С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 069
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Честито на мама samm и от тук. Пожелавам й малката Цвета да внася още по-голяма радост в живота им. И чакам с нетърпение времето, когато ще се фръцкаме заедно с количките

# 631
  • Варна
Момичета, привет Grinning
Честито на всички обебили се мами, да са живи и здрави    bouquet
Благодаря за честитките, имам да наваксвам четене от 3 дни...да видим кога

За сега сме добре, макар че като типично Овне първо тръгна да излиза, после явно си промени решението, но така или иначе сме си вкъщи вече ...с кърмето тръгнаха нещата, но е такъв ревльо...абсолютен близнак на батко си ...
Идея си нямам как ще се оправям, а така се надявах да е по-кротичък, ама здрав да ми е ...другото -както мога

Специални честитки на Samm, да ти е живо и здраво цветенцето и много да те слуша    bouquet

# 632
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Честита Цвета на Сам, да са живи и здрави и много да се гушкат!  Hug
 Ние още сме 2 в 1 без никакви признаци за скорошно раждане.  Tired

Сатори, много хубаво е, че имаш такова желание да кърмиш, браво! Дали би могла малко по-подробно да опишеш какво точно се случва на зърната ти - има ли болка, има ли рагади, каква точно е тази коричка и изобщо всичко което се сетиш?  Hug Иначе чудесно правиш, че разхождаш гърдите си на въздух и ги мажеш.  Peace
  За да може бебето да засуче хубаво и да си отвори добре устичката е важно да сте в добра, стабилна поза. Освен, че бебето трябва да е на височината на гърдите, зърното трябва да се пада някъде м/у горната му устна и нослето, така, че като усети зърното инстинктивно да си отвори устичката, м/у другото този момент е много кратък, та ако го изпуснеш пробвай пак. Освен това е важно да даваме на бебето да суче при първи признаци на глад, а не когато заплаче (тогава то вече е твърде ядосано и нетърпеливо и дори да засуче е малко вероятно да засуче правилно). Ето ти статията за разранените зърна, където е описано и как точно да поставим бебето на гърда и как да се справим с проблеми в зърната - Кърмене с разранени зърна.
 Относно големината на зърната и устичката - възможно е наистина да са ти по-големи зърната и на бебето да му е трудно да ги поеме добре, хубавото в случая е, че бебето расте много бързо, а с него и устичката му.  Laughing За да се разбере обаче дали е такъв проблема е хубаво да ви види консултант по кърмене.  Peace

Г-це Димитрова, добре завърнали се!  Hug Ще се справиш, какво ще правиш, ама аз ти пожелавам бебето бързо да се адаптира и да е по-кротко от брат си!  Hug

# 633
  • Пловдив
Здравейте и от мен   bouquet Честито на новите мами, да са им живи и здрави бебетата и много да ги слушкат  Hug  bouquet
Satori  - пробвай с крема с ланолин на Lansinoh - на мен ми се беше разранила едната гърда по същият начин и първо се мъчех с едим крем на Мадъркеър, който обаче не ми помогна и после ми казаха за този - за два дни някъде редовно мазане ми оправи зърното /понеже малката беше разранила само едното, от което има предпочитание да сучи/  baby_neutral
Отивам да глътна малко кафенце, че душата ми го иска, лек ден на всички и стискам палци на тези, които още са 2 в 1  Peace

# 634
Добро утро!!!
Честито на всички мами,които си гушкат вече съкровищата,ние още сме 2в1,на няколко пъти ме послъгва човечето,ама живи и здрави ще си го гушкам скоро и аз.
Успех и леко раждане на всички в нетърпеливо очакване като мен.
Весели празници!!!

# 635
здравейте мами! Simple Smile Честити бебчета и от мен, да са ви живи, здрави и спокойни Simple Smile
Включвам се за зърната и разраняването - вчера дойде педиатърката и тъй като тя ми е лична и на мен погледна какво е положението - изписа ми дефламол и хомеопатични от тези в тубичките на гранулки. Резултата е много добър - само за няколко часа болката беше намалена на две, а зърната ми възстановени поне на 60%! Нощното кърмене беше почти безболезнено, а днес е болезнено само в началото - около 40-50 секунди. Бебка папка стабилно и радва майка си  Heart Eyes

# 636
Честито на новите мами     bouquet

Samm, Честито ти Цвенеце   bouquet
Кристинет, радвам се, че си отново тук, включвай се от време на време да не те мислим  Hug

Съгласна съм с всичко, което е написала Не съм  Hug
Добавям една хубава статия за успешен старт на кърменето -  Кръстосана люлка  Peace

# 637
Здравейте мами! Дойде и моя ред да се похваля с малката си дъщеря.  Малката Ели се роди преди седмица на шести, 3450г. и 52см. Вече сме у дома и много щастлви.
Честито на другите родили мами и стискаме палци на чакащите.

# 638
Здравейте пак от мен Simple Smile.
Връщам се от тонове, уж само да ги слушат, а минах през всички процедури, разкритие, ехограф, запис и т.н. Вече имаме напредък - 1,5см.  newsm44, шийката е мнооого мека, а сега се прибирам и какво да видя... и тапата ми е паднала Grinning. Стискайте палци скоро и аз да си гушкам бебчето, че нямам търпение Simple Smile.

# 639
ЧЕСТИТО, за новите бебчета!!!  newsm51

Искам да споделя с Вас, че днес случайно видях Мая Добрева, която се разхождаше по приценка на док, около ОБ с 3 см разкритие и контракции. Така, че очакваме още едно попълнение в групата. Стискам й палци.  Praynig

# 640
  • Sydney
МОМИЧЕТАААА, СУПЕР НОВИНА Simple Smile ОЩЕ ЕДНО БЕБЕ - Mia66 е родила днес в 10.05 часа, Малчо още няма име, тежи 3150 гр. и 51 см. е дълъг Simple Smile Изтекли са й водите в 3.25 часа, добре са и тя и бебето Simple Smile Поздравява Ви Simple Smile!

# 641
  • Sydney
виа Честита Ели Simple Smile Да Ви е жива и здрава дъщерята и много радост на всички да носи Simple Smile
kristina86 Чакаме те с хубави вести Simple Smile

# 642
Не съм, благодаря!
краси, да мажа се точно с този крем.

Иначе по-подробно, ето какво е положението: леко ме наболяват зърната, а ако ги докосна си ме болят. Те и гърдите леко ме понаболяват де...

Разранени са само върховете, т.е. най-изпъкналта част на зърното, на едното даже имам малка раничка, засъхнала. Иначе ако не ги намажа остава като коричка след прежулено. Когато беба яде, ги размеква и виждам как стават на парцалчета.  Sick
С позите още се нагласяме, както писах преди, се сдобих с прекрасен бюст, но явно прекалено голям за бебка. Виждам че не ми смуче директно зърното, а захапва и част от ареолата, но дали е достатъчно Thinking. Другото е, че когато почва да суче болката е доста пронизваща, но отшумява(е не винаги, ама аз стоически търпя в името на кърменето). А тя има навика да отвори широко уста и а-ха е захапала супер и я присвива хиената. Иначе грам не се впечатлява от зърно по носа например. Ако тя не реши да отвори широко, аз си се мъча да я "излъжа"  Laughing
Пробвах и този вариант Ди, ама нещо не мога да се натъманя аз ли беба ли... Имам чувството, че зърното сочи все надолу, може би се навеждам напред не знам... Пак ще пробвам

И да се похваля или по-скоро оплача  Mr. Green
Нали споменах, че не е акала... е сега видяхме какво умее... от къде тези количества?!  Вече 4 пъти така, ама големи, даже огромни, количества... дали е ок?

Ехееее честито на Миа66 и снажният младеж! Да са здрави и много щастливи!  bouquet

Честито и на всички други родили мами  Heart Eyes

Кристина86, стискаме палци! Praynig

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 16:37 от Satori

# 643
Здравейте момичета  Hug

Най-после да намеря време да се включа  Laughing Ние с малката Габи вече 2 седмици сме си вкъщи и се гледаме. Засега кърменето върви добре, слава Богу  Praynig, като изключим факта, че малката явно е нощна птица, правим някакви слети кърмения от по няколко часа на нощ (по нейно "желание", разбира се) и съответно аз съм като болна от недоспиване.  ooooh!

Иначе аз родих нормално в Тина Киркова - ако някоя от вас има въпроси, може да пита  Hug

Честито на всички родили мами и техните рожби!!!   newsm51

Да ви питам - как мога да си направя лентичката с възрастта на бебка, че май нещо не усях от първия път...     newsm78

# 644
Здравейте мили мами!Аз пак съм на линия:)

На бързо да ви разкажа за моето раждане:-на 09.04 в 3.30 се събудих от силни контракции, изтекоха ми водите и беш в болницата, там след прегледа 6-7см разкритие, после епидурална упойка , с която за 15 минути направих пълно разкритие, но......има контракция-няма напъни:( И така сложиха ми банка окситоцин, болките се върнаха с пълна сила, но напъни си нямах.Качиха ме на магарето-ей голям зор:))))))Нещо не ми се получаваше снасянето на бебчето и се наложи да ме резнат, но важното е че в 7.40 Петър проплака, после беше малко на системка, но бързо се поокопити!Сега си цока като луд, гърдите ми са бомбастик,зърната поразранени,понаболяват ме шевовете, но си имам НАЙ-ГОЛЯМОТО щастие на света!На всички мами, които са росили да са им живи и здрави бебчетата, а на тези, които им още чакат леко и безпроблемно раждане и ....тренирайте дишане и напъване:))))

И да попитам мамите, които като мен са с епизиотомия-как облекчавате болката от шевовете?

Общи условия

Активация на акаунт