Добра, абсолютно съм на твоето мнение.... Аз не коментирам такива деца и не смятам, че има нещо сбъркано в това, защото съм далеч от мисълта, че някой в къщи ги съветва да правят точно това, или пък че не им е обяснявано. Просто има деца с инатлив характер. Аз не знам моето дете дали няма да постъпва така и нямам опит, но знам как сестра ми се спуква да обяснява на племенника ми неща от този сорт, знам как хаби енергия за да го възпитава и виждам как действа детето. Той е малко под три годинки. Всичко е негово и пищи ако трябва да сподели играчки дори с моето дете. Това не е от невъзпитание и недообяснение. Това си е възраст и според мен донякъде характер. Не искам да влизам в спор с никой, но ще видим всички, че ще допрем до такава ситуации и нашите деца ще са на мястото на детето, което "притежава всички колички".
точно така!
Ако и позволяваш почти всичко, изведнъж казваш не и тя е объркана.С тръшкането и биенето на главата тя извоюва твоето Да, ако един път е минало с тръшкане и удряне на глава то ще се прилага винаги.Малки , сладки манипулатори.
Опитай се да казваш не , когато започне да се тръшка, вземи я , гушкай я, пей и , отвличай вниманието но си отстоявай докрай НЕ-то.
Но когато те са оставени на самотек и в същото време пречат с нещо на моето си дете...работата е друга!Опитвам да им обяснявам,че са големи и тн..понякога има ефект:)
Аз съм от Варна, имам две момчета -близнаци, родени на 17ти декември, ще се радвам да споделяме и обменяме информация
?!?!?

Не ще да седне и за няколко секунди. И клипчета пусках, и книжки разглеждаме, играчки пред нея един куп, обещах й да гали котката на съседите (много й се радва), е не ще и не ще. Засега съм оставила нещата така, след седмица, две ще се пробваме пак.