С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 068
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета Simple Smile
Чета ви от много време насам,но никога до сега не съм писала,даже миналият месец се регистрирах вув форума,но от четенето на вашите публикации научих много неща и съм доста спокойна за някои неща,които ме притесняваха.Терминът ми е съвсем скоро-19.04 и засега ще раждам В Шейново без избор на екип.
На всички,които вече родиха своите съкровища желая много прекрасни мигове с тях,а на останалите,които все още чакаме-търпение,малко остана Simple Smile   bouquet

# 526
Имам и още един въпрос към вас-как мога да си направя и аз лентичка с това колко време остава до терминът ми ? Благодаря ви предварително Hug

# 527
Здравейте бъдещи и настоящи мами!Включвам се да ви съобщя,че на 06.04.,в 9ч.17м.станах мама за втори път,на момченце-Теодор,3470гр.,51см.От вчера сме си в къщи и опитваме да влезем в ритъм.Желая на всички,които очакват скоро да родят,всичко да мине леко и безпроблемно!Успех,момичета! newsm10

# 528
Здравейте мамчета!
Да питам преносващите от София къде ходите на записи, всеки ден ли ходите и колко плащате, че съм пред дилема сега, понеже и аз от утре трябва да тръгна?

Аз ходя в шейново през ден вчера ходих утре пак ще ходя 20лв всеки път ми взимат най вероятно утре за последно отивам на тонове ако не родя до петък влизам в събота с багажа,че вече преносвам 4 дена.

# 529
другия месец ще е при Панова, че те нали са в един кабинет и нашата отсъства и си прехвърлят децата, което също не е правилно според мен..

Еее, това изобщо не е правилно! Така става двоен обем от деца, а те си имат и възрастни пациенти и изобщо сигурно става някаква невероятна лудница?! Crossing Arms И ако ми каже да си държа бебето при болните възрастни, за да я чакам 2 часа, защото е поела пациентите и на друг лекар, ще има "чао" Wink Как може такова нещо...какво като са в един кабинет.

juliats, честит син Теодор! Бъдете здрави!  bouquet

# 530
blood, благодаря за бързия отговор. Моя док. ме кара да ходя всеки ден, а във 2 градска, където ще раждам е 25лв. и както няма изгледи за раждане скоро... направо не знам... Sad

# 531
Здравейте бъдещи и настоящи мами!Включвам се да ви съобщя,че на 06.04.,в 9ч.17м.станах мама за втори път,на момченце-Теодор,3470гр.,51см.От вчера сме си в къщи и опитваме да влезем в ритъм.Желая на всички,които очакват скоро да родят,всичко да мине леко и безпроблемно!Успех,момичета! newsm10
Честито!!! Да е жив и здрав малкия Теодор.  newsm30

# 532
Здравейте!
Седя и аз в очакване да се появи бебето, но ще видим кога ще е. Решила съм да раждам в Окръжна болница. Има ли от вас майки,  които ще раждат там? Аз нещо го закъсах с докторите. В началото бременността ми водеше един доктор от Пирогов, който идваше в Своге, от януари спря да идва и се преместих при друг, който пък е от Пета градска, но пак идваше в Своге. На последната консултация в събота ми каза, че нямало да практикува повече, захващал се с политика. Направо полудявам вече. Каза ми вече да ходя в болницата където ще раждам, но честно казано на мен не ми се пътува по 100км за един преглед. Вие колко често ходите последните седмици на преглед? За евентуално пренасяне не ми се и мисли, с предишната бременност докротката ме караше да ходя всеки ден след термина, а преди него всяка седмица в деветия месец.

Добро утро! Аз съм се насочила към ОБ. През полседните седмици ходя много рядко на ЖК - за целия осми месец имах 1 консултация. Сега в девети имам определени 2 дати за тонове - едната е утре, а другата е точно ден преди термина, така че и аз не съм на често. Всъщност утре ще ми е първата консултация за девети месец.

Здравейте, аз също съм се насочила към Окръжна болница без избор на екип, ходих и на ден на отворените врати и ми хареса обстановката. Моя термин е на 23.04., като гледам и вие сте горе-долу тогава Simple Smile

# 533
  • Sydney
samm какво да ти кажа... всички са така в тъпото ДКЦ, направо ако не трябваше да се изпира педиатър, сигурно щях да си остана на варианта с частните посещения... другото, което супер ме издразни (и при вашата е така), вечер или почивните дни пращат пациентите в мед. център "Лора"... а, тези центрове са под всякаква критика... на мъж ми му се наложи и го направиха луд, накрая пак си плати и отиде на друго место... изобщооо, не знам вече какво да правя... на всичкото отгоре, добре че гледам какво пише, ми записа час за след два месеца, й като й казах "ох, да..."... много са загубени, а такава мизерия в този кабинет, нямам думи... после си мих детето 100 пъти, че и с физиологичен разтвор...
juliats Честит син Теодор Simple Smile! Много здраве и усмивки Simple Smile!
Bojidara_ Добре дошла Simple Smile

# 534
Ох, Бенита, направо ме разколеба дали директно да не я записвам в кабинета на тази, която ми препоръчаха на Родопски извор Rolling Eyes Жената си работи със ЗК, но няма да се товарим с мизерията на ДКЦ-то Naughty Rolling Eyes

# 535
  • Sydney
какво е това на Родопски извор?

# 536
Ихаа ама е бебевалеж!
Да са живи и здрави рожбите и бързо влизане в ритъм на майчетата!

Момичета, днес бях на запис на тонове. Беше само акушерката, гинекологът ми го нямаше.
Височки ми се видяха и утре отново ме викат. Верно, че бебето не спря да рита, включително и в момента рита много интензивно, ама тоновете ми се въртяха през цялото време около 180. Акушерката каза, че според нея бебето е тръгнало да излиза като съди по високите тонове и това че имам от време на време предменструални усещания.
Някоя от вас да е по-запозната с тоновете....нормално ли е това?

# 537
  • София
Здравейте момичета,

с огромно удоволствие влизам в ролята на щъркел, за да ви кажа, че

Кукундрелка вече е МАМА на Михаела. Малката прекрасница се роди в 12.22 ч. с тегло 4200 гр и ръст от 51 см. И е гласовита като мама!  Grinning

# 538
Здравей noneto,
Удобно ли е да попитам кога и как дохранваш Стеф?/b] [/url]
Ако е вариант за теб би могла да не използваш залъгалка, както и да не предлагаш вода. Водата запълва стомахчето без да носи калории на бебето.
След като бебето приключи с кърменето, т.е. след като си редувала гърдите и ако преценяваш, че е гладно (например е неспокойно, нервно, плаче, смуче си ръчичките или др.) тогава можеш да му предложиш изцедена кърма, ако има такава и едва след това добавката АМ.

Здравей мила Aidin,
мното благодаря за отделеното време и така подробните разяснения от твоя страна! Вярвам, че ще бъдат полезни както на мен, така и на други майчета:)

Ще се опитам да отговоря максимално точно и изчерпателно на зададените въпроси:
1. Стеф си хапва от двете ми гърди, като задължително времето на кърмене е 45 мин., понякога нощем го държа повече от час-така поспивам и аз! След кърмене приготвям 30мл.АМ, които много вяло предлагам на детето - той ако е истински гладен изсмуква всичко, а когато е сит избутва с езиче. По-често хапва около 10-15мл.Само един път до момента е повърнал част от приетото.Както вече писах - нощем пропускам да давам АМ.
2.Залъгалка давам само когато има колики и не иска да суче.....в друго време той пак изблъсква с език.
3.Вода давам много, много рядко по предписание на неговата лична, че има жълтеница и с захарта да преминава по-лесно - нея я давам само след хранене. Изпива 1-2 лъжички, а другото пак плюе.
4. Почти винаги след  като приключа с кърменето се цедя - за ден събирам общо от двете гърди 10мл.Sad((Така, че този вариант при мен отпада.
В петък ще дам нов отчет за Стеф след прегледа и дай Боже да има някакъв напредък!!!

# 539
Кукундрелка вече е МАМА на Михаела. Малката прекрасница се роди в 12.22 ч. с тегло 4200 гр и ръст от 51 см. И е гласовита като мама!  Grinning
[/quote]

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ МИХАЕЛА!!!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт