С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
И моя хемоглобин е нисък (от 1 м. пия желязо и е 92  Confused) Rolling Eyes затуй си водя таткото с мене, че сме една кръвна група (0-).. пупу дано не се налага де..  Rolling Eyes

# 481
Duhi_puhi, честит рожден ден!
kristina86, дано да не се изнервиш с много чакане! Успех!

# 482
Честит син на Симеон Кирчев! Живи и здрави!

Честит рожден ден, Духи!!! Бъди здрава и скоро да гушкаш сладичкото детенце!

При нас, след прегледа, промяна няма Laughing
На бебка си й е много добре, нагласила се е иделно за раждане, тонове супер, дори е направила бузи (видя се на 4D-то ), обаче контракции от дъжд на вятър и док дори не пожела да ме преглежда за разкритие Crossing Arms При това положение каза: отивай си, боядисвай си яйцата, яж агнешчо, че предизвиква контракции и ако няма нищо, ще се видим за преглед на 17ти.
Така че...стоим си и си чакаме, а аз май виждам вече кой ще е най-голямото яйце този Великден Laughing Laughing Laughing

# 483
А, сега и агнешкото предизвиквало контракции  Thinking Аз съм си поръчала за довечера, да видим дали ще подейства  Laughing
И понеже не можах да намеря листа от малини, сега пия компот от такива (предполагам, че не е същото, ама поне се опитвам да си внушавам). И фурми ям..

Уф, ражда ми се вечееееее.. Не щъ да е теле  Twisted Evil  Crossing Arms

# 484
  • sofia
Аз пъх може би бих предпочела теленце...то и по термин трябва да е теленце, но с това планово секцио ще е овненце, живо и здраво да е! Heart Eyes

# 485
И аз не искам да е теле, овните са много по-готини според мен, ама каквото такова:)
А и терминът ми е около границата между двете зодии та не се знае... Бебка не дава признаци да иска да излиза.

# 486

И аз Naughty Ама...Божа работа, мисля да не Му се намесквам до последно Simple Smile

А това с храните и напитките предизвикващи контракции нещо не го вярвам Thinking

Абе, хора, помогнете нещо със съвет за тези хемороиди? Положението е тежко! Нищо не помага Rolling Eyes Вероятно след раждането ще отида да се консултирам за лазерно премахване, ама ми се иска преди това да съм сигурна, че съм опитала всичко от консервативното лечение.
С хомеопатия симптомите като дразнене и сърбеж отшумяха, но Нещото си остана навън, не се прибра/сви хич.
После док ми предписа някакви свещички, не им помня името - никакъв ефект.
Сега правих един курс Флебодия (една кутия) по собствено предписание - пак нищо. Като успоредно мажа сутрин и вечер с Прокто-Гливенол. Пастата успокоява, но не лекува, ето защо реших да направя един курс свещички (една кутия). Пак нищо. Стои си и даже е възпален...
Последното, което приятелка е пила, но след раждане и май и аз тогава ще опитам е Детралекс.
И ако и така не изчезне - отивам на операция, не желая да съм цял живот с тая мъка!
Добре поне, че не кърви ooooh!
Ама е много голям и дразнещ Sad Sad Sad

# 487
  • Пловдив
Здравейте мами и от мен  Hug Благодаря много на всички за пожеланията, минавам да ви кажа че от вчера сме си в нас, засега се справяме, а най-много от всичко се радвам, че сме на кърмене - каката категорично не поиска да просуче  ooooh!. По съвет на повечете от мамите  се храним на поискване и съм много доволна от това, детето само си определя интервалите. В това отношение поне бях подкрепена и от работещите педиатри в отделението  Simple Smile Засега е спокойна през деня, обаче нещо овнето нощем се опитва да върти номерца  Mr. Green трябва да и прекърша рогцата, преди да са станали по-големи от моите  Mr. Green После ще се върна да прочета какво сте изписали, а то не е никак малко  Sunglasses
Честито на всички, които са родили след мен и не съм имала възможността да им отправя пожелания   bouquet   bouquet   bouquet До скоро   bouquet

# 488
samm, аз съм пила едни таблетки Рувенор, има и гел и мокри кърпички със същото име. На билкова основа е. Не зная обаче дали е съвместимо с бременноста, но на мен много ми помогна.

# 489
  • София, св. Троица
Здравейте момичета и честито на родилите майчета! Да сте живи и здрави - вие и целите ви семейства! На тези, които са в очакване - кураж и много стиснати палчета!!!
Ще обобщя ситуацията при нас - вчера бяхме на контролен преглед в неонатологията на Габровската болница. За съжаление теглото на  Стеф е спаднало с близо 100гр. от денят на изписването ни, т.е. 5 дни.Кърменето там показа, че той изсуква за 30 мин. от двете гърди - 40мл. По препоръка на лекарката, започнах да дохранвам с АМ(но не съм много съвестна и нарочно пропускам по време на нощните в 1ч. и в 4ч., тогава е само на кърма). Стеф е доста поспалив, което се дължи на жълтеницата му. стремя се да го будя на интервал не по-голям от 2.30ч. Сукането му е интезнивно, но моята кърма никаква я няма:( Това да протича - не само прокапва. От операцията до сега съм стопила изличните килограми, но не по мое желание. Преживеният стес от задържането, кръвопреливането и самото сецкио си казвам думата ( да не се шашкат момичетата с планово секцио!). Иначе сме спокойни и двамата, дори мога да каза, че той е чудесно мъжле.Усещам гурдите си преди часът на кърмене, сякаш ми минава ментолов спирт от вътрешната им страна, стават твърди и започват да капят(малко!!!). Кърменето му трае минимум 45мин, като задължително редувам гърдите по няколко пъти, опитвам се да правя и компресия, но ......Най-голям проблем имам с моето хранене! Нормално хапвам по малко два пъти
на ден, а сега се "тормозя" със закуска, обяд и вечеря, но никак не ми е вкусно.Пия и хомеопатичен продукт за  кърмене.
Благодаря на всички, които ми дадоха своите съвети за правилно кърмене Hug Hug Hug!

Здравей noneto,
Позволявам си да ти пиша, въпреки че не съм сигурна, че отговора ти е конкретно към мен, а виждам, че си отговорила на някои от моите въпроси в темата и изглежда си разтревожена.  Praynig
Чудесно е, че кърмиш бебето през нощта и че е само на кърма по това време. Hug Нощните кърмения може да са много важни, когато има съмнение за недостиг на мляко, тъй като по това време нивото на хормона пролактин, отговорен за производството на кърма, е в най-високи нива. Също така при съмнение за недостатъчно наддаване, нощното кърмене може да подсигури адекватен прием на мляко от бебето. Peace
Удобно ли е да попитам кога и как дохранваш Стеф?

Относно това, че според кантара теглото на Стеф е спаднало с 100 грама бих ти предложила да обърнеш внимание на тази статия Гледайте бебето, не кантара .

Споделяш също така, споделяш, че бебето има около 5-6 напишкани памперса, което показва, че то вероятно приема едно добро количество течности. Чудесно е, че наблюдаваш начина му на сукане това може да покаже до колко едно бебе суче активно или пък вяло и едва-едва. Ако според теб, той суче интензивно, може да се предположи, че има добър тонус и достатъчно енергия, за да изсуче нужното му количество мляко от гърдите.
Чувството, което споделяш, че усещаш преди кърмене е вероятно слизането на млякото – всяка майка го описва различно, а пък и не е задължително да се усеща от всички. Това, че млякото не тече на струйки, а капе, всъщност няма отношение към количеството, което гърдите могат да произведат. При всяка жена е различно – при някои наистина може да има силни струи мляко, които да пръскат във всички посоки, при други въобще, никога млякото може да не е изтичало така и въпреки всичко, те също са кърмили успешно децата си. Друга подробност е, че когато бебето суче, то може да стимулира гърдата много по-интезивно, от колкото ако майката се опитва да я изцеди с помпа или на ръка. Самото гушкане и особено кърменето кожа-до-кожа може да предизвика отделянето на повече хормони за повече и по-интензивно производство на кърма.

Прекрасно е, че се стараеш интервала между храненията да не е по голям от 2 – 2.30 ч.( засича се от началото на едното кърмене, до началото на следващото). Това би могло да подсигури, че бебето получава адекватно количество мляко. За да си по-спокойна би могла да кърмиш и по-често. Ако е вариант за теб би могла да не използваш залъгалка, както и да не предлагаш вода. Водата запълва стомахчето без да носи калории на бебето. Прекрасно си се сетила да редуваш гърдите по няколко пъти. Вероятно прилагаш т.нар. пинг-понг кърмене – след като бебето приключи с първата гърда, се предлага втората и когато приключи и с нея се връща отново на първата, за да може да изсуче междувременно събралото количество мляко. За много майки, които са имали недостиг на мляко по някаква причина или при слабо наддаване на бебето този метод е дал много добри резултати. Можеш да го съчетаеш с компресия (кърмене – компресия – смяна на гърдата и отново кърмене – компресия – смяна и т.н.) След като бебето приключи с кърменето, т.е. след като си редувала гърдите и ако преценяваш, че е гладно (например е неспокойно, нервно, плаче, смуче си ръчичките или др.) тогава можеш да му предложиш изцедена кърма, ако има такава и едва след това добавката АМ. В случай, че се съмняваш, че гърдите на произвеждат достатъчно кърма, можеш след като приключите с храненето да изцедиш добре и двете гърди. Така ще имаш допълнителна кърма за следващото хранене, а в същото време можеш да окажеш допълнителна стимулация на гърдите. Вероятно тези клипчета на компресия на гърдата могат да са ти от полза http://www.youtube.com/watch?v=e__lgR7mRIg http://www.youtube.com/watch?v=-4lnvL2_6V8

Казваш, че на пробното кърмене бебето е изсукало около 40 мл. Много майки споделят, че пробното кърмене е било стресиращо преживяване за тях. Малко или много са се притеснявали какво ще покаже кантара и дали те самите се справят със кърменето като цяло. Не е за подценяване и факта, че наличието на чужди хора около майката и бебето може да разтрои в голяма степен спокойното иначе кърмене (както се случва у дома на пример). В такава ситуация е възможно рефлекса на потичане на кърмата да се забави или дори да липсва. Той зависи от хормоните на кърменето, те се секретират от Хипофизата в мозъка. Хипофизата също е отговорна и за емоциите ни. Ето защо и стреса понякога може да окаже негативно влияние върху кърменето. Много майки споделят, че когато са изпитвали трудности с кърменето (не добро наддаване и недостиг на кърма или др.) позитивното мислене и спокойствието са им били от голяма полза. Hug Peace

Доброто хранене на майката благоприятества успешното кърмене, но ако приемането на допълнителни количества храна те стресира, товари и не се чувстваш добре от това, може би за теб ще е по-удачно да не се насилваш. Важното е да си спокойна, и да се чувстваш добре. Кърменето е като танц за двама и понякога може да е нужно малко повече време и постоянство, докато мама и бебе затанцуват в един ритъм. И това е съвсем естествено. Не случайно в много култури, включително и в нашата първите 40 дни са специален период за майката и бебето.  Hug Peace

Надявам се информацията да ти е била полезна. Ако имаш въпроси или просто искаш да споделиш нещо аз и другите момичета от ЛЛЛ сме насреща.  Peace

bouquet

# 490
ЩЪРКЕЛОВА НОВИНА!!! newsm44 newsm44
В 12:15 GERGINOTKO СТАНА ЩАСТЛИВА МАМА НА МАЛКИЯ ЮНАК МАРТИН
2830ГР И 47СМ-СЕКЦИО

ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ СЛАДКИЯ МАРТИ,ДА НОСИ МНОГО РАДОСТ НА МАМА И ТАТЕ И ДА ИМА ЩАСТЛИВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ОГРОМНИЯ ШРИФТ,ТОЛКОВА СЪМ РАЗВЪЛНУВАНА,ЧЕ НЕ СЕ СЪОБРАЗИХ:)

# 491
samm, аз съм пила едни таблетки Рувенор, има и гел и мокри кърпички със същото име. На билкова основа е. Не зная обаче дали е съвместимо с бременноста, но на мен много ми помогна.

Благодаря!

Тъкмо гледах кърпичките, защото ми ги препоръчаха, най-вече да ги имам в себе си за болницата, че ако прокърви хемороидът след раждането, да има какво да облекчава положението...
А щом са билкони не би трябвало да има проблем с бременността, сега ще прочета листовката.

Честито на GERGINOTKO, да са живи и здрави с малкия Марти!

# 492
Ох момичета помагайте Sad.Току що забелязах,че по корема са ми излезли червени линийки като стрии,до сега изобщо не съм имала,на финала съм а сега се появиха Confused.Мога ли някак да ги предотвратя

# 493
 zahar4eto_eli и на мен ми се появиха последния месец.
Да са живи и здрави бебчетата,а пък стриите ще ги преживеем
Не са приятни наистина,не са дълбоки,но ги има

# 494
Честит рожден ден на Духи-пухи!

Честито на новите бебчета, да са живи и здрави, добре да похапват и да спят добре!

РениМ, виждам, че и твоето човече е седалищно, мойто също се обърна в 34-та седмица от много акробатики. Има ли други мами със седалищни бебоци? Тук предлагат процедура, при която докторът външно да обърне бебето с ръце и май аз натам съм се ориентирала (след многобройни опити да я обърна по други начини). Чудех се дали някоя от вас е минала или ще минава през това, опитвам се да сравня. Имам още 2 дена да го мисля.
Никак не искам да е секцио...

Aidin, много се радвам, че пишеш в темата (не съм проверила дали си и ти априлка  Embarassed). С първата ми щерка се кърмихме 14 мес, но беше мн трудно в началото, предимно заради грешни съвети.

Захарчето, на мен така ми излязоха червени линии в края на предишната бременност и ги мазах много с един крем против стрии (същия, който си ползвах през цялото време), само много по-често и след раждането ги нямаше. Дано и при тебе се махнат!

Общи условия

Активация на акаунт