Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 986
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Ани то периода на тръшкането според мен тепърва започва  Confused Като ги знам ония дребчовците на по 2-3 години как лягат на пода в магазина и се тръшкат,че искат нещо,зле ми става.Ще се опитам да "изкореня" това поведение докато е време,че ми е ужасно омразно.

# 541
  • там където ме зове сърцето!!!
Хайде мацки на кафе Hug  ...ако ще и две да сме  Mr. Green Joy

Като ги знам ония дребчовците на по 2-3 години как лягат на пода в магазина и се тръшкат,че искат нещо,зле ми става.Ще се опитам да "изкореня" това поведение докато е време,че ми е ужасно омразно.
Хихихи аз отглеждах едно такова и мислих по същия начин , но ...явно при мен важеше с пълна сила " от каквото бягаш на това налиташ " Mr. Green

# 542
Вивка, станахме три  Laughing

И аз от тръшкането много се плаша, а като знам, че по-скоро се глезиме от колкото да се възпитаваме .......

# 543
Пффф оставям го да се тръшка колкото си иска.Казвам му "плачи си колкото си искаш, няма да те вдигна,докато не се успокоиш". Обикновено като ми види гърба, и, че не му обръщам внимание млъква.Той най-често изпада в тия истерии, когато иска нещо,а не му давам.Днес,например иска сам да си яде кашата.Бърка в бурканчето с каша, загребва и лапва лъжичката,но докато стигне лъжичкаа до устата и изпада 90% от кашата.Взех му лъжичката и се почна с тръшкането.Казах му "ооо яда преставаш" и той спря  Laughing

# 544
Три за щастие  Hug

Пффф оставям го да се тръшка колкото си иска.Казвам му "плачи си колкото си искаш, няма да те вдигна,докато не се успокоиш". Обикновено като ми види гърба, и, че не му обръщам внимание млъква.Той най-често изпада в тия истерии, когато иска нещо,а не му давам.Днес,например иска сам да си яде кашата.Бърка в бурканчето с каша, загребва и лапва лъжичката,но докато стигне лъжичкаа до устата и изпада 90% от кашата.Взех му лъжичката и се почна с тръшкането.Казах му "ооо яда преставаш" и той спря  Laughing

Ооо при Самиул върви този номер , но при Калоян беше ад.
Сега се сетих и ми стана смешно ама тогава хич не ми беше толкова смешно и си мислих че никога няма да престане .... Един  ден ми се тръшна на центъра в пълен ръст и крещи и рита с крака и аз го оставих и го чакам да му минат инатите и минава една баба и ме нае" вземи вдигни детето , какво го гледаш , не те ли е срам ..." Викам "не на мен не ми пречи да си изразходва енергията и сам ще стане , ако искаш пробвай да го вдигнеш ти " тя  възмутена с цъкане се отдалечи  Mr. Green

# 545
Ето ме и мен  wavey

Ходихме до ЗОО. Габи много се радва на животните и така разнообразяваме. Имаше една малка подробност - входа вече е 4лв, а не 2лв. Дано все пак тия пари стигнат и до животинките  Peace

Свекърва ми дойде да помага с гледането. Общо взето стискам зъби  Crazy

Аз съм в отпуска следвашите 3 дена, но не знам изобщо дали ще мога да се подготвя за двата изпита  Tired Много изморена се чувствам  Blush

Една свежа следобедна закуска от мен:

# 546
Вярно, Цвети, че едва сега започва този период, при големия ми син продължи до към 2,5 - 3 години. Но най-важното  и успокоително нещо е, че всеки период си има край Simple Smile

А големият ( на 8 г.) все още от време на време ме врънка за играчки, ама от 2-3 години въведохме касичката и като поиска нещо му казвам да почва да си събира пари и сам да си купи играчката. Така се учи на търпение и повече цени парите... Като беше по-малък пък се бяхме разбрали един път в месеца, на заплата, да му купувам нещо. Ограждахме с червено 25-то число на месеца и да видиш туй ми ти дете колко бързо научи календара - датите, месеците... Grinning Дето се вика - неволята учи Laughing

# 547
Добро утро и спокойна и ползотворна седмица ! Hug

/Ани/ , наистина ,че когато имат личен интерес  Mr. Green / неволя  Wink / много бързо усвояват . Peace

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 16:05 от VIVKA

# 548
  • София
Привет!

Йоанна съвсем го закъса, милата Sad Освен че още има афти в устата, взе, че се обрина цялата. Ходихме днес на алерголог - човекът каза, че по това време на годината тестове стандартно не се правят, защото има много алергени във въздуха и излизат фалшиви положителни резултати. Обсъдихме обаче какво ново е приемала точно преди обрива - едното е клеевата тинктура, а другото е едно пюре с яйчен меланж, който съдържа и белтък - той каза, че най-вероятно проблемът е или в прополиса от клеевата тинктура, или в яйчния белтък. Засега спираме всички нововъведения в храната ѝ, даваме лекарства за обрива, сменихме лекарството за афтите и се надявам да се оправи скоро. А тест за алергия ще направим през ноември - тогава било най-удачно с оглед истинността на резултатите.  Много се измъчи милата - хем гладна, хем ѝ е трудно да се храни заради тези афти, хем се обрина и очевидно я сърби...

А по повод обсъждането за това дали имаме право на 120 лв на месец, когато се върнем на работа и детето ходи на ясла - писах на НОИ. Когато (ако) ми отговорят, ще постна какво са ми казали.  Peace

Приятна вечер и стискайте палци да ѝ минат на момата гадостите.

# 549
Оххх, Адинка, много неприятно Sad
Дано Йоанна скоро се оправи,поне да може по-нормално да се храни,че знам какво ти е.Когато Даниел беше с вирус хем цял ден нищо не е ял, хем не иска да яде, хем и вода не му се пие.Много се измъчи той,ама аз бая си поревах,че и за мен си беше стрес.
Ти белтък никак ли не си й давала до сега?
Дано скоро лекарствата дадат резултат!

# 550
Йоанна съвсем го закъса, милата Sad Освен че още има афти в устата, взе, че се обрина цялата. Ходихме днес на алерголог - човекът каза, че по това време на годината тестове стандартно не се правят, защото има много алергени във въздуха и излизат фалшиви положителни резултати. Обсъдихме обаче какво ново е приемала точно преди обрива - едното е клеевата тинктура, а другото е едно пюре с яйчен меланж, който съдържа и белтък - той каза, че най-вероятно проблемът е или в прополиса от клеевата тинктура, или в яйчния белтък. Засега спираме всички нововъведения в храната ѝ, даваме лекарства за обрива, сменихме лекарството за афтите и се надявам да се оправи скоро. А тест за алергия ще направим през ноември - тогава било най-удачно с оглед истинността на резултатите.  Много се измъчи милата - хем гладна, хем ѝ е трудно да се храни заради тези афти, хем се обрина и очевидно я сърби...

На 31.08 си писала, че детето е с температура от два дни... Освен всичко останало, погледни и кога точно поставихте МПР ваксината... Тя е жива ваксина, при това комбинирана и дава сериозни странични реакции...
Споменаваш яйчен белтък... Противопоказание за имунизация с МПР са тежките алергични реакции към яйчения белтък, защото морбилния и паротитния вируси са произведени на пилешки ембрионални клетъчни култури...
Детето ти явно не е имало тежки алергични реакции към яйчен белтък, може да е съвпадение, може и от ваксината да е получило алергия, но внимавайте от тук нататък при даването на яйца... Тежките алергични реакции не са шега работа и се случват бързо... Въпроса е да разберете има или няма такава алергия, без да се застрашава живота и здравето на детето... Дано му мине бързо, че ми е жал за малката буболечка - нали си я имам същата вкъщи...  Sad

Ето листовката на МПР - http://www.vaksinite.info/PRIORIX%20%28MPR%29.pdf

На 12 години се поставя отново... За това е важно да си изясните за себе си - може ли да е от ваксината или не може... Никого не искам да плаша, но ми прави впечатление от родители, че когато детето има сериозна реакция при някоя ваксина, то реимунизацията с нея дава по-сериозна реакция...

# 551
  • Варна
Здравейте,

Ах, колко много сте изписали Simple Smile Браво на вас, дано започнем пак редовно да си пишем Simple Smile

Поднасям кафенцето днес и един освежаващ фреш :*

ЕленаХристова, поздравления за хубавата новина! Лека и спокойно бременност ти пожелавам!

Ади, стискам палци скоро да имате подобрение. Дария преди месец имаше доста упорити обриви по задната част на краката си. Излекувахме се с диета и хомеопатия. С баткото имам много горив опит с тестовете за алергии. В крайна сметка се оказа, че преди навършване на 3 години резултатите не са достоверни. И при него клеевата имаше лош ефект Дано не се стига до по-сериозни лекарства.

Предната седмица и моят работодател ми се обажда за да ме пита дали ще се връщам на работа. Искаше сега да започвам, но му отказах.
За сега толкова от мен. Надявам се следобяд пак да мога да се вклюа.

# 552
  • София
Мерси за стиснатите палчета, момичета!  Hug Йоанна е по-добре, явно новото лекарство за афти действа, защото са видимо намалели и днес хапна повече. Обривът също избледня и намаля. Още има пъпчици, но започват да изчезват.

Цвети, белтък хич не бях давала. Аз и жълтъка късно го въведох. Така както е тръгнало, скоро няма да повторим белтъка - поне докато не се установи със сигурност има ли алергия към него или не.

Стелт, мерси за инфото за ваксината, ще прочета и листовката. МПР поставяхме на 22.08, а първите симптоми (афтите и температурата) се появиха 1 седмица по-късно; обривът - 10 дена по-късно. Тъпото е, че в един и същи ден дадох и белтъка, и клеевата тинктура - на 1.09, а на 2.09 тя се събуди изрината. Иди, че разбери от кое е. И педи, и алергологът смятат, че едва ли проблема е в МПР ваксината - мислят, че ако това беше причината, реакциите щяха да се проявят по-рано, а не чак 7-10 дена след поставянето. Но го имат предвид като алтернатива и ще видим дали изобщо ще поставяме втората на 12 години, макар че дотогава има много време.

# 553
Адинка, радвам се, че Йоанна е по-добре  Hug

Аз втори ден съм вкъщи и да ви кажа честно...много ми липсваше да съм с Габи. На работа съм зарината със задачи и нямах много време да се замислям, но сега осъзнавам, че много ми липсва старото ежедневие  Blush Няма да се сдухвам, ще си чакам с нетърпение следващата отпуска  Mr. Green Снощи така се гушкахме двете, Габи ме милва, целува, прегръща...на моменти имам чувството, че иска пак да се върне в корема ми  Mr. Green Вчера й купихме количка за бутане и бебе и просто е такава скица  Laughing Бута, бута и спира, тъпър-тъпър с крачетата отива отпред и почва да гали бебето, да го намества, да му дава да папка, като същевременно имитира звуците при ядене  Laughing Милата ми, май е готова да става кака  Whistling

Бяхме на ваксина днес. Поплака си малко, но се надявам да няма странични ефекти.

Вашите бебчовци приплакват ли насън
?

Аз ще метна прането сега  hang После може би ще дремна с нея, че довечера ще изнесем половината къща на пясъчника да играем  Crazy

Май ще си останем тук през почивите дни...Евентуално да идем до Мелниците. Искам да си пооправя къщичката, да заредя по-есенни дрехи в гардероба  Blush

Хубав и слънчев ден  Hug

П.С. Пишете, пишете... Peace

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 14:55 от forest_veil

# 554
  • София
Привет!
Да напиша за съня-и Ели проплаква като спи,дори понякога и си плаче доста,но в същото време и спи,не мога да разбера дали се плаши от нещо,или я мъчат зъби,и аз не знам от какво е Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт