Годишен технически преглед - къде и с какви документи?

• 32 647
  • 27
  •   1
Отговори
  • В страната на бурите
Здравейте,

вчера видях, че времето за годишния технически преглед на колата е дошло (даже е и позаминало) та трябва да го направя доста спешно. Препоръчайте къде (може и на лични) - сервизи, където няма да ми измислят 1000 допълнителни неизправности само да вземет допълнително пари и какви документи са нужни.
Видях че май искат и документ за платен данък - не знам дали ще мога да мина  без него? Надявам се да се включи накой, който през тази година е минавал на такъв преглед, защото май са позатегнали нещата.

Благодаря ви   bouquet

# 1
Документ за платен данък + валидна ГО- без тях няма как да го минеш.
За пункт не мога да помогна, не знам за такъв в страната на бурите  Simple Smile

# 2
Ние скоро минахме /с 1-2 дни закъснение/, но не искаха документ за платен пътен данък, само ГО. Минахме в сервиз на Renault, платихме 25 лв. Останахме доволни, казват къде има повреди, но не задължават да правиш ремонта при тях. В други частни автоцентрове вземат 45 лв.

# 3
ГО
голям талон на колата за всеки случай
картончето от изтичащия преглед
платения данък не е задължителен  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
Аз минах на преглед в КАТ. Искаха ми само големия талон, нищо друго.
40 лв ми взеха  Peace

# 5
Голям талон, ГО, документ за самоличност /лична карта/ - това от вчера. Носих си и квитанцията за платения данък за 2012г., но не ми я искаха. Всъщност времето за плащане на първата вноска за 2012г. още не е изтекло, така че нямат основание да я търсят.

# 6
  • В страната на бурите
Благодаря на всички    bouquet

xухавела, td бихте ли споделили в кой сервиз - иска ми се да мина през уикенда, ако работят някъде, но нямам бележка за платен данък. Вчера реших да ходя към общината, но установих, че не мога да си намеря големия талон - днес след бая ровене го открих, но не съм ходила да плащам.

Каквато съм разсеяна не уточних, че става въпрос за София  Blush

# 7
Опитът, който споделих не е от София. Но правилата трябва да са еднакви за всички, защото прегледите се извършват по една и съща нормативна база навсякъде. Преди прегледа ходих на мивка, за да е спретната колата за снимката. Simple Smile))

# 8
хухавела, каква снимка ?  Shocked
На моята имат единствено снимки от пътни камери  Joy

# 9
  • Sofia
Не се иска платен данък при прегледа. Само големия талон, ГО и лична карта. И връщаш картончето от предишния преглед. 40 лв ми взеха на мен в Красна поляна, но ми измислиха 3 глупости, които трябваше да сменя. Снима се колата при прегледа, за да кожат че реално са я прегледали. И недей да караш с изтекъл преглед, защото новите стикери са съвсем различни от старите - разликата се вижда от самолет. А ако те спрат глобите са много солени.

# 10
  • София
Благодаря на всички    bouquet

xухавела, td бихте ли споделили в кой сервиз - иска ми се да мина през уикенда, ако работят някъде, но нямам бележка за платен данък. Вчера реших да ходя към общината, но установих, че не мога да си намеря големия талон - днес след бая ровене го открих, но не съм ходила да плащам.

Каквато съм разсеяна не уточних, че става въпрос за София  Blush

пътния данък е само по егн, иначе на мен ми го искаха платен.

# 11
Здравейте, имам един въпрос и ще си го задам тук  Simple Smile
Нали говореха, че от септември не можеш да минеш ГТП без платени данъци, защото сервизите щели да са свързани там с данъчните ли, с кого.... Имате ли някаква информация, защото имам няколко неплатени данъка, а прегледът ми изтича сега тия дни, трябва ща-не ща да отида на преглед. А пък не знам как ще се справя с данъците.
Благодаря предварително!

# 12
Изобщо не се шашкай
Пунктовете за гтп скоро няма да имат такава връзка с общините
В доста пунктове можеш да минеш и БЕЗ квитанция за пътен данък  Успех bouquet Hug  bouquet

# 13
Благодаря за отговора!  bouquet

Ето какво направих по един съвет, който получих: с платежно по банка платих само тазгодишния данък и с платежното минах на преглед. Само че друго ме шашна: минах на истински, реален преглед Shocked фарове - с уред, луфтове - вдигнаха ми колата за целта, спирачки, ала-бала там каквото беше и преди, но толкова обстоен преглед беше....... Наблюдаваха ги с камери, то беше ясно. Но чаках повече от час двамата пред мен (които не минаха!), защото има там по 20 ли колко минути на кола. Абе, опитват се да се вкарат в някакъв ред, ама пак кой знае какво ще излезе.

# 14
Навсякъде ги наблюдават с камери от ИААА или бившото ДАЙ
затова е по-Обстоен прегледа ...
Опитват се да ни вчасират но за съжаление тоя процес е мноооого бавничък

Общи условия

Активация на акаунт