Отговори
# 135
Момичета давайте идеи за закуска. Вашите мишлета с какво закусват.

# 136
  • София
Добро утро на всички!
sany81 закуските на Влади не са много разнообразни- правя му или елда с мляко, или кус-кус с кашкавал и пъдпъдъче яйце, трети вариант и плод и бисквита+кърма. И аз днес се чудя как да му разнообразя менюто newsm78

# 137
Закуска - все още сме само на кисел, млечен крем или зърнена инстантна каша. В първите 2 добавям смляна бисквита за калоричност и малко ядки (тиквени и орехи).
Понякога давам 2-3 хапки от принцеската на кака му. Скоро правих домашен кекс, малкия омете завидно количество. Съвпадна с деня на диария и хем знам, че не стана от кекса, но скоро няма да събера смелост да повторя.

Рецепта за кекс с моркови - звучи странно, но е фантазия:

3 яйца
3-4с.л.прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар (става доста сладко, ако искате може да е само 1 чаша)
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 настъргани моркова или 1 банан
1 пакетче нишесте
1 бакпулвер
аромати по избор - ванилия, канела ... може фино смлени орехи
Заливка: сока от половин лимон разбъркан с 1с.л. мед и пудра захар до гъстота  удобна за заливане. Добре е да постои час-два, за да не киселее заливката, а да хване сладостта на захарта.

# 138
Момичета, просълзихте ме! Невероятна изненада! Искренно ви благодаря!

Ако някой има желание може да дойде да ни види. Свижданията са от 16 до 17ч. Единственото условие е да съе били здрави последните 2 седмици.

# 139
Момичета давайте идеи за закуска. Вашите мишлета с какво закусват.

Попарка,кус кус,филийка с детски пастет,кекс,сирени питки,кроасан,кисело мляко с бисквитки,филийка с крема сирене това са нашите закуски май.Към тяхприбавям за пиене или бебешки чай,или пасиран компот  за друго не се сещам  Hug

# 140
 Бебешондел, бързо оздравяване Simple Smile

За закуската - каша от овесени трици със сиренце - много обича, баница, палачинка със сирене, намазан жълтък и чубричка, филия с домашна лютеница.

# 141
Момичета, просълзихте ме! Невероятна изненада! Искренно ви благодаря!

Кажете и нас в провинцията каква е била изненадата Praynig...Моля ви, стана ми интересно...

Закуските са ни следните:
Попара със сирене и масло, попара с прясно мляко и бисквитки, кус-кус, качамак, филийка с пастет, принцеса с кашкавал или яйце и сирене, тутманик или баница ( все домашни), дом. кекс с кисело мляко.

Бебеш, голяма прегръдка на Тея. Да продължава все така да е силна и борбена.

# 142
  • Бургас
Поли, кажи как правиш качамака и с какво друго освен сирене би могло да се комбинира?
 Че с млечните работи сме много назад...

# 143
Здравейте мами !
Не ми остава много време да чета и пиша ,че трябваше да чистя и пера и пак доникъде не съм стигнала ,още имам,ми тто докато изчистя и след половин час е пак същото.
Петя няколко вечера плаче ,нервна е,отвива се ,явно не е била гладна,защото и с мляко продължи,накрая от панадола се успокои.ММ от два дена спи в  хола ,че не може да се наспи ,а тя пък две вечери не мрънка ,сега да видим тази вечер как ще.Има на едната ръчичка пъпчици доста,на другата са 2-3 и педи каза че е от храна,сега следя да видя  от какво ще е.Когато бяхме в Любимец се обостриха  доста ,но там и спанак яде доста ,а и там в кухнята готвят със свинско и телешко.А аз свинско тук съм и давала 2 или 3 пъти и то готово пюре.
Аз да се оплача - наболява ме зъб и усещам как  депресиятта взе да ме хваща  Sad Бях изпаднала  в такова състояние преди време след една упойка ,вадиха ми мъдрец и се стресирах ,ходих като зомби,постоянно плачех и си мислех,че съм болна и ми има нещо.Оправих се ,но сега не трябва да допускам да стигам до такова състояние.Извинявам се ,че ви натоварвам с моите проблеми  Hug ,но няма с кого друг да споделя.
Поли, кажи как правиш качамака и с какво друго освен сирене би могло да се комбинира?

Аз също се интересувам от рецептата  Simple Smile

За закуските или попара със сирене и масло,елда със сирене и масло ,филийка с масло и сирене и кашкавал,кус-кус не винаги хапва,оня ден сварих макарони ,но взе да и се гади и не пожела да яде.
Аз да питам започнахте ли със слънцезащитните кремове вече? Ние вече имаме тен на ръчичките и бузките   ,но май ще трябва да купя нещо ,аз миналата година не съм я мазала и сега не знам какво да взема ,ако може да споделите от кои кремове сте доволни.
Ники  Hug
Хайде лек и усмихнат ден !

# 144

Ами незная дали ще я харесате рецептата, но аз съм я нагодила да е подходяща за детето....
Ползвам царевичен грис за качамак, кипвам водата и сипвам гриса, като бъркам постоянно, за да не стане на бучки. Като се сгъсти до гъстотата на бебешка каша, махам от котлона. Слагам бучка масло и натрошавам сиренце. Това е моят качамак, така го ядат и двете ми деца.
Кате, за съжаление не мога да помогна със съвет с какво да заместиш сиренцето. Тук може би трябва да искаш жокер от Добра, Жозефа и Бебешондел...

# 145
Бебешондел   bouquet Hug Heart Eyes целувки на Теа Heart Eyes

# 146
Благодаря ви за отговорите.
И на Амир му излязаха пъпчици по ръчичките около китките и малко по бедрата, не съм го водила на лекар, но си мисля че е от храната, ние нали бяхме дълго на диета и сега захранвам та може и нещо да съм дала каквото не трябва. Не го сърбят но стоят с лек бял връх.

# 147
...Това е моят качамак, така го ядат и двете ми деца.
Кате, за съжаление не мога да помогна със съвет с какво да заместиш сиренцето. Тук може би трябва да искаш жокер от Добра, Жозефа и Бебешондел...
Аз слагах плодово пюре вместо сирене. Във вашия случай ще е и без масло предполагам.
Поли, сега ми напомни за тутманик. Малкия много го уважава, но каката бяга като от отрова. Сега съм спретнала домашен хляб ... ммммм  Embarassed с яйца и сиренце, много пухкав. Май става за закуска, дори без добавка  newsm78

# 148
Леле момичета ,голямо разнообразие с тия закуски... кога  ги правите? Алекс като стане и пие мляко почти на секундата трябва да е готово и после докато се завъртя и той вече е гладен. Аз за закуска давам попара ( сирене, масло, малко кафява захар, сухар и чай) ,за разнообразие ... пак попара. От време на време правя кус-кус ,ама главно когато и баткото ще яде, че винаги слагам много и има поне за 3 порции... все ми се вижда малко ,а после става много.
Качамак и аз пробвах да правя, купила съм точно царевичен грис, бъркам ,правя струвам, масло слагам , сиренце и накрая след триста зора, Алекс категорично ми извърта глава в страни и стисва устни.. така 2-3 пъти и се отказах.
Кажете за овесените трици как ги правите? А елдата ? Аз съм му давала елда само под формата на крем супа с картофи, много хубаво стана ,ама за закуска нямам идеи...  Имам и едното и другото ,ама както и да ги приготвя претърпяват провал. Имала съм случаи да му направя едно ,той да ми го откаже , айде правя друго и пак ми го отказва ,та напоследък залагам на сигурни и изпитани рецепти... и никакво разнообразие Sad
При нас баткото пак е болен , пак с ангина. Ама то нестава, много самостоятелен стана и започна да си купува сладолед в у-ще ... да ги пита човек как продават в лафката, ама е на. Той и без това с гърлото си има винаги ядове и като яде сладолед резултата е ясен. Алекс и той си има някакъв "процес" и тази жълто-зелена хрема не се хареса никак на педи, та в края на краищата решихме задружно и двамата да минат с по един бърз Аугментин...  ясно е  ,че си въртят едно и също по между си ... абе да му писне на човек. Та така... това е от нас.

Ели, браво на Тея. Бъдете здравички и дано бързо ви изпишат и да не се налага да чакаш свиждания ... засега аз се възждържам с тия двамата юнаци покрай мен ... целувки за малката кукла.  Hug

# 149
Ние не сме болни  Praynig ,но пък сме с ожулено чело и носле.

Нямам много време за форума,но влизам понякога да ви почета.Гледаме да сме навънка,а като сме в къщи се почва...чистене,миене на чинии,хранене на малкия,смянана памперси,пране,готвене (рядко  Embarassed ,но се случва) имам чувството ,че съм попаднала в един кръговрат и няма измъкване  Confused Добре,че времето се поуправи та се срещам с приятелки ,иначе ще лудна  #Crazy

За закуска му правя и аз попара с чайче или от готовите каши.Той като се събуди веднага иска да яде и нямам време да му готвя нещо по-така.Добре,че си хапва всичко и не е много придерчив.

Ели  Hug и много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes на малката.

Общи условия

Активация на акаунт