пак натрупаха доста опит.

# 528
ВМС - Силистра

ВМС - Смолян

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 09:38 от Анонимен

# 529
# 530
Здравейте,
искам да попитам дали са излезли резултатите от ВМС за София?

# 531
Момичета и тук да питам...
Има ли дете явило се в 125 училище в 104 стая? Интересува ме какво указание дал квесторът за задачи с отговор Г?

Попитах дъщеря ми (1ви кл, беше в 104 стая) - пазила ги е жена, но нищо не била казала за решаването на задачите и за отговор Г  (тя обаче си го била написала). Според голямата ми дъщеря (4ти кл) изрично е пишело ако отговорът е друг - то той да се напише.

# 532
Момичета и тук да питам...
Има ли дете явило се в 125 училище в 104 стая? Интересува ме какво указание дал квесторът за задачи с отговор Г?

Квесторите са нещо като пазачи и разпоредители, не им е работа да дават указания по състезателната материя. Съгласна съм, че на практика обаче често се опитват да съветват децата, но пък и също често ги подвеждат. Затова по принцип не бива да бъдат слушани, а трябва да се чете. Има и изключения разбира се - ако комисията по оценка е открила грешка в условие и изпрати информация до всички, естествено е тази информация да бъде прочетена от квесторите.

# 533
  • Sofia
И в стаята на сина ми инструкции не са четени. Спомням си , че на едно от първите състезания т.г., квесторката беше казала на всички внимателно да си прочетат регламента. Оттогава всеки път си го чете. По пинцип на всяко състезание друг отговор се приема само , ако е посочен  Peace.

# 534
  • Хасково
http://www.pmg-haskovo.org/
резултати ВМС Хасково

# 535
# 536
Да ви е попадал линк с резултатите от областния кръг на олимпиадата по математика за София?

# 537
  • София
Да ви е попадал линк с резултатите от областния кръг на олимпиадата по математика за София?
Заповядай:
http://www.rio-sofia-grad.com/ от 18 април.

# 538
  • Пловдив

http://draganmanchov.info/easterevent2012.html

РЕЗУЛТАТИ ОТ ВМС -ПЛОВДИВ

# 539

Общи условия

Активация на акаунт