С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 559
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Мамчета с малки гърди не се притеснявайте-големината няма никакво значение. Аз не притежавам завидни размери, напротив, но при дъщеря ми давах мляко като крава ! Rolling EyesКърменето е двустранен процес-зависи както от майката, така и от бебето ! Трябва да сме много упорити и търпеливи, а бебо да не го мързи да дърпа !Важно е и да имаш зърно на гърдата(което не зависи от нас), за да може бебо да захапе, иначе е голям тормоз. Моите са завидно щръкнали, но пък така се бяха разранили, че докато беба сучеше аз ревях-и така почти месец ! Сега се мажа превантивно всяка сутрин с ЛАНСИНОХ,но кой знае дали ще ми помогне ?! Thinking

ЧЕСТИТА РОЖБА НА ИРЕНЕ-КАРА !!! МНОГО,МНОГО, МНОГО ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ! hahaha smile3504

# 76
Момичета,здравейте:)Чак сега намирам време да се запиша в новата ни темичка,моята бонбонка Лана ми отнема 101% от времето,докато си свикнем...Голяма борба с това кърмене,още само коластра имам и много-много не я нахранва,та се дохранваме.
Стискам палчета на ирен-кара и бебчето й,да й е честито,бързо да се оправя и да е живо и здраво!
На другите-успех и леко раждане,чакаме ви всички да родите и да местим темата;) Hug
Ако искаш помощ свиркай  Hug

# 77
   Здравейте момичета, ние с беба Йоана вече сме в къщи. До вчера сякаш бях много по-спокойна и чаках с нетърпение да се приберем. Днес нещо ме хвана параноята. Малката май кара физиологична жълтеница и доста спинка, яде по-малко и заспива докато я кърмя. Във вторник ще пускаме кръв, за да видим нивото на билирубина и дотогава - пак поводи за притеснения. С каката не сме карали жълтеница и незнам какво е.

Също така имам нужда от спешен съвет относно кърменето. Бях ви споделила, че предния път с цедене си докарах хиперлактация. Та... сега от първия ден се храним на поискване и вчера ми слезе кърмата, но явно е доста повече, отколкото малката може да изсуче и сега и двете ми гърди от вътрешната страна са твърди и болезнени. Не смея да цедя, но не знам какво да правя. Моля ви за съвет.

П.С. За раждането - аз бях решила да раждам във Варна, но нещата се стекоха по много различен начин от моите планове. Във вторник сутринта в 7,00 ч имах малко кръв на превръзката, но докторката от ЖК каза, че не е задължително да родя скоро. Към 9 отидох да ме прегледа и се оказа, че съм с 3 см разкритие, без да съм имала силни болки. Сложиха ме на монитор и към 9 и 15 изведнъж започнаха много силни болки, които много бързо зачестиха и в 10 и 40 вече се беше родила малката ми принцеса - тук, в болницата в Каварна. Докторите бяха внимателни и нямам никакви шевове. Пожелавам на всички такова раждане!

И честито на всички останали майчета и новородените им бебешоци!

# 78
Здр. Момичета! Тази сутрин в 9.35 проплака нашият син, който все още си няма име;) теглото му е точно 3кг. Сложиха го за 3-4 часа на кислородна палатка, че му било студено на човека:) утре ме раздвизват и чакам с нетърпение след обяд за да се гушнем. За момичетата, на които им предстои секцио искам да Каза, че болката е търпима - важното е резултата! Успех на Всички!!!

# 79
noneto Честито!Да ти е жив и здрав бебока!

# 80
Да вмъкна нещо за кърменето, което е доста важно за успешния страт, особено за поспаливи и мързеливи бебоци, малко кърма и болезнени зърна - почти всичко, което се случва като проблем в началото  Rolling Eyes
Компресия на гърдата - доста добре е обяснено и мисля, че ще е от полза, ако сте го пропуснали  Hug

# 81
Здравейте мами! Simple Smile

Доооста съм изпуснала, но от вчера и ние с бебе Елица сме вкъщи, след почти едномесечен престой в МД...
Имах насрочена дата за секцио на 26.03, но девойката тръгна сама да излиза на 24.03 и така с помощта на д-р Дяволов се появи прекрасната ми дъщеричка - 3000 кг и 48 см... Heart Eyes чувството е неуписуемо...
Кърмим се денонощно почти, тя е доста лакома, да ми е жива и здрава, пу пу... Heart Eyes
Ще се опитам да ви прочета назад  Embarassed доколкото мога.
На неродилите пожелавам леко и бързо да излизат бебоците  Heart Eyes

# 82
noneto   bouquet Честит син!
Радвам се, че е минало добре секциото и ти желая бързо възстановяване.
А на твоя новороден син пожелавам много здраве, щастие, късмет, любов, благополучие, мъжки овенски характер и право напред!!!!!

# 83
Момичета, тук нещата вече се променят с часове, не с с дни! Честито на всички мами, да гушкат здрави и весели бебета!!!  bouquet

# 84
Здравейте, честито на всички които вече са мами   bouquet
Аз да кажа за темата с помпите че аз си взех съвсем обикновена от аптеката за 4.90 лв. по препоръка на две мои приятелки с бебета, които са много доволни от такава помпа.Надявам се да върши работа   Rolling Eyes  Hug

# 85
Здравейте, честито на всички които вече са мами   bouquet
Аз да кажа за темата с помпите че аз си взех съвсем обикновена от аптеката за 4.90 лв. по препоръка на две мои приятелки с бебета, които са много доволни от такава помпа.Надявам се да върши работа   Rolling Eyes  Hug
Добро утрооо! Е, за толкова евтина помпа не бях и чувала. А пък, аз си мислих, че съм си купила евтина на Бертони от 18,00 лв.
ЧЕСТИТО на родилите! Много здраве и късмет.   bouquet  bouquet  bouquet

# 86
Да се похваля и аз Simple Smile на 29.03 се роди Росица, 3100, 50 см. Имаме дълга коса и ще слагаме панделки Simple Smile

# 87
Да се похваля и аз Simple Smile на 29.03 се роди Росица, 3100, 50 см. Имаме дълга коса и ще слагаме панделки Simple Smile
ЧЕСТИТООО! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, РОСИ!  newsm07

# 88
Добро утро! Честито на обебелите се:) искам да изкажа възхищението си от хомеопатичният продукт "арника монтана" потенция 200. От момента, в който дойдох на себе си след пьлната упойка, започнах да смуча по 1топче. Така до тази сутрин. Болката ми е на половина, от тази на предишното секцио. А съм сигурна. Че ще помогне и при нормално раждане. На мен ми беше препоръчан от друга мама. Успех на Всички, очакващи рожбите си!!!

# 89
Здравейте, честито на всички които вече са мами   bouquet
Аз да кажа за темата с помпите че аз си взех съвсем обикновена от аптеката за 4.90 лв. по препоръка на две мои приятелки с бебета, които са много доволни от такава помпа.Надявам се да върши работа   Rolling Eyes  Hug
Тези помпи действат на принципа на вакуума.. и са много "инванзивни" спрямо гърдите  Rolling Eyes
Не ви ги препоръчвам, освен може би за отпушване на канали - тогава вършат някаква работа  Wink

В продавалника има Авент по 20-30 лв - за мен това е по-добрия вариант, отколкото експерименти .. Изварявате и ползвате  Peace

Общи условия

Активация на акаунт