Отговори
# 690
Мерси много момичета и аз се радвам да сам тук  Grinningс надеждата да се науча на подобри неща за моето момиче.Относно чревния вирус да децата знам че Асито най-редовно сме в болницата с разтройство,ние живеем в Германия и тук и дават едни ситнички хапчета три пъти по три,но и до сега не съм ги попитала как се казват,но ни предупредиха че това често може да се случва при децата ставало от времето топло-студено и напитките които се редуват топли-студени и най-доброто лекарство е по лека храна и много сокчета от червени плодове без ягоди.Аз тук наи редовно си имам сокчета от червено грозде,касис и боровинки,това така заради тръпчивият им и кисел вкус стягали стомахчето и да си похапват също така кисело млекце директно от кофичката както се казва, то прочиствало стомаха от бактериите при стомахния вирус и пак е киселичко да стегне стомахчето Crazy Joy

# 691
  • софия
За крустите по добро и ефикасно от зехтина няма.От личен опит го споделям ,пробвахме с Мустела и нищо не постигнахме .
За гърнето всичко си е индивидуално от детето.Първо купихме обикновено гърне от 3лв ,Моника така и не разбра за какво се използва ,но пък си беше играчка номер едно.Първо беше шапка,после откри ,че може да е кош за топките и го обстрелваше сега си крие в него киндер играчките или слага на него кучето на Фишер Праис и му вика ако,ако и му се смее .Един ден като търсехме стол за колата тя сама си намери гърне с едно мече отпред от Хиполенд и започна да му бърбори нещо и си седна в него.Купихме го и сега си седи в него дори и като столче.Обедното и вечерното хранене е седнала и си върши голямата работа в него,дори от време на време и си го носи и вика ако,ако,но всичко си зависи от детето кога то само е готово да седне и да си каже.За сваляне на памперс не си и помислям че с тези 2л вода на ден ще е много трудно да я хвана навън кога и се пика.И да и нося един сак с дрехи.Седим по 2-3 часа в къщи без памперс, но си имаме и много пъти мокри гащички,аз се и пляскам като се изпишка в гърнето и тя е много доволна ,като не успее да покаже или каже пиииииииииииш и се изпусне  някъде и казвам ,че сега ще мирише и тя милата ходи с мокра кърпичка и трие след мен да не мирише.  Сега започнах и навън да и свалям памперса и да я питам да пишка и да ви кажа ,че като гледа други деца и тя започна да си казва от време на време .
Това за лекарствата ще е чудесно всеки да сподели какво ще носи и от какво е доволен .
Какво използвате за охлузванията ,този йодасепт много цапа.
И ние сложихме ваксината за шарките.
Спирам ,че стана много дълго.

# 692
 welcome  на всички нови майчета!!!

Няма да повдигам въпроса за възпитанието, защото ще стане спор без никой да го иска. Просто това е дефекта на тези форуми. Дори да няма негативизъм и нападки пак се пораждат конфликти, които аз не искам да полагам. Разбрах всеки какво иска да каже, дано и аз да съм разбрана.

Иве, нямаше ли да ходите на почивка? Разказвай...

Роси пм - дано си добре и Марио те слушка. Рика и ти сподели нещо за бременността си, та да си припомним всички тези хубави мигове....

# 693
  • София
здравейте Simple Smile

За мен единствено са виновни родителите. Миналата седмица ходихме на една площадка в Гео Милев с една приятелка и там имаше едни две майки, които са си зарязали децата да правят каквото си искат и само крещят по-тях, ако нещо ги попитат. Естествено  те тормозят другите на площадката. Незнам по каква линия, но те решиха да ни заговорят и се оплакаха, че като ходели по гадинките и само им вдигали скандали. Е как няма да им вдигат скандали като децата им не позволяват другите да ползват пързалката или пясъчника.

# 694
Като сте се заговорили за площадки. Бяхме в Разград, на една прекрасна оградена нова площадка. Две деца/момче и момиче/ на 4-5 г си играят на пързалката. Явор се качва при тях и иска да се заиграе, те му казват "ние сме върколаци, ти си заек, сега ще те заколим." И правят движения все едно точат ножове. Та чака ви още по-лоши неща.

# 695
Летни страсти вече ни обхващат-декемврийчетата тен ще хващат Thinking

newsm10

Какво използвате за охлузванията ,този йодасепт много цапа.

Ползвам Arnika-salbe

# 696
ojos verde,sunshiny добре дошли в темичката ни
Мама Ива, благодаря ти (с малко закъснение) разяснението, относно приема в градините и яслите.
Относно площадките - тук в Карлово не сме имали проблеми, то не че има и много площадки де. Но когато си бяхме в Хасково ми направи впечатление, че тамошните деца имат силно развито собственическо чувство. Ходихме на две площадки с пързалки и на дете попаднахме на момиченца около 3-4 години, които заявяваха, че пързалката е тяхна и че Малена не може да се пързаля. Попаднах и на два начина на реакция на майките на децата. Едната стоеше до пързалката със скръстени ръце и по никакъв начин не реагираше, на това, че детето не давам на моето да се пързаля и е седнало отгоре, затова се намесих аз и казах, че пързалката е обща. След което най-демонстративно пуснах Малена по пързалката, точно пред момичето и по този начин й показах, че тя не ми пречи. Не че имаше някакъв ефект, но поне моето дете си направи кефа да се пързаля. На другата площадка майката реагира по коренно различен начин. На няколко пъти се скара на детето и след като то не пое, го метна на рамо и се изнесоха от площадката. Та наистина си зависи от реакцията на родителите.
Малена също не си дава играчките, започва да реве, когато някой и ги вземе. Аз се опитам да обяснявам, но тя си знае нейното. В един момент я залисвам с нещо друго и по този начин забравя, че нейната играчка е в друго дете. Прави ми впечатление, че се притеснява, когато край нея има непознати деца. Сега голямата й страст са сапунените балончета, но дойде ли някое друго дете също да ги пука, тя спира на едно място и само гледа. иначе с деца, с които се вижда постоянно не е така.
За крустите - олио Бочко половин час преди баня и после реша обратно на косъма. Падат веднага.
Като стана въпрос за морето и лекарствата, които ще взимате, искам да попитам с какви бански ще са децата ви на плажа? Или ще са голички. Мен и се иска да взема памперс бански за басейна, а на плажа мисля да е с пликчета или панталонки.  Ако смятате да взимате памперс бански или сте взимали за по-големите деца, препоръчайте и марка моля ви.
Секонд, заглавието е супер  Peace
Ето едно и от мен - За море се стяга мама, декемврийчето по пясъка ще бяга   Simple Smile

# 697
За лекарствата :много добра и изчерпателна тема.
За плажа - голички или с тениски на пясъка да не им горят гръбчетата. Без бански макар че каката ходи на плуване в градината и се сдоби с 4бр за броени дни.

За възпитанието на околните деца -
и мен безхаберните майки ме дразнят, също и тези, които с огромна щедрост хранят всичко живо в радиус от 1км. В т.ч. чужди деца, без да питат дали са алергични, с мръсни ръце или просто им развалят обяда. Също кучета, котки, гълъби - да дойдат възможно повече, да окъкат пейзажа. Относно поведението на чуждите деца - докато не нападнат моите физически или словесно, аз съм пас. При реплики от типа "махай се, защото пр. пързалката е моя" правя като Пламс - прескачам, ината да си отвиси там.
И все пак от опит знам, че немалко прояви на "лошо възпитание" са първо период, второ копиране на видяното вчера. Затова никой не е застрахован и любимото му бебенце днес може утре да реди псувни наред с другите, да блъска, скубе и засипва с пясък. Моето първородно съкровище е минало през някой от изброените, въпреки неуморните ми усилия Mr. Green Таратанци, като я бутнат на пързалката - утре бута тя, защото вижда, че другите го правят. И съм наказвала, и съм я изнасяла от площадката, седяла е  дори отстрани на стол да гледа как другите играят. Ината само се задълбочава, да не говори за вграждането на някой комплекси, което е по -опасно от всичко останало. "Мама не е на моя страна, затова  съм сам/а  с/у всички"!

# 698
Калина, благодаря ти за добрата идея за игра на Развален телефон.  HugИграхме тази вечер и падна голяма забава....Сияна бягаше ентусиазирано между мен и баща си  и казваше, това което сме и пошушнали. Е, ако се разсее нещо и забравяше думичката и казва, това което и хрумне... Mr. Green Тя сама си викаше Още, явно и хареса много. Голям купон е!
То и при нас се скъса да вали днес след обяд и като нямаше пързалки...

Пламс, за бански мисля да взема обикновено долнище. Имаме от миналата година един на БамбиноМио, който така и не е обуван. Мисля, че ще и стане. Той е от тези, дето не пропускат навън, ако бебето е направило белята... Mr. Green Но определено съм За това, детето да е с бански, защото е по-хигиенично. все пак не се знае по пясъка или около басейна какво може да лепне... ooooh!
Така с двата вида бански мисля, че ще сме ОК.(пък се надявам  до момента на морето да сме се научили да си казваме кога имаме пиш...)

# 699
 Hug Добро утро! Миша спи още и се вредих да почета спокойно темата  Simple Smile
Бански обикновен съм взела - боксерки, но не знам дали няма да взема и памперс бански, че от водата се изпуска по-неусетно /забелязах го миналото лято, макар, че беше в басейнче до нас на плажа, от тези надуваемите/; тениска задължително, защото на плажа подухва; имаме палатка сенник и докато седи мирен сме под нея и тогава го събличам голичък, но за кратко. Обаче открихме пясъка и си мисля, че тази година ще е като "японско багерче"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green копае с ръце и се засипва яко с пясък...та там ще видим какво и как ще ни върши работа  Peace
Вчера два пъти излизахме с дъждобрана навън и двата пъти завяля по-силно, но си направихме кефа и подишахме...в къщи направо полудя детето...
На площадките има всякакви дечица и майки, Мише за сега е добричък и си дава нещата, но около нас все има деца, които не дават и той започна да се поусеща, че има и друг начин...децата, с които сме всекидневно няма проблем и си дава всичко...за сега.
Хубав и не дъждовен ден на всички  Hug

# 700
за плажа-гол,без бански,евентуално ако духа и е по-хладно ще е с гащи и тениска

Добра ,мерси за линка с темата за лекарствата!!   bouquet

ето какво извадих:

при диария- смекта /ентерол-това е пробиотик и се дава за нормализиране на чревната флора при стомашни инфекции/  , компот от дренки,обикновени бисквити,оризова вода

при температура- панадол,нурофен,течен аналгин

при повръщане-спрайт за пиене ,

при алергии- фенистил,алергозан

при изгаряне-пантенол,дефламол,намазване с ракия

капки за нос-

капки за уши-

капки за очи-

сироп за кашлица-

нещо за гърло-
ампула витамин Ц ,

обикновен бинт,ластичен бинт,марли,клечки за уши, риванол,йодасепт,памук,физиологичен р-р,левкопласт,лепенки ,термометър

ампула урбазон + спринцофка  Shocked

дайте да допълним  празните и да  коригираме нещо

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 09:35 от RikaRurika

# 701
Благодаря ви за топлото посрещане момичета Simple Smile Ще се радвам да се запознаем ако има мами от Варна Simple Smile
Мари, и моя мъж твърди, че сякаш леко са започнали да се изправят, но според мен няма разлика, а единия ортопед каза, че на около 1.6 г, ще започнат да се прибират и станат на Х и около 3тата напълно да се изправят. Те вече са на 1.5 г, и краката са му все още така криви...
Да кажа и аз за крустите, и аз съвсем скоро забелязах, че имат и двамата, но съм сигурна, че преди това нямаха, не съм мазала с нищо, но ще пробвам и аз със зехтин Simple Smile
До колкото чета, вашите дечица са доста по-напред с говоренето, мооите казват едва 4-5 неща, и изобщо не искат да повтарят като им говоря  Rolling Eyes Към гърнетата до скоро не проявяваха никакъв интерес, ама никакъв, имаше един период , в който ги ползваха за яздене Simple Smile, но и това отмина.Сега реших да ги пробвам първо без да ги събувам да ги задържам там, и след това и без памперс.Тази сутрин се получи докато ги храня, иначе не виждам вариант    Embarassed
Дайте съвет за ефикасни капки за нос, на единия му тръгнаха бистри сополки, за съжаление при тях почти нищо не помага при сополи, и си се редуват около 2 седмици, а понякога отива и повече  CrazyТъкмо се бях зарадвала, че 2-3 месеца не бяха боледували, и ......

# 702
Здравейте, днес времето обещава да е по-усмихнато,дано. Hug
Много полезно инфо за преносима аптечка.
За сваляне на температура-оцет и вода, напоследък само така свалям, ще взема за всеки случай и панадол, но при нас оцета сваля температура от 39,5за около час.Една баба ми каза, че температурата се сваляла много бързо ако се постави парцалче с оцет и вода на пъпчето на детето и на китката отвътре.

За диария давам оризова вода и затягащи храни.
Вземам прахчета против обезводняване.
За рани ще взема крем от Арника
Против алергии-Фенистил-сироп
Капки за нос-Стеримар
При гърлобол-нещо хомеопатично
Консумативи за рани, плюс наколенки за Аля. Simple Smile

И двечките ги държа голички, или само с долнища на бански.

# 703
капки за нос - Sterimar spray или подобен, (хом) Allicum cepa 5CH, (хом) Euphorbium  spray

капки за уши - Отипакс или Футоралгин

капки за очи - капки Тобрекс или капки Тобрадекс

сироп за кашлица - др.Тайс сироп, Stodal, Hustagyl или друг

при диария - Hydratin Alpha, Hydrasec 10 mg. (за кърмаче), Enterol, Смекта, Имодиум, Лечебна хумана, пробиотик

при повръщане - (хом) Vomitus Heel (свещички или разтвор), НАТРИЕВ ЦИТРАТ АЛФА сироп 100 мл., Деган/от 3годишна възраст/

# 704
Моята "аптека" включва следното(не само за море, а при всичките ни пътувания):
Ефералган свещички за понижаване на Т-действат най-бързо и не се налага да се гоним с лъжицата.
Вомитусхил- също свещички, против повръщане
Калциев глюконат-нашата лекарка го препоръчва при хрема и леко черВено гърло, води се противоалергично
Вит ц ампули
Хустагил за кашлица
Натриев цитрат
Стеримар или друг спрей за нос
Една неотворена опаковка тобрин, тобрекс или макситрол-антибиотични капки за нос.
Рецепта за антибиотик, ако се наложи да си купим на място.
Ентерол и биогая, хидратин алфа при разтройство и обезвдняване.
Лепенки разнообразни размери
Дермодрин и фенистил-при ухапвания
Капки за уши не нося..но ако се наложи-отипакс или бивацин(антибиотични)
Антибиотични за очи- същите като тези за нос
Термометър
Дефламол.. Май че ми свърши мястото в единия сак Joy

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 16:43 от second

Общи условия

Активация на акаунт