Варицела

• 736
  • 12
  •   1
Отговори
  • Бургас
Бременна съм в 12 седмица / 11г.с. и 3 дни, но бебо върви напред с 4-5 дни/. Сина ми се разболя от варицела. Тази вечер му избиха пъпките. Дали има някаква опасност за бебето? Аз съм я карала още като дете. Според педиатъра на детето и дежурния лекар няма опасност, но пък разни познати ми казаха, че има опасност до 20 г.с. Освен утре да се обадя и на гинеколога да я питам, незнам какво да правя.
Моля ако някой има подобно преживяване или информация да каже.

# 1
Синът ми като боледува от варицела, никой вкъщи не се разболя, защото като малки сме я карали. Щом имаш имунитет, не мисля, че трябва да се притесняваш. Но те съветвам задължително да се консултираш с лекаря си. Peace
Успех!    bouquet

# 2
Бременна съм в 12 седмица / 11г.с. и 3 дни, но бебо върви напред с 4-5 дни/. Сина ми се разболя от варицела. Тази вечер му избиха пъпките. Дали има някаква опасност за бебето? Аз съм я карала още като дете. Според педиатъра на детето и дежурния лекар няма опасност, но пък разни познати ми казаха, че има опасност до 20 г.с. Освен утре да се обадя и на гинеколога да я питам, незнам какво да правя.
Моля ако някой има подобно преживяване или информация да каже.

Привет аз съм в същото положение, моята дъщеря сега кара варицела, а аз съм в 30 г.с. Confused Говорих с моята лекарка понеже не знам дали съм карала варицела, а и майка ми не помни и тя ми каза, че наистина до 20 г.с. има опастност за бебето и около термина също, но след като ти вече си я карала, имаш имунитет и няма как да я прикараш пак.  Относно детето ти, аз взех от аптеката едно мазило "Галена алба" евтино е, а е супер ефикасно много бързо завяхват пъпчиците.  Peace

# 3
Ако толкова те е страх, ако можеш, прати детето да го гледа някой друг - напр. баба му. Иначе - ако си 100% сигурна, че си я изкарала, не мисля, че има опасност да се разболееш. Аз съм карала варицела на 14 г., като бях бременна с 2 дете в групата на дъшеря ми имаше варицела, не я прихванах. Когато на следващата година и 2 ми деца се разболяха от варицела, също не се разболях. Спазвай изрядна хигиена, говори за твое успокоение с гинеколога си, но доколкото си спомням аз, проблемът беше с рубеолата, не толкова с варицелата. Не се паникьосвай само. Нека съпругът ти да се грижи сега за детето, той да му маже пъпките, да го гушка и т.н. Ти по-добре не се занимавай.
И пак, за да си по-спокойна, ако можеш, прати детето някой друг да го гледа на друго място.

# 4
  • Бургас
Много ви благодаря за отговорите Hug
Още снощи пратих малкия да спи при дядо и баба. Сега пак е там. Ние живеем врата до врата,та ми е много удобно. Но пък като отида да му нося дрехи или играчки и реве и иска да се гушкаме, а аз ходя с маска и не го пипам изобщо. Sad Много тъпо положение.

# 5
Докато бях бременна ходех на курсове и това което помня е ,че има опасност САМО ако не си боледувала ти от варицела.Така че спокойно.
Иначе найстина до 20 г.с е опасно за не преболедувалите.

# 6
  • София
Моят син се разболя от варицела, когато бях в 8 г.с. И аз доста се притесних, особено от това, което прочетох в нета. Знаех, че съм карала (даже 2 пъти е имало съмнения, но и двата пъти не е било с класически симптоми), но за всеки случай си направих тест за антитела, който показа, че имам имунитет. Гинеколожката ми също каза, че няма страшно. Не съм имала проблеми. Гледах си детето, не съм го пращала никъде, защото то е заразно още преди да избият пъпките и аз така или иначе съм била в контакт. Мисля, че не трябва да се тревожиш. Ако не си сигурна, си направи тест и се успокой.

# 7
Аз се розболях от варицела в първия триместър от бремеността с дъщеря ми, съответно заразих и сина ми, та и той я изкара след мен. Както вече са ти казали варицелата е най-опасна в началото и в края на бремеността. При мен нямаше негативни последствия, за щастие, от разболяването ми до края на бремеността ме следяха, давах и редовно кръв за проследяване на някакви маркери.

# 8
Много ви благодаря за отговорите Hug
Още снощи пратих малкия да спи при дядо и баба. Сега пак е там. Ние живеем врата до врата,та ми е много удобно. Но пък като отида да му нося дрехи или играчки и реве и иска да се гушкаме, а аз ходя с маска и не го пипам изобщо. Sad Много тъпо положение.

Водиш се контактна още от преди да излязат пъпките, така че дали ще го гледа някой друг или не вече е свършена работа. Аз като говорих с моята гинеколожка тя също ми каза, че мога да сложа маска, но вече нямало кой знае каква файда, тоест при положение, че вече си била в контакт с детето си още повече при избили пъпки, значи вече си се сблъскала със вируса и няма как  да се предпазиш по принцип. Но тъй като ти си го карала вече въобще не се притеснявай, и въобще /по твой избор разбира се/ не измъчвай детето да плаче като те вижда и си отиваш после, ами си го взимай в къщи. Няма опастност за тебе, не се притеснявай Simple Smile
http://www.pramed.com/varicella.htm

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 19:31 от Мама Барбарон

# 9
Както са казали момичетата, вече си била контактна, така че по-добре се гушкайте и без това му е зле на детето, но ако се притесняваш дали имаш имунитет - може да направиш тест (не всички лаборатории го предлагат). Бързо възстановяване на детенцето Hug

# 10
Щом вече си я карала няма за какво да се притесняваш.Взимай си детенцето и не се измъчвайте и двамата.Предупреди за всеки случай гинеколога си за да е запознат със ситуацията.
Бързо възстановяване на детенцето и дано няма никакви проблеми   bouquet.

# 11
  • София
Болната ми тема...
Не, щом си я изкарала, няма опасност за плода, спокойно.

# 12
  • София
Щом си карала опасност няма никаква, опасност има само ако ти се разболееш, което няма как да стане вече, след като си я минала.

Общи условия

Активация на акаунт