Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 947
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
А в групата Криси беше писала за слънцезащитното действие на маслото от малинови семки. Оказа се, че има и други масла с подобни свойства като палмовото и авокадовото. Но този аспект още не съм проучвала...  newsm78

# 106
  • Варна
Мда, вроятно е ставало въпрос за химичните филтри, защото си спомням че се препоръчваше употребата на естествени слънцезащитни продукти, различни масла. ,  както си споменала.

Портфейлът не се намери и няма да се намери, изгубен е безвъзвратно,  Mr. Green, но какво да се прави, стават такива неща. Минавам в режим на икономии Laughing , за да компенсирам. Joy

А за прегледа , аз не съм и очаквала да открият кой знае какво, понеже както казах и друг път и е гледана главата по повод цитирам "лекия долихоцефален вид" пък и виждам, че детето е здраво и се развива, е не ходи и не пълзи, но не може всички да са бързаци. Laughing  Но да не си мислите , че кой знае какви сложни изследвания са и правени - трансфонатанелна ехография и оценка на рефлекси и реакции.  

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 22:20 от Saly

# 107
Относно слънчезащитните фактори 15, 30, 50. много често съм чувала и чела и другото твърдение, че просто това означава колко минути предпазва крема. ако е 15 просто действа 15 мин. и след толкова трябва да се нанесе отново, а не че е с по висока защита. Както и Епона е написала разликата в защитата е много малка в проценти.
На мен ми е интересно как се нанасят спрейчетата по детско лице, за тяло - ок.
Да споделя, че и ние сме вече в отбора на летящите бебета. Не плака и добре, че и няма нищо.

# 108
Ivy ,с интерес прочетох какво си отговорила на Нутела,тъй като и ние имаме подобен проблем.Аз съм оптимист,вярвам,че ще се справим,макар че на дребен му става все по-забавно като кажа"НЕ!"и му стисна носа(но това е единствения начин да го накарам да отвори уста).Благодаря за съветите,дано по-бързо овладеем положението!Аз имам съмнение,че имаме малък проблем с позиционирането на беб,но тъй като все пак се кърмим успешно,а той е много упорит-не можах да го приуча по друг начин...
Привет MocaQueen,
Това, че се кърмите успешно е по-важно от самото позициониране. Разбира се, понякога има какво да се помисли, за да се подобри ситуацията. А когато всичко е наред, ако детето наддава, расте и се чувства добре, здравичко е, тогава позата не е от такова значение. Бебетата са различни и сучат по най-различни начини. Позиционирането има също значение при малките бебета, когато майката може да няма опит, да е притеснена от нещо, но дори и тогава всяка майка и бебе си имат свой начин, по който да се наместят за кърмене и да се чувстват добре. Тъй като казваш, че имаш някакви съмнения, ако искаш може да споделиш какво те притеснява и да помислим заедно, дали и какво бихте могли да опитате.
Относно притискането на нослето, може да го приема като игра и да се помисли за друг вариант на освобождаване на гърдата. Ако мушнеш пръст между венците и ги раздалечиш, за да отпусне дали би се получило?
   bouquet

Имам въпрос към ЛЛЛ: трябва да започна лечение с Алфа Д3. Според ендокриноложката ми няма проблем да продължа да кърмя. Притеснява ме обаче това, което е посочено на листовката: "Въпреки, че не е установено с абсолютна сигурност, много е вероятно да се установи повишено ниво на 1,25-дихидроксивитамин Д3 в кърмата на майки лекувани с АЛФА Д3. Това от своя страна би могло да окаже някакво влияние върху калциевия метаболизъм на кърмачето и е необходимо да се помисли за прекъсване на кърменето." Никак не ми се иска да спра да кърмя. Какво е вашето мнение?
Привет [soon] mother of two,
Надявам се, че си по-добре и че се намира кой да ти помага с децата, докато се възстановяваш. Според хартиеното издание Medications and mothers' milk от 2010 на д-р Томас Хейл, витамин Д добавките са с ниво на риск L2. Нивата на риск в този справочник са от L1 до L5, като L1 e safest, L2 safer, L3 moderately safe, L5 contraindicated. В много случаи фармацевтичните компании, не правят някои изследвания и слагат предупреждения за определени ситуации, които не са изследвали. Удобно ли е да попитам колко единици дневно са ти предписани? Ако ендокриноложката намира, лекарството за съвместимо с кърмене, би могла да обсъдиш и с педиатъра на детето, количествата на витамин Д, които то приема. Разбира се опция е да се консултираш и с още един ендокринолог. Бих могла, ако желаеш да ти изпратя снимани страниците от справочника, с обясненията вътре и изследванията, които са цитирани, за да ги прегледа лекуващият те лекар и да прецените въз основа и на това да прецените отново ситуацията. Също, ако прецениш бих могла да се свържа с международния лекарски отдел за становище по твоя въпрос.
   bouquet

Ivy, много ти благодаря за подробно описаните възможни причини. Анализирах вчера и май болката идва от опирането на зъбките, тъй като попадат на едно и също място. Пробвам сега със смяна на позите, снощи и тази сутрин беше по-добре, продължавам да опитвам. А за хапането - права си, първият път изпищях и тя започна да се смее и явно това се забавлява... Сега се опитвам да я дърпам и да й говоря сериозно, че ме боли и че няма да папка от мама, ако така ме хапе, защото млякото ще спре. Не знам какво и дали разбира, но е факт, че много сериозно ме гледа. Дано тази смяна на позата да даде добър резултат и успея на кърмя още. Благодаря ти от сърце   bouquet

Привет nut_ella,
Радвам се, че си усетила подобрение. Действително като са мънички не знаем доколко разбират смисъла на самите думи, но думите са само част от общуването с детето. То възприема от тона, с който говорим, от изражението на лицето, от езика на тялото ни, от действията ни. Когато действието се повтаря то скоро установява, че ако направи така, че да ухапе, ще следва определено нещо и в повечето случаи умишленото хапане, ако изобщо го има намалява или спира. Надявам се скоро да се похвалиш с подобрение.
   bouquet

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 23:08 от Ivy

# 109
  • Варна
 С риск да предизвикам дискусия искам да постна на какво попаднах в темата  "Гръбначни изкривявания сколиоза и кифоза и по-точно последния абзац от поста на anbibian и по-надолу oтносно всякакви прохождащи припособления. Знам има ортопеди , които препоръчват или не отричат проходилките и др приспособления и все пак струва си да се знае и това.

# 110
Добро утро!
Всички са много поспаливи днес:)Или вече сте на разходка?
Saly ,благодаря за споделеното!Тъй като моят син е от ползващите проходилка(по няколко пъти на ден,за не повече от 20-30 мин)се надявам написаното да не е 100% вярно.А що се отнася да лазенето-някои деца прохождат,преди да са пролазили и не мисля,че това има нещо общо с проходилката  Thinking
Ivy ,с интерес прочетох какво си отговорила на Нутела,тъй като и ние имаме подобен проблем.Аз съм оптимист,вярвам,че ще се справим,макар че на дребен му става все по-забавно като кажа"НЕ!"и му стисна носа(но това е единствения начин да го накарам да отвори уста).Благодаря за съветите,дано по-бързо овладеем положението!Аз имам съмнение,че имаме малък проблем с позиционирането на беб,но тъй като все пак се кърмим успешно,а той е много упорит-не можах да го приуча по друг начин...
Привет MocaQueen,

Относно притискането на нослето, може да го приема като игра и да се помисли за друг вариант на освобождаване на гърдата. Ако мушнеш пръст между венците и ги раздалечиш, за да отпусне дали би се получило?
   bouquet

Здравей,Ivy!
за съжаление стискането на нослето е единствения начин да се освободя от захапката.Ако опитам да пъхна кутре в устата му започва да стиска по-силно и да ръмжи  Mr. Green
А позиционирането-досега не ни е създавало проблеми,но понеже доста плитко поема гърдата,а вече има 7 зъба,винаги имам следи от зъби в основата на зърното(без да е стискал нарочно)и ако кърменето продължи по-дълго(например вечер,когато се приспиваме) почва да боли доста.Но прилагам съвета,който даде на Нутела и сменям позите,доста често и гърдата .  bouquet

leninka333 ,трябва да си приятел с някой от Фб групата,за да те добави.Ако искаш ми пиши на лични и аз ще го направя

# 111
  • Варна
Moca, според написанато ако детето проходи без да е минало през период на пълзене  се повишава вероятноста по-късно да получи сколиоза, не че непременно ще получи: "Той ми каза, че вероятността да развие сколиоза по наследство е по-малка, от вероятността да я развие от начина по-който я гледам. Първото, което каза е че лазенето е много важно и децата, които се слагат в проходилки и не лазят, а направо прохождат освен криви крачета имат по-голям шанс да развият сколиоза." Причините за появата на гр изкриявания не са напълно разкрити и ясни, но е факт че пълзеннето е упражнение, което укрепва гръбнака и гръбначните мускули, което е важо за превенцията на гръбначните изкривявания , а ако такова е налице присъства във лечебните комплекси.  А проходилката има връзка според мен до толкова до колкото създава предпоставка детето да проходи без да пълзи. Разбира се няма равенство проходилка=непълзене, нито непълзене=сколиоза.  Аз знаех, че пъпзенето е важно и е добре да се мине през него, но не бях срещала това обяснение , за това и реших да го споделя.
          Като цяло двигателните дейности на децата са важни за тяхното развитие, а ние понякога  дори не подозираме за това. Спомням си че бях чела преди време, че на детските площадки трябва да има съоръжения, които да насърчават следните видове игра : Люлеене, Клатушкане, Въртене, Катерене/пълзене, Пазене на равновесие, Пързаляне, Преструване/игра на роли, Тренировка, Експеримент, Събиране с останалите деца. И това дори е залегнало в нормативните изисквания, а колко от нас знаят че люлеенето или катеренето , са не просто интересни, а важни и полезни за децата ни. Аз например не съм знаела. Не че е нужно да го знаеш за да заведеш детето на площадка, ама друго си е като си подкован теоретически  Laughing

# 112
Здравейте,

по темата, само се включвам да кажа, че малката от доста време се опитва да лази, но само се плъзга назад по коремче. Това обаче не й пречи да си ходи за ръчички от почти месец време и вече е доста стабилна( сама се изправя в леглото и си обикаля из него, както и по легла и дивани като се подпре за нещо , без чужда помощ). Не сме я слагали в проходилка ( но има бънджи и от него доста и заякнаха крачетата). Също да споделя, че мъжа ми не е пълзял въобще. Майка му каза, че директно е проходил ( и не е имал проходилка), а  няма никакви гръбначни изкривявания  Peace.....така че всичко е относително , поне според мен.  Hug

# 113
Честит Имен Ден на всички празнуващи мами и бебчета  Hug

# 114

.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!Да се похваля от три дена започнахме да лазим вече и на земята,не само на леглото,и си имаме вече 6 зъбчета!Знам че и преди сме говорили за детската кухня,така че искам само да попитам има ли някой от Бургас,който е записал,след 9 или 10 навършени месеца ли е ,чака ли се ред или веднага след записването става?

# 115
Здравей,Ivy!
за съжаление стискането на нослето е единствения начин да се освободя от захапката.Ако опитам да пъхна кутре в устата му започва да стиска по-силно и да ръмжи  Mr. Green
А позиционирането-досега не ни е създавало проблеми,но понеже доста плитко поема гърдата,а вече има 7 зъба,винаги имам следи от зъби в основата на зърното(без да е стискал нарочно)и ако кърменето продължи по-дълго(например вечер,когато се приспиваме) почва да боли доста.Но прилагам съвета,който даде на Нутела и сменям позите,доста често и гърдата .  bouquet
Здравей MocaQueen,
Хубаво си се сетила за смяната и на гърдата, не само на позите. Относно плиткото засукване, зъбките се отпечатват само в определен етап от израстването им, докато децата се опитват да реорганизират засукването със зъбки в устата. Това е период, който трае известно време и после отминава. Някои майки намират като опция да разсеят с нещо детето, което да привлече вниманието му, за да пусне гърдата. Може да му се покаже нещо любимо, което да го отдалечи от гърдата да речем. Можеш да експериментираш и да опитваш различни неща. При бебетата и малките деца, тъй като бързо се променят, нещо което не е действало преди, може да свърши работа сега или в някакъв следващ етап. Това е и причината да се пробват периодично дори и неща, които преди вече сте опитвали.
   bouquet

# 116
  • София
Честит имен ден на всички малки и големи цветчета!

# 117
Честит Великден на всички, които празнуват днес! С пожелание за много семейно щастие, разбирателство и любов!

Честит имен ден на всички носещи цветни имена! Да сте живи и здрави!

# 118
# 119
Здравейте, момичета   bouquet

Честит празник на всички цветчета, тревички, дръвчета и храстчета  smile3525 с малко закъснение

Тези дни нещо не ми се пише, че само се ядосвам с разни свекърви и то за неща свързани с детето...  smile3513 и за това два дни бях при майка ми и баща ми, но съжалих, че и вчера не съм била там... просто вече до гуша ми дойде...  smile3515 Димитър става все по-подвижен, удря по пода с разни играчки, ходи с проходилката насам натам, а тя вчера идва и започва да обяснява как долу се чувало всичко и да не сме го слагали в проходилката за 1 час, докато племенника ми спял (и това не е за първи път). И двамата с мъжа ми луднахме... Това е дете, не може да го спреш, а най-малкото той тепърва набира скорост, то как да стане като спи малкия всеки път ли да го държа на ръце и да ходим по терлици... newsm78 Няма как да стене просто...

Ооох оплаках се. До скоро, ще се пробвам да се включа и по темите, по-късно  wavey

Общи условия

Активация на акаунт