Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 941
  • 747
  •   1
Отговори
# 90

Здрасти!   bouquet

Благодаря на всички за милите думи!  Hug Предполагам, че си е било инцидентно, от тогава не е повръщал, вече почти 28 часа. Пък и е весел. Е, пак не ме оставя да се отделя от него 24/7, но това май вече е нормално. Цяла нощ ме е гушкал.  Heart Eyes

Бяхме на разходка, походи си с новите обувки, полюшка се на люлките, купих му паста за зъби. Въобще ползотворен ден.

[soon] mother of two, дано бързо се възстановиш напълно и някакси успеете да съчетаете лечението с кърменето.  Hug

Франсе, честито!   bouquet

Танче, честити зъбчета!  baby_neutral

Сега относно слънцезащитата. После искам по 10 лв. такса за научния труд, хаха, шегувам се, разбира се!  Joy

Всъщност какъв крем да вземем ........ newsm78

Това ми прозвуча малко странно... В смисъл, мога да споделя аз какво решение взех за себе си сопрямо информацията, която аз успях да науча. Всяка майка има глава на рамете и може да прецени за себе. Аз не бих могла да поема отговорност за това какъв крем да избере който и да било. Само споделям личните си впечатления.

Гледах само медицинска козметика.

За деца под 3г. задължително трябва слънцезащитата да е с минерални екрани, без химични филтри. За съжаление повечето фирми предлагат детските кремове с комбинирана минерална/химична защита, което за малки деца не е добър вариант (това не пречи доста майки да го избират). Разликата между химичните филтри и минералните екрани е, че първите проникват навътре в кожата и поглъщат лъчите и по този начин предпазват, а вторите действат на повърхността на кожата като огледало. Единствените продукти на БГ пазар, които аз открих да са УЖ подходящи за бебета (демек с минерални екрани и 50+ фактор) са: Биодерма Минерален Крем, Юриаж Минерален Крем, Авен Минерален Крем и Мустела Минерален Крем. И сега анализа, колкото по-малко точки, толкова по-добре, в интервал са, защото има отделни съставки с фактор в период, в зависимост от употребата: Биодерма - само съзрях канцерогенната съставка ВНА и се отказах да проверявам по отделно останалите, Юриаж - събра 25-33 точки (най-високите отделни съставки с 3-6, 4 и 5) като също така имаше четири съставки с неизвестен фактор, Авен -  събра 24-29 точки (най-високите 3, 3-6 и 5) като също имаше цели шест съставки с неизвестен фактор, а съдържа и железни оксиди и натриев глутамат, не ми хареса като съдържание, Мустела - събра 25-32 точки (най-високите 3, 3-6 и 4) като също имаше три съставки с неизвестен фактор. Така разликите между двата крема (Юриаж и Мустела) са минимални, но Мустелата излизаше по-изгодно като цена (около 10лв за опаковката 50мл.), а и все пак повече ми допадна като съставки. Та това е кремът, който избрах.

Но искам да спомена, че ако за някого не е толкова важно да е само с минерален филтър, много добри кремове и спейове с химична или комбинирана защита, без толкова гадости са също: детският на Биодерма, А-Дерма, Мустела, Себамед, Ла Рош, Юриаж.

Под гадости имам предвид: парабени, алкохол, оцветители, консерванти, железни оксиди, алуминий и други подобни съединения разни.

Това на теория, на практика живот и здраве ще споделям края на лятото!
От мен засега толкоз, надвам се да съм била полезна!

Хубава вечер!  Hug

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 14:44 от Епона

# 91
  • Варна
Да се похваля - Изследваха бебето ми неврологично и трансфонтанелно , няма данни за отклонения. Не и откриха неизвестна за мен болест Wink Другия месец пак ще ходим да ни видят, да я наблюдват, що пък не.

И да се оплача, вчера ходих с каката да и купувам обувки. И вечерта установих че ми няма портмонето, с около 300лв вътре и две дебтни карти, едната не моя. Последно го видях в автобуса, като си купувах билет. Или там съм го посяла или някой го е дръпнал. Мнооого ме е яд, а бях се наточила да си купувам лятна количка, че и на каката столче за кола трябва ново и други разходи, пък аз ръся портмонета ....... . Sad още не мога да се примиря, все очаквам от нейде да изкочи потмонцето ми Rolling Eyes, все го търся ......

# 92
Saly, сега майчиното сърце ще е по-спокойно, след изследванията Hug
Съжалявам за портмонето ти, дано го намериш.

Епона, радвам се, че Бубу е добре Hug

# 93
  • София
[soon] mother of two, съжалявам, че си била в болница  Hug Дано вече си добре и успееш да намериш начин да съвместиш кърменето и лечението. Ако ли не - важното е да се оправиш.  Hug

Сали, радвам се за хубавите изследвания. Жалко за портмонето, много е неприятно Sad

Епона, радвам се и за вас с Боян, че му е минало повръщането. Благодаря за информацията, която си събрала и сподели, определено ми беше полезна!

Танче, честити зъбки! Да растат бели и здрави!

Франсе, честито дипломиране!

На детска кухня и аз мисля да запиша Йоанна, когато стане на 10-11 месеца. В района има няколко, и частни, и държавни, мисля да им прегледам менютата и цените и да реша.

Благодаря за споделените мнения за водата и течностите. Ще предлагам, пък ще видим кога ще приеме Simple Smile Аз искам и да я науча да пие от чашка (не че много е пила от шише, единични случаи са), но тя само си чеше венците с накрайника. Но и на това ще се научи с времето Simple Smile

Приятна вечер! 

# 94
Добро утро!!!

Вече сме по-добре!

Честити зъбчета на новозъбилите се ! Да са белички и здравички!
Сали  страхотно е че изследванията са добри. Жалко за портмонето.

[soon] mother of two бързо да се възтановиш.

Франсе честито.

Епона благодаря за информацията  Hug естествено че имам глава на раменете си просто вече не знам за какво ми служи...... hahaha При толкова много продукти наистина съм в чуденка ето попитах като най -голямата тъпачка и чуденката се отстрани.Така че благодарности    smile3525smile3525smile3525

Лек ден, момичета!!! Hug Hug Hug

# 95
  • Бургас
Привет
и аз скоро не съм писала, добре сме, само това че отказваше пюретата започнах супички да правя но и от тях не хапва колкото трябва да изяде, едвам половина порция, отказваше кашите, правя и кисело мляко к бисквити и бананче яде два дена и него отказва, пак минавам на каши. Какво и става незнам.
Бисквити и аз купувам тези на Суит + не ги бях опитвала, сега като казахте че са много сладки хапнах 2, ще видя за някои други.
Крем бях писала преди че мисля на Мустела да купя, ползвам зимния за студено и вятър и съм много доволна.
Сали много лошо за портмонето Sad и аз съм губила но не с такава сума вътре. Дано изкочи от някъде.
Епона много неприятно с повръщането, добре че вс е наред вече, моята дъщеря повръщаше до към 6 месеца постоянно, имаше рефлукс, и аз вече се бях объркала кое повръщане е с фонтан и кое нормално, защото ако е с фонтан тогава е тревожно.
Детска кухня ще я запиша когато навърши 10 месеца и педи прецени че може.
Днес май няма разходка  Sad нещо времето не ми харесва, топло ама влажно и ще вали май.
Айде лек ден Hug

# 96
  • Бургас
Боже какви големи букви съм избрала Laughing Shocked

# 97
Епона, благодарности за проучването. Аз бях с много голяма чуденка, понеже аз съм със слънчева алергия и исках да взема нещо за бебона, ползвах на Бочко 50+ ,но не съм възхитена. Радвам се и че Боян е добре.
Франсе, честито надявам се скоро да се похвалиш и за магистратура.
Честити зъбчета на Роско
Сали, бъди радостна за хубавите новини, а пари се губят и печелят. Гадно е, знам. Мен са ме преджобвали с много повече, но ... живота продължава.
Вода, дари пие по едно шише на ден, но тя пие винаги когато се храни, не знам дали е най-добрия вариант но тя тогава най-много иска. Ние на ползваме залъгалка, пръстите и играят тази роля и когато ги напъха знам, че или е гладна или иска вода.
Меги_Траяна, не се отчайвай за хапването и ние бяхме така почти за седмица, явно е било от зъбите, караше почти само на мляко. От два дни отново си хапва всичко. Дори много и харесаха тиквички на скара, вчера опита от порцията на мама Simple Smile
Днес вали, но поне дърветата се разцъфтяха, градините се пълнят с цветя и е красиво.
Спокоен ден мами

# 98

Здрасти!   bouquet

Днес малко дадох супичка, засега добре я прие.  Praynig

Малко редактирах горния си пост с повече инфо за крема на Авен, намерих му съдържанието, но не ме очарова (подробности по-горе). Радвам се, че съм била полезна.

Днес сме се отдали на игри у дома!

Хубав ден!

# 99
  • Варна
Епона, да те питам теб , че явно си проучвала повечко , чела съм статии, че кремовете с много висок  фактор напр.50, не било много добре да се употребяват, особено от малки деца. Не помня защо , но мисля беше поради наличието на някаква съставка,  позабравила съм подробностите, но може би ти като проучвала нещата си запозната и с този аспект?

# 100
Здравейте!
Видях,че във ФБ темата се коментира с какви играчки играят децата...Ми Коки с нищо не се заиграва-само хваща,лапа и пуска...Абсурд е да го хвана да му показвам как се играе с нещо или да правим нещо заедно.Нищо не му задържа вниманието за повече от 5 секунди.
От днес е с 2 цицини на челото,защото се изправя на стола и(понеже не може да стои мирен)се обръща и се пуска  Mr. Green
Saly ,много съжалявам за портмонето ти!Дано се намери!Надявам се,че хубавите новини от прегледите компенсират разочарованието от загубата на парите!
Епона ,благодаря за споделената информация!
Да споделя и аз едно мое разочарование-вчера съвсем случайно разбрахме,че майката на Дими е била цяла седмица в София!Без да се обади,без да го потърси!И причината не е,че е била суперзаета през цялото време!Не знам как не и трепва сърцето,като знае,че детето и(което не е виждала 3 месеца) е на 3 спирки разстояние с метрото!

# 101
а коя е  фейсбук групата

# 102
Аз искам да се оплача, че Габи вече 2ри ден не иска да спи следобед  ooooh! Предишните дни спеше по 30 мин и то със зор заспиваше към 16ч...Какво е това чудо, просто не знам...Ужасно трудно е вече. Спи само по 1 час сутрин и това е ! Нито в леглото, нито в количката...никак не иска да спи Sad
Аз трябва да пиша курсова и да уча за изпити и вечер като я приспя към 20ч искам да легна и аз  Tired

# 103
Здравейте! Simple Smile))

Да се похваля, въпреки че не съм сигурна дали е добре, но от две седмици ходим хванати за ръчички,  а вече се и опитваме да тичаме направо.  newsm43

Иначе и ние вече не спим следобед, но така е - растат си децата.
Ние по цял ден сме на вън като не съм на лекции и най-любимо ни е да се люлееме на люлките. Само жалко че си нямаме компания, а малчо така се радва на децата - смее им се и не спира да им говори нещо. Мисля, че рано ще проговорим, казваме айде, бау, баба, тата, деде, но само не и мама, разбира се  Rolling Eyes

Мисля утре да го разходя до Южния парк, така че ако има навити ще се радваме да се запознаем!   Wink

Лека вечер и послушни бебоци!

# 104
Епона, да те питам теб , че явно си проучвала повечко , чела съм статии, че кремовете с много висок  фактор напр.50, не било много добре да се употребяват, особено от малки деца. Не помня защо , но мисля беше поради наличието на някаква съставка,  позабравила съм подробностите, но може би ти като проучвала нещата си запозната и с този аспект?

SPF 15, 30, 50... обозначава степента на проникване на UVB лъчи. Фактор 15 блокира 93% от лъчите UVB; Фактор 30 блокира 97% от лъчите UVB; Фактор 50 блокира 98% от лъчите UVB.

При кремовете с химични филтри, трябва много по-голяма доза химикали, за да се постигне по-висок фактор. Оттам идва и твърдението, че не си заслужава да се поемат повече химикали, за сметка на малката разлика в пропускането на лъчи.

Лично аз за детедо 3г. не бих ползвала продукт, съдържащ химични филтри.

Според мен нежната бебешка кожа не трябва да се излага на слънце, но често няма как това да се случи, особено на морето/плажа или в планината.

Именно поради тази причина най-добрият вариант е минералната защита. Минералните екрани действат като огледало и не пропускат нито UVB (до указания фактор), нито UVA лъчи.

Надявам се успях да обесня добре, поне доколкото аз самата съм насясно. Демек, това, което ти си чула, най-веротно е казано по повод на кремовете с химически или комбинирани филтри.

Минералните екрани действат на друг принцип.

Общи условия

Активация на акаунт