Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 931
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, момичета   bouquet

totoli може и да е от зъби, Димитър също ми е вдигам 38.5 и така беше 3 дни, водих го на доктор,, нищо му нямаше - чисти гърди, нямаше зачервено гърло. Тогава съвпадаше с кръвните изследвания за 6 месец и при тях нищо не излезе, та малко след това се сдобихме с втория долен зъб.  Дано и при вас е от това  Hug

Бисквити давам и аз на Плазмон и обикновени, на скоро се чудех дали може да давам и "Закуска", мерна ми се някъде, че си правят реклама, че са подходящи за бебета и малки деца. Дали е така?  newsm78

Днешното ни меню е: попара за закуска + ябълка, за обяд готово пюре пиле, зеленчуци и макарони, за следобедна закуска млечно кремче и малко по-късно плодово пюре , защото след около 2-3 часа пак иска да яде, не издържа до млякото вечерта.
Иначе се кърмим след всяко ядене на твърди храни, понякога яде повече, друг път по-малко, сутрин и вечер е само на кърма, а и доста често през нощта се буди да похапва.

За лъжицата: давам с голяма супена или малка чаена, ако яде на вън с бебешка пластмасова, онзи ден една приятелка ми даде пластмасова голяма и много му хареса да се храни с нея. Ето такава:

Това за сега от мен. До скоро  wavey

# 61
Здравейте, омичета!!! Hug  bouquet

Епона, хиляди благодарности за новата тема!!!  bouquet
Ние сме ОК, нямахме нет, няколко дни и затова позачезнах! Wink

Не съм ви чела, само се разписвам да знаете, че сме добре, иначе при нас няма нищо ново!

за протокола - Роско още няма зъби, не лази, не се върти, освен, ако няма някоя мноооого интересна играчка малко по-надалече! Иначе може по 30 и повече мин,. да си играе сам!

Много му харесва в количката от Коско, гледа, гледа, играе си с няколко играчки, вързани с ластик, за да не се губят и падат по земята Wink и така. Количката е Пег Перего Ария Сърф, модел 2008 (има си и чувалче за крачтата и найлон, много е компактна, маневрена и лека, абе много съм доволна от нея).

За сега това от нас! Hug
Поздрави и целувки на всички!  bouquet

# 62
Хайде едно късно включване от нас Simple Smile

Марина се преумори този уикенд, че бяхме при бабите и нали се сещате - УУу, на баба сладурчето  Crazy тия два дни си отспа, горкичкото. Ама то не е чак толкова лошо да си дремне, докато мама върши чистене/пране/готвене...... Mr. Green

sonkiss , браво, че на твоето момиченце му е минал обривът - с тези алергии напоследък и аз все се притеснявам, че ако леко се зачерви Марина е възможно да е направила реакция. Между другото, когато кърмех веднъж ядох яйца в повече и веднага се изрина; същото се получи
след консумация на кола и шоколад от моя страна.

totoli - дано темпертатурата да не е нещо притеснително. Някои педиатри отхвърлят връзката между никненето на зъби и температурата, но според мен ако на бебо му никне зъбче е възможно да има някаква реакция на организма.

eka - много яки лъжички-вилички-ножчета, хехе, изкефиха ме максимално  Peace ние се храним с някаква пластмасова бебешка лъжица - нищо особено - досега не съм давала храна с обиновена, нещо големи ми се струват нашите прибори

Пишете за бебешките бисквити - домашни не съм пробвала, купувам едни български, на Sweet+ ,не са скъпи - 2 лева за две пакетчета, доволна съм - разтварят се хубаво в кисело мляко.

Менюто за утре ще ни бъде - попарка; фреш; пилешко с тиква (ще се опитам да го докарам като купешкото бурканче), кисел или грис за следобедна.

хайде лека и спокойна.

# 63
Ето ме и мен с едно много късно включване Grinning

Тотоли наскоро преживях това с Т.При нас в момента,в който изби зъба веднага спадна.Дано и при вас е така.По принцип от самото избиване няма как да се получи Т. Но точно в този период имунната система на бебетата много пада и най-леката настинка или най-малкия вирус може да си каже думата.Поддържахме Т 38.2-38.5 около 5 дена.

Бисквити давам на плазмон.Но утре ще купя житен дар.Наистна и "Закуска" стават.Тези,които ползва Дети съм ги купувала и аз, но на мен ми се струват нечовешки сладки.Чак на мен ми е неприятно от захар.Отказах се да ги давам на Дани.

Меню за утре нещо не смея да пиша,че моя човек пак ми отказва зеленчуковите пюрета.Ще се пробвам да му направя утре за обяд пюре картоф/морков/броколи/праз.Или ще сваря зеленчуците и в бульона ще накисна хлебче (оказа се,че така му харесва) За следобедна или каша в бурканче или каша от кутия Grinning Пък може и кисело мляко с бисквитка .. имам още около 20 часа да реша  Laughing Mr. Green

Лека и спокойна нощ от мен  Hug

# 64
Ivy, много, много благодаря за отговора. Болката я усещам в областта на зърната, когато суче най-често вечер. От време на време е много остра и подозирам, че тогава малката ме хапе. Няколко пъти след кърмене зърната са ми алено червени и тогава се мажа с Лансинох. Иначе кърменията ги редуцирахме много плавно до сутрешно и вечерно (понякога 2 пъти вечер). Имам чувството, че дъщеря ми скоро ще спре да суче, тъй като в последните дни, особено вечер не суче с охота, разсейва се, предпочита да ме гали и дърпа за дрехите, а когато предложа гърдата си чеше венците или ме хапе. Според теб това знак за предстоящо отбиване ли е или просто вечер венците я болят и така се успокоява? Много ще съм благодарна на съвет   bouquet

Привет nut_ella,
Поста ми вероятно ще е леко въпросителен, но действително бих искала да се ориентирам по-добре какво се случва. Правилно ли разбирам, че болката се е появила около старта на никненето на зъбките на Лаура? Кога започна този вид болка и колко време вече продължава?

Предполагам, че сте обмисляли варианти, които да облекчат неприятните усещания които детето може да има от никнещите зъби. В случай, че не сте би могла да се консултираш с педиатъра за подходящо мазило или класически хомеопат за хомеопатия, ако този вариант ви допада. Много често при никнещи зъбки децата са неспокойни вечер и нощем (макар, че въобще не е задължително) и тъй като тогава се унасят, може неволно да освободят леко гърдата в устичката си и зърното да достигне място, където може да се травмира. В подобни ситуации може да се опита да се облекчи самия дискомфорт на бебето. Освен гореспоменатите мерки, с добре измит и хладен пръст може да се направи лек масаж на венците на бебето, да му се предложи охладена чесалка за венци или нещо друго, което намираш за удачно, така че то да не чеше венците си в зърното ти.

Когато детето суче, по-скоро не може да хапе едновременно, то трябва да е отпуснало гърдата, за да се случи. Ако има хапане, би следвало да усетиш това отпускане на гърдата от мекото към твърдото небце и когато тя освободи засукването, може да опиташ да я отделиш от гърдата, преди да те е ухапала. Някои деца се стряскат, ако мама извика от болка, а други намират звука за забавен и повтарят хапането, за да чуят извикване. Ако се случи нещо подобно много майки споделят, че отделянето на детето от гърдата с кратки и ясни думи (примерно: "Не, така ме боли") може да помогне. Бебето може да се постави в близост до мама, но все пак отделено от гърда, с едни и същи думи всеки път. Изчаква се кратко и после се връща обратно на гърдата, Ако пак опита да хапе, все така нежно, внимателно, но решително се отделя за кратко. В някакъв момент то разбира, че ако ухапе, няма да може да суче и повечето деца спират да го правят.

Понякога при никнещи зъбки, може все още острото зъбче просто да опира до едно и също място на гърдата и да образува нещо като гривничка около зърното. И тъй като най-често кърмим децата си в най-удобната за нас поза, зъбките се падат на едно и също място и то може да стане чувствително. Ако това се случва при вас, може да опиташ да смениш позата, за да може детето да поема гърдата от друга страна.

Можеш ли да ми опишеш за аленочервените зърна кога и какво се случи и как премина? Свързваш ли това зачервяване с нещо? Приемала ли си скоро антибиотици ти или детето и лекували ли сте се от гъбички/млечница и кога?

Чесането и хапането по-скоро не се свързват с отбиване, а с дискомфорт който детето усеща и търси начин да успокои. Това е и причината да се потърси друг начин за успокояване на неспокойните венци. С някои от горните мерки или с други, които може на теб самата да ти хрумнат би било чудесно да се помогне на Лаура и така да помогнеш и на себе си. Прекрасно е да приема мляко и да бъде кърмена, но не е нужно да я оставяш да те хапе или да си чеше венците в гърдата ти, след като това е болезнено. Да, децата сучат за успокоение, но може да се пробват и други мерки, които да направят кърменето приятно за вас.   bouquet

# 65
Добро утро!Да се похваля,че нашата хрема най накрая мина,явно е било от зъбите,защото още едно се подава отдолу.За бисквитките,аз давам на изгрев ,най обикновени,и се разтварят в млякото.От вчера започнах да си присаждам цветята,и да ги изкарвам на терасата,че вече ми се струва подходящо времето.Ние сега имаме някакъв нов режим на игра и спане,който е два часа едното два часа другото Thinking,дано е само временно.За днес менюто ни е попара/пюре от телешко/до сега не съм давала/,кисело мляко с бисквити или банан.Това е за сега,още малко да напече и навън сме,че пак дават да вали тези дни.лек и ползотворен ден!

# 66

Добро утро!!!
Вчера ходихме на преглед,нищо му няма ,и повече не е вдигал темп. От какво беше това чудо? Зъб втори няма... newsm78
Нашето меню днес кус-кус, сокче ябълка и морков,пюре телешко с картофи,каша с банан

Бисквитки моята педи каза Закуска да давам,такива яде.

Това е за сега от нас..
Лек и без дъждовен ден!!!!!! Hug Hug Hug Hug

# 67
Добро утро, момичета и бебчета Simple Smile

Пролетно да ви бъде и времето, и настроението   bouquet
При нас нищо ново, освен че Марина все повече отказва да седи, иска да се изправя, хваща се за различни основи и обикновено следва едно "туп" на дупе  Laughing

Цвети, права си за бисквитите, сладки са наистина, но освен на Хип не съм виждала по магазините нещо друго. Задължително ще питам за тези Плазмон. Нашата баба ни кваси мляко и то е малко по-кисело и със сладките става по-добре. Ама ще пробвам и с другите.

Момичета, какъв кус кус давате, има ли някакъв бебешки или купувате обикновен? Аз много обичам всякакви макаронени изделия, но на малката не съм правила все още.

кremena8302 , totoli , радваме се, че при вас вече всичко е ОК с леките здравословни неприятности. При нас зъбче няма, като гледам няма и скоро да се появи. Взех да следя един подфорум за зъбчетата, че вече на 8 месеца и нещо и нямаме  нито едно зъбче.

Чао засега и приятен ден!!!

# 68
добро утро,

и аз не намирам по-малко сладки бисквити за бебета. Защо не се ползват някакви естествени подсладители в тези продукти за бебета?  newsm78 Също и не разбирам защо в инстантните млечни каши слагат захар  newsm78 С тази захар голяма борба? Но по принцип няма директива, която да регламентира да не се слага захар в бебешките храни и затова е така.
Танче, радвам се че се появи и всичко при вас е наред.
kremena8302, хубаво е че сте по-добре. а и щом няма много мрънкане за зъбоникненето пак е добре.
Цвети, да те питам беше споменала че гастроентеролог те съветваше да не въвеждаш всички глутенови храни една по една. Правилно ли помня? Чудя се защото имам една каша 7-зърна на милупа, а още не съм въвела всичките й глутенови съставки поотделно, но мисля да я почвам нея. Не виждам много смисъл след като имам две глутенови храни въведени да изреждам останалите една по една до края. Знам, че сме го говорили, но сега ми е на дневен ред, та да те питам.
Ние се храним с голяма бебешка лъжичка, тези малките ги ползвам само за разбъркване. Още си пием водата от шише с биберон или с твърдия накрайник, но се предпочита бибероновия Laughing
Днешното ни меню - не е измислено още, ще решавам в движение   chef

# 69

Привет!   bouquet

Бисквити за тези, на които не има се правят домашни, купешки има хубави на био щанда в Хит. Оризови, стават за директно хапване, не давят, но са лепкави. Пшеничени, трошат се, не съм ги пробвала доколко ще се разкиснат в кисело мляко примерно. Хубавото и на двете е, че съдържат само ориз или пшеница, няма добавки на сол, захар или каквото и да било друго.  Peace

Иначе при нас най-накрая, след седмица и кусур мъки, изби зъбче №5. Дано да успеем да отдъхнем малко, че №6 се заддава и то.  Tired

Днешното меню: ще е само кърма... Нещо така яко ми повърна, 5 пъти на фонтан, докато пишех поста, че няма да му давам твърда храна днес. Направо си изкарах акъла!  Shocked Какво беше това чудо, нямаме нова храна, нищо не беше налапал, уф... Два пъти поне щеше и да се задуши от повръщано. Това че смених два комплекта негови и мои дрехи е малък кахър! Сега суче и се унася. Дано ми е добре детенцето...  smile3506 Ох, разбути се и изкара още два фонтана! Ставам

# 70
Епона, дано всичко да е наред с бебчо, сигурна съм, че нещо е леко неразположен и не е повод за притеснение, но предполагам, че си се уплашила. Кърмата ще му се отрази добре, много се успокояват коремчетата, пък и самите бебета докато сучат.
Около нас няма хипермаркет на Хит, но ще видя някъде другаде дали продават такива бисквити, за които говориш. Днес ще се пробваме да направим кисел, имам една опаковка, на която пише, че е с обезмаслено мляко?! чудя се дали е ок да дам на Мари?

Баййй

# 71
  • там където ме зове сърцето!!!
Епона, дано всичко да е наред при Боян . Hug При толкова повръщане дано не се обезводни ! Praynig Hug

# 72
mother_of_twins да,няма смисъл една по една.Щом си въвела 2 глутенови,спокойно можеш да дадеш Милупа-та.Аз я дадох при въведен само овес.Откакто изяде 1 кутия каша,вече съъъвсем спокойно давам всякакви глутенови храни.

За захарта в бисквитите и кашите по-специално за кашите знам,че има някакъв допустим максимум по закон.Тоест може да се слага до еди колко си грама на килограм продукт.

Епона виж коремчето дали е меко,ако продължава така по-добре го заведи на лекар.Може би и да е претоварено стомахчето и да има нужда от почивка.Следи и за разстройство и повече кърма/течности.Дано да е добре Боян,пиши после как е!  Hug

Дети зарежи ги тия готови кисели.Купи едно царевично или пшенично натурално нишесте и си го прави вкъщи.Много по-сигурно е и можеш да предлагаш разнообразни кисели,като добавяш плодови пюрета  Hug

# 73

Ей ме пак...

Седем фонтана за 30 мин. Акъла си изкарах, на два пъти щеше да се задуши. След последния фонтан един час на 10 мин. по 2-3 глъдки водичка му давах, после сука, заспа и слава Богу не е повръщал оттогава. Мисля, че е успял без да го видя да си навре нещо по-навътре в устата, я пръст, я етикета от покривалото на дивана, я фланелката ми... Не е имал температура, коремчето му е меко, та си мисля, че причината е "механична". Наблюдавам го и два дена ще е само на кърма, за всеки случай. Ей, че и за късмет два дена съм сама.  ooooh! Одеве успя една картонена кутия от ограчка да докопа, та му вадих картон от устата.  ooooh! Днес явно ни я каръшки ден. А какви планове за разходки, пазар и кулинарни подвизи си правех!  hahaha Моля се само нощта да мине спокойно!  Praynig

И да си довърша поста от обяд...

С наближаването на жегите и лятото, замисляли ли сте се каква слънцезащита ще ползвате? Аз вчера и предния ден направих яко проучване на цял куп продукти, минавах всички съставки една по една в скиндийп, въобще в главата ми стана химическа супа!  #Crazy Но в крайна сметка си избрах, надявам се да е добър избор. Исках да е задължително да е само с минерален екран без химичен филтър (ей, това най-трудно се оказа), да е вискок 50+ фактор, за да нито изгори, нито почернее, да е подходящ за бебета, да е без парабени, аромати, оцветители, консерванти, алкохол. Исках и да е спрей, но не можах да намеря подходящ, така че е крем. Гледах Биодерма, Ла Рош, ДМ, А-Дерма, Мустела, Уриаж, Себамед, Авен и още няколко други... Да не ви казвам какви гнусотии открих в някои от тях.  ooooh!

И по този повод, за тези от вас, които ползват Судокрем против подсичане, случайно забелязах, че съдържа изключително опасната и канцерогенна съставка ВНА, наред с някои други високорискови. Казвам го информативно, пък всеки си преценява.  Peace Лично аз няма да го ползвам вече, както писах и във ФБ групата.

Хубава вечер!  Hug

# 74
Епона,миличка,дано Боян да е вече съвсем добре!Представям си само какъв стрес си преживяла!
При нас нищо ново,разходки,папкане,ядове с баткото(хич не му се учи,милия)
Ivy ,с интерес прочетох какво си отговорила на Нутела,тъй като и ние имаме подобен проблем.Аз съм оптимист,вярвам,че ще се справим,макар че на дребен му става все по-забавно като кажа"НЕ!"и му стисна носа(но това е единствения начин да го накарам да отвори уста).Благодаря за съветите,дано по-бързо овладеем положението!Аз имам съмнение,че имаме малък проблем с позиционирането на беб,но тъй като все пак се кърмим успешно,а той е много упорит-не можах да го приуча по друг начин...

Епона,би ли споделила какъв крем си харесала?
Спокойна нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт