С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 864
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Аз се надявах да родя днес ама нямам никакви признаци....от няколко дена само ходя на разходки, но никакви признаци......бебчо си знае кога да излезе.
Поздрави на всички и успешен ден.

И аз така Simple Smile Peace Ама те бебуните си знаят работата.

Честито бебче Рая на geri_rak  и племенник на yaneva! Бъдете здрави!

# 376
Честит Празник!
Честито на всички новородили мами!
Eni27, браво на теб, че си успяла да родиш нормално след секцио.    bouquet
За броя наакани памперси - и Ема също ака във всеки памперс.  Peace Баткото не ми е правил така и сега ми малко странно.  ooooh! Иначе пишка когато й свалим памперса, понякога и по път за банята.  Joy
Силно се надявам да й стига кърмата, защото върна доста от теглото заради гадната жълтеница и сега трябва да качва.  Twisted Evil Още жълтее и доста спи, заспива на гърдата, все я ръчкам да суче, но заради акането мисля, че добре се храни и даже повръща 1-2 пъти на ден. Но тя изобщо не плаче гладна, баткото все ревеше от глад, а тя, ако изобщо се събуди сама, само си ближе ръчичките и така разбирам, че е гладна. Във вторник сме на консултация и се надявам да е наддала и да си е стигнала теглото от раждането.  Praynig
benitabeni, как хубаво си описала раждането, и при мен беше така. Никога няма да забравя колко слънчево беше в операционната, много хубаво ми стана като влязах вътре, бях мн. спокойна, а после като извадиха бебето и пуснаха "Happy Birthday to you" си поплаках добре и след това съм заспала.  Wink
А като ни изписваха ми дадоха тетрадката за впечатления от неонтологията и видях, че последно беше писала ти, след теб се разписах аз.  Simple Smile

Успех на неродилите мами, стискам палци  Hug

# 377
Въпросът е към момичетата, които преносват: кой ви наблюдава след термина, къде ви правят запис на тонове, заплащат ли се и колко пъти? Аз съм с термин на 11.04. и последната ЖК ми беше на 01.-4., след което ми казаха да ходя на запис там, който обаче се заплаща. Питам: кой трябва да ни наблщдава след термина и до кога е ЖК? Благодаря.

# 378
На всички родили мамчета честити бебчета, на всички цветя честит празник!!!!
 Много слънчеви и усмихнати дни пожелавам ни всички, светло в душата, топло на сърцето и слънце в очите!!!!! Очакваме както винаги с трепет и нетърпение и следващите овнета да излязат на бял свят Hug

Духи-пухи аз откакто получих първите контракции, докато не ни изписаха от родилното не спряха да звънят на мъжът ми от обява, че продава колата....та той вместо да седи при нас в болницата търчеше по огледи насам и натам. Казала съм му на мъжът ми, че трето дете няма да раждам....да му мисли как да се реваншира Crossing Arms

Eni27 много бързаш...ще се прибере още коремчето. 2 седмици, откакто съм родила синът ми и продължава дасе прибира корема ми, бутчетата и прочие. Бях 26 кг в повече, с 10 по малко излязох от болницата и сега съм свалила още 4кг.....остават още 10кг и ще съм предоволна Laughing

Ей, защо пък и на родилите естествено не пускат песничка за рожден ден....много е вълнуващо. На мен ми го показаха бебето така отдалече да го видя и го отведоха да го оправят...та след час и половина го гушнах чак.

Моят син откакто му къркорят червата стана много неспокоен, откарва понякога по 3-4 часа без да спи...не присвива коремче, за да кажа че са колики, но само мрънкааааа и зяпа да яде... Някакви идеи какво му е Thinking

# 379
  • София
Здравейте, честит празник на всички именници!
Честито на новите мами, много щастливи и папкащи бебоци!
Специално искам да поздравя всички малчовци с първи имен ден - Лилия на Twins Mommy, Явор и Ралица на Anichka.bs, Елица на Sevi4, Елица на Брук Дейвис, Росен на nikoli752, Росица на Танасенце, Явор на zlatoto87  newsm51, да са живи и здрави, много щастливо детство!
Ние с моето момиченце сме си още 2 в 1, а как вече ми се иска да се ражда... Пожелавам много търпение и скорошно раждане на всички с настъпил или подминал термин. Мия прозорци, чистя, разхождам се, но няма никакви намеци, дано ме изчакат лекарите, докато тръгне спонтанно раждането...
Satori като не писа 2-3 дни, мислех, че се е започнало, стискам палци да тръгва скоро (ако още не е) или докторите да те изчакат. Все пак им казвай всеки път за по-дългия ти цикъл, мен ме питат с надежда всеки път, но моят за съжаление е даже една идея по-къс.
Хубав празничен ден на всички  Hug!
iasdre,  мен ме наблюдава лекарката, при която ще раждам и там ходя на запис на тонове през ден (след като мина термина) и си ги плащам. Последната ми ЖК беше 10-15 дни преди термина ми.

# 380
кика555, в болница ли е това? Гледа ли те за разкритие, за води и зрелост на плацента?

# 381
  • София
Да, частна болница, веднъж седмично ме гледа на ехограф - бебето, води (понамалели последния път, но нормално), плацента (2ра към 3та степен зрялост, също ок за времето си), за разкритие ме гледаха веднъж - имах едвам около сантиметър, но то и беше ясно, че нямам, та малко излишен ми се видя този преглед и се чудя като отида в понеделник дали да не откажа вагиналния преглед, ако пак е предвиден Thinking. Иначе записите са добри и дано са все така и скоро да се ражда вече.

# 382
Пожелавам ти лека раждане и на финала хубаво бебче! Дано да не се налага да се изнервяш с чакане!

# 383
  • sofia
Честито на всички нови майчета!!! Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват!!! Hug

И честит празник на всички именници - това е един от любимите ми лични празници! Бъдете здрави!!!

И да благодаря на всички мами, които споделят за вече отминалото раждане и настоящето общуване с дребчовците!:-)

Аз имам 1 седмица до секциото...за сега съм спокойна пък да видим.  Wink Плацентата ми е трета степен вече, но водите са си ок, както и бебо!:-) Вече доста ми понатежава корема, но малко остана!!!

Аз да питам duhi_puhi за сменянето на гърда - прави се по време на едно хранене или на всяко хранене гърдата се редува... Embarassed И остатъците в другата, предполагам се изцеждат? Мерси! Hug

# 384
Първо бързам да благодаря на всички, които ме подкрепиха в последното денонощие, имах страхотна нужда от това. Hug

След това, разбира се, Честит празник на именниците!!!

Поздрави и за всички останали по случай големия християнски празник - късмет и радост в къщите на всички!!!

iasdre, мен никой не мисли да ме наблюдава повече, утре ме искат в 8:00 в поликлиниката и оттам ще ме пратят в отделението за предизвикване на раждането. И аз точно затова много се притеснявам - при положение, че показателите от ехографския преглед и записите на тоновете са добри, защо да не изчакаме още малко..? Все пак бебето най-добре си знае.

# 385
Честито на всички цветенца и родили мами   bouquet  bouquet  bouquet
Silence, не съм Духи, но да ти отговоря  Crazy Не съм, duhi_puhi радвам се, че ви има в темата  Hug
Добре е гърдите да се сменят в рамките на едно кърмене. Така получават максимална стимулация. В началото нуждите на бебето се увеличават скорострелно и нашия организъм трябва да произвежда към десетия ден около 600-700 мл мляко. Затова колкото по-често се изпразват гърдите в началото, толкова по-бързо ще се увеличи производстовото. Ако след кърмене има някакво напрежение в гърдите, то те се изцеждат до облекчаване.
Тези съвети естествено не са универсални. Всеки случай си има конкретни обстоятелства и не се притеснявайте да питате  Heart Eyes Тук сме достатъчно момичета на разположение да ви помагаме, а и можете да звъните по телефона  Peace

# 386
Аз да питам duhi_puhi за сменянето на гърда - прави се по време на едно хранене или на всяко хранене гърдата се редува... Embarassed И остатъците в другата, предполагам се изцеждат?
Di  Hug

По принцип е добре да се редуват гърдите, независимо дали предлагаш едната или двете гърди на хранене.
Вариант 1: на всяко хранене предлагаш нова гърда(по една) - това е възможно най-вече когато кърменията са по-начесто, за да не се получава прекален "престой" на някоя от гърдите. Т.е. бебето хапва, изглежда сито, гърдата изглежда празна.. нооо след час-два пак се размрънква да похапне - тогава предлагаш 2рата гърда. 
Вариант 2: предлагаш и двете гърди, защото бебето търси още, а първата е свършила. Тогава на следващото кърмене започваш с тази гърда, с която си приключила предното кърмене.
Вариант 3: предлагаш двете гърди няколко пъти за едно кърмене - това ако и двете ти се стоярт "привършили", а бебето още изглежда гладно. Така стимулираш производството и в двете и би трябвало нещата да се оправят следващите кърмения.

Общо взето правилото е кърмиш от едната гърда докато стигнеш до "десерта"  Laughing т.е. до задното мляко и гърдата се изпразни подобаващо.
Тогава предлагаш другата, ако има нужда.. или изчакваш следващото "повикване" Simple Smile Ако гърдата е напрегната, можеш да изцедиш малко до облекчение, не до край (ако цедиш всеки път и двете до край, и не е някаква лактационна криза примерно, е възможно да си докараш хиперлактация, което никак не е гот).

# 387
  • sofia
Di, duhi_puhi, МНОГО ви благодаря за съветите!  bouquet
Мисля, че ме ориентирахте достатъчно добре на теория! Надявам се и наистина да мога да "познавам" кога сме стигнали десерта при едната гърда, за да предлагам другата. Crazy  Hug

# 388
Silence,

За кърмих  дъщеря ми по Вариант 1 около 10 месеца без никакъв проблем и при мен той беше най-удачния. Но в началото ми се налагаше да доизцеждам, защото иначе до следващото кърмене гърдите ми ставаха на камък.  Доизцеждане до облекчение само! Радвам се, че има към кого да се обърнем сега, защото преди години кърмех по собствено усмотрение само, без да имам никакви ориентири, всъщност  тогава и интернет нямаше, да не говорим за консултатнт  по кърмене Laughing
Дано и сега да се справя без проблем, успех на всички настоящи и очакващи майчета!!!!

# 389
Честито но всички именници и гушналите бебетата си нови мами!  bouquet
Balonesa ето един изпитан трик при жълтеница:слънце.Изкарай съкровището си на слънце /може на остъклен прозорец/ докато спи.Обличай,че да не настине!За отрицателно време ще се изчисти.Слънчевите лъчи помагат на черния дроб да заработи по-добре.Направи го няколко дни поред и сама ще видиш резултата.  WinkДано само намериш слънчице,че като гледам прогнозата.... PraynigУспех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт