Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 967
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Фейтwavey

За книжките
: Габи също не търпи да й чета приказки. Дърпа книжката и почва да я разлиства като с показалеца настойчиво показва картинките и чака да й кажа какво има там  Mr. Green Иначе аз й разказвам, като сменям интонацията и тя ме зяпа с интерес, но държа ли нещо в ръцете - трябва да го вземе  Laughing

Обмислям да й купим кухничка...Мисля, че много ще се забавлява, макар и да не може още да разбере всичко  Blush

Преди малко получих смс от НОИ за 1/2 майчинсто  newsm18

# 586
Супер, че имо все повече включващи се, време е да я изпишем тази тема.

Първи превод за втората година имам, за втори не съм проверявала.

Леле, наисхина колко индивидуално се развиват децата! Ето има още непроходили, тепърва проходили и вече тичащи!

Книжките обича да ги яде... Все се каня с гумени да се запася.

Още се кърмим тогава, когато той си поиска, основно поне 4 пъти за денонощие и още доста за ей така. Не ми пречи,напротив, предпочитам го пред това да му давам АМ. Твърда храна яде с големи уговорки. Разнасям го, показвам му разни неща, един път месечно да се случи да седне някъде и да си изяде порцията. Това ми е мъката. Все още има само три твърди хранения, но другия месец май ще вмъквам четвърто. Само се чудя дали ще е сутрешната или следобедната закуска. Сега яде плод в 10, обяд и около 19 каша/крем/грис.

# 587
А какво вечерят децата ви?
Аз все се опитвам да дам на Дани супата от кухнята,но пусто, той никак, ама никак не иска супа,Не му харесва и това е.Та се чудя какво да му давам.От нашата манджа рядко яде, защото в повечето случаи е неподходяща.Мислих си за него да готвя манджа или да сгъстявам някак супите, обаче още съм в процес на чуденка.
Идеи?

# 588
ние до преди 2 месеца ядяхме всичко без да ми отказва каквото и да е, но в периода на зъбоникненето ,а  сега не иска дори и крема от кухнята,предпочита само попара.Сега отново сме в период на не ядене,и пробвам ту банан ту бисквита ту супа ту ядене-резултата е по 1-2 лъжички от всичко и дотам.Имаче когато си хапва,аз давам супата с един сухар на обед а основното за вечеря.

# 589
Вкъщи големи дебати и драми за тая вечеря  ooooh!

Аз не съм против, просто като се прибираме в 20-20:15 от игри и в 20:30 я къпем, за да може в 21 да е в леглото с млякото , просто не виждах как да вкарам вечерята. Ама бабите надигнаха вой...Довечера ще пробваме да видим можем ли да й дадем нещичко или не. Тя не се буди нощем, за да яде - значи 200мл мляко вечер са й достатъчни.

# 590
  • София
Привет и от мен! Hug
Точно се върнах от поликлиниката,и от понеделник каката си почва детска,най-накрая че цяло лято вкъщи подивя Laughing
Виждам,че за ядене говорите,аз за вечеря й давам да яде от нашата манджа,на обяд яде същото,ние проблем с яденето нямаме до сега не ми е отказвала нищо Joy даже вече за следобедна си яде филийка с маргарин или масло съвсем леко запечено колкото да се поразтоми намазаното Peace
Ние със зъбите сме в много голям застой нещо,ама сигурно после накуп ще тръгнат,един след друг Rolling Eyes
Приятен ден от нас  bouquet

# 591
Виждам, че за манджите се притеснявате. И при мен е така.
Когато започнахме да ходим на кухня на 8-9 месеца хапваше и от супата и от второто. Десерта въобще не го вкусваше.
Лятото прекъснахме кухнята, защото заминахме на вилата и сега, когато се прибрахме не иска въобще да вкуси храната от детската кухня. Цяла седмица е така. Днес малко хапна от второто и много се надявам да прояде, защото от това, което аз готвя не иска и да вкуси.
Живеем на  попара, кисело мляко, хляб и АМ. И от време на време някое пюре на Ганчев, но с хиляди кандърми.

# 592
Не вземам кухня... Малкият се катери по всеки, който седи на масата и яде нещо... Дърпа инструментите от ръцете ни и рови из чиниите... Яде от нашата храна, рядко правя нещо специално за него като например да му "сготвя" кисело мляко с надробени в него бисквити...  Laughing  Качва се и по батко си, така че включихме в менюто му и кроасани, вафли, сладолед, царевични пръчици, малко шоколад, сухи пасти и въобще всичко, което голямото влачи и яде по цял ден... Няма начин... Само бира и кафе не му давам, макар че доста настоява...  Crazy

# 593
Стелт ние сме напред с кафето Grinning Напипал ми кафето, културно извадил лъжичката от чашата,топи я и я облизва.За 2 мин се бях обърнала,че показвах нещо на бабата и малкия се присламчи веднага.Не съм забелязала странични ефекти  Laughing Но,ако е като майка си, кафето няма да му е вредно,даже ще му е мнооого жизнено важно  Mr. Green

Бирата - топил си е 2 пъти езика в на баща си чашата и всеки път се дръпва с отвращение хаха

Маргарин - не давам.Аз самата гледам да не ям .Купила съм му чисто масло (разбира се не БГ) и него мажа на филии.

Шоколад и другите му там не съм давала.Аз даже не съм давала сварен белтък още.В големите горещини малко спрях яйцата,че ме достраша.

При нас храненето потръгна на 100% след като малкия започна да пие Малтофер за хемоглобина. Беше 96 на 1 годинка, което малко ме стресна.Лекарката,изказа съмнение,че ниския хемоглобин може да е причината Дани да няма апетит.Като почнахме капките малко по малко нещата си дойдоха на мястото.Исках с храна да вдигна хемоглобина,ама как, като той отказваше абсолютно всичко да яде.Освен киселото мляко.

Исках да питам какви пижамки ще купувате? Цели или от 2 части? Аз май пак на цели съм се спряла,много ми бяха удобни зимата...

# 594
Цвети, за пижамките още не съм решила...Сигурно ще взема и от двата вида  Laughing Ти цяла с пета или срязани?

Габи яде всичко (пу-пу-пу). Само вечеря не сме въвели още  Blush Ще видим довечера.
Снощи й купихме кухничка. Голяма игра и емоции  Heart Eyes

# 595
Няма да купувам пижамки... Имам няколко бодита и смятам да ги ползвам при спане, защото мойте магарета постоянно се отвиват и са им голи кръстчетата...

# 596
Бубу доста се точи на бира, даваме му понякога по глътка.

Шоколад съм давала един път да опита, също един път му дадох грис с какао. И до там.

Сега спи с боди с къс ръкав, зимата с цяла пижамка с пета. Важно ми е кръстът да не му е гол. Също задължително в торба, още от бебе спи така.

# 597
Успокоих се за храненето, като прочетох постовете ви, че и при нас това е болна тема.
За пижамките -- ще ползвам цели пижами с пета, които са ми останали от баткото. Малкият изобщо не понася да е завит, така че това може би ще се яви проблем през зимата.

# 598
На мен проблема ми е,че малкия на сън се върти все едно има червейчета в дупер.На 1 място не стои за повече от 15 мин.Постоянно е отвит.Та за това съм се ориентирала към целите пижамки.Обаче не мога да намеря цяла пижама с пета за него.Не,че е висок (72см!),но просто няма.Всичко,което намира е с отворено краче.И за това ще купя чувалче и цели пижамки и така.
Ако взема от 2 части отдолу задължително ще е с късо боди.
Абе няма ли да порастват тия деца те сами да си преценяват как и с какво да си спят  Mr. Green

За какаото и аз се чудя много.Още са малки ми се струва,но все ми се иска да му сложа мъъъничко в някой десерт, в който се съдържа мляко.Май още ще почакам.

# 599
  • София
Привет!

Аз откачих с този шопинг за яслите - брей, колко е трудно да намериш потничета в подходящ размер за 1-годишно дете! Навсякъде бодита ми предлагат. Абе, хора, аз ако искам боди, ще кажа, че търся боди. Бодита имаме един куп, но в яслата не ни ги щат и трябваха потници. Накрая намерих, де. Купих и пантофи, и раница за багажа, достатъчен брой дрехи за преобличане там (искат ми минимум 2 чифта, най-добре 3, пък аз не мога всеки ден перални да въртя, а те няма и да изсъхват достатъчно бързо, та накупих много дрехи). Изследванията ще са готови във вторник, така че отлагаме тръгването на ясла с един ден и големият ден ще бъде в сряда. Това покрай нас Simple Smile

За яденето - Йоанна си яде детската кухня. Все още не може да изяжда повече от 1 бурканче на едно хранене и сега давам крема сутрин за закуска (в неделя и понеделник дробя нещо друго или купувам готова каша в бурканче), за обяд яде основното, а за вечеря - супата. Цвети, Йоанна също не я иска супата така, както си е, но ако надробя вътре една филия хляб или направо я пасирам с хляба, я яде. Не знам каква е тази работа, но при нас това работи. Ако искаш, пробвай. За следобедна закуска яде плод с обикновена бисквита най-често. От моите манджи не съм ѝ давала все още, аз и не готвя често, особено откакто сме без таткото и няма кой да ги яде. 

Шоколади и вафли не мисля да давам скоро, макар че една майка в парка свърши тази работа вместо мен - ядеше мини-кроасанчета и моята щерка - топур-топур при нея и протяга ръката (тя като види някой да яде и отива и си иска, голяма лакомница е). Жената взе, че ѝ даде. Хич не бях възхитена, а и можеше като вижда колко е малка, поне да попита дават ли ѝ се да яде такива неща. Но оттогава не сме повтаряли с такъв тип храни.

Пижамки - аз съм взела от две части. Може да потърся и цели, но без петички - Йоанна още спи при мен на спалнята и когато се събуди, става и слиза от леглото. Ако е с петички пижамката ще вземе да се подхлъзне и да падне.

Четене - понякога ме слуша, понякога - не. Или по-точно, не знам дали ме слуша, но има моменти, в които не ми дърпа книгата от ръцете. Снощи ѝ четох от моята книга - притихна и накрая заспа  Joy

Аз много изписах  Embarassed Приятен уикенд!

Общи условия

Активация на акаунт