Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 981
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Адинка съвсем съм объркана от този обрив на малката.По принцип знам,че тази ваксина може да причини шарковидни обриви.Питах нашата педиатърка в деня на ваксината и тя каза да, може, но е много рядко срещано явление.Тя за толкова години практика ( не знам колко) е имала само 1 такова дете.Каза,че ако има обрив,той се появява към 14 дни след ваксината.Но,такъв обрив може и алергия да е.Особено след прием на 2 непознати храни.. Дано по-скоро го изясните.Всъщност, ако препаратите против алергия дадат бърз резултат най-вероятно е точно такова.Поне аз мисля така,де.

Аз днес се скапах тотално.Малкия е спал 2 часа за целия ден,през останалото време търчи и прави бели.Запомнил,че с клечки за уши му чистя носа и втори ден си отваря кутията и си завира клечка в носа.Идва и ми го показва супер демонстративно  Laughing

За проплакването по време на сън - прави го от новороден.Прпплаква,полюлявам го в леглото и пак заспива.Най-редовно плаче и на събуждане.Не знам защо се получава така,но определено съм свикнала.

# 556
Адинка, дано вече да е добре малката! Praynig Това е най тежката част от родителството според мен - да ти е болно детето...

И Пепи си поплаква докато спи, предполагам, че е или зъби, или пък нещо сънува. Понякога даже се разбужда и тогава му давам вода или залъгалка, попявам му тихичко или го милвам по гръбчето.

При нас нищо ново - ходим си по разходки, че времето е супер, когато успея посвършвам и някоя домакинска работа Embarassed, а сега като заспаха всички даже успях да си боядисам косата, че положението беше плачевно. Сега се чувствам нов човек Grinning

# 557

Да се похваля, Поли проходи. Почерпете се за нейно здраве. Утре ще меся питка и ще правим прощапулника, дано и моята питка да стане като на снимката.

# 558
  • Варна
Ади, радвам се, е малката е по-добре  Grinning

Наталче, и Дария от седмица така изплаква в съня си. Понякога и по2-3 пъти на веер. Успокоява се като я гушна и й каза, е съм там (все още спим двете заедно  Embarassed)

Тонинете, честити проходили крачета; До тук беше спокойствието; сега ще има да бягаш след Поли  Grinning

Аз днес нещо не се чувствам добре - вие ми се свят, лошо ми е, сънливо.... Като парцал съм. Затова сега отивам да си полегна малко; дано се поувствам по-добре след това.

# 559
  • София
Благодаря, момичета!   bouquet Йоанна вече е като нова - обривът напълно изчезна, афтите - и те. Но ще си изкараме целия предписан курс на лечение - 5 дена, за да съм сигурна, че всичко е минало и няма да се появи веднага щом спрем лекарствата. Аз си мислих за този обрив и ми се струва, че клеевата тинктура е най-вероятният виновник - и мед под никаква форма не бях давала, а ако беше алергична към яйчен белтък, щеше да реагира на ваксината и то според мен, доста по-рано. В листовката, коятo Стелт постна пишеше, че нежеланите реакции се проявят едва ли не веднага след поставянето. Както и да е, радвам се, че всичко мина и се надявам и да разберем със сигурност какъв беше проблема точно.

Наталче, и Йоанна понякога промрънква и проплаква насън - нямам представа защо. След това продължава да си спи спокойно.

Тонинет, честити ходещи крачета!

От мен - лека нощ!

# 560
Адинка,не,че нещо,ама меда не е чак толкова голям алерген.Не дават да се дава мед на бебетата не толкова заради алергиите,колкото заради болестта бутолизъм.Свекърва ми биолог-химик, отгледава 2 здрави деца се възмущава на пресилените факти за меда и алергията,която носи.Цветния прашец може да бъде алерген,но в меда той е преработен.
Все пак се радвам много,че Йоанна е здрава! Дано така да е и за напред!

tonynette честити ходещи крачета!

# 561
  • там където ме зове сърцето!!!
Добро утро Hug
Сипвам кафето ...желаещи  Wink

Ади  , Hug радвам се , че е добре Йоанна вече .

tonynette, честити ходещи крачета и то мен  Hug!
Как стана твоята питка ??? Wink

..... меда не е чак толкова голям алерген.Не дават да се дава мед на бебетата не толкова заради алергиите,колкото заради болестта бутолизъм.
Да и аз точно заради това , не давах мед до годинката , скоро пробвах да му подсладя чая и слава     Богу нямаше проблеми  Whistling

Yanina, дано си по добре вече . HugАз така се чувствах от този летния вирус , но поне ме държа само 48 часа и после всичко отшумя . ooooh!

/Ани/, имаш нова глава  Mr. Green как няма да се чувстваш нов човек .Честита прическа  Hug

forest_veil, все по забавни стават тези малки човечета .Представих си я Габка , как се грижи за бебето  Hug/и аз мисля ,че е сигнал ,че е готова за кака /  Mr. Green  Wink

Самуил ,сякаш не приплаква на сън , направо писва ако има желания или нещо не му е наред  ooooh!

Наталчето, много малко е розовия цвят  Mr. Green smile3534

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 11:42 от VIVKA

# 562
  • София
Знам, Цвети, знам, обаче ние фамилно имаме проблеми с пчелите - аз, бащата на Йоанна и моят баща сме алергични към отровата им. Вярно, че нито един от нас няма проблем с пчелните продукти, но пък знам ли накъде може да избие - на моя приятелка пък майка ѝ е алергична и към отровата, и към всички пчелни продукти. Е, все пак се надявам да не е алергична към мед - той си е полезен много.

# 563
Благодаря за пожеланията момичета, питката стана разкошна. Сега изстива, а малката спи, по-късно ще се включа да кажа какво е хванала на прощъпулника.

# 564
Алергиите не се предават по наследство... Доста обширна тема... Ще навлезем в други подфоруми...

# 565
Стелт, те не се предават по наследство,но фамилната обремененост е доста голям фактор, знаеш.

Аз днес не мога да смогна с нищо.Малкия пак някви съби го мъчат, нищо не ми дава да видя в устата му,добре,че е пристрастен към гроздето, та го тъпча тука и той мълчи.Готвя му, чистя за гости, искат от мен и за възрастните да сготвя днес, ама НЕ, благодаря!

Вивка той моя не пие чай, ама се чудя дали да не му сложа малко мед във водичката, мисля,че ще му хареса.Имаме домашен 100% чист и за това... ама от друга страна май ми се иска още да изчакам..

# 566
Стелт, те не се предават по наследство,но фамилната обремененост е доста голям фактор, знаеш.

Точно това имах предвид, че не е вярно...  Peace   Използвам го понякога, когато ми е угодно, защото конвенционалната медицина смята така, но иначе не е вярно...  Laughing

# 567

Точно това имах предвид, че не е вярно...  Peace   Използвам го понякога, когато ми е угодно, защото конвенционалната медицина смята така, но иначе не е вярно...  Laughing

на Данеил дерматита е "наследен" от баща му. 100 % съм убедена. Имам още приемри за деца,страдащи от АД,например,като единият от двамата родители също са го имали в ранна възраст.Алергията към полените също ми служи за пример Simple Smile Всъщност АД не е сигуро дали е алергия или просто непоносимост, но съм убедена,че животно,като "фамилна обремененост"има.И към поносимостта към АБ,ако щеш  Peace

# 568
Е, хипотези всякакви има...  Laughing   Ето тук сега ако намесим и телегонията става страшно...  Laughing

# 569
Теле какво  Laughing
Ох, аз много се вълнувам.Моя приятелка е във 9-ти месец +2 седмици бременна.От вчера не й е добре много, много, пък преди малко като си писахме,тя каза,че много вече я боли и контракциите са на често.И както си писахме във фейса изчезна.Сигурно е отишла да ражда  Heart Eyes
Тя е в Канада, не сме се виждали от мноого години, намерихме се във фейсбук и постоянно си пишем,откакто е бременна.Дето се вика все едно аз съм бременна, така се чувствам  Laughing

Абе хора, моя синковец има страшно влечение към метлата и прахосмукачката  Crazy Като почна да чистя идва и иска и той.Нищо,че като хване тръбата на прахосмукачката залита  Mr. Green Явно ще ми е чистофайник,милия  Laughing
Отделно като ме види да оправям леглата идва и "помага".И също си "Подрежда" дрехите.Разбирайте - аз ги сгъвам,той след мен ги хваща и ги пуска на земята  Mr. Green

Стелт дай някое клипче на твоя малкия разбойник.Той първи клас тръгна ли  Joy  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт