С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 081
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
абе готово, ние нали се познаваме от посещението в ОБ

# 436
Да Simple Smile Благодаря ти. Сега да видя дали ще се ориентирам Simple Smile  bouquet

# 437
Дойде и моят ред да се похваля Simple Smile. На 05.04 станах майка на Мариела - 3020 гр., 49 см  Heart Eyes. Секциото ми беше планирано за 11-ти, но на 05-ти през нощта ми изтекоха водите и в 2 часа сутринта ме оперираха. От вчера (рожденият ми ден Simple Smile ) сме в къщи.
Пожелавам успех на всички чакащи априлки и честито на всички нови мами!!!

# 438
Имам честта да съобщя за поредния бебок. Мамата е Къдричка, бебчо Филип, 2900, 48 см, нормално раждане. Да пожелаем на мама и бебе скорошно възстановяване и бързо прибиране у дома

# 439
Ехее, честито на Къдричка, а и на останалите нови мами и бебоци!
Май и аз се оформям към великденска болница Rolling Eyes Е, каквото такова, само бебката да е наред Praynig

# 440
Здравейте момичета и честито на родилите майчета! Да сте живи и здрави - вие и целите ви семейства! На тези, които са в очакване - кураж и много стиснати палчета!!!
Ще обобщя ситуацията при нас - вчера бяхме на контролен преглед в неонатологията на Габровската болница. За съжаление теглото на  Стеф е спаднало с близо 100гр. от денят на изписването ни, т.е. 5 дни.Кърменето там показа, че той изсуква за 30 мин. от двете гърди - 40мл. По препоръка на лекарката, започнах да дохранвам с АМ(но не съм много съвестна и нарочно пропускам по време на нощните в 1ч. и в 4ч., тогава е само на кърма). Стеф е доста поспалив, което се дължи на жълтеницата му. стремя се да го будя на интервал не по-голям от 2.30ч. Сукането му е интезнивно, но моята кърма никаква я няма:( Това да протича - не само прокапва. От операцията до сега съм стопила изличните килограми, но не по мое желание. Преживеният стес от задържането, кръвопреливането и самото сецкио си казвам думата ( да не се шашкат момичетата с планово секцио!). Иначе сме спокойни и двамата, дори мога да каза, че той е чудесно мъжле.Усещам гурдите си преди часът на кърмене, сякаш ми минава ментолов спирт от вътрешната им страна, стават твърди и започват да капят(малко!!!). Кърменето му трае минимум 45мин, като задължително редувам гърдите по няколко пъти, опитвам се да правя и компресия, но ......Най-голям проблем имам с моето хранене! Нормално хапвам по малко два пъти
на ден, а сега се "тормозя" със закуска, обяд и вечеря, но никак не ми е вкусно.Пия и хомеопатичен продукт за  кърмене.
Благодаря на всички, които ми дадоха своите съвети за правилно кърмене Hug Hug Hug!

# 441
Ехааааа, супер новини!!!

Честито на Къдричка, dark chocolate, pale4ka_male4ka,! Нека бебчетата ви са здрави, много папкащи, пълнещи памперси и даравящи ви с много усмивки!  Hug

Аз се върнах от запис на тонове. Моето диване пак разказа играта на апарата - то не бе ритане, блъскане, опъване, шаване ....... мести се насам-натам и неможе да стане записа. Акушерките се скъсаха да го издирват из корема ми  Grinning Иначе тоновете са супер, всичко си има малчо, пораснал е доста, вече отива към 3700-3800гр. Но пък се отчетоха контракции и в сряда пак ме викат на запис, и май-май няма да си дочакам датата за секциото и точно по празниците може да се наложи да съм в болница, а хич не ми се иска  Confused

Лека вечер, момичета  Hug

# 442
Здравейте!
Седя и аз в очакване да се появи бебето, но ще видим кога ще е. Решила съм да раждам в Окръжна болница. Има ли от вас майки,  които ще раждат там? Аз нещо го закъсах с докторите. В началото бременността ми водеше един доктор от Пирогов, който идваше в Своге, от януари спря да идва и се преместих при друг, който пък е от Пета градска, но пак идваше в Своге. На последната консултация в събота ми каза, че нямало да практикува повече, захващал се с политика. Направо полудявам вече. Каза ми вече да ходя в болницата където ще раждам, но честно казано на мен не ми се пътува по 100км за един преглед. Вие колко често ходите последните седмици на преглед? За евентуално пренасяне не ми се и мисли, с предишната бременност докротката ме караше да ходя всеки ден след термина, а преди него всяка седмица в деветия месец.

# 443
Момичетааа, имаме бебееее!!!
Днес мама kika555 е родила прекрасна бебка Ива - 3200, 49 см.
Малка, сладка манекенка!
Раждането е било естествено и мама, и Ива са добре, гледат се и чух мъничката да църка...сърцето ми се обърна! Praynig
Моля ви да ги отбележите на първа страница и да им пожелаем успешно кърмене и щастливи дни заедно и вкъщи скоро!  bouquet

# 444
Честито на kika555, да е жива и здрава малката!

# 445
Имаме си още едно бебче днес  newsm44
Black Fire е родила тази сутрин малкия Петър - 2900гр. и 49 см.

Да са здрави и усмихнати Ива и Петър! Да имат безгрижно детство и добри приятели!
На мама kika555 и мама Black Fire - бързо възстановяване!  Hug

Момичета, имам една молба - когато публикувате съобщение за ново бебче, моля, променяйте цвета, за да мого по-лесно да ги откривам когато ги нанасям на първа страница!
Ако някой иска да промени нещо в данните си или тези на бебчето нека пише ЛС на общия профил - Априлки_2012!
И последно - моля срамежливите мами да пишат първо в темата за новородените си бебчета, а не само ЛС на общия профил! Нека всички им се радваме!  Hug

# 446
Охооо, хайде честито и на Black Fire! Живи и здрави да са с Петър!

# 447
zahar4eto_eli, как ще те чакат 5 дена, не трябва ли поне 7? Аз ще раждам в ТК, мисля, че ти също писа, че ще раждаш там. Като питах доктора колко време ще ме чакат след термина той каза колкото трябва. Първото дете го преноси и родих 8 дена след термин, като не беше индукция точно, защото имах 5 см разкритие и след спукване на водите родих бързо. Нямаше системи, а окситоцин ми пуснаха само накрая при засилване на напъните. Така че мисля, че 5 дни са твърде малко, освен ако не се налага.

При мен нещата малко се пообъркаха,щях да раждам в Тина Киркова,но от 1 месец съм при нашите в Плевен,тъй като на моят мъж му се отвори работа тук и решихме да си раждам в Плевен.Та в Плевенската болница питах и м и казаха,че след 5 ден след термина мога да влизам вече в болницата.И така ако до четвърък бебока не реши да излиза,доброволно ще се предам Grinning.Но знаете ли,че казват,че бебетата,които са се родили в седмицата на великден са големи късметлии Simple Smile.Така,че мамчета чакането ще си заслужава  bouquet

# 448
Искам да ви питам за всетителките във форума.На кой мога да съобщя като дойде щастливото събитие?

# 449
Здравейте!
Седя и аз в очакване да се появи бебето, но ще видим кога ще е. Решила съм да раждам в Окръжна болница. Има ли от вас майки,  които ще раждат там? Аз нещо го закъсах с докторите. В началото бременността ми водеше един доктор от Пирогов, който идваше в Своге, от януари спря да идва и се преместих при друг, който пък е от Пета градска, но пак идваше в Своге. На последната консултация в събота ми каза, че нямало да практикува повече, захващал се с политика. Направо полудявам вече. Каза ми вече да ходя в болницата където ще раждам, но честно казано на мен не ми се пътува по 100км за един преглед. Вие колко често ходите последните седмици на преглед? За евентуално пренасяне не ми се и мисли, с предишната бременност докротката ме караше да ходя всеки ден след термина, а преди него всяка седмица в деветия месец.

Добро утро! Аз съм се насочила към ОБ. През полседните седмици ходя много рядко на ЖК - за целия осми месец имах 1 консултация. Сега в девети имам определени 2 дати за тонове - едната е утре, а другата е точно ден преди термина, така че и аз не съм на често. Всъщност утре ще ми е първата консултация за девети месец.

Общи условия

Активация на акаунт