Отговори
# 180
Кате бързичко да се оправя малкия мъж.

Днес малкото диваненце се събуди в 6:15, още в 9 почна да ми дава сигнали че му се спи, но след 20 минути шъткане на спалнята се изправи и взе да ми говори на неговия си език  #Crazy
Е станахме и го изведох на разходка, викам си сега ще го закарам в близкия парк малко да се поизмори, взимам кухнята да обядва и тогава ще се приберем, да ама не Simple Smile докато стигнем до парка и го пусна да повърви и и то взе че заваля ooooh! върнахме се до блока ни то взе че спря да вали  ooooh! а сега де, нито ми се прибира, нито ми се върви в това начумерено време. пуснах го малко пред блока да походи, но той толкова беше изморен че ако имаше едно лесна само да го нося щеше да му е много добре. Едвам изкарахме до времето за кухнята. Е прибрахме се да обядва, че като му дойде една приказка и една игра след обяда, че едвам го приспах в 12:20. А сега ми кажете вие как си сменяте режима. Много тегаво ми се вижда, че трябва постоянно да му измислям по нещо ново да се занимава, че като му се спи нищо не признава.

# 181
... А сега ми кажете вие как си сменяте режима. Много тегаво ми се вижда, че трябва постоянно да му измислям по нещо ново да се занимава, че като му се спи нищо не признава.
Разбирам те и те съчувствам. В това гадно време и ние сме в къщи. ММ от няколко дена не е на работа, та поне си менкаме детето.
идея за игра - надуваш 5-6 големи балона и го оставяш да се бори и въргаля. При нас откарва доста игра и не търси компания.

# 182
... А сега ми кажете вие как си сменяте режима. Много тегаво ми се вижда, че трябва постоянно да му измислям по нещо ново да се занимава, че като му се спи нищо не признава.
Разбирам те и те съчувствам. В това гадно време и ние сме в къщи. ММ от няколко дена не е на работа, та поне си менкаме детето.
идея за игра - надуваш 5-6 големи балона и го оставяш да се бори и въргаля. При нас откарва доста игра и не търси компания.

Благодаря за идеята, още днес като излезем ще му накупя балони. И благородно ти завиждам за ТМ, нашия тати пак замина и сме си двамката през деня, вечер майка идва след работа да спи тук, че ако съм и вечер сама и ще почна и сама да си говоря.

# 183
ей ,откачих от това време днес -от сутринта не спря да вали ,чак като заспа малкия и спря  #Cussing out
хем е дъждовно и пак почти никой няма в темата-ма какво правите  newsm78

а как съм  свикнала да сме все навън-стори ми се цяла вечност до обяд да киснем с дребния
от скука правих соленки Crazy когато бяхме малки със сестра ми ,майчето ни правеше и много ги обичашме та реших да се върна в детството и те взеха,че станаха-почти ги ометохме с Йоан,останаха малко за следобедна закуска

sany81 - и при нас режима е труден ,малкия се събужда много рано и към 10.30 /11ч му се приспива ,обаче му намерих *цаката* - сипвам му мляко в шишето ,гушкам го да си полежи малко ,докато го изпие и след това е като нов-хуква на игри ,просто си се изморява и има нужда от малка почивка ,но без да му давам да се унесе

добра
- много полезно инфо за семките ,няма да се нахвърляме на тях обаче,защото ние пък много често сме на сусам Simple Smile

# 184
Слънцезащита:
Миналата година ползвах A-Derma 50+, доволна съм, а и лесно се размазваше. Само дето е 100 мл. и половината остана.
Тази година купихме Sebamed 50+, останалата й козметика е такава,по-гъст е.

Тръшкане:
Царица е! Коронният й номер е да си блъска главата. От скоро в знак на протест захапва първото нещо, което види, ако няма нищо на близо - ръцете.

# 185
Кате,бързо да се оправя сладуркото Hug

За слънцезащитата-Мустелата и мен не ми допадна и остана;мажех я с А-Дерма.Тази година ми препоръчаха Себамед и взех него.Няма друго нищо на тази марка,та малко на страх първите пъти,но й понесе.

Ая засега не се тръшка,ядът й се изчерпва с разплакване,но след малко гушкане,разнасяне и намиране на интересен друг обект се успокоява:)Обикновено се ядосва като я взема от пързалката,а тя иска още или вкъщи като не й давам нещо дето не е за нея.Ако се затръшка,мисля да действам по същия начин-преместване от мястото,гушкане...но твърдо НЕ,което си е НЕ:)Да я оставя да плаче и досега не мога:)

Сани,ние сменихме режима преди няма и месец...тегавко си е..Близо месец едвам я приспивах и преди обеда,и късно следобеда,и вечер.Разнасяне по над половин час,проскуба ми косата,мрънка,явно не й се спи...Събрах смелост след няколко особено тежки дни.Баба ми беше тук и тя ми даде малко кураж:)Аз не смеех да не би да не издържа до вечерта и каквато ми беше киселка обикновено...Та дойдоха няколко топли дни и го обърнахме.Като наближеше времето за преди обедния сън-навън.Ходене,люлки,пързалки...да й отмине.Вземаме си кухнята,яде към 1,гърне и от първите пъти изкарваше до след 14.00.И заспива като отрязана в ръцете ми JoyРодих се направо;)Но тя спи сутрин до към 8.А и да се събуди рано я взимам и гледам да се унесе пак.Сега спи следобед до след 16-16.30.И вечер издържа до около 22.00.Аз да си призная съм ОК с това.Мислех да я мъча по-раничко да заспива,но честно предпочитам дори и да не спя да си полежим сутрин повечко.От всичко най-мразя ранното ставане...наследство от първата ми работа,където ставах преди 6 ,за да съм там преди 7.30 #Crazy

Търпение седмица-две и ще свикне малчо HugДано се оправи времето,че е важен фактор.Чак сега не й пречи вече,че е вътре и не й се приспива от нямане на нови занимания:)

И ние много играем с топки.Хвърля ги,рита ги:)За балони не се бях сетила...

# 186
  • София
здравейте,

Чета, че коментирате тръшкането - Гоги даже се е доусъвършенствал и гледа да се метне на земята някъде където има интересни нещица за пипане като буболечки, боклучета, че докато се тръшка и чака да стане неговата да има с какво да се занимава. Само че е случил на майка-инат и като полежи известно време, става и почва да тича към мен като междувременно си тупа ръцете и да крещи с пълен глас.

От три дни Гоги е с разстройство, а от вчера за първи път е и подсечен. Педиатърката каза да му давам хидрасек 30мг, хидратин и биобаланс прахчета. Освен това е и на диета и вече се чудя какво да му давам да яде. А какъв е кошмар да му давам прахчетата - усеща ги и почва да плюе навсякъде. Поне пие много вода, чай от шипка и сок от дренки, че иначе ще се обезводни.

Кате, представям си какво ти е, дано се оправи бързо детенце.

# 187
Цвети, когато моето пате получи чревна инфекция й изписаха Ентерол за разстройството. На вкус е ок и го пиеше без протест. Ако се виждаш в чудо може да попиташ педи.

# 188
Цвети,пробвай да разтвориш прахчето в чай,а не вода,да се промени вкуса.Може да го разтвориш в много малко течност,ако не се изисква да е точно количество,и да го изтеглиш с пипетата от Панадол примерно.После директно я изсипвай в устата.Малко насила може да е ама поне ще си действа лекарството.Аз така й давах преди Дентокинда,че не ги искаше от шишето.Вземам я в мен леко полегнала и ...в устата.

И да ти кажа-кефиш ме много HugТака си се представях и аз преди-майка инат,какъвто съм била винаги..бързичко да й покажа кой е Шефа...Нооо нещо се обърка в системата JoyНо ще й покажа де...след време...надявам се hahaha

# 189
Момичета извинете ме ако нещо не съм разбрала,за съня,но аз си я слагам кото и се доспи,преди обяд и сега я сложих втори сън.Кара си по старото време,но не ме претеснява,успяхме да излезем за малко и като се върнахме веднага заспа.Ако сте свободни защо искате да им сменяте режима.

# 190
Момичета извинете ме ако нещо не съм разбрала,за съня,но аз си я слагам кото и се доспи,преди обяд и сега я сложих втори сън.Кара си по старото време,но не ме претеснява,успяхме да излезем за малко и като се върнахме веднага заспа.Ако сте свободни защо искате да им сменяте режима.

при нас приспиването беше кошмар,по половин час се друсахме,люшкахме,пеехме и така с 300 зора заспи и спи по 1ч максимум, следобяд същата каринка беше,накрая вече не искаше да спи следобяд и няколко дена спеше само преди обяд  и едва изкарвахме до вечерта-ет за това минахме на 1сън-сега заспива само като го сложа на леглото-много по-добре ни е и на двамата
мисля,че всяка майка преценява момента-някои деца спят по веднъж още преди годинката ,други пък по-дълго карат с 2 съня-всичко е индивидуално

# 191
===От три дни Гоги е с разстройство, а от вчера за първи път е и подсечен. Педиатърката каза да му давам хидрасек 30мг, хидратин и биобаланс прахчета. Освен това е и на диета и вече се чудя какво да му давам да яде. А какъв е кошмар да му давам прахчетата - усеща ги и почва да плюе навсякъде...
Адашът получи много тежки колики от био баланс бейби. Давах и на кака му - при нея нищо. Но щом един деликатен стомах реагира, за мен това е червен светофар.
Освен това си мисля, че децата имат много силен инстинкт, който при нас вече е притъпен. Щом ги плюе, може да усеща, че има нещо нередно  Peace Гоше така плюеше Протексин Ресторе-то, друг пробиотик. Ама аз не! Упорито му го давах. Чак като взе да повръща на огромни фонтани, бавно и славно загрях. Та мисълта ми е да пробваш с бабината рецепта - оризова вода. При нас тонове ентерол не помогнаха, но по лъжичка оризова каша в млякото оправи проблема.

# 192
  • София
благодаря момичета за съветите. Сега ще му давам и оризова вода.

О, Кали. Сърцето ми се къса като го видя да лежи на земята и да реве, няма как , ако поддам ще си прави каквото си иска. В момента ме пробва.

Мислех си за децата около 3-4 годинки на площадките, които определено си малтретират по-малките деца. Онзи ден бяхме у една приятелка и нейната щерка е на 3 годинки - възпитано и мило дете по -принцип, но като видя Гоги все едно някой я преобрази. Държа се ужасно и не за друго , а защото искаше да го тормози. Например той взима една плюшена играчка и тя почва да му я дърпа от ръцете, той не пуска и започва да плаче , на въпроса на майка и защо го прави и отговора беше "Така и искам пак да му дръпна играчката". Приятелката ми беше изумена. Според мен са във фаза и трябва много да им се обяснява. Е, другият вариант е бой-бой и после детето става калпазанин. Аз така сгафих като направих забележка на едно детенце около две годишно и майка му без да му обяснява директно го наби зверски пред мен и след 5 минути детето продължи да си прави щуротиите, а майката да си говори по телефона.

# 193

Мислех си за децата около 3-4 годинки на площадките, които определено си малтретират по-малките деца. Онзи ден бяхме у една приятелка и нейната щерка е на 3 годинки - възпитано и мило дете по -принцип, но като видя Гоги все едно някой я преобрази. Държа се ужасно и не за друго , а защото искаше да го тормози. Например той взима една плюшена играчка и тя почва да му я дърпа от ръцете, той не пуска и започва да плаче , на въпроса на майка и защо го прави и отговора беше "Така и искам пак да му дръпна играчката". Приятелката ми беше изумена. Според мен са във фаза и трябва много да им се обяснява. Е, другият вариант е бой-бой и после детето става калпазанин. Аз така сгафих като направих забележка на едно детенце около две годишно и майка му без да му обяснява директно го наби зверски пред мен и след 5 минути детето продължи да си прави щуротиите, а майката да си говори по телефона.
И аз мисля, че е период, защото племенника ми (на 3,5 години) по същия начин дразни Малена. Взима играчката, с която тя си играе и я дразни. Ако аз я забаламосам и тя забрави за нея, той отива и й я тика в лицето и й вика: "Виж какво си имам." След, което Малена пак надува гайдата.
За тръшкането: Малена все още не ляга по земята, но когато нещо не е на нейната започва да реве, извива се, рита с крака и маха с ръце. И всичко това съпроводено с писък, който преминава в жален рев. Аз вече не й се връзвам и тя знае, че при мен номерата не минават. Но сега се мъчи да действа баща си и понякога успява.
За прехода към едно спане: на нас ни отне около 2 седмици. В началото спеше само веднъж към 10,30- 12,30 и после вечер ставаше кисела. Сега като излизаме успявам да я задържа будна до 12,30, яде и после ляга. В момента е при майкини на гости и там много тичала (техния апартамент е доста по-голям от нашия). Още със ставането тръгвала да обикаля и към 11,00 откапвала. Дремвала за около час и после следобед пак спяла. Та не знам кога окончателно ще минем на едно спане. Доколкото знам до 1,5 е добре да спят по два пъти.

# 194
  • Морска приказка
Цвети, дано се оправите бързо. И аз съм За Оризовата вода, така съм я оправяла Далето до сега.
Относно тръшкането, не сме от най-инатливите, бързо забравя за какво се сърди, особено ако и отвлека вниманието с нещо друго. В къщи като че ли повече ми го прави този номер с реването легнала на земята, но аз се правя, че не я забелязвам и бързо спира да реве.
Режима ни на  едно спане на ден  е вече доста отдавна, дори не помня от кога спим само по веднъж на ден. Слагам я в леглото и тя играе , вика, мято де що има из леглото навън и по някое време заспива. Вечер пак сама заспива в леглото към 20 часа и спи до към 7-8 часа. Може би откакто спрях да  я кърмя  Cry  (за мое съжаление) тя си влезе в този режим сама.

Общи условия

Активация на акаунт