С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 079
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, може ли и мен да добавите във фейсбук групатa или да дадете линк към нея.
Благодаря!

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 22:16 от KaRameLeLeLinKa

# 451
Добро утро на всички!

dvav, благодаря ти за отговора. Кога ти е термина? Може да се засечем там  Grinning

Ако е възможно да ме добавите към ФБ групата - Silviya Videnova

Успешен ден и много здрави бебчета да се появят, за да не стоят мамите в болниците за Великден!

# 452
Терминът ми е на 23 април, а твоят кога е?
Аз не съм ходила на Отворени врати в ОБ, но тук в бгмама има една темичка с над 100 страници с мнения и останах очарована от прочетеното. Отделно, моя приятелка ражда там преди около 3 год., още не беше ремонтирано, но въпреки това тя остана супер доволна от отношението към нея (беше без избор на екип и без да познава който и да било от там)

# 453
Терминът ми е на 23 април, а твоят кога е?
Аз не съм ходила на Отворени врати в ОБ, но тук в бгмама има една темичка с над 100 страници с мнения и останах очарована от прочетеното. Отделно, моя приятелка ражда там преди около 3 год., още не беше ремонтирано, но въпреки това тя остана супер доволна от отношението към нея (беше без избор на екип и без да познава който и да било от там)

Моят термин е на 24-ти. Може и да сме заедно Simple Smile
Аз родих първото си дете там преди почти 7 години, без избор на екип и също бях много доволна, а и  преди няма и месец там роди една позната, също беше доволна. Единствено малко ме притеснява това, че бебетата ще са при нас. Аз с първото раждане бях много зле, имах много шевове и буквално не можех нито да седя нито да стоя. Надявам се сега да е по-леко, че не знам как ще се оправям и  с бебка.
Не съм ходила на Отворени врати, но септември полежах там 4 дни в хирургията заради възпален апендицит. Всички бяха много внимателни, вярно друго отделение, но все пак...

# 454
Някоя мама да ми каже колко време горе-долу минава от 4 см разкритие до раждането.Знам че е различно за всяко раждане,ама това чакане ме побърква Simple Smile

# 455
Всъщност, наскоро разбрах, че по ЖК терминът ми е 24, но по фетална морфология беше 23 април и аз оттогава все 23 го водя. По мои изчисления е 21 или 22 април, но +/- 1-2 дни нямат никакво значение, така че може наистина да се засечем.
Аз искам бебето да е при мен, но може би наистина в ситуация, когато имаш шевове е доста трудничко. Аз родих първото си дете в Плевен и бебетата бяха при нас, но нямах нито 1 шев, макар че имах 1 гадничко разкъсване, но в крайна сметка се чуствах добре и това, че бебето беше при мен не е пречело.
Аз предполагам, че за ОБ ако не се чустваш добре може да поискаш да вземат бебето... newsm78

# 456
Някоя мама да ми каже колко време горе-долу минава от 4 см разкритие до раждането.Знам че е различно за всяко раждане,ама това чакане ме побърква Simple Smile
Здравей, предполагам си щастлив бъдещ татко:)
Наистина е различно и зависи и дали е първо раждане, но да кажем по около час за 1 см разкритие, с уговорката, че това е много условно.

Има жени, които много бързо получават разкритив, при мен с първото раждане изобщо не беше така, дори с включена система окситоцин. Така или иначе, очаквай днес да е щастливото събитие, ако има контракции Praynig

# 457
Наистина е различно и зависи и дали е първо раждане, но да кажем по около час за 1 см разкритие, с уговорката, че това е много условно.

Има жени, които много бързо получават разкритив, при мен с първото раждане изобщо не беше така, дори с включена система окситоцин. Така или иначе, очаквай днес да е щастливото събитие, ако има контракции Praynig

1во раждане е и след изтичането на водите (5:30) нямаш контракции.Уф,май рано я изпратих в болницата,но дано всичко е наред.Благодаря Ви за отговора.

# 458
  • Димитровград
Привет, момичета Simple Smile

Включил се е и нетърпелив татко-до колкото съм чела-правилото е по сантиметър на час- до достигане на пълно разкритие (10 см.), но говоря само на теория и едва ли е общо правило, което да важи при всички, но нека се включи и някоя раждала мама, нейното мнение би трябвало да е по-компетентно Simple Smile Успех!

Честито на всички майчета  smile3525

# 459

Не е рано, не се притеснявай, 4 см разкритие и ОСОБЕНО изтеклите води са задължителни да идете в болницата.
Сигурна съм, че всико ще е наред и стискаме палци а и ще чакаме да се похвалиш:-)

1во раждане е и след изтичането на водите (5:30) нямаш контракции.Уф,май рано я изпратих в болницата,но дано всичко е наред.Благодаря Ви за отговора.

# 460
  • sofia
Ихаааа, колко много нови бебета!!!! Heart Eyes
Да са живи и здрави и да растат много усмихнати и щастливи! Hug

noneto, понеже и мен ме чака планово секцио се заинтригувах от поста ти...и се притесних от това, което пишеш - за кръвозагубата и отслабването. Sad Много ли кръв се губи винаги и задължително ли трябва да имаш много "запаси", за да живнеш после? Понеже аз съм качила малко килограми и взех да се притеснявам..Докторката освен това ми изписа да вземам белтък (такива млечни протеини, подобни на тези за културистите Laughing ) - предполагам, че е заради това. А аз се заинатих и още не съм почнала да ги вземам, понеже никак не обичам изкуствени работи, а и доста протеини хапвам по принцип...

benitabeni, много се радвам, че се включваш - както и всички вече родили мами! Hug
Да те питам за стриите - на теб след раждането ли ти се появиха или още когато беше с коремче?   bouquet

# 461
Добро утро още съм 2 в 1 АМАН! Днес на 2 прегледа при двама докс. АМАН. Официлано й се сърдя на моята беборана  bowuu   bouquet

# 462
Здравейте и от мен.
Честито на всички мами които са видели и гушнали малките си съкровища, да са много здрави, щастливи  и обичани. Аз все още нямам никакви признаци за раждане, всеки ден съм на запис на тонове, които са перфектни.....на бебчо му е добре да си седи вътре, но ние с таткото вече не издържаме......искаме да видим малкото бебче и да го гушнем и да го нацелуваме.
Много се радвам когато прочета, че някоя мама е родила и е видяла бебчето си.
Успешен ден на всички и стискам палци на всички.

# 463

Здравей,Симеон Кирчев не си я изпратил рано, напротив независимо, че няма контракции и т.н., след изтичане на водите редно /задължително/ би било да тръгне за болницата. Стискам палци.

# 464
mimei[/b

Виждам, че и ти като мен ще имаш голяма разлика между двете раждания. Какво смята твоя гинеколог - дали има шанс второто раждане да е все пак по-леко и бързо, като е минало толкова много време? Аз имам две различни мнения и за това търся трето поне. Благодаря ти предварително!

Общи условия

Активация на акаунт