Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 956
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Цели пижамки с пета купуваме от Некст и Мадъркер, тези от М. даже са с гумички по стъпалата, за да не се хлъзга. Има размери до две годишни.

# 601
  • Варна
Сега ви изчетох за майчинските за втората годинка. Аз още нищо не съм получавала. Последно ми преведоха за остатъка от юли и толкова. За август нищо. Май трябва да звънна на счетоводителката. Явно проблема не е в НОИ  Thinking

Vivka,  Hug  И при мен някакъв вирус се оказа. Голямо изтощение ме беше налегнало, но както писа ти за 48 часа беше всичко Simple Smile Сега съм екстра!

За храненето - Дария има страшен апетит (пу пу пу). Всичко яде и всичко и се услажда. След баткото, който е много злояд, сега с кеф давам храната Simple Smile Вчера я теглих - 9.900. Замислих се обаче сега, че аз съвсем й спях млякото. АМ отдавна не иска, кърма нямам. Трябва да прочета тук там какво друго се дава. Разбито кисело мляко дали може?

За спането - и тя много се върти; само да усети, че я завивам и веднага вдига краката и започва да рита за да се отърве от завивката; голяма борба водим из нощите  Laughing

Ади, пожелавам ви лесна адаптация. Дано с желание да ходи на яслата Simple Smile

От утре Коко започва най-после градина. От май месец не е ходил и направо лудна в къщи. Няма голямо желание, ама това е положението Simple Smile А и вече нали е задължителна тази подготовка Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 17:01 от Yanina

# 602
  • Бургас
Здравейте  Hug от както се захлади повече писане има.
Ние бяхме пак в болницата - приеха ни с плевмония, незнам колко я имаше ама казват че била скрита, затова и сигурно лекарките и не можаха да я видят, двапъти я водих на прегледи казаха зачервено гърло само. Вчера гледам и обрив от антибиотика и се появи, днес е почти избледнял. Дано минава и да спираме с ходенето по лекари чееее ooooh!.
За яденето направооо като дойде това време да се храним и откачам, хиляда уговорки и заянимаване се иска. Яде главно основното, десерта го давам след обед с бисквити или кроасанче но не го изяжда даже си соче бисквитите че иска  Laughing, супата много рядко я хапва. Давам и и от нашата храна коята и е позволена разбира се. Последно беше 9.480г, слабичка ми се вижда в сравниние с другите деца около нейната възраст. Ген ли е или защото не си хапва достатъчно  Thinking. Избягвам шоколада, с надеждата да не иска само боклуци да яде.
Нощници купувам вече две части, от миналата зима спи така, от долу с боди с къс ръкав, лятото беше само по боди.
И това е горе долу от мен, хайде лек ден и до скоро  Hug Hug Hug

# 603
nqkoi znae  li kolko vreme predi beba da tragne na qsla de podavat dokumentite

# 604
mimi543 веднага след като станат всички изследвания и т.н. се носят документите на приетото дете в съответната ясла

# 605
mimi543 веднага след като станат всички изследвания и т.н. се носят документите на приетото дете в съответната ясла

И ако позволяваш да допълня, че всяко изследване/документ има "срок на годност", така че родителите трябва да се съобразят кога реално детето ще тръгне на ясла/градина...  Peace

# 606

И ако позволяваш да допълня, че всяко изследване/документ има "срок на годност", така че родителите трябва да се съобразят кога реално детето ще тръгне на ясла/градина...  Peace

Peace  bouquet

# 607
  • София
Здравейте момичета!  Hug
Отдавна не съм писала тук, а толкова много има изписано! Ще се опитам и аз да се отчета вкратце.
Сашко вече е голям юнак. Отива към 11 кг и над 81 см. Ходи и се кара на всички. Обича кучета и котки и им вика бау-бау и мау-мау. Казва как вика патето, кончето и пчелата (последното се получава бффф, вместо бззз Laughing) Заедно правим движенията на Хей, ръчички! и се опитваме да тананикаме. Голям танцьор е. Танцува на всякакви звук, мелодия и песен, които чуе.

За пижамките - нашият в момента спи със старите си цели пижамки. Поръчала съм нови от същия модел. Надеждите за чувал са ми малки, ама като застудее, ще видим.

За яденето сме си все така безнадеждни. Всичко, което е дадено с лъжица се отказва по подразбиране. Всичко, което може да се държи в ръка има шанса да бъде опитано и .ако се хареса - изядено. Вчера от кухнята изяде 5 лъжици и то под съпровода на "Дим да ме няма". С отбиването сме до под кривата круша, вместо да намаляваме кърменето, то се увеличава. Отдавна се каня на някакви радикални мерки, ама ще видим. Все ме спира, че той нито от шише пие, нито залъгалка ползва и кърмата му е единствената храна. Каквото и да предприема, ще е все едно го подлагам на гладна диета.

Спането е още една болна тема. Ако си е в креватчето се буди през час или по-често. Ако е при нас в леглото - по-рядко, но често прави акробатични изпълнения и буди татко си.

Ами това е от мен! Целувки! Heart Eyes

# 608
  • Варна
Меги-Траяна, пожелавам ви скорошно оздравяване и дано повече не се налага да влизате в болница. От опит знам колко труден момент е....

Маргаритка, това се казва добър отчет  Grinning Много е голям твоят юнак въпреки, че само от ръчичка се храни  Simple Smile

Днес при нас времето си е като подарък - слънчево и без вятър и се възползвахме максимално.

# 609
Тук умряхме от студ. Добре, че един колега си тръгна малко след мен и го помолих да ме закара до вкъщи...брррр. И в момента духа страшен вятър  cold

От 1.10 ще взимаме държавна кухня и в момента търся 33 бурканчета  newsm78 Съседа каза, че може би ще успее да намери, понеже на местата, където мислех, че има са изчерпани. Знам за Женския пазар, но в момента не ни е възможно да идем до там  Crazy

# 610
маргаритка, браво за големия юнак!:) Само се чудя защо искаш да го отбиваш, аз доколкото знам кърмата е най-добрата храна за бебетата до 2 год. възраст. Твърда храна така или иначе ще прояде детето... Благородно завиждам и се възхищавам на майчетата, които все още кърмят. За съжаление при мен кърмата спря към 11-ия месец... Но и на това съм доволна, тъй като с първото дете съвсем малко успях да кърмя Sad

# 611
Форест, защо 33 бурканчета, да не би да искат на куп да оставите буркани в кухнята и да ви дават направо разлято яденето?  При нас сипват с черпака всеки ден и 3 бурканчета са достатъчни.

# 612
Тук е по-различно. Даваш безвъзмезно 30 бурканчета в началото и си имаш 3 оборотни. Отиваш за кухнята и носиш 3 празни, оставяш ги и взимаш предварително сипани и затворени 3 бурканчета  Peace

# 613
Ясно, явно системата им е такава. Ако беше от Пловдив щях да ти кажа, че в стъкларския завод продават бурканчета, но в София си нямам на представа от къде можеш да намериш.

# 614
Тук пък (Разград) не искат бурканчета.Дават храната в еднократни пластмасови купички.Искат само някаква чанта,в която да си ги сложим  Laughing
А иначе,до колкото знам може и от продавалника да се намерят такива бурканчета  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт