Годишен технически преглед - къде и с какви документи?

• 32 649
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Хора,
НЕ СТЪПВАЙТЕ за годишен технически преглед  в София, бул.Вардар 1 /зад общината до картинг пистата в Красна поляна/. Има един заядлив старец, който превърна почивните ми дни в ядове и разправии. Миналата година вкарах колата от Австрия с Тюф, преминах канала в кат безпроблемно и съответно мина година и дойде време за преглед.  Не бях карал колата няколко месеца и въжето на ръчната беше клеясало и не хващаше както трябва едното колело… направи ми протокол и ме спря от движение / въвеждат те в системата и не можеш да минеш преглед никаде другаде !/ , от там в сервиза ново въже – 80 лева. Отивам на другия ден, колата перфектна, но данъка бил платен за миналата година, а тази трябвало до март да бъде платен, хайде пак обратно… все едно си най-големия престъпник.  Другите пунктове като те видят с този протокол и все едно си прокажен, та   ето как минаха почивните ми дни по 24 май. ДНЕС  ОСЪЗНАХ КОЛКО Е ВАЖНО КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕШ ДА МИНЕШ ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕКСИ ПРЕГЛЕД ЗА ДА НЕ СЕ ВКАРАШ В ГОЛЯМ ФИЛМ. УСПЕХ НА ВСИЧКИ.

# 16
Здравейте ! Азси направих прегледа в Люлин на Европа 4 близо е доспирката на 309 на орион. Много съм довелен от обслужването сега работят 2 нови момчета. обслужиха ме много културно работят на нормални цени и не ми искаха пари да ги черпя. даже ми проверяват газови уредби на същата цена.

# 17
  • Sofia
За този на бул. Вардар и аз потвърждавам. Ужасен е! Миналата година ме върна за същото с ръчната спирачка и щото ми била изкривена лещата на единия фар. Каквото и да значи това. В сервиза не разбраха какво иска от фара.  ooooh! Ненормален е.
А за данъците не позволявайте да ви изнудват. Срокът за всички видове данъци е до края на текущата година. До края на април е срокът за ползване на отстъпка. Специално съм се обаждала в общината да питам, защото и мен се опитваха да ме накарат да плащам за тази година и се вбесих. Ами ако утре потрошите колата или ви я откраднат, или я продадете? Защо да плащате за цяла година предварително? Никой не може да ви иска да сте платили нещо, на което срокът е до края на годината. Така че на преглед се минава с данъка за миналата година. Важното е да нямаш просрочени задължения.

# 18
А знаете ли как стои въпроса сега с тия данъци....Ако не си плащал на колата данък...няма ли някаква вратичка да минеш на преглед????

# 19
  • Sofia
Ако не си платил и за миналата година трябва да си платиш на провеждащия прегледа. Simple Smile

# 20
  • София
Мда, ама системата вече търси и за 2014-та Peace
Аз просто съм в потрес, колко автомобили с години не са регистрирани в общината или са регистрирани, но не са плащани данъци с години. Накрая -"Аз на тия гадове една стотинка няма да им дам!"
Чакай бе, кои гадове....

# 21
  • Sofia
Не знам каква търси системата, аз минах миналата седмица с данъците за 2013 без никакъв проблем.

# 22
  • Стара Загора
Въпросът е дали след месец април ще може да се минава преглед със платен данък само за 2013-та година.

Защото, идеята да искат данък при прегледа, е именно да се повиши събираемостта на данъците.

# 23
  • София
Въпросът е дали след месец април ще може да се минава преглед със платен данък само за 2013-та година.

Защото, идеята да искат данък при прегледа, е именно да се повиши събираемостта на данъците.
Не, няма да става.
При Савина е било късмет, защото от 5-ти март системите на ГТП-тата търсят данък за 2014.
По скоро зависи от обработката на общините Peace

# 24
Няма да стане без документ за платен данък. В момента сервизите са вързани с Нап и направо ги изхвърля от сиситемата, ако не си си платил данъка. Иначе чух, е някъде все още можело по втория начин срещу 70лв, но не знам как го правят. Също така, ако нямаш технически преглед, гражданската ти отговорност не важи и при инцидент няма да получиш обезщетение. Отделно ако те хванат нашите любимци глобата е поне 100лв мисля или там както се спазарите...Аз си направих  под моста Чавдар за 38лв, после видях, че има и за по-малко. Иначе нямам оплаквания от тях.  Мисля че минимума е към 28 -34 лв по кварталите.

# 25
Не знам как става без платен данък, и за фирмените и за нашата кола винаги искат бележка .
За втори начин не знам , ходим при познати , но никога не са си позволили да правят измами, но явно може,за това сме на този хал!

# 26
Така е, но до миналата година беше масова практика, дори си спомням, че когато за пръв път в живота си си закарах колата на преглед и им казах, че не нося такава бележка ми казаха само, нищо, можело и така и с това се приключи.

# 27
Здравейте,

Искам да кажа, че от този месец стартира българско мобилно приложение GTP, програмирано за работа с операционните системи iOS и Android. В момента приложението набира скорост в столицата, като постепенно ще включи в мрежата от пунктове и пунктове от цялата страна.
Това е сайта: http://gtpbg.com/
При регистрация в сайта, ще може да получите актуална информация за необходимите документи за минаване на ГТП.

Смятам, че е полезно за потребителите, тъй като е безплатно и дава информация за пунктовете за ГТП/ автосервизите в цялата страна. От него виждате адрес и телефон на пункта, както и мнения на други клиенти. Можете да ползвате актуални промоции, както и отстъпки пре регистрация в сайта.

Има и доста други преимущества, в които ще се убедите сами:
Линк към google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gtpbg.android.topes
Линк към iOS: https://itunes.apple.com/uy/app/gtp/id839440833?mt=8

Безаварийно шофиране и успех на всички с избора на лицензиран пункт за извършване на преглед на Вашия автомобил!

Общи условия

Активация на акаунт