С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 067
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
BlackFire когато стане непоносимо за седеш, вървеж и тн си слагам една свещичка профенид, но гледам да е рядко, че пише че преминава в кърмата. Иначе промивки със смрадлика. Друго не са ми казали Sad Ако някой знае някаква хитрина да споделя, че мен много ме мъчи също и дали след като махнат шевовете нещата стават по-добре?!

# 646
  • Варна
Честита радост на мама Миа66, да са много здрави и бързо да се прибират вкъщи    bouquet

BlackFire ,Satori първия път като раждах имах 4 шева и ползвах за обезболяване Бивацин спрей, сутрин и вечер след тоалета. Помогна ми
Сега имам два вътрешни шева-руптура на шийката, но нищо не ползвам-днес, трети ден след раждането почти не усещам болка...но затова пък такъв голям хемороид ме мъчи ...

На две-на три да ви разкажа и при мен как тръгнаха нещата ...на 10ти сутринта в 03ч ми изтекоха водите, спокойно се подготвих-душ, оправих къщата, нагласих дрехи за детето...с две думи хич не бързах, то и контракции нямах ..

Тръгнахме за болницата, след прегледа -разкритие 1.5-2см и шийката все още не беше изгладена
След 6 часа разходки в стаята все още нищо.

Тогава ми включиха система и след още 3 часа с контракции на 1мин и продължителност 40-50сек пак никакви признаци-нито ракритие, нито изгладена шийка ,бебето все още високо 

Тоновете на беб бяха добри и продължихме със системата ...и така до пълно разкритие
Общо взето точно след 12часа от изтичането на водите родих, но честно казано едва ги изтърпях тези контракции, а търпението ми е повече от слонско що се отнася до болки ...

Ама ...важното е, че пресякохме финала и сме добре и двамата
Ето го и нашия неуморен певец

IMGP6394 by Tonimirka(г-ца Димитрова), on Flickr

# 647
  • Димитровград
Честито на родилите майчета-нека са ви живи и здрави прекрасните рожби  smile3525

Г-ца Димитрова, прелестен е малкият сладкиш, пу-пу да не ви е уроки Simple Smile

За всички чакащи като мен-успех и стиснати палчета и дано скоро и ние покажем тук своите бебоци:)

# 648
  • София
Здравейте. след голямо закъснение ви пиша да съобщя че на 08.04 се роди нашия малък инат Ивайло, 3500, 51 см .Раждането беше изцяло обратно на това което си представях и против всякакви мои желания като да мога да ги видя и кърмя веднага, да сме в една стая от първата нощ изобщо всичко тръгна на опаки.Беше доста тежко и продължително помолих и за епидурална упойка която не ме спаси особено, само на самия финал и шиенето доста помогна.Лекарите се държаха доста зле все едно ми бяха обидени за нещо , а аз в най кошмарните си мъки се държах любезно с тях.Заради упойката и аз не усещах напъни а само адска болка и така ме оставиха 3 часа имаше доста родилки и нямаше кои да ми обърне внимание, само анестизиолога беше много печен и много му беше жал за мен...какво ли не ми сложи да ме облекчи.Накрая се оказа че адските болки са от това че той си седи на изхода милия и се мъчи, накрая взеха да му отслабват тоновете и с доста рязане и лакти върху корема ми го изкараха за 3 минути, самия лекар дойде в последната минута и той да удари един лакът и това беше (а и преди 10-тина часа за да изгони мъжа ми на който лекаря от предната смяна позволи да присъства на раждането).Бебчо се беше нагълтал с околоплодни води аспирираха го проплака и го отнесоха в съседната стая никои не ми каза нито добре ли е нито, колко тежи примерно, нито кога ще мога да го видя.Беше най драматичния момент за мен плаках си тихо почти през цялото време докато ме шиха но никой не ме съжали.Не можах да разбера с какво заслужих да ме накажат но явно искаха пари защото едната акушерка дойде да ми се оплаче че мъжа ми даже не е отишъл да им благодари, макар че едно благодаря нищо не струвало.После ме оставиха да лежа в локва кръв върху чувал за боклук около 4 часа без да мине никой, паникьосах се когато чух че и под масата се стича доста кръв и едвам станах и допълзях до вратата да повикам за помощ , когато ми се накараха че им цапам всичко.Ако ми бяха казали че ще си тече нямаше да се уплаша ама...Без да ми го покажат ми казаха че си отива на 7- мия етаж (нямаше места на така наречения ВИП етаж където бебето е при теб) Мен ме качиха след тези 4 часа на масата, но ми казаха че ще го видя на следващия ден в часовете за кърмене.На 7-мия етаж в майчин дом мизерията е ужасна, най гадното са хлебарките които лазят на където и да погледнеш, тоалетната беше супер далече и на няколко пъти колабирах в опити да отида до там и да се върна, имаше една много свястна акушерка съжалявам , че не и помня името която ми обърна внимание прегледа ме пак , даде ми лед за оттока които ме болеше ужасно (обезболяващи не са позволени за да не се отпусне матката и да потече много кръв)След кошмарна нощ в опити да заспя на следващия ден ми дадоха бебчето два пъти доста спящо да се опитам да го кърмя, не се справих но следобед с триста ходатайства, ме преместиха на 12 етаж вече имаше места донесоха ми бебето в стаята гушнахме се и това беше най - щастливия момент!
Не се справихме с кърменето имахме няколко успешни опита след доста помощ от една позната акушерка която идваше да опитваме, да ме учи да цедя и така на татък.Оказа се че не се ми добре изразени зърната (никога не съм се замисляла че може да са такива) малкия нямаше и много сила, изпробвах всякакви методи , силиконови зърна, цедене на ръка, една нощ се видях в чудо като ми слезе кърмата и гърдите ми станаха на буци.Бяха ми донесли и една помпа от тези електрическите с която бях пробвала и не знам защо бях решила че не става.Но тази нощ направо ми спаси живота.От тогава сме на нея имам доста кърма и до като се регулира ще е малко тежко, но съм решила и изпомпвам колкото то ще изяде за да не предизвикам хипер лактация (то по хипер от това не знам на къде) , първо опитвам с гърдата, реввем борим се и после си получава шишето...Оказахме се и с къса юздичка което ни затруднява дори с биберона, не прави добър вакум.Другата седмица ще се обадим на специалист който доктор Попиванова от майчин дом ми препоръча, и който ще я оправи бил единствения който можел да го направи сега - до като е време.Надявам се като ми се пооформят от помпане зърната, и като клъцнем юздичката някои ден да сме си само на гърда, но вече нищо няма да планирам защото става на опаки.От вчера сме си в къщи и сме малко по спокойни че беше започнала леко да ни хваща депресийка, толкова бях навита за кърмене и за перфектното раждане ...
Пожелавам на всички успех а на родилите бързо възстановяване за да можем по добре да се грижим за бебчетата ни, добре че мъжа ми е с мен в къщи готви, разнася бебето по цяла нощ изобщо старае се максимално да ме облекчи за да мога да почина от мен се иска само мляко Simple Smile

# 649
Честито на новите мами   bouquet Да са ви живи и здрави бебчетата Simple Smile

oktavia_be преживяла си доста,но важното е че вече сте си вкъщи и сте добре и двамата  baby

# 650
  • Перник
Здравейте и от нас Heart Eyes След 3-дневно пренасяне, се роди нашето бебе Антон - 4 кг., 53 см. Предизвикано - със система и пукване на мехура, но не съжалявам, напротив, последните дни не издържах на напрежението. Вече сме си вкъщи и сме добре и двамата.
Сатори, следях и твоя термин и много се радвам за вас. За конците взимам слушалката на душа и прекарвам доста време в банята, действа ми доста облекчаващо.

Честито на всички щастливи мами Heart Eyes

# 651
  • София, Младост
Привет и ние сме си вкъщи от вчера. По-късно ще разказвам по-подробно и ще ви изчета, обещавам.

oktavia_be, с теб май се засякохме на изписването от МД вчера  Wink. Аз съм майката на бебе Иван.
Съжалявам за тежкото раждане и лошото отношение. Аз също бях без избор на екип, но не мога да се оплача.

# 652
Здравейте вчера в 19:20 се роди моята малка принцеса Теодора с размер 2,700-47см Simple Smile

# 653
Има ново (поне за мен) лекарство. ЦиКатридина - спрей за шевове и супозитории при хемороиди без кортикостероиди!!!
Моля ви да се консултирате преди да решите да го ползвате, защото аз не съм и не мога да го препоръчвам, но разбрах за него от една листовка, която видях в Тина Киркова и след като питам гинеколожката мисля да си купя предварително. Супозиториите при хемороиди  ми трябват на 100% още сега без да съм родила още! За спрея ще видим съвсем скоро
  Laughing  Честито на всички нови мами и техните бебета! Бъдете здрави!
bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 654
  • София, св. Троица
Здравей noneto,
Удобно ли е да попитам кога и как дохранваш Стеф?/b] [/url]
Ако е вариант за теб би могла да не използваш залъгалка, както и да не предлагаш вода. Водата запълва стомахчето без да носи калории на бебето.
След като бебето приключи с кърменето, т.е. след като си редувала гърдите и ако преценяваш, че е гладно (например е неспокойно, нервно, плаче, смуче си ръчичките или др.) тогава можеш да му предложиш изцедена кърма, ако има такава и едва след това добавката АМ.

Здравей мила Aidin,
мното благодаря за отделеното време и така подробните разяснения от твоя страна! Вярвам, че ще бъдат полезни както на мен, така и на други майчета:)

Ще се опитам да отговоря максимално точно и изчерпателно на зададените въпроси:
1. Стеф си хапва от двете ми гърди, като задължително времето на кърмене е 45 мин., понякога нощем го държа повече от час-така поспивам и аз! След кърмене приготвям 30мл.АМ, които много вяло предлагам на детето - той ако е истински гладен изсмуква всичко, а когато е сит избутва с езиче. По-често хапва около 10-15мл.Само един път до момента е повърнал част от приетото.Както вече писах - нощем пропускам да давам АМ.
2.Залъгалка давам само когато има колики и не иска да суче.....в друго време той пак изблъсква с език.
3.Вода давам много, много рядко по предписание на неговата лична, че има жълтеница и с захарта да преминава по-лесно - нея я давам само след хранене. Изпива 1-2 лъжички, а другото пак плюе.
4. Почти винаги след  като приключа с кърменето се цедя - за ден събирам общо от двете гърди 10мл.Sad((Така, че този вариант при мен отпада.
В петък ще дам нов отчет за Стеф след прегледа и дай Боже да има някакъв напредък!!!

Здравей noneto,
Чудесно е, че предлагаш и двете гърди на едно хранене, така те биха получили адекватна стимулация за производство на необходимото количество мляко. Много е хубаво, че оставяш бебето да суче толкова дълго колкото желае, а ако прилагаш и компресия можеш да му помогнеш да стигне до повече порции задно мляко, което е и по-калорично.

Ако той вяло изсуква добавката и по-често си дояжда с 10 – 15 мл. вероятно скоро твоята кърма ще му напълно достатъчна. Би ли споделила как предлагаш добавката с шише и биберон или по друг начин(чашка, спринцовка...или др.).  Споделяш, че даваш залъгалка по време на колики, когато не иска да суче. Дали коликите при него причиняват такъв дискомфорт, че да не иска да суче? В случай, че това е така можеш в такъв момент да опиташ да го гушнеш кожа до кожа, например като при кърмене корем срещу корем, но на голо. Разбира се може да е добре да се вземат мерки срещу настиване, например да се покриете с одеяло или да затоплите стаята или др. както прецениш. Много майки споделят, че контакта кожа – до - кожа успокоява бебето, то става по-склонно да суче и може да повлияе положително, както за облекчаване на дискомфорта от коликите така и да го предразположи да суче, което би му дало възможност да получи допълнителни порции мляко. Обикновено самото сукане от гърда успокоява бебето и повечето майки го използват не само за справяне с колики, но и при други неразположения на бебето.

Добре си се сетила да даваш водата след хранене, така е по-малко вероятно да запълва стомахчето с празни калории. От друга страна обаче излишния билирубин(причина за жълтеницата) се изхвърля от организма на бебето с изпражненията, а не с урината.  Peace Това би означавало, че по-добре да се дава кърма, защото кърмата е храна, която би предизвикала отделянето на изпражнения.  Също така давайки дори и малки количества вода, може да намали общия прием на млякото за денонощие. Дори при 5 мл вода, ако има 8 или 10 хранения това са около 40-50 мл по-малко прието мляко. Peace

Чудесно е, че се изцеждаш след кърмене. Това може допълнително да стимулира гърдите и след известно време, те да започнат да произвеждат и повече мляко за бебето. Това, че след кърмене не успяваш да изцедиш достатъчно кърма, не означава, че в тях няма кърма или че това, което произвеждат не е достатъчно. Повечето майки след кърмене не могат да изцедят допълнителни количества кърма. Сукането на бебето е много специфично и до сега не е измислена помпа или техника за изцеждане на ръка, която да може да се справи с изцеждането на гърдите, толкова добре, колкото едно мъничко бебе. Обикновено невъзможността да се изцеди след кърмене се свързва и с факта, че количеството на кърмата се е регулирало според конкретните нужди на конкретното бебе. Когато има необходимост от повече мляко дори изцеждането на празен ход, т.е. без да изтича мляко или с малки количества, също може да даде добър резултат при стимулиране на производството. Можеш да опиташ да изцеждаш и през нощта след кърмене, тъй като тогава нивото на хормона Пролактин е най-високо.

Надявам се идеите, които споделих да имат ефект при и скоро да се похвалите с добро наддаване. Ако имаш въпроси или въобще нещо което да те притеснява не се колебай да пишеш тук или на лични или пък да се обадиш на националния телефона на Ла Лече Лига.

bouquet  bouquet  bouquet

Aidin, много се радвам, че пишеш в темата (не съм проверила дали си и ти априлка  Embarassed). С първата ми щерка се кърмихме 14 мес, но беше мн трудно в началото, предимно заради грешни съвети.

Здравей dale4na,
Поздравления за успешното кърмене на дъщеричката си. Наистина, понякога грешните съвети могат много да объркат майката. Чудесно е, че ти с намерила начин да преодолееш трудностите и да продължиш да си кърмиш детенцето си. Пожелавам ти този път само приятни емоции свързани с бебето кърменето и въобще всичко свързано с майчинството.   bouquet
Не съм Априлка, Юнка съм. Peace Hug Crazy

Във вашата тема пиша във връзка с проекта на Бг-Мама и Ла Лече Лига. Ако имате въпроси свързани с кърменето, захранването и отбиването на бебето аз и другите момичета от Ла Лече Лига сме насреща.

За да няма неискани съвети, ви предлагаме за всеобщо улеснение, ако имате питане конкретно към нас, да го маркирате някак чрез форматиране, например: имам въпрос към ЛЛЛ/ Aidin, интересувам се за... едикакво си..
Извън питанките за кърмене, насочени изрично към нас, няма да се намесваме в темата, защото тя си е вашата отчетна

bouquet  bouquet  bouquet

# 655
Satori, Blackfire, за облекчаване на епизотомията и на мен ми препоръчаха смрадлика - гледам честичко да се поливам и ми помага.  Wink Днес е 16-ят ден от раждането и вече почти не ги усещам конците.  Laughing
Satori, на мен няма да ми ги вадят, лекарката ми каза, че те сами си падат и като гледам моите почти са паднали. Дано и при вас скоро да се облекчи положението  Peace

Oktava_be, какво си преживяла  Shocked Но не го мисли, сега се радвай на бебока, гледайте се и наддавайте бързо. Peace Стискам ти палци  Hug

Честито бебче и на мама blood!   ylinfant

# 656
Andromeda_84,

Честита рожба!
Сподели за Тина Киркова - с избор на екип ли беше? Доволна ли си от условията и отношението? Бебетата само във ВИП стаите ли ги оставят за постоянно при майките?

Благодаря ти!

# 657
На мен след раждането ми изписаха Цикатридина - свещички и глобули. Свещичките заедно с проктогливенол- за възпален хемороид ; и вагиналните глобули за шевовете от епизиотомията + компреси с йодасепт.Хемороида се прибра за около 10 дни, но шевовете още ме опъват от време на време. Явно докато не паднат ще си ги усещам....
А да попитам тези, които са имали епизиотомия при първо раждане- остава ли белег или си минава с времето.При мен са 5 шева Sad

# 658
Бенитабени  - винаги си много внимателна   bouquet
Г-це Димтрова голям чаровник си имате да ви е жив и здрав!
Честито на новите мами  Hug
 Относно ранички по зърната на мен също ми се появиха и ми предписаха  Гармастан въпреки, че сами се оправиха за два-три дни.
Относно шевовете мен също още ме наболяват, но поне ми свалиха на шестия ден  външните и това много ме облекчи. Те страшно силно ме опъваха.

# 659
ИМАМ РОЗОВА НОВИНКААА: Снощи Мая Добрева е родила голямо момиченце 4,250 кг и 52 см, АЛЕКСАНДРА. Поизмъчили са я нормално и накрая са я срязали - секцио. Чак се чудя, това малко коремче, как е събрало това голямо бебенце. Да са живи и здрави.  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт