С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета,
Чесито на мамите сдобили се с рожби - да се живи и здрави и родени под щастлива звезда!

Както се казва "Моята борба" с кърменето продължава, да рече че нещата от към гърди се нормализираха, сега е терзанието дали тя си взима достътъчно.
Няколко пъти се цедих и видях, че имам достатъчно кърма, ама пусти емоции и хормони!!!!!!
Следя постовете за кърмене отблизо и най-вече noneto.

Да си призная и друго аз май се движа по ръба на следродилан депресия.
Знам от първия път, че родилка не трябва да се оставя сама, е познайте - сам сама съм и едни мисил ми минават през главата......да не ви разказвам. Кърмата ще спре не от друго, а от черни мисли..... Crossing Arms

За мазилата, след обилното прескане през последните месеци /сега нямям време, а и май не ми се занимава/ резултата е - добър, нямям стрии. Да видим като се започне слабеене.
Е наоплаквах се - сигурно ви натоворих, но малко ми олекна Hug Hug Hug Peace

# 421
аз най-накрая намерих време да се завърна във форума. Благодаря и тук на всички, които мислихте за мен... и поздрави на тези, които стават сега мами:)
Hadji , лошо е, че оставаш сама - това с мислите и депресията хич не е добре... все пак стискам палци да си останеш на ръба Simple Smile
Пиша, заради слабеенето. Четох из форуми за упражнения за родилки след секцио, за диети за кърмачки и прочие.. важното, което трябва да се запомни е, че при бързо отслабване, токсините, които стоят заключени в мастната тъкан се освобождават право в кърмата Sad - така, че умната!!!

А сега се връщам на зад, да прочета поне тази тема, за да се запозная с мамичките, които са дошли след като влезнах в болницата и да видя какво става с тези, които не влизат във ФБ - липсвахте ми!

# 422
s.kov  Hug и пиши по-често как сте с бебка  Heart Eyes
Hadji, няма да се даваш на депресии-мепресии разни  Naughty Щом гърдите са се оправили, значи нещата вървят добре. Ако акате и пишкате достатъчно няма какво да се тормозиш с цедене за проверка (което така или иначе нищо не показва) Simple Smile

За преносващите - точно четях разни билки за подпомагане родилния процес - препоъчва се пиене на чай от малина и босилек Simple Smile За малината бях чувала и преди, та смятам да си взема едно пакетче.. да видим дали ще има ефект някакъв  Laughing (но като ми мине прегледа в сряда, че да видим как е положението Simple Smile )
А, и фурми (това поне е вкусно  Mr. Green).

# 423
s.kov това с токсините и аз го бях чела предния път, но така и не разбрах какво се разбира под бързо отслабване  newsm78 Даже намирам статии, където се насърчават упражнения, двигателна активност и умерена диета....

Hadji много странно - с предишната бременност полудявах  afwitchсамо като се появяха някои роднини на хоризонта и предпочитах да съм сама......и определено имах доста силни периоди на депресия, особено, ако нещо не ставаше както аз го бях предвидила......и реших, че просто когато много хора ми се бъркат и се натоварвам, но може би не е добре и да си сам...

А разходки не помагат ли?

# 424
Здравейте и от мен в този мрачен ден Simple Smile
Hadji - не се поддавай на тази депресия. От утре времето го дават слънчево и може да излизаш от време на време. Слънцето ще те зареди с положителна енергия и си пусни малко хубава музика да слушаш Simple Smile
Аз пък да ви се оплача. Още съм 2 в 1, а кожата на корема така ми е изтръпнала и ме боли, че имам чувството, че ще се разцепи и бебето ще излезе от там Sad Мажа се постоянно с някакви мазила. Нямам стрии и не мога да си обясня защо ме боли. Някой оплаква ли се от такова нещо.
Така ми се искаше да родя днес, за да не съм по болници по Великден, ама моето овне не ме слуша.
Вече пробвах почти всичко за предизвикване на раждане (освен вдигане на тежко, което не смятам, че е много удачно). Вчера се разходихме от Кранево до Албена пеш и обратно и после още малко на двора, което са си около 5-6 км, но.... нищо. Даже и контракция нямах Simple Smile
Утре съм на ЖК, да видим какво ще ми кажат.
Приятен ден на всички Simple Smile

# 425
s.kov това с токсините и аз го бях чела предния път, но така и не разбрах какво се разбира под бързо отслабване  newsm78 Даже намирам статии, където се насърчават упражнения, двигателна активност и умерена диета....
Диета за изключително кърмещи - мин. 6 месеца след раждането.
Сваляне на кг. - не повече от 0,500-0,750 кг седмично (или максимум до 3-4 кг месечно).
(килограмите, свалени непосредствено след раждането, вкл. от отоците не се броят  Wink)
Вода - мин. 2-3 литра на ден за добър млеконадой  Mr. Green
Това за кърмачки  Peace

Предния път диетувах с голям кърмак (2 годишен) и свалих 20+ кг за 4 месеца, които после си задържах.. - това с Дюкан, но версията за кърмачки.
Сега се надявам да успея по отрано да се справя със себе си (и по-постепенно), че не ми се ходи пак 2 години като тежкоподвижен хипопотам  Twisted Evil

# 426
  • Елин Пелин
Честито на новите мами!
 Не знам от къде да започна..... е няма да се оплаквам то като при всички ама мисълта за дребосъчето в мен ми дава сили и кураж.  newsm53
Но относно АГ-то ми не знам как да постъпя, затова моля за съвет: при последния преглед в 7-ми месец всичко си беше ок, бебка както се изрази АГ била малко по-големичка, но в рамките на нормалното. По стечение на обстоятелства след някакъв инцидент консултация за 8-ми месец ми беше направена от акушерката състоеше се само от тонове за някакви си 3-4 сек. и кръвно налягане + изследвания, и следващата седмица или по-точно 30.03 АГ-то вече на работа и очаквам аз нормален преглед ама не. Първо отношението и незнайно защо беше ужасно  smile3518 /не само към мен/ прегледа пак си беше от акушерката тонове за няколко секунди..... по нейна преценка  заради леко подутите ми глезени трябвало да лежа smile3516 е как на бременна няколко дни преди да влезе в 9-ти месец и като изследвания и всичко си ми е наред може да ми казва да лежа  newsm61 другия ужас никои не щя да прегледа на ехограф  newsm78 а както ми бе казала че бебчето е малко напред с размерите и това в 7-мия а сега края на 8-ми .............  Rolling Eyes и като за последно с термин за 29.04 съм на контролен преглед на 26.04 ако не съм родила  smile3506 а бебчето не се беше обърнала още поне според акушерката която го установи от дъъъъъългото прослушване на тонове  Rolling Eyes И аз съм една късметлииика и не знам сега накъде  а не мисля или по точно не искам да плащам на поредния шарлатанин ..........

# 427
Оказва се,че овнетата ни наистина са доста инатливи.Така като гледам ще има доста мами в болницата по великден,една от които ще съм и аз.Терминът ми беше в събота,но уви нямах късмет,пък и за сега нямам никакви признаци за раждане.Направо не издържам вече всички ме питат хайде кога ще раждаш,звънят по телефоните,абе чудо.Снощи се събуждам аз да пия вода и моят мъж скача изведнъж и вика "хайде тръгваме ли'' tooth tooth tooth tooth.Аз му викам"спокойно нищо няма все още станах да пийна водичка''.Той милият вече се побърква и само се чуди какво му става на това бебе,че не иска да излиза,пък и нямам никакви контракции.Днес звънях в болницата и ми казаха,че ако 5 дни след термина не съм родила ще ме приемат да ми предизвикват раждане.Което ще рече в четвъртък и великден ще си откарам в болницата.Успех на всички мами,които са като мен

# 428
zahar4eto_eli, как ще те чакат 5 дена, не трябва ли поне 7? Аз ще раждам в ТК, мисля, че ти също писа, че ще раждаш там. Като питах доктора колко време ще ме чакат след термина той каза колкото трябва. Първото дете го преноси и родих 8 дена след термин, като не беше индукция точно, защото имах 5 см разкритие и след спукване на водите родих бързо. Нямаше системи, а окситоцин ми пуснаха само накрая при засилване на напъните. Така че мисля, че 5 дни са твърде малко, освен ако не се налага.

# 429
И аз преносвам вече тоновете са супер, но контракции никакви и индикации за раждане също. Всеки ден съм по доктори, а утре и на двама. Та утре ще говоря с док, при който ще раждам до кога ще я чакаме таз госпожица инатлива но честно казано ако ми предложи някаъв вариант да раждам вече ще приема щото съм на ръба на силите си емоционално вече

# 430
здр мами,пиша с малко закъснение,аз родих на 30.03 момченце Лало,3250 ,50см.,секцио.Всичко мина по вода,сега вече сме си в къщи,и се гледкаме,да се похваля,кърмата ми тръгна на втория ден,бебо е много лакум,и яде през два часа  Grinning,което малко ме притеснява защото после не всеки път но си и повръща,това за сега от мен,ставам че пак се събужда  Crazy

# 431
  • Sydney
pale4ka_male4ka Честито Simple Smile! Да Ви е живо и здраво детенцето Simple Smile
Balonesa и аз станах още същата вечер... беше много трудно и само 2-3 крачки направих, но на следващия ден беше вече лесно... но имах и голям стимул - да си видя детето Simple Smile
за стриите - аз докато бях бременна се мажех с на Юсерин олиото, но кожата около пъпа ми беше много изтъняла и прозираше и лъщеше.. сега там има брутални стрии, продължавам да ги мажа, да видим  Rolling Eyes

# 432
Може ли някой да ме добави към Facebook групата и да ми изпрати линк. Благодаря предварително  bouquet

# 433
Може ли някой да ме добави към Facebook групата и да ми изпрати линк. Благодаря предварително  bouquet

така ли си във ФБ Maya Dobreva, със снимка до морето

# 434
Мая Добрева съм на български. Снимката ми е от сватбата

Общи условия

Активация на акаунт