С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Нонето, Андромеда, Танесенце и petiapsb, честити рожбички   bouquet
Всеки път като вляза във форума и има още едно бебе  Party
dundilana, за да не се разраняват зърната, най-важно е правилното поставяне на бебето на гърдата. В тази статия има подробни обяснения как е добре да се сложи бебето  Peace
Мама Васи, много се радвам, че всичко се е развило толкова хубаво при вас  Flutter А аз се чудя защо не те видях във вторник в АГто  Hug За да не си предизвикаш този път хиперлактация, е добре да не изцеждаш гърдите до край, а само до облекчаване и то само когато усетиш нужда - т.е. ако усещаш гърдите пълни или напрегнати  baby_neutral

# 106
  • Пловдив
Танесенце и petiapsb - честити рожби! Да са ви живи и здрави, много радост да ви носят   bouquet Hug

# 107
  • Варна
Г-ца Димитрова, може би ми е глупав въпросът, ама твое дясно ли беше бебето или това на акушерката?
Мое дясно, защото като легна на кушетката да ми слуша тоновете с онова апаратче и тя винаги го търси-гръбчето на бебето, от лявата ми страна, тогава не можа да го засече,продължи да обикаля корема ми с апаратчето и го засече в дясно-гръбчето, но по силата на тоновете установи и как точно се е завъртяло ...

yani290885  , на мен също на ляво не ми е никак удобно, точно това писах и по-рано, направо изтръпвах от болка в целия ляв крак-от пета до таза,пък и сякаш си лежа върху сърцето, малко ми се разхлопваше, но ...слава Богу, подейства, ако само това е бил начина ..

Честито бебе на petiapsb   bouquet  Simple Smile

# 108
В това за позата за спане има нещо вярно.. Само дето моето диване всеки път се мести накъдето спя  Thinking
Аз по принцип почти не се въртя нощем и накъдето заспя - натам се събуждам..
Ако гръбчето е било отляво, а аз спя надясно - насутринта гръбчето е вдясно Simple Smile И обратно Simple Smile Явно гравитацията си действа  Laughing
Усеща се много добре, защото е твърдо и изпъкнало като лежа по гръб (а още по-добре се вижда по време на контракция).. пък другата половина на корема ми е хлътнала една такава безформена  Crazy
Тъй че до раждането никак не мога да преценя накъде точно ще застане  Thinking

# 109
Здравейте мамчета.

Отдавна не съм писала във форума, но редовно ви чета постовете.
да ви попитам за тоновете, че аз съм малко притеснена. В края на 37-ма седмица съм и досега не са ми записвали тонове. Бах на консултация на 21 март и следващата ми е определена за запис на тонове, но чак на 11 април, а терминът ми е на 23 април. Когато попитах не трябва ли в девети месец да съм всяка седмица на ЖК, ми отговориха, че по здравна каса било през 2 седмици - т.е. 2 пъти за целия девети месец. Отделно от това се притеснявам дали например няма да презрее плацентата за този дълъг период (на практика от 3 седмици), който се получава между 21 март и 11 април, защото на консултацията ми на 21 март ми казаха, че плацентата ми е с втора към трета степен на зрялост.

Някакви съвети да ми дадете...?
Леко раждане на всички!
И благодаря:-)

# 110
  • Пловдив
petiapsb  честита ти радост,желая й здраве,щастие,любов и късмет в живота!!! Духи все едно за мен си писала,и аз така лягам на тази страна, на която виждам,че е празно,а сутринта като се събудя е обратно,но определено на ляво не мога да спя.Коремът ми някой път изглежда все едно ме е блъснал камион,но какво да се прави остана още малко....   newsm03

# 111
Здравейте момичета
Доктора каза,че бебето ми е  главично,но гледа нагоре към корема ми, на 17 трябва окончателно да се реши как ще раждам. Тъкмо мислех,че се разминах със секциото,сега пак.
Не знам това лицево -главично предлежание  ли се води . Една позната акушерка е казала,че при такова предлежание е рисковано естественото раждане.
Толкова ме е страх,да не тръгне бебето по-рано,да се наложи в последния момент спешно секцио,ще могат ли да реагират. Оф съжалявам че ви натоварвам,но ужасно ме е страх,как нямах един спокоен ден,тъкмо се успокоих, че го доносих до 9 месец,сега това.
Моля ако някой е запознат с тези работи да ми каже,в нета прочетох доста страшни неща,защо ми беше.

Има доста време за да се обърне бебчето.Не се притеснявай и не го мисли.Може и преди да тръгнеш да раждаш да се обърне,така че мисли положително,че всичко ще е наред.Ще видиш,че бебо си знае работата и ще застане в правилната позиция.Успех  bouquet

# 112

dvav,

Тук на този линк http://www.nhif.bg/web/guest/faq - отваряш и си сваляш файла ДЕЙНОСТИ НА СПЕЦИАЛИСТ ПО “АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ И РЕПРОДУКТИВНА МЕДИЦИНА” ПО ПРОГРАМА "МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" ЗА БРЕМЕННИ С НОРМАЛНА БРЕМЕННОСТ И БРЕМЕННОСТ С РИСКвсички прегледи,

и можеш да видиш всички прегледи, които се отпускат от НЗОК в хода на цялата бременност и след това.
Надявам се да ти е полезно.

# 113
dvav аз също ходя на ЖК на 2 седмици и половина, така че не мисля че трябва да се притесняваш. С плацента 2 към 3 степен бях в 35 седмица, а все още си ми е добре. Доктора ти ако виждаше нещо нередно нямаше да ти каже да идеш след толкова дълъг период. Все пак това е мое мнение и изхождам от моето състояние. А относно записите... добре, че влезнах в болница за изследвания за секцио, че да ми направят запис, иначе не са ми правени. Док. каза само ако пренося, че ще трябва всеки ден да ходя, но до тогава... няма.

# 114
rain008, много благодаря за полезната информация!
Явно, че шпо здравна каса за последните 2 лунарни месеца за тонове се ходи по 2 пъти.
Аз се чудя, тъй като много мамчета споделят, че ходят всяка седмица за тонове - на частно ли ходят или пък там където ще раждат заплащат някаква такса и ходят всяка седмица?

Не знам дали да чакам 11 април, тъй като от 2-3 дни имам и едни болки, не са родилни все още, знам защото това ще ми е второ раждане, но определено вече са си болки, както когато ще ми идва цикъла. Дори в момента усещам болезнени бодежи ниско долу в дясно, не са токова силни, но са неприятни.
Не знам дали е нормално в този етап на бременнността да ги има, честно казано съм позабравила, защото дъщеря ми е на 12,5 г вече и е минало доста време...

# 115
dvav аз също ходя на ЖК на 2 седмици и половина, така че не мисля че трябва да се притесняваш. С плацента 2 към 3 степен бях в 35 седмица, а все още си ми е добре. Доктора ти ако виждаше нещо нередно нямаше да ти каже да идеш след толкова дълъг период. Все пак това е мое мнение и изхождам от моето състояние. А относно записите... добре, че влезнах в болница за изследвания за секцио, че да ми направят запис, иначе не са ми правени. Док. каза само ако пренося, че ще трябва всеки ден да ходя, но до тогава... няма.
Благодаря ти за успокоителните думи!

# 116
dvav,

незная как точно стои въпроса при другите мами, защото има някио по каса, други плащат пакет за следене на бременността. Аз ходя на частен кабинет и от 33 г.седмица ходя всяка седмица на запис на тонове (не само ми ги слушат, но имам и запис) като паралелно с това ми върви ако е на ред час за ЖК или преглед с ехограф. Но тези неща, които са към касата би следвало твоят лекар да ги прави иначе ако ти ги спестява за мен си е чисто точене на пари то НЗОК на гърба на бременните. Бъди настоятелна и си изискай това, което ти се полага.

# 117
Здравейте, от 9-ия мес.ходя всяка седмица на ЖК, където ми слушат тоновете и ме гледат на ехограф.
По ЗК, от 8-ия месец, се ходи 2 пъти в месеца, а от 9-ия мес.всяка седмица.

# 118
Мисля, че по-скоро може би не спестява нищо, защото от самото начало до сега абсплютно всеки път ме гледа на УЗ, а пък знам, че по здравна каса прегледите с УЗ са само 2 броя за цялата бременност. Иначе докторът наистина е страхотен, много добро чуство за хумор има и т.н., но наистина мислех, че по ЗК тоновете са всяка седмица, но след като видях линка който ми изпрати, виждам, че явно съм грешала.

# 119
  • Димитровград
Привет Simple Smile

Аз съм по здравна каса и ме следят както казвате-през седмица-слуша тонове (но без запис), гледа на ехограф колко е порастнал и дали е в правилна посока и следващият път ще пуска полагащите се изследвания.

За вагиналния секрет,аз понеже всеки месец влизах в болница за системи - го изследваха и към шести месец откриха нещо, та ползвах Полижинакс, след това се изчисти, но превантивно ми каза да слагам всеки месец по шест (колкото са и таблетките). Споменавам го, защото някой момичета се притесяваха, че не са им взели. Мисля, че и този месец ще ползвам за да е чист пътя, но ще си изчакам консултацията, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт