Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 936
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Епона, дано няма проблем с детенце. Голям стрес си изживяла Hug

# 76
  • София
Епона, надявам се че бебко е добре вече.

Гледах Биодерма, Ла Рош, ДМ, А-Дерма, Мустела, Уриаж, Себамед, Авен и още няколко други... Да не ви казвам какви гнусотии открих в някои от тях.  ooooh!

Кажи, кажи ...  Peace
И аз се замислих за крем, че вчера го гледах беше към UV 5  (Moderate). Ама пък не ми се иска да давам и вигантол вече  newsm78 как иначе ще си набавя вит. Д. Някъде четох, че 15 мин на слънце са достатъчни за дневната доза вит. Д. Вариант може би ще е да го мажа 15 мин след като излезем  hahaha

# 77
  • София
Добро утро!

Епона, Боян е добре вече, нали?  Praynig Hug

За слънцезащитата - аз купих един крем на Мустела, макар че по принцип не харесвам марката и не взимам нищо тяхно, но просто в този момент в магазина нямаше друго, а слънцето ми се видя силно (това беше преди 2 седмици). Но мисля да купя друг. Епона, къде са гнусотиите? Да знам и аз какво да не купувам.

Аз се чудя как да накарам Йоанна да пие повече течности. Ние си се кърмим на поискване, но се чудя дали й е достатъчно, след като яде и твърда храна (вече в по-сериозни количества)  newsm78 Вода категорично отказва да пие. Вие какво мислите?

# 78
Добро утро и от нас!!!
Спря температурата,но за сметка на това е с някакъв обрив,не можаха да кажат от какво.... зъб май има пробил аз лично не съм го видяла. Сега сме на диета само на мляко.... ooooh!
Епона дано всичко е наред и е било инцидентно.

Адинка сигурно и е достатъчно.

Всъщност какъв крем да вземем ........ newsm78

Е това за сега лек ден момичета!!! Hug

# 79
Добро утро!

Епона, Боян е добре вече, нали?  Praynig Hug

За слънцезащитата - аз купих един крем на Мустела, макар че по принцип не харесвам марката и не взимам нищо тяхно, но просто в този момент в магазина нямаше друго, а слънцето ми се видя силно (това беше преди 2 седмици). Но мисля да купя друг. Епона, къде са гнусотиите? Да знам и аз какво да не купувам.

Аз се чудя как да накарам Йоанна да пие повече течности. Ние си се кърмим на поискване, но се чудя дали й е достатъчно, след като яде и твърда храна (вече в по-сериозни количества)  newsm78 Вода категорично отказва да пие. Вие какво мислите?

И ние не пием вода, за това давам сок Simple Smile

# 80
Добро утро Hug

Епона, пиши как е бузанчо.

Адинка, София също не пие вода, нито чай, нито сок. Абе, течност само мляко признава. Аз затова нямам заместено хранене. Давам твърда храна и след това додавам мляко. Като пропие вода някой ден към Първи клас може и да заместя хранене Laughing

За слънцезащитата - купих на Ла Рош, само това имаше в момента. София вече направи тен на лицето. Планински тен Wink

Хубав ден!

# 81
добро утро,

Цвети, благодаря че така бързо ми отговори.
Епона, и аз съм имала такива случаи когато парченце раздразни хранопровода и после фонтани. От страни изглежда по-страшно отколкото е за бебето, стига да е в подходяща поза, а не да лежи по гръб и да се уплаши. Дано е инцидентно и при вас и всичко е наред.
totoli, що така не могат да разберат от какво е този обрив?
За слънцезащитата и аз ви питах, но не взех още нищо защото в аптеката имашСпоред аптекарката дотогава нямало нужда се маже че било слабо слънцето.  #Crazy
Но както Адинка е писала, никак слабо не беше преди една седмица като рязко се затопли.
Вода си пием, но по малко. Давам веднага след сън с идеята че са жадни, както и в зеленчуковите пюрета доста от бульона на зеленчуците слагам, за да има вътре водичка и после памперса е бая мокър, тъй че се надявам да им стига водата.
Ще пробвам с чай, ама ме съмнява да успея. Сокове още не давам, предпочитам пресни плодове.
Адинка, според мен кърмата й е достатъчна като течност щом не иска вода. Аз си мисля, че ако са жадни ще пият и вода, все пак имат някакви инстинкти за самосъхранение, колкото и да ни се струват беззащитни. Ти предлагай пък когато му дойде времето ще пропие и вода.
Според мен жегите ще си кажат думата и ще пропият бебетата повече вода тогава.
Слънчев ден!

# 82
Здравейте момичета   bouquet
за пиенето на вода Елена от 1 седмица пие доста вода, и аз се тормозих,че не иска да пие и една нощ беше неспокойна, майка ми и тя все намила за водата и си дрънкахме по скайпа и тя ми вика... Дай и вода да пие , щом е неспокойна. И аз пробвах , дадох и, изпи 60мл.  Shocked и след това още няколко пъти същата нощ пи вода + кърменето... оттогава явно свикна със вкуса на водата и предлагам постоянно и през деня и през нощта, рядко пие наведнъж големи количества, но за едно денонощие изпива едно шише  Peace
Епона дано Боян да се е успокоил и ти също,че това си е много стрес, да го гледаш...  и аз ще помоля за резултатите от проучването ти за козметиката  Rolling Eyes
Приятен ден на всички!

# 83
Здравейте, момичета   bouquet

Да се разпиша, докато Димитър спи, че тези дни се събужда в 7, а аз още не мога да свикна с тази новост  newsm46

Епона, радвам се, че Боян вечерта е бил добре  Hug Много е гадно, когато повръщат на фонтан. И на мен ми се е случвало Димитър да повърне така и то докато яде, изглежда му дойде в повече кърмата, но не спираше да яде. Като повърна, съответно всичко беше мокро - аз, той, чаршафа на леглото и възглавницата.

за пиенето на вода Димитър не пиеше до преди 2 месеца, но аз редовно му предлагах след ядене и изведнъж пропи, сега даже изпива около 200мл за 24ч. И аз мисля като mother_of_twins просто трябва да се предлага и когато му дойде времето ще пропие.  Peace   

за слънцезащитните кремове - сега ползвам това и съм доволна, не е имало проблеми с по-силното слънце напоследък. Вече лятото ще мисля и за крем с по-голям фактор, без него няма как. Епона, ще се радвам да споделиш на какви марки си се спряла.  Simple Smile

До скоро  wavey

# 84
Здравейте! Отдавна не съм писала. Днес ме изписаха от болницата и сега си почивам вкъщи, доколкото това е възможно с две деца.  Crazy
Има ли някой, който вече взема храна от детска кухня? Ние миналата седмица купихме купони и от понеделник бебо си хапва такава храна. Много съм доволна, дават супа, която изяжда за вечеря, основно -- за обяд и десерт, който давам на следващата сутрин за закуска. Много е вкусно и порциите са по-големи, отколкото може да изяде на този етап.

Имам въпрос към ЛЛЛ: трябва да започна лечение с Алфа Д3. Според ендокриноложката ми няма проблем да продължа да кърмя. Притеснява ме обаче това, което е посочено на листовката: "Въпреки, че не е установено с абсолютна сигурност, много е вероятно да се установи повишено ниво на 1,25-дихидроксивитамин Д3 в кърмата на майки лекувани с АЛФА Д3. Това от своя страна би могло да окаже някакво влияние върху калциевия метаболизъм на кърмачето и е необходимо да се помисли за прекъсване на кърменето." Никак не ми се иска да спра да кърмя. Какво е вашето мнение?

# 85
Здравейте

[soon] mother of two Божеее пропуснала съм..... Какво ти е бло,защо си била в болница? Сега по-добре ли си? Надявам се,че да  Hug

Говорите за повръщане Даниел вчера повърна веднъж на фонтан.Баща му си изкара акъла, не беше го виждал така да повръща.Цял следобед мрънка,мрънка,нищо не иска да яде и към 18 ч си изяде почти цялото мляко в шишето и 5 мн по-късно върна всичко,което беше ял през деня  Shocked
После,обаче се скъса да яде супичка с хляб,много му хареса.

И аз ще записвам Дани на кухня.Ще го запиша този месец (като навърши 10м) и ще започнем да взимаме кухня от Юни.Искат ми 30 бурканчета (малки) с винт и 60 капачки.От къде ли да ги взема???  newsm78

За водичката - ами Дани си пие от малко бебе.Още от както го изписаха от болницата и баща ми вече беше сложил тенджерата на котлона да се преварява  hahaha

Днес май времето е добро за разходки,дано да успеем и днес да излезем,че нещо си разбутахме режима....

Kissing Heart

# 86
Привет мамчета Simple Smile

скоро не съм писала ,ама нали учех за държавен, та сега минавам да се похваля и да почерпя, че го издържах с отличен и вече съм дипломиран бакалавър по Маркетинг !  yesyes

Епонка, видях , че си писала и във фейса, надявам се , че Бубу вече е по-добре и дано повече  да не ви се случват такива случки !!!!  Hug

за водата, и аз от известно време предлагам след ядене и вече имаме малък напредък Simple Smile Но определено сме далеч от цяло шише Simple Smile За това пък съм намислила тези дни да пробвам да й давам през нощта , когато се събуди ,вместо да ме ползва за биба..ама ще видим.. ( че нали не яде, а пък не иска с песни и гушене да се успокои та...)

за крем за сега си я мажа с един на Бидерма, който ни предписа дерматоложката, но той не е слънцезащитен. За сега се въздържам да я мажа с още работи..

За кухня - имам големите амбиции на 10 месеца вече да се запише, но това означава, че до тогава трябва вече да яде всичко и то на едро, а тя много , много не се кефи на някой едри парчета. Забелязала съм я също , че не обича сладките пюрета и кремчета  newsm78, а за солените си изяжда всичко. Иначе интереса й към нашите яденето е огромен и в последно време се престрашавам да й давам по малко от всичко наше. Днес за сефте ще й правя супичка с по-едри парчета за обяд и се надявам да й хареса Wink Още имаме проблеми със закуската( нищо не й харесва и в крайна сметка сме си на цицата )

[soon] mother of two надявам се, че вече си по-добре и бързо ще се възстановиш  Hug

лек ден от нас и дано има повече слънце за разходки  Hug

# 87
Привет,
Епона, радвам се, че Боян е добре  Hug
[soon] mother of two, много съжалявам, че си била в болница, радвам се, че вече си вкъщи, бързо възстновяване  Hug

За слънцезащитните кремове - след подробно проучване за бебета под 3 г. стават само Себамед и Мустела. Съседката ми даде Себамед да пробвам - не попива добре, купих Мустела, засега е ок. Бабмина много се изпече милата, бузите й бяха малко червени, та сега ще видим с кремчето как ще е. За мен си сега ползвам оцветен флуид Биодерма и съм по-доволна от Ла Рош. Авен нещо много се излагат последните години, според мен доста си понижиха качеството на продуктите, да не говорим, че с техния крем 50+ при положение, че никога не си пека лицето се сдобих преди 2 години с кафяви петна като мустаци...
За водата - Лаура пие, със соковете има проблем
Франсе, честито ти дипломиране, браво на теб! Сега ти пожелавам да се реализираш за добри пари, че работа в тази сфера има бол   Grinning

Ivy, много ти благодаря за подробно описаните възможни причини. Анализирах вчера и май болката идва от опирането на зъбките, тъй като попадат на едно и също място. Пробвам сега със смяна на позите, снощи и тази сутрин беше по-добре, продължавам да опитвам. А за хапането - права си, първият път изпищях и тя започна да се смее и явно това се забавлява... Сега се опитвам да я дърпам и да й говоря сериозно, че ме боли и че няма да папка от мама, ако така ме хапе, защото млякото ще спре. Не знам какво и дали разбира, но е факт, че много сериозно ме гледа. Дано тази смяна на позата да даде добър резултат и успея на кърмя още. Благодаря ти от сърце   bouquet

# 88
И аз малко се позагубих....
Но малчо в момента спи и ще се върна да понаваксам.
Ние вече сме 11 кг. и 77 см Simple Smile
гледам че споменавате и детската кухня - ние вчера се записахме и от 09,04 ще взимаме Simple Smile
За сега се спрях на малките порции, които са по пасирани, въпреки че вчера пробвахме и от нормалните порции, малчо си ги хареса и си хапна с голямо удоволстви супа с рибка, зелен фасул, ориз, картофче или поне това бяха съставките, които аз разпознах.
Точно похвалих дечко че спи... и той реши да ме проконтролира....

# 89
Здравейте, момичета!!! Hug  bouquet

Искам да се похваля, че вече и Роско е в "зъбатия" отбор - има 2 зъбчета навднъж! bowuu
Явно като батко си ще ги вади, но с месец и половина по-късно hahaha

Черпя по повода Wink

А утре ще му купя бяла дрешка - знам, че така се прави, за да са здрави и бели зъбките Wink

Епона, дано Боян е добре вече и вчера повръщането е било инцидентно! Hug
И аз ще се радвам да споделиш марката, на която си се спряла за слънцезащитен крем Hug Аз с Коско ползвах на Нивеа 50+ за големи, много бях доволна, бяхме го купили от Испания и беше супер, изобщо нямаше нищо общо с този продукт тук Tired

[soon] mother of two, надявам се, че весе си ОК! Hug

Франсе, честитоооооо!  bouquet

За сега това от нас, до скоро!!! Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт