Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 март 2012, 11:22 ч.

Вярвате ли в проклятието?

 • 7 455
 • 76
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 43
Да, много са вече и тези случай, после ще дам и личен пример за това. Навлезе много влиянието и на държавата, навсякъде е мизерия, пари нямат достатъчно хората, от там идва и мизерията.....ама яко мизерия, Аз съм от София и сутрин пътувам със СКГТ и знаете ли, че нито едно усмихнато лице не виждам, тревогата е толкова много  Sad Всяко правило си изключение. Темата е по-скоро за размисъл. Давам примера - моите родители работят цял живот на едни места, преди 4 години ги уволняват. Зная, че те взимали присърце работата си, а сега....Плаках ли плаках, като гледах как някои хора, които са дали времето и умението си сега страдат. За наше най-голямо съжаление тези изключения стават все повече. И затова според мен е виновно беззаконието и абсурдноста в България.
П.П. Готин форума, регистрирах се заради здравен проблем, а тук има толкова много неща!!!   bouquet

# 16
 • Мнения: 11
В проклятия и магии не вярвам, но вярвам в положителното мислене. Струва ми се, че тези "цикли" при някои хора са по-продължителни, защото се вторачват в лошото и са по-черногледи, а при други, не че ги няма, но минават по-леко, просто защото самите хора са по-оптимистично настроени и по-леко приемат нещата.
И примери имам около себе си - имам познато семейство, което непрекъснато се оплаква, че само на тях се случват лоши неща, но според мен те просто правят от всеки дребен проблем огромна драма (примерно било трудно, не стигат парите, натиснали ги грипове и настинки, вдигали кръвно, имали ядове в работата - и от тука на там "на нас само лоши работи ни се случват, не смея вече никакви планове да си правя и от сорта"). А същите неща се случват и на другите хора - такъв стана животът труден, но оптимистите просто не се вторачват толкова в проблемите, гледат да карат такива дребни неразположения "на крак", да си намират и нещо, на което да се радват в живота и вярват, че нещата ще се оправят.
Аз не знам към коя група се числя, старая се да се превъзпитам да съм оптимист, но понякога имам и аз мрачни епизоди. Определено обаче ако не се оставям на черни мисли ми се нареждат по-леко нещата.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 14:20 от poster

# 17
 • Мнения: 1 506
Не, не вярвам в проклятия.
Вярват само тези, които смятат, че има хора, които ги проклинат и им мислят злото.

# 18
 • Мнения: 4 593
Не вярвам в проклятия!
Вярвам че ако мисля положително ще ми се случват само хубави неща.
както и че ако съм вечно мрънкало всичко ще ми е черно и няма да видя хубавото.

# 19
 • Виена, Варна
 • Мнения: 112
И аз се замислих над това, че ако си правил злини на хората, ако си инатлив и крив човек, то не може да няма възмездие за това. Често ни се струва, че има безнаказаност, но си мисля, че не е така. Доброто и злото са винаги в борба, но има момент на равновесие и всеки си плаща за стореното. Сано не знам, ако не успеем преживе, дали децата ни ще плащат за грешките ни.

# 20
 • Мнения: 6 365
Сега ще ви разкажа в какво проклятие вярваше родата на бившия. Те вярват, че може магия да им "затрие" рода, като не се раждат мъжки чеда. И наистина, в момента синът ми е единственият  мъжки генетичен  наследник, който носи фамилията. Има още едно момче с тази фамилия, но мръсната им тайна е, че "не им е кръвчица", което говорят зад гърба на баща му- осиновен. Всичко останало е по женска линия или е женско и великата рода се закрива. Не че са дали професори и диригенти на родината...

Поради уникалността на сина ми благословената рода почва да се държи толкова маниакално и неадекватно, че моя милост си взима багажа и бяга, с което ги лишава ако не от генетично и фамилно, то от културно продължение на родовите привички.

Проклятие? или проста житейска логика? Но със сигурност ако не бяха суеверни, нямаше да се държат толкова неадекватно.

Сега вярват, че им правим магии. Притеснявах се, че вярват, но сега си викам- нека вярват! Бившият идва, накачен с амулети, да не го прокълна с поглед или да го урочасам. Малко невезение и веднага привижда  или магия, или окултно влияние.

Дори да има такива неща- ми к'во се сдухваш? Разваляш ги и продължаваш. Но понякога дори самата фраза "имам магия" се ползва за извинение за мрънкане, липса на инициатива и глупави действия.

# 21
 • Мнения: 8 977
  Ако има проклятие, значи някой има властта да го наложи. Човек да прокълне друг и да му причини зло. Е, ако някой има такива сили, да влияе върху житейския път на хората, или природните сили, защо не се възползва от тях, та да стане Господар на света, например, ами ще седи някакъв сульо и ще прави и разваля магии в някое диво село , или по телевизията за жълти стотинки?

   Когато става въпрос за някакво възмездие обикновено е въпрос на съвест, или ако е за минали деяния на родители или прародители, е от автосугестия.

# 22
 • Мнения: 6 365
Разбира се, че проклятието действа, когато човекът, към когото е насочено, несъзнателно предприеме постъпки, с които да го реализира.

Както писах, понякога подбира ужасна цветова схема, нарочно се сдухва, самовнушава си. Това е механизмът на действие на проклятията.

Напълно сигурна съм, че ако кажа на някого, че е омагьосан, в доста от случаите ще се хване. Всъщност в доста от магическите традиции се прави така, че жертвата да знае за магията- с предмет или някой да й каже.

Родата на бившия са още по-лесни: те са си внушили, че им правя магии, защото имат трето око и дори без казване и предмет "виждат" магията. Съвсем ясно е, че са по-податливи на магии от средностатистическия човек.

Магически реализъм е работата. Забавлява ме.

# 23
 • Мнения: 43
Някой от тук изричал ли е проклятие срещу друг човек? Аз не съм, но съм си го помисляла  Embarassed Embarassed

# 24
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 344
Да, казвала съм "Да пункеш дано!", но това е крайно несриозно. Нито съм го мислила реално, нито ми е хрумвало, че може реално да се случи. Нямам силата да предизвиквам такива неща.

# 25
 • Мнения: 24
Хм.. и аз вече не знам вярвам ли, не вярвам ли на проклятия и магии. Уж не вярвах,а толкова примери имаше около мен, че започвам да вярвам и чак тръпки ме побиват... При Венета Райкова гостуваше един ходжа, който обясняваше за тези неща, ако ви е интересно потърсете предаването.

# 26
 • Мнения: 6 365
"I'll be back" брои ли се?

# 27
 • Мнения: 43
Е, аз също нямам силата да предизвиквам такива неща, но като ми се случи нещо неприятно си викам "Лелеле, връща ми се"  Embarassed

# 28
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 344
Да, ако вярваш, че ти се връща, неминуемо ще ти се върне. Просто следващия път, когато си загубиш телефона, ще си мислиш, че е карма.

# 29
 • Мнения: 43
Чак до там не съм стигнала.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт