С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 074
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
sysmix, док се опитва да ме убеди, точно в това, че и второто раждане ще е същото като първото, лесно и бързо. Обаче, като се има впредвид каква втора бременност карам, не знам..., няма нищооо общо с първата. Док не дава и дума да кажа за секцио, защото първото ми раждане било нормално, тазът ми бил перфектен и т.н., ама Божа работа.

# 466
mimei[/b

Виждам, че и ти като мен ще имаш голяма разлика между двете раждания. Какво смята твоя гинеколог - дали има шанс второто раждане да е все пак по-леко и бързо, като е минало толкова много време? Аз имам две различни мнения и за това търся трето поне. Благодаря ти предварително!
sysmix, въпросът не е зададен към мен, но тъй като наскоро и аз се консултирах по въпроса (не знам каква ще е разликата при теб, но при мен ще е 12,5 години), та края на януари лежах заради вирусна инфекция в Шейново и там разпитвах една готина акушерка за това. Тя ми обясни, че когато минат повече от 4-5 години между 2 раждания, за второто все едно си си първескиня, защото всичко се е прибрало и все едно не си раждала. Надявам се да съм ти била полезна.
На теб какво са ти казвали по въпроса?

# 467
Готово мами! Горд баща на бебе Андрей! Благодаря Ви за мненията  Hug

# 468

Честит юнак!  bouquet Да ви е жив и здрав и много да ви радва! 1crib

# 469
Да почерпя, че днес съм рожденичка  Blush (и аз съм от овците, дето чакат да се "оягнят"  Joy)
Да видим с цифричката 3 в годините какви ще я свърша  Laughing

# 470
Честит рожден ден, Духи! Пожелавам ти много здраве и щастие, защото всичко останало се купува с пари! Весело празнуване  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 471
  • София
Честито на новите мами! Hug Да са ви живи и здрави бебоците и бързо възстановяване! Peace
Леле колко много сте изписали вчера - явно промяната във времето се отразява така. Аз пък вчера се завъртях не повече от 2 часа в къщи - ЖК, извеждах каката на площадката да играе, пазар, малко вкъщи, в 16 пак бяхме на площадката, после я водих на народни танци и се прибрахме след 19.
Та да се оплача за ЖК - последната (както се оказа) по ЗК, че доки ще излиза в отпуск, пък и то едва ли не вече нямало смисъл  newsm78. Бебка пак се беше завъртяла седалищно Cry - май си чакаме акробатка  Laughing  - на всеки преглед е в различна посока Rolling Eyes. Ама нещо не разбирам - хем седалищно, хем главата й е в ребрата ми, и то в долната част newsm78. Дали пък доки не бърка нещо - и без това вече не и се занимава с мен  #2gunfire Пък и бебка не била малка ... 3400 г .... да съм си насрочвала секцио. Както и да е - утре вечер съм на преглед при докторката при която ще раждам, според която е напълно възможно ако бебка е с главата надолу да се избегне секциото, а аз искам точно това (предищното ми секцио беше преди 5г - минало е достатъчно време).

Решила съм да раждам в Окръжна болница. Има ли от вас майки,  които ще раждат там? ... Вие колко често ходите последните седмици на преглед?

Silviva.v аз също ще раждам в ОБ - с избор на лекар. Терминът ми е 20 април, ама признаци за раждане - никакви. От началото на 9тия месец ходя всяка седмица там - запис и преглед. Сега като наближава термина май доки ще почне да ми вика по-често.

# 472
  • Sydney
Здравейте Simple Smile!
Честито на Къдричка, kika, BlackFire и таткото Симеон Кирчев Simple Smile Да са живи и здрави всички и много щастливи мигове заедно Simple Smile
duhi_puhi Честит Рожден Ден Simple Smile! Бъди много здрава и щастлива мама Simple Smile
Silence след раждането се появиха... пак казвам, моята кожа там беше много изтъняла, който е виждал снимките знае...
Днес ще водим Ема на нейната си Педиатърка... samm не знам вашата как ще е, но мен тази жена малко ме дразни, добре че не й обръщам внимание...
Лек ден Simple Smile

# 473
ЧЕСТИТО бебе Андрей. Да Ви е жив и здрав. Скорошно възстановяване на майката.   smile3525

duhi_puhi, Честит рожден ден!  bigdance2

# 474
Хей, честита рожба! да ви е жив и здрав! Много бързо се развиха при вас нещата, браво!!!   bouquet

# 475
Хей, честита рожба! да ви е жив и здрав! Много бързо се развиха при вас нещата, браво!!!   bouquet
Честито на новия татко! Много да ви радва!

# 476
 Здравейте и от мен.Честито на новите мами гушнали бебоците си.
Да са ви живи и здрави и много да ви радват Hug newsm51

На последък само ви чета и много ви се радвам на всичките за споделените мнения и емоции.Писна ми само аз да се оплаквам но какво да направя това е положението при мен.Аз съм от тези дето постоянно трябва да легат защото съм нон стоп с контракции изгладена шийка и 2 см. разкритие от един месец сега не знам колко е.Всеки ден уж чакаме събитието и ми писна всеки да ми звъни постоянно но явно и моето овне ще е инато щом не иска да излиза а болки колкото си искате имам чувството че всеки момент ще родя но уви контракциите са нередовни,а тоновете перфектни поне за сега.Вчера бях на ЖК и АГ каза че може и тия дни да е обиколката на корема ми и височината на матката са намалели смъкнала съм 2 кг. което също е признак но стоя и чакам.На всичкото отгоре мъжо ми е болен а неговия син както ви бях писала че вече е при нас е със шарка но успяхме да го пратим при свекърва ми сега чакаме и моето дете да се ошари абе луда работа при нас.Надявам се всичко това да си е струвало щото за тия 9 месеца ми идва малко множко.

Относно дали второто раждане е по бързо съм на две дилеми и мнения.АГ ми каза че щом има такава разлика в годините от първото ще раждам като първескиня.Но после е на друго мнение вчера ми вика имаш ли контракции на 10 мин. няма да чакаш отиваш веднага защото можеш да родиш и за 10-15 мин.каза ми го защото и споменах че с дъщеря ми отидох на 1 мин.контракция и вече и аз се обърках докато не дойде самото раждане явно не може да се каже при всеки е различно.Имам приятелка която също имаше 8г. разлика от първото раждане и каза че по бързо е родила от първото та божа работа ще видим.
   Стига съм се обяснявала давайте с бебе валежа в най-хубавата седмица от велик ден.

# 477
Честито бебе Андрей! Да е живо и здраво и много послушно!  smile3525

duhi_puhi, Честит Рожден Ден!  hbday

И накрая да ми е честит термина Grinning! За сега с бебо го отпразнуваме с леки контракции, но нищо по-сериозно  Whistling

# 478
Честити бебчета! Да са много здрави, с чудесно детство!
Честит рожден ден, Пухи! Да си много здрава и все така полезна на себе си и околните! Моята майка също празнува днес!
Silence,умишлено писах да не се шашкате:) На мен това ми е второто секцио и двете нямат нищо общо!Ей ме на - жива и здрава съм си, че и двете ни деца са с мен:) Кръвопреливането се наложи заради хемоглобин 84, изписаха ме със 100. Услозниха се нещата покрай жестоката бактеурея и двете ги нямах с първата бременност! Трябва да си позитивно настоена и да вярваш на лекарският екип!!! Аз бях с грим и прическа, и с най-страхотният пулс, на който да завиди всеки спортист:)Най-важно след операцията е да започнеш движения с таза и краката. Много вода и по-малко говорене по телефона:) Всияко минава когато си видиш бебока.Стискам палци на теб и всички в очакване!   

# 479
  • sofia
duhi_puhi, честит рожден ден!!! Много здраве и щастливи мигове ти пожелавам и леко раждане!  bouquet И благодаря, че винаги се отзоваваш на неопитни бъдещи и настоящи кърмачки! Hug

noneto, мерси, че поясни.. Simple Smile Аз за сега съм с нормален хемоглобин и се надявам наистина всичко да мине добре! Hug Успех в кърменето! Grinning

benitabeni, мерси за отговора!  bouquet Вярвам, че докато се усетиш и си улисана с принцеската, стриите ще се заличат! Hug

Общи условия

Активация на акаунт