С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 053
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Аз се върнах от тонове и преглед... док. каза, че вече ми е поизгладена шийката и да продължавам да чакам. Иначе ми забраниха спането на ляво и дясно още вчера, трябва само по гръб да спя, и с настъпването на нощта не ми се ляга направо. Дайте съвет как да облекча спането по гръб, тъй като почва да ми се вие свят и много ми тежи.  Sad

# 676
kristina86 - как така ти забраниха спането на ляво или на дясно ? Защо ?
И на мен по гръб ми е ужасно трудно, колкото и да искам да спя по гръб не мога, тежи ми, смазва ми червата, кръвното ми пада и става огромен ужас. Аз спя на ляво или на дясно, но досега доки не ми е казвал  да не спя така и ми е интересно каква е причината ?

# 677
Здравейте  Hug

Къдричка, честит ти юнак!!!   ylinfant Да порасне голям и силен, да сте много горди и щастливи с него  newsm51

Chochiani и на теб честито ти синьо щъркелче  stork-boy Много да ви радва малкия Петър!  Hug

Beni, засега се справяме с малката Габи, благодаря  Hug Тя наддава и много ме радва, защото се роди мъничка, но пък кърменето много ме изтощава, защото понякога се буди през нощта на всеки час и после съм направоооо...  ooooh! Но важното е малката да е добре и да расте, пък те храненията ще се регулират с времето (надявам се)  Praynig При вас как е с храненето?

Sysmix, относно Тина Киркова - много съм доволна! Аз бях с избор на екип и после в единичен ВИП на 5 етаж. Бебетата на всички нормално родили са задължително при тях - няма искам не искам - това го правят,за да могат майките да започнат да кърмят бебетата. Само на родилите секцио ги питат дали искат да им носят бебетата.
Иначе аз съм много доволна от 5 етаж - акушерките бяха любезни, отнасяха се добре. Ако имаш проблем и ги питаш нещо, отговарят и обясняват. Аз бях с епизотомия и два пъти дневно ми правеха тоалет. Освен това в болницата насърчават кърменето и непрекъснато те карат да слагаш бебето на гърда. Аз в началото имах проблем с кърменето и детската акушерка ми помагаше и обясняваше какво да правя.
Сутрин на визитация минаваха един АГ лекар, който гледа родилките и един педиатър, който дава информация за бебетата.
Това е, което се сещам засега като обща информация. Надявам се, че съм била полезна на теб и останалите, които се интересуват от Тина Киркова.  Wink
Ако имаш още въпроси или те интересува нещо конкретно, пиши на лични.  Hug

# 678
kristina86 - как така ти забраниха спането на ляво или на дясно ? Защо ?
И на мен по гръб ми е ужасно трудно, колкото и да искам да спя по гръб не мога, тежи ми, смазва ми червата, кръвното ми пада и става огромен ужас. Аз спя на ляво или на дясно, но досега доки не ми е казвал  да не спя така и ми е интересно каква е причината ?
Ъу, това е много гадно по гръб  Rolling Eyes
Опитай да се настаниш в някакво полулегнало положение.. с много възглавници..
Ама и аз се чудя защо да не може настрани  Rolling Eyes

На мен по гръб ми става ужасно лошо, даже тоновете не успяха да измерят така.. въртях се наляво - и чак тогава се получи нещо достатъчно добро за запис.

Вие си раждате аз правя козунаци  Crazy Че моето козуначе в корема си втасва още най-спокойно и като гледам никак не бърза да излиза  Laughing

# 679
Здравейте.
Христос Воскресе!

Честито на всички нови майчета! Да са им живи и здрави бебоците!
kristina86 , наистина каква е причината да трябва да лежиш само по гръб? За първи път чувам за подобно нещо. Дори съм чела, че трябва да се избягва лежането по гръб заради точа, че може да се влоши кръвоснабдяването към бебето понеже се притискат важни и големи кръвоносни съдове.
Хайде мамчета, кураж, скоро и нашият ред ще дойде:)
Много светъл Великден желая!

# 680
Христос Воскресе! easter

Относно спането... оказа се, че когато лежа на ляво и дясно притискам много бебо и тоновете стават много ниски и се губят. Тази нощ пробвах с това полулегнало положение... малко успях да поспя... Дано да раждам по-скоро, че няма да ми останат сили. Sad

Последна редакция: нд, 15 апр 2012, 11:35 от kristina86

# 681
Zdraveite mam4eta Hristos voskrese  :bouquet:imam edin problem i saotvetno vapros moje bi ne e podhodqshtata tema v momenta no nikoi ne mi otgovarq i reshih tuk da pisha,nadqvam se nqkoi da mi otgovori.az jiveq v norvegia ot 1.5g.S moq priqtel iskame bebe,zna4i minalata godina qnuari zabremenqh i mart napravih miset abort,sled tova se pazehme i ot oktomvri probvame oba4e nishto.Prez fevruari tazi godina pih za edin mesec Diane poneje sam 4uvala 4e lesno se zabremenqva sled tova mi doide no slabo a sega tozi mesec mi zakasnqva ve4e s 3 dni oba4e nqmam nikakvi priznaci na bremennost samo deto me nabolva nisko dolu ot vreme na vreme i tova e.Pritesnenieto mi e dali nqma nqkakav problem i az ne znam zashto ne mi idva v4era si napravih test beshe otricatelen obarkana sam ne zatova 4e moje da sam bremenna ami kakvo stava newsm78a iskam da kaja 4e vinagi mi e bil redoven.Neznam pish tuk ako nqkoi e izpital takova neshto ili znae neshto po temata Tired.Az sam nov potrebitel i molq da me izvinite 4e pisha tuk no se nadqvam nqkoi da mi pishe.Mersi prebvaritelno Simple Smile

# 682
Честито на новите мами.
Някой, раждал в МД ще сподели ли впечатления от болницата, отношението и прочие...

# 683
Здравейте! На 12.04.2012 г. в 1 АГ "Света София" - /Тина Киркова/ се роди Виктор, с мерки 3300 г и 50 см.
На всички родили майчетажчестито и да са живи и здрави бебета!
Христос Возкресе, да сте живи, здрави и щастливи майки!

# 684
Здравейте момичета! Христос Воскресе!
Честито на всички мами които гушкат вече своите рожбички и успех на чакащите мами.
Малко извън темата. Имам помпа на Филипс Авент ръчна, която съм използвала 2, 3   пъти, тъй като се наложи да си купувам автомотична, че с две бебчетя времето е ценно. Ако някой я иска ще му я дам на половин цена 35 лв и ще я изпратя по куриер. Laughing Laughing Laughing Laughing

# 685
Честито Възкресение Христово, мами! Ние някъде стабилизирахме кърменето и да не ни е уроки последните кърмения минават доста по-добре от първите. Раничките зарастнаха и се надявам да не се появяват повече. Сега мажа само с гармастана от време на време, когато бебка е сукала по-активно Simple Smile Много съм доволна, бях се уплашила, че ще прибягвам до АМ, но засега всичко е добре, да не дърпам обаче дявола за опашката Wink Честито на новите мами и успех на всички още чакащи  Hug

# 686
Като чета във форума всички мами вече са родили и си гушкат бебчетата,само май аз останах  Sad.Този мой юнак хич няма намерение да излиза.Нито контракции имам,нито корема ми е паднал,нито пък тапата.Чуствам се в отлично състояние,а вече искам да имам болки,че да се ражда.Пък и мисля,че доста преносих.Утре ще влизам пак в болница и мисля,че ще ме оставят,че няма вече за кога да ме връщат.Нямам търпение вече,но за съжаление ще се наложи да ме режат,че иначе много ще се измъча,че бебчо все още е много на високо Sad Sad Sad

# 687
zahar4eto_eli, не си сама и аз съм тук. Стискам ти палци.

# 688
Като чета във форума всички мами вече са родили и си гушкат бебчетата,само май аз останах  Sad.Този мой юнак хич няма намерение да излиза.Нито контракции имам,нито корема ми е паднал,нито пък тапата.Чуствам се в отлично състояние,а вече искам да имам болки,че да се ражда.Пък и мисля,че доста преносих.Утре ще влизам пак в болница и мисля,че ще ме оставят,че няма вече за кога да ме връщат.Нямам търпение вече,но за съжаление ще се наложи да ме режат,че иначе много ще се измъча,че бебчо все още е много на високо Sad Sad Sad

И аз и аз чакам  Laughing

# 689
  И аз съм тука още от чакащите съм.И аз искам вече да излиза ама ама признаци няма.Кураж още малко ни остана ама така като гледам нашите овнета май ще излязат телета Laughing

Общи условия

Активация на акаунт