Отговори
# 675
...И в градинката дето я водя има едно такова момченце,по-голямо над 3...не иска да се пуска по пързалката примерно...седи и нарочно го прави.........И едно момиченце такова засекохме тези дни... ooooh!

Вие наистина ли мислите, че с едно 3- 4 годишно дете, още повече чуждо, може да се разберете!!! Или пък, че вашите няма да правят същото скоро    Joy

Добра, абсолютно съм на твоето мнение.... Аз не коментирам такива деца и не смятам, че има нещо сбъркано в това, защото съм далеч от мисълта, че някой в къщи ги съветва да правят точно това, или пък че не им е обяснявано. Просто има деца с инатлив характер. Аз не знам моето дете дали няма да постъпва така и нямам опит, но знам как сестра ми се спуква да обяснява на племенника ми неща от този сорт, знам как хаби енергия за да го възпитава и виждам как действа детето. Той е малко под три годинки. Всичко е негово и пищи ако трябва да сподели играчки дори с моето дете. Това не е от невъзпитание и недообяснение. Това си е възраст и според мен донякъде характер. Не искам да влизам в спор с никой, но ще видим всички, че ще допрем до такава ситуации и нашите деца ще са на мястото на детето, което "притежава всички колички".

# 676
Това си е възраст и според мен донякъде характер. Не искам да влизам в спор с никой, но ще видим всички, че ще допрем до такава ситуации и нашите деца ще са на мястото на детето, което "притежава всички колички".
coolcool точно така!
Хехе, само дето тогава много малко от нас биха го признали Laughing

# 677
Каката ми се опита да мине през такъв период когато беше на по малко от две години.Искаше всичко чуждо и плачеше ако не и се даде.Бързо я отучих.Няколко пъти и казаха по грубо Не, оставих да реве и да се тръшка и няколко шамарчета по дупето.Научих я да дава своите играчки и да не настоява за чужди.Той баща и е такъв, много се раздава и много помага, явно той и е за пример.Днес едно момченце я щипеше и блъскаше.Разказа ми , но думите и бяха, че не му се сърди тя си е такава.Дори и някой да я удари тя не се сърди а му казва , че му е простила.Имаме си навик с нея като се поскараме и после се извиняваме взаимно.Много ми е добричка и умна, но понякога си проявява ината. Определено и ние трябва да ги насочваме и да ги побутваме по правилния път, не е само до период и характер.Пак мога да похваля тук книгата-"Смелостта да възпитаваш"

Аля е по-различен темперамент от кака си.Кака и отстъпва всичко и ми се струва, че  малката расте по -разглезена.Гледам да не и поставям много ограничения но когато и кажа Не , знае , че номерата с тръшканията не минават.

ojos verde , със сигурност е заради това, сама си достигнала до този извод. Hug Ако и позволяваш почти всичко, изведнъж казваш не и тя е объркана.С тръшкането и биенето на главата тя извоюва твоето Да, ако един път е минало с тръшкане и удряне на глава то ще се прилага винаги.Малки , сладки манипулатори. Grinning Опитай се да казваш не , когато започне да се тръшка, вземи я , гушкай я, пей и , отвличай вниманието но си отстоявай докрай НЕ-то. Hug

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 21:13 от mari:)

# 678
Добра,Добра... JoyОпределено не искам да се справям с чужди деца...Ая ми е напълно достатъчна hahahaНо когато те са оставени на самотек и в същото време пречат с нещо на моето си дете...работата е друга!Опитвам да им обяснявам,че са големи и тн..понякога има ефект:)

Съгласна съм,че са периоди,че всеки ще мине през подобни...Но че детето ще се инати,че не иска да се пързаля и още 5 деца ще чакат...а майка/баба няма да си донесат д-то...Сори ама няма как да не се ядоса човек.Аз нямам предвид,че детето или родителите са виновни...Има инатливи деца,факт!Както има ревливи бебета като моето и спокойни и спящи бебета.НО...Ако моето дете се инати,аз съм там,за да обяснявам,увещавам,да го махна от мястото,да говоря...Сега е така и занапред ще е така.Без да й забранявам неща,без да я оставя да плаче дори,да се тръшка...Но няма да а оставя и да пречи с нещо на други деца!А и поне съм там с нея.Под предлог,че детето е с характер не може майката/бабата да липсва при подобни сцени и да подвиква отстрани!

Мари,напълно съм съгласна с поста ти HugАко ми се затръшка по-натам,пак ще реагирам така-ще я разсейвам докато й мине:)Засега не си представям да й шляпна дупенцето сладко...ама кой знае Joy

# 679
Здравейте момичета, приемате ли малко позакъснели попълнения  Simple Smile Аз съм от Варна, имам две момчета -близнаци, родени на 17ти декември, ще се радвам да споделяме и обменяме информация Simple Smile
И веднага ще задам един въпрос  Embarassed Има ли някоя мама, чието детенце е с по-криви крачета? При единия, крачетата са доста кривички, от коляното надолу, водих го при двама  ортопеда, правиха снимка,  и двамата смятат, че не е нищо страшно, просто му били по - халтави ставичките, и ще се изправят до около 3тата годинка, но ми се иска да чуя мнение от  някой с подобен проблем евентуално. Благодаря  Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 22:55 от sunshiny

# 680
Здравейте момичета,
много пусто в нашата тема въпреки гадното време... не ви се пише ли, малките дивачета не ви дават мира ли Wink ?!?!?
Ние сме добре, вчера се записахме в яслата и си отдъхнах, че много се тревожех да не ме върнат за нещо. Но директорката се оказа свястна и въпреки пропуските по някои документи не направи проблем. Сега на есен с песен ... да видим. Жозефа , стискам палци и на вас Hug ... засега ще ви стискам палци да си останете в гранична група , с тия многоточковци нищо вече не е сигурно. Най- кофтито е ,че повечето от тях са дори приети вече ,но е на да се пробват и в новото ОДЗ ... колкото до късмета на Филип, не го приемай така , тъпото номерче , което ще му изтеглят въобще не е определящо дали детето е с късмет или не  Hug

Някой беше питал за приема в ясла и прекратяването на майчинството ( май the Girl ). Майчинството се прекратява в момента, в който детето започне да посещава яслата . Подава се някаква декларация на работоното място и от този момент до края на втората година се получава 50%. Съответно или трябва да се пусне отпуска или да се върне на работа майката ...

Жозефа, за крустите по главата не се обвинявай. Аз също преди месец видях ,че Алекс има ( случайно ). От тогава всеки ден си викам айде довечера ще го намажа със зехтин преди къпане. Добре че беше ти оня ден ,че прочетох и веднага го намазах , защото иначе все забравях. Но пък не са някакви упорити и големи, по-скоро ми се струва ,че са от многото коса и топлото време. На баткото също лятото ако му оставя да му порастне косата повече и му се появяват. Но пък с едно намазване и упорито ресане се оправят нещата. Другото което си мисля е ,че е възможно да се образуват ,защото не ги решем тези деца. Аз лично нито единия ,нито другия ги реша и при по-топло време и изпотяване е нормално да се получат.... не е страшно , споко Simple Smile

Друго какво да ви кажа , за мрънкащите и упорити деца не ми се коментира- Алекс май ще е от тях. От сега го дава упорит и се сърди за всяко нещо, по площадките напира да взима чуждите неща ,ама своите не дава ... абе то това си е характер и няма оправия докато не почнат да разбират. Виждала съм всякакви и да ви кажа като са чужди деца много се дразня, чак противни ми стават, въобще не се впрягам да се обяснявам и занимавам. Ама пък като попадна на някоя бабичка темерут, седяща отстрани и само да гледа сеира и от време на време подаваща зрънчо направо изтрещявам. Ясно е ,че им е трудно и на тях, като че ли са някак отекчени и насила гледат внуците си, но пък някои наистина ги оставят да си карат както си знаят и май седят  колкото да не се загуби детето  и вечерта да е на линия при мама и тати ...незнам ... то времето ще покаже ...

Сега за яслата трябва да науча Алекс да седи на гърне ... е как да стане кажете ми? Той не иска да го погледне, пъхам му го пред лицето и той нарочно си извърта главата настрани. Като го сложа да седне веднага става . освен да го върча за дупето му не виждам как ще стане друго яче . Дайте някаква идея за по-атрактивно гърне... директорката на яслата  вчера ми обяснява на дълго и широко как да подходя, ама вече съм правила всичко. Посъветва ме да сядам до него ,аз й казах ,че и гърне ще си купя и ще сядам с него ако трябва ама и това не помага. Порбвала съм - водя го в тоалетната аз сядам на нея, той на гърнето ... е никакво впечатление не му прави , става си човека и си отива... ходи го гони.
Айде ,че стана дълго ,ама да ви кажа то вече е време за нова тема ,че срамота с това заглавие дето е от 2 месеца ... 

# 681
Да, лошо е времето ама с двамата, не остава време да се чете и пише. До сега помагах на щерката да напише всичките домашни, изпратих я по-рано, че довечера изпращат абитуриентите и имат нулеви часове. Сега пък малкия ме хваща за ръката и ме води до вратата...скучно му е, че не можем да излезем, но вали много силно навън...
Време е да се дадат идеи за заглавие на новата тема  Peace
...после пак ще се включа, че малкото човече се сърди вече...

# 682
Ех, как захладня, засега приключихме с безгрижните разходки по цял ден, дано да е за кратко.
sunshiny , добре дошла.Винаги съм се възхищавала на близнашките майки. Hug
Относно въпроса ти, на Аля краката са леко кривички, някак О-образни, но видимо започнаха да се оправят, не сме ходили на ортопед.
  Мама Ива, те хубаво дават съвети директорките, на теория нещата са лесни май, ама явно си е до дете, до характер , до темперамент.Може би нежеланието на децата е свързано един вид с нещо насилствено, слагаме ги там някъде да клечат, и  те не знаят защо, натискаме ги докато не свършат работата. Simple SmileАз например научих Аля да стои пред компютъра , пускайки любимите и клипчета, също така и с книгите, тя много обича да разглежда книжки с животни.Според мен трябва да отвлечеш вниманието му с нещо супер увлекателно за него.

Днес Алето цяла сутрин разнася едно бебе, слага го на гърнето , че го и кърми, сега спи до нея на спалнята. Simple Smile

# 683
аз  научих Йо да седи на гърнето палейки му кибритени клечки да ги духа-най-любимото му нещо ,по никакъв друг начин не се излъгваше ,в последно време стъпва на т.чиния и го карам да приклекне и така му е кеф да чуе как ще пльокне а...то Mr. Green Mr. Green и големия му кеф да му давам парченца тоалетна хартия и да пуска водата -това му е най-новото ходене по голяма нужда Mr. Green

да ви питам с идването на почивките дайте примерни лекарства ,които ще носите,защото децата вече са си големи и ще има различни травми ,разстройства ,изгаряния ,ухапвания и т.н. да напишеме кой какво ще ползва  -особено ме интересува този чревен вирус дето всички деца го хващат -какво се дава и колко време може да се дава лекарството-то вярно е че си е най-хубаво доктора да предпише ,но за всеки случай обичам да съм подготвена за всичко Crazy

добре дошла на новата Мама sunshiny!!!!

# 684
sunshiny, добре дошла  Hug

# 685
  • София
Здравейте, мацки!

Ивче, мерси за подкрепата за кандидатурата ни за новото ОДЗ. Нещата обаче са направо изтрещели - на всеки половин час се появява по един многоточковец и вече адски много се дразня. Не съм и предполагала, че има толкова многодетни, сираци и други драматизми, та се получава така, че "стандартно" дете като моето може и да гледа ОДЗ през оградата. Ени уей, да не ви отегчавам с градински неволи.
Скапана система, която ни принуждава да се радваме повече, когато детето е прието на ясла, отколкото когато се е родило - (изказване на майка от форума за приема в градини и ясли).

Ивче, не се тормози с тва гърне. Според мен в яслата ще го научат ще седи там и песни ще пее. Директорката да не лее мозък, че е много лесно да се говори.

За поведението на децата по площадките - в спорове няма да влизам, само ще кажа, че често не става дума просто за инатливо дете, а за незаинтересована майка/баба.
Ако на едно инатливо дете му повтори майка му 7 пъти, че не може да задръства пързалката или че люлката не е само негова, накрая ще вдене, надявам се.
Има едни такива поддръжнички на модела "детето ми расте волно, а аз си почивам", които не показват границите на допустимото на децата си и ги възпитават в идеята, че са единствени на света.
И така растат пуснати на воля, за да не кажа директо ИЗпуснати, че после не им е проблем да си мятат боклуците през прозореца, а ние им чистим България за един ден.

Филип също граби играчки по площадките, но аз обяснявам докато не ми излязат пришки на устата, че играчката е чужда и трябва да я върнем. Но да видим и той какво магае ще излезе.

Темата е много пуста и върви мудно. Май на народа масово нито му се пише, нито му се чете.

# 686
Гърнето - болната тема Sad Не ще да седне и за няколко секунди. И клипчета пусках, и книжки разглеждаме, играчки пред нея един куп, обещах й да гали котката на съседите (много й се радва), е не ще и не ще. Засега съм оставила нещата така, след седмица, две ще се пробваме пак. ooooh!

По темата за детските градини, в нашата ще правят основен ремонт и вчера като взимах каката се натъкнах на един списък за присъствие лятото. Най-отдолу "молят" всички които са по майчинство да си гледат децата цялото лято, а също и тези които имат баби да се възползват от услугите им. С една дума ще си имам помощничка, ноооо с два ината вкъщи няма да ми е лесно. Crazy

Заглавието предлагам да е свързано с летните почивки, че като гледам с какво темпо върви темата, ще откараме до септември. Laughing

Добре дошли на ojos verde и на sunshiny!

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 14:50 от Кимбърли

# 687

Заглавието предлагам да е свързано с летните почивки, че като гледам с какво темпо върви темата, ще откараме до септември. Laughing
И аз тъкмо в тази посока си мислех.. Не че съм от поетичните, но изтормозения ми мозък измъдри ей това: Летни страсти вече ни обхващат-декемврийчетата тен ще хващат Thinking

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 15:13 от second

# 688
Добре дошли на новите мами-ojos verde,sunshiny Hug

Джос,точно за този тип поведение на майката/бабата говорех...Но май не ме разбраха правилно...Детето си е дете,но с отношение и заинтересованост все нвкога ще "вдене" дето казваш.

Мама,предполагам,че сестра ти не зарязва малкия за по половин час и да го гледа отстрани как тормози с капризите си другите деца... Peace

Мари,и Ая разнася едно бебе от известно време JoyВози го в една количка,завива го,понякога го гушка.Има си една бибка в комплекта и му я дава в устичката:)Много сладинки стават:)

Иве,ще се научи младежа,споко HugТи си го пробвай,пък когато тогава.Имаше някакви пеещи гърнета...ама нали не ми е трябвало и не съм търсила.В Джъмбо бях купувала за детето на една позната дето не искаше и то да се научи.

Охос Верде,опитвай се да й отвличаш вниманието като прави така.Гушкай я,говори й,махни я от мястото.Аз така правя.И при мен Ая си живее много волно,Не е само нещо животозастрашаващо-контакти,макар и изолирани,боклук от пода,и някакви други неща опасни,които прави на момента.Аз досега не съм я оставила нито веднъж да си поплаче,както много познати ме съветват.Все гледам да я разведря и успокоя.Не мога да я гледам да плачка.Но и тя засега не се тръшка яко.От време на време като се разплаче за нещо...примерно иска да я разнасямна ръце..и си захапва ръчичката или си удря шамарче...но аз продължавам да й говоря по същия начин и се правя че нищо не се е случило.

Прочетох в някоя от книгите да пробваме вместо да повишим тон или да се ядосваме,да прошепнем в ухото на детето нещо когато плаче и се инати.Тествах,понякога върши работа.Тя сякаш се изненадва:)

И това ни е нова игра.Нещо като Развален телефон.Половинката я научи.Казва й на ухото тихо Мама,Баба и тн думи дето знае.В началото като й кажеше Кажи на мама,тя извикваше силно думата hahahaСега вече ми се лепва на ухото и я казва тихичко JoyПробвайте,много е смешно:)

Хайде ще погледам Седемте часа разлика:)

# 689
Нашето гърне е пеещо. Да ама веднъж като запя и не спря  и сега е само гърне  Joy
Добре дошла и на ojos verde!  Hug
second, заглавието е супер!

Общи условия

Активация на акаунт