С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Честито на всички родили мами!Да са им живи и здрави бебчетата много да ги радват!

Eni27 аз съм с 6 шева от епизиотомията и също ми е интересно дали остава белег.Не че ще се хваля с бойни рани, но все пак:)

# 661
  • Бургас
Здравейте,
Първо искам да честитя на всички нови априлчета и да им пожелая да са много, много здрави, щастливи и безгрижни!
С радост съобщавам, че и аз съм вече майка. Моят малък мъж се казва Христо и проплака в 10.05 ч на 12-ти април. Тъй като се роди секцио все още не съм го докоснала и вече не мога да издържам. Сега чакам всеки момент да ми го донесат, защото иначе ще отида и сама ще си го взема Simple Smile
Успех на чакащите мами и Бог да е с вас!

# 662
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
oktavia_be Честит син Ивайло Simple Smile Нека расте здраво и послушно дете Simple Smile
Надя* Честито на теб син Антон Simple Smile Да бъде жив и здрав и радостен Simple Smile
blood Честита дъщеря Теодора Simple Smile Бъдете щастливи цялото семейство Simple Smile
Andromeda_84 Как си ти? справяте ли се с Габи?  Hug
виа  Simple Smile Hug
Мая Добрева Честита дъщеря Александра Simple Smile Много здрава да бъде и винаги да Ви носи усмивки Simple Smile
Persona grata Честито и на теб Simple Smile Да Ви е жив и здрав Христо Simple Smile
Аз вчера ходих (вече не знам, дали съм писала, или не - като призрак съм, с това не ядящо дете) да ми види шева от секциото - добре е, вече съм спокойна Simple Smile Сега остана педиатърката да оправим  Praynig Hug
Хубав ден Simple Smile

# 663
  • София
Честити бебета на всички новородили мами. Да са живи и здрави и да растат много щастливи!

Octavia_be съжалявам, че така са се стекли обстоятелствата при теб. Важното е, че всичко е минало и че сте добре и двамата с бебчо. Hug Аз също родих в МД на 30 март, но имам съвсем различни впечатления. Всички се държаха много добре с мен. Бебето ми го даде една акушерка 20 мин след като родих и то си лежеше върху мен докато стана време да ме качват в стаята. Направи ми впечатление, че вече не къпят бебетата веднага след като се родят, а чак когато ги качат в стаите. Това е нещо ново. Peace Около час след като родих мина въпросната д-р Попиванова, прегледа бебето и ми предложи ако искам да ми помогне да го сложа на гърда веднага. После ме качиха на 12 етаж. Нямаше места в единичните випове, но в двойните имаше. Тъй като родих следобяд, трябваше да престоим 4 нощувки, като първите 2 бях заедно с едно момиче, а следващите 2 бях сама, понеже не настаниха никой. Хлебарки нямаше при нас, но видях в приемното долу Cry Неонатолозите, които минаваха всеки ден бяха любезни и ми отговаряха на въпросите. С две думи аз съм доволна много.

За шевовете, г-ца Димитрова вече е казала за "бивацин спрей". Помага много, само че вече се казва "неомицин". Аз си бях взела предварително и още в болницата го ползвах. Много бързо се оправих, за разлика от предишното ми раждане Confused

# 664
  Здравейте и от мен.Честито на новите мамчета прегрътки и целувки от нас.Ние още сме си 2в1 и вече и аз не издържам.АГ ми чака от 20 март да родя защото съм с разкритие истънена матка и нон стоп болки и контракции ,нооооо уви .Овненцето явно не ще да си излиза и това е.Не че няма още време но тия болки в кръста и между кракака,постоянното втвърдяване на корема ми и на всичкото от горе както в началото на бременността повръщам като садрана особенно като съм яла нещо и мине половин час.Направо вече не издържам уж се притесняваха да не родя по рано а то кво стана май аз съм една от последните които стои и чака.

Още веднъж целувки и  Hug на всички нови мами и стискайте палци и при мене да стане поне тия дни че не издържам вече.

# 665
  • Пловдив
oktavia_be  - ужасни преживявания си имала, чак ти съчуствам  Tired ooooh! Скорошно забравяне на лошите моменти   bouquet
Честито на новите мами и новите попълнения в групата, а на останалите - не остана  Simple Smile 
Весело изкарване на тези святи празници на всички  easter

# 666
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ей ме и мен, все още 2 в 1!  Crazy
 Цял ден готвя и правя разни работи, ама съм железна - кьорава контракцийка нямам.

Честито на мамите, които вече гушкат своите бебенца и дано скоро дойде и моят ред, че ми писна да съм в 10 месец вече! Като слониците ще стана накрая с това бременеене.  Crazy

# 667
   Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват!

Аз си мислех, че ще ми се размине депресията, но май е на път да ме връхлети... Или май много ми се насъбра и безсънието ме довършва...  и аз не знам вече.

Миналата седмица забелязах, че кожичката на Йоана по глезенчетата и китките започва да се бели. Личната настояваше да правя обилно омазняване, за да се хидратира  кожата Crazy . Но като отидохме на дерматолог, се оказа, че сме с чувствителна, почти атопична кожа. Изписа ни един крем на Авен и Оилатум. А омазняването отрече като метод!!! Освен това преди 3 дни ни се появиха и сополки, та сега се мъчим с физиологичен р-р и помпичка. Чудя се дали не е от това, че повръща и понякога и минава и през нослето (та това да предизвиква поява на сополки???)

И за капак - след като толкова се пазех в началото от изцеждания, че да не си предизвикам хиперлактация - сега май не ми достига кърмата. Гърдите ми постоянно са меки. Малката суче активно около 5 минути, а после виси още доста време, но сякаш не я чувам да преглъща. Сутринта реших да си направя експеримент и се изцедих - 110 мл от двете гърди. Йоана го изпи и след това си дояде от мен (каквото беше останало). На обяд я кърмих, но пак яде само няколко минути и заспа. Следобед реших пак да се изцедя и - ужас - само 65 мл от двете страни. Изяде ги и търсеше още. Опита и от мен да яде, ама почти нищо не беше останало. След това повърна 3 пъти по малко и заспа. А аз седя и плача и се блъскам какво да правя. Предния път бях като крава, а сега детето ми е гладно. Иначе на всяко кърмене имаме пълен с пиш памперс. Но тези дни акото е в много малки количества. Сутринта имахме едно ако - чак до гърба омазана, а оттогава - само по малко - колкото чаена лъжичка. Моля за съвет.  Praynig

# 668
Здравейте мамчета! Честито на всички, които вече гушкат своите съкровища, а на останалите още малко търпение. Благодаря ви за хубавите пожелания като на всяка от вас желая стократно да се връщат!
Ние от десетина дни сме си вкъщи, но още не сме се адаптирали. Яденето е проблем, защото малката суче на гърда и след това не може да заспи и специално нощните хранения преливат едно в друго и за мен остава малко време за сън, а и през деня докато я приспя тя пак гладна и напълнила памперса. Цедя се да видя колко изсуква и даже след това иска още от шише, щото така е по- лесно. След всяко хранене почва зверски да хълца и пак я слагам за малко на гърда, защото водата май не помага. Това с хълцането ми е голямо чудене, защото ми викат познати или е гладна или й е студено, а според мене не е нито едно от двете  newsm78. Иначе пъпчето падна, ама малко кърви сега от време на време, но слагаме спирт и пудра. В устата имаше от тези белите пъпчици, дето се появяват от кърменето, но мазахме бибата два пъти със сода и изчезнаха. Това е за сега от нас! Весело посрещане на Великден и здраве за всички мами и бебета!  bouquet  bouquet  bouquet

# 669
  • Варна
Мама Васи, горе главата ...споделяй по-често с нас и ще минат по-лесно трудните моменти  Heart Eyes
Според мен Йоана си хапва доста добре, ти тези количества дето ги цедиш от двете гърди ...ехеее, има някои си мечтаем за такива , при все че и после като я сложиш на гърда пак си дояжда...
А и на всяко хранене -пълен памперс, вие просто се вписвате в идеалната картинка на добре кърмено бебе  Grinning Не се притеснявай , нали знаеш, че това което цедиш не е всичко,което имаш в гърдите, както и това че са меки ...

При нас положението е ...както и първия път, висене на гърда постоянно, суче-заспива-оставям на леглото-пробужда се-рев ...
И пак...на гърда-суче-заспива ....и ако може някой друг да върши всичко останало ...ама няма такъв ...

Нощното хранене е през цялата нощ, като се започне.... и с часове, двете нощи в които сме си вкъщи съм на столчето за кърмете по около 4-4.30 часа с бебето в ръце, подпряна от сто възгланици..
С баткото пак бях така, спях седнала....направо изживявам дежа вю  Close
И моите гърди са меки, няма напрежение, но чувам ясно как суче и гълта беб ....

А за беленето на кожичката-и Стами е така, аз мислех че понеже е твърде слабичък, т.е. няма почти никакви мазнинки, направо е като щъркелче...та затова и кожата му е по-суха. За сега мажа с лосион, не омазнявам с нищо, но майка ми ме подпира да мажа със зехтин ...ама не отстъпвам аз...

Нашата педиатърка ще ни посети след празниците, ако каже -ще омазнявам, други акъли не вземам, изпитала съм я с първото бебе и и вярвам....

oktavia_be , ужасно преживяване си имала-съжалявам много, не знам първо раждане ли ти е това ...ако е-пожелавам ти бързо да забравиш и живот и здраве с второто бебе да нямаш нищо подобно  Simple Smile

На чакащите мами ...търпение момичета,накрая всичко тежи ....после обаче бърз олеква  Laughing

И за финал-честито и на днешните великденски бебета, да са много здрави и послушни    bouquet

# 670
duhi_puhi  - мерси за линковете, те малко си противоречат, но общо взето си направих някои изводи.
Къдричка   - честити ти юнак.
Merijaan   - честита принцеса.
man4eva Честит син Виктор
виа - честита бебка.
Andromeda_84   - честито и на теб.
Сам - Честита радост!
BlackFire Честита радост!
 Г-ца Димитрова   - радвам се за теб, не го мисили как ще се оправяш и аз не знам - каквото дойде и търпение Hug Важното е малчовците да са добре.
oktavia_be   - направо ми стана мъчно, как може такива хора да има - а на теб една голяма  Hug! Сега само спокойствие!
Надя* Честито и на теб!
blood Честита рожба!
Честито и на Мая Добрева  - това си е голямо бебче.
Persona grata   - Честита рожба!

Всички бебоци да са живи и здрави, а на майките им търпение и сили за първите месеци Hug

Rouzi и аз като теб - този път много по бързо се възстанових, нямам епизиотомия, и промивки само със смрадлика!
Eni27   - не остава белег, е може би гинеколог би го разпознал, но принципно  - не!

За коликите и аз поръчах  Lefax, ние си ги имаме и си се носим на ръце всяка вечер, но както се казва търпение и силна храна. Сега говорих с моя приятелка акушерка  - тя каза до 3тия месец им укрепва коремната стена - дръж се здраво. Shocked

plamena_1212   - все се надявах този път да мина метър с тези колики Crazy

Satori   - също кърмя на поискване, вече ходя като луда от недоспиване. Оправих си гърдите с обилно мазане с лансинох, направо компреси и проветрение. Аз също съм с големи гърди и зърна и едно наместване да не ви разказвам, при мен люлката се оказа най-удобна.

Мама Васи Няма да се даваме и при мен положението е същото  - движа се по-ръба, дано не се катурна. Днес се обадих на една приятелка и тя така ме надъха за всичко, че сега ми е по-добре.

petiapsb и ние хълцаме след всяко ядене - педи казва, че е диафрагмата подпира Thinking
Ще ме извините за дългия пост, сега ми е паднало, после не знам кога пак Crazy

# 671
И ние сме все още 2в1 и днес май не е нашият ден. Сега отивам на тонове, пък да видим...

# 672
Здравейте априлки !

Честито на всички мами и татковци!

НА 9.04.12 ми  беше секциото в МД. Бебе Петър се появи  2750 кг.48см.

Успех на всички които им предстои.

Да питам мамите кога излезнахте на разходка за първи път?

Приятни празници!

# 673
Октавия, четейки те се разплаках! Cry
Надявам се сега си добре и се радвате с бебчето!
 Hug Hug Hug

На бебка и се запуши нослето, сега вече и сополи има. Още в родилното беше така, но там ми казаха само физиологичен да слагам и че те щели да си изтекат. Да ама не, сега са жълтеникави и тя трудно диша. Промивам и нослето и вадя с помпичка каквото мога.
Не знам с какво друго да и помогна и ми е много мъчно Sad

# 674
oktavia_be искрено ти съчувствам за неприятното преживяване, дано бебчо ти помогне бързо да забравиш всичко!!!
Hadji и аз знам до 3 месец, че се оправят нещата, ама тъкмо изчезнат коликите и започват зъбите Wink Много се надявах, че бебето ми няма да има колики и, че няма да е от много ревливите, ама май и двете неща не станаха. Абе да са ни живи и здрави, апък ние ще стискаме зъби. Само ми е гадно, като зная, че я боли...не ме мори това, че аз не мога да се наспя, а това че тя се мъче...

За нослето в болницата ми казаха с физ. разтвор- по 2 капки във всяка ноздричка и после с клечка за уши-от нормалните изчиствам нослето със завъртане.

Честито на новите мами Simple Smile Живи и здрави дечица да си имате!  Hug

Весели празници и много щастие на всички!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт