С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 611
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
И аз съм доволна от Арниката.
Започнах я ден преди секциото 2x5 в потенция 9 CH.
В деня на операцията на всеки час взимах по 5.
На следващия ден пак 2x5 и също започнах и Actea racemosa 9 CH - 1 x 5 гранули - средство при порезни рани. 
Добре се чувствам, раздвижих се на същия ден, вчера сутринта оперираха 2 жени в стаята, вечерта не станаха, а днес едвам се раздвижиха и като гледам много повече ги боли.

# 91
  • Пловдив
Танасенце,честита рожба!!!Желая ти да е жива и здрава,много да ви радва,да папка и да слушка  bouquet

# 92
Честито на всички мами - да са им живи и здрави бебенцата  Hug !!!

Balonesa , и аз съм си взела да пия arnica, а също и phosphorus - по схема на д-р Михайлов. Той също препоръчва и actea racemosa за прорезни рани - ти кога започна да я пиеш - веднага след операцията, успоредно с арниката ли? Има ли значение по кое време на деня се приема?

# 93
Момичета аз съм от юлските бъдещи мами .Цяла сутрин надничнам в темичката ви и не можах да се въздържа от коментар.Честито на всички родили newsm51 ,а на тези на които им предстои желая леко и безпроблемно раждане.Успех момичета!

# 94
  • Перник
Ох, мен днес нещо пак ме е хванала чистката. От сутринта, чак сега сядам. А от вчера имам много силно бяло течение, дали не е тапата Rolling Eyes Няма нишки, няма никакъв цвят. Предишния път тапа не ми е падала и не съм сигурна какво точно е. Не че вече не е крайно време, де. Нещо все повече започват да ме тресат нервите и мъжът ми реши, че е по-добре да излят с малкия. Горките, не знам как ме издържат. Ох, хайде да се почва и да се свършва, че вече едвам издържам на напрежението.

# 95
Танасенце, честито! Да е жива и здрава малката Роси Hug

Надя, моята тапа беше гъсто, като съсирек, а не просто течение, с кафеникав цвят. Чисто бяло не вярвам да е тапа Rolling Eyes

Ние още сме си 2 в 1. Имам контракции, но са си все същите, струва ми се, че коремът ми се е смъкнал още повече и така. Чакаме baby_neutral

# 96
Добро утро! Честито на обебелите се:) искам да изкажа възхищението си от хомеопатичният продукт "арника монтана" потенция 200. От момента, в който дойдох на себе си след пьлната упойка, започнах да смуча по 1топче. Така до тази сутрин. Болката ми е на половина, от тази на предишното секцио. А съм сигурна. Че ще помогне и при нормално раждане. На мен ми беше препоръчан от друга мама. Успех на Всички, очакващи рожбите си!!!

Знаете ли дали може да се приема и преди раждането? Специално срещу разширени вени хемороиди и пише, че помага?

# 97
Добро утро! Честито на обебелите се:) искам да изкажа възхищението си от хомеопатичният продукт "арника монтана" потенция 200. От момента, в който дойдох на себе си след пьлната упойка, започнах да смуча по 1топче. Така до тази сутрин. Болката ми е на половина, от тази на предишното секцио. А съм сигурна. Че ще помогне и при нормално раждане. На мен ми беше препоръчан от друга мама. Успех на Всички, очакващи рожбите си!!!

Знаете ли дали може да се приема и преди раждането? Специално срещу разширени вени хемороиди и пише, че помага?

Да, може. Аз пих по време на бременността доста вереме (срещу хемороиди). При мен облекчи положението, но не го излекува. То си зависи от степента на сериозност, разбира се.

# 98
Надя, и аз имам по-обилно течение последните 2 дни и малко по-силни контракции, но до толкова.
И аз също съм много изнервена вече. Чакам с нетърпение да си гушна бебчо.

# 99
  • Варна
Нонето, Андромеда, Танасенце ...честити рожби. Да са много здрави и послушни дечица   bouquet

При мен нищо ново, наминавам само да отправя по една честитка на всички,които вече пресякоха финала и се обебиха ...

Аз съм на пътя всеки ден, разхождам си мушмула в корема и освен втърдяването,което дори не е болезнено ...нищо друго нямам като знак, че скоро ще се ражда, може би щото няма да е изобщо скоро ... Laughing

...а, за помпите да се изкажа -с първото бебе и на мен ми се струваха много пари за помпа-Медела е моята, сто пъти съм писала за нея...

Преди раждането я видях, похвалиха ми я в един магазин и бях решила-ако се наложи, пращам мъжа ми. Наложи се.

В болницата капка коластра нямах, чак на третия ден ...през това време, бебето го кърмеше скришно една друга мама от стаята, за да не му дават АМ там, а и майката преливаше- детето и беше в кувьоз и го кърмеше под час ...та общо взето услугата беше взаимна ...

И като се върнах вкъщи, като тръгна тая кърма ....като се запушиха каналите, да не обяснявам повече-може да си представите какъв зор беше .
На ръка не можех да се цедя, много ме болеше, и зърна и гърди, почнах с топлите душове и благодарение на това, че Медела имат една човка , която натиска точно над зърното успях да си оправя гърдите-т.е. помпане не само на гърдата  , но и на ареолата ...

После -пак съм си помагала с нея, вярно ...не е нещо дето се ползва цяла година, но ...ако щете едно порт-бебе за 50-60лв ми се струва много по-излишно, от качествена помпа, защото болките при запушени гърди са ужасни

Ето сега, живот и здраве пак ще и дойде ред да я ползваме....не че съм сигурна в това, но поне съм спокойна , че бих могла да действам навреме като я имам ..

# 100
Здравейте момичета
Доктора каза,че бебето ми е  главично,но гледа нагоре към корема ми, на 17 трябва окончателно да се реши как ще раждам. Тъкмо мислех,че се разминах със секциото,сега пак.
Не знам това лицево -главично предлежание  ли се води . Една позната акушерка е казала,че при такова предлежание е рисковано естественото раждане.
Толкова ме е страх,да не тръгне бебето по-рано,да се наложи в последния момент спешно секцио,ще могат ли да реагират. Оф съжалявам че ви натоварвам,но ужасно ме е страх,как нямах един спокоен ден,тъкмо се успокоих, че го доносих до 9 месец,сега това.
Моля ако някой е запознат с тези работи да ми каже,в нета прочетох доста страшни неща,защо ми беше.

# 101
  • Варна
yani290885 , моето беше така до преди 2 седмици, само се обърна.
Всъщност беше с гръбче в дясно, а трябва гръбчето му да е от ляво.Акушерката ми всеки път ми казваше-спиш само на ляво, колкото и да ми е неудобно ...
Наистина ми беше много неприятно-левия ми крак направо изтръпваше от болка, все на ляво спях....и аз недоумявах защо толкова е важно, и накрая-като се обърна с гръб в ляво ми каза това -за очичките, че трябва да гледа надолу като излиза ..
Пробвай се и ти-с лявото спане, дано имаш време да се обърне  Simple Smile

П.П. Сега ти погледнах линийката, имаш още време -моето също в 36гс се обърна ...Стискам палци  Heart Eyes

# 102
  • Перник
Г-ца Димитрова, може би ми е глупав въпросът, ама твое дясно ли беше бебето или това на акушерката?

# 103
Г-ца Димитрова,преди 1 месец беше в същото положение. А относно спането,спя почти на дясно,ащото на ляво не само че не ми е удобно,а и ме боли корема.
Надявам се да се обърне,на 9 ще отида и при моя,без да му казвам,да видя той какво ще каже,че пък се сърди че няма да раждам при него и последния път ме претупа и не ми каза нищо

# 104
Момичета, и днес си имаме бебе!
Преди малко petiapsb е родила малката Стефана - 2750гр. и 47 см., нормално раждане.

Да е здрава, много усмихната и щастлива малката принцеса, а на мама - бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт