Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 513
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
аз идея си нямам тези синфлорикс и пентаксим какви са.явно така ви се казват ваксните,но тук са други и признавам си до сега не разбрах коя за кво беше при вас и не ги научих,за да отъждествявам с нашите тук.
Маритке, Синфлориксът е антипневмококовата ваксина, а Пентаксима - петвалентната ваксина против полиомиелит, дифтерит, хемофилус инфлуенца, коклюш и татанус.
Видях крачето на Алето във ФБ. Ужасно изглежда! Радвам се, че не се влошава вече и дано се оправи бързо  Peace

Иначе, Василена и ние в нашето семейство (аз и мъжът ми) доста четем по темата за ваксините. Даже в момента чета как се правят научни изпитвания на лекарства (алтернативни и конвенционални), кое прави едно изпитване легитимно и как да търсим сигнали за фалшиви позитивни резултати. Поради много особености, една от които е законодателството, под което попадат конвенционалните лекарства/лечения и не попадат алтернативните, възможностите за измами са много по-големи при вторите. А попаднали на благоприятна почва, алтернативните "лечители" могат да бъдат направо опасни. Давам пример с д-р Матиас Рат (Matthias Rath), който е решил да лекува заразени със ХИВ и болни от СПИН с ... витамини, а не с антиретровирусни лекарства. Имал е пълната подкрепа от правителството на ЮАР за това си начинание. В резултат между 1999г. и 2007г. са могли да бъдат предотвратени 171 000 заразявания, 343 000 смъртни случаи и 35 000 бебета са родени ненужно със СПИН. Ето линка от проучването:
http://image.guardian.co.uk/sys-files/Guardian/documents/2008/11 … versityreport.pdf
Та, аз лично нямам нищо против да взимам "захарни бонбончета", когато става въпрос за обикновена хрема, настинка или сезонен вирус. Но болестите, за които бием ваксини на децата си са наистина страшни, а някои от тях и смъртоносни и когато някой ми предлага "захарни бонбончета" като алтернатива за тях, ми светва една голяма червена лампа. С това не искам да кажа, че ваксините не причиняват странични реакции при част от децата, нито че не съществуват случай, при които поставянето им крие риск. Искам да кажа, че когато се твърди, че ваксините са необходимото зло и са опасни е добре да каже какви са техните алтернативите и дали тези алтернативи не са в пъти по-опасни.
С този пост не целя да заформям дрязги, но наистина нямам против да прочета аргументирани мнения по този въпрос Peace

# 106
  • София
Марита, горкото Але, дано няма усложнения и бързо да минава. И при нас при последната ваксина Пентаксим,  усложнение имаше за първи път, но не чак като при Алето. Само куцаше, мина за 1 денонощие. Остана последнен Синфлорикс.

Ходихме на ортопед след като беше проходила, по настояване на свекърите, че и били криви краката ooooh!. Естествено всичко беше наред.

Бихте ли споделили кой номер обувки носят вашите малчугани, че вече се плаша с нашия 24-25 номер, имам чувството че много бързо и растат краката. Висока е 90 см.

# 107
Oh na Aleto mu minava veche.ima go goliamozo petno,no veche mnogo izsvetlialo i ne taka tvurdo i relefno.

Kudravoto,Aleto onzi den go izmerih 88sm.i nosi 24 nomer obuvki.

# 108
  • в 1001-та нощ
Калоян преди седмици беше 85 см  Blush

# 109
Ние сме 92 см и 25-ти номер обувки и 15 кг

# 110
82 см, 23 номер 11 кг е дребчо - има ли по-дребни ? Mr. Green

# 111
92 см/14 500 кг/24-25 номер обувки Peace

# 112
  • При моите мъже...
89 см, 13 200 кг, 24 номер обувки:)

Маритка, радвам се, че се оправя Алето!:)

# 113
  • в Кошера
86 см, 13 600 гр, 23 номер

# 114
Борис е 84 см, 11,800 кг и сме на 22 номер, ама са малко големи Simple Smile

# 115
  • Stavanger, Norway
Здравейте! Мен ме нямаше известно време, защото пак се местихме. Мисля, че този път сполучихме на жилище. Чак  ме е страх да не ме изгонят, толкова комфортно и приятно се чувствам, че не искам да си тръгвам  hahaha Алекси вече си ползва детската стая и е много доволен да разпилява играчките си на воля  Mr. Green
Маритке, съжалявам, че се е получило така при Алето. Алекси при първия прием на тези ваксини (някъде на 2-3 месеца) реагира също толкова зле, но му се надуха и двете крачета  Shocked Цяла седмица пищеше и не беше същото дете, та чак се бях притеснила много  ooooh! То не беше подуване, зачервяване, 3 дена температура...От тогава вечерта преди ваксина давам 10 гранулки Туя (след консултация с хомеопат). По препоръка на хомеопата (лекарката е и педиатър) умишлено правя по-големи паузи между ваксините  Whistling Веднага след като се приберем след боцкането, слагам компрес с риванол, който мокря периодично със спринцовка, за да не го превързвам по 100 пъти. Това действа безотказно! Повече Т след ваксина не ми е вдигал, не е ревал така яростно и въобще се родихме  Peace

Иначе ние приключихме с ваксините и вече - чак на 6 години (май тогава беше следващата  newsm78).

# 116
И ние сме 92 см ; 25-26 номер обувки ; 15,100 кг  Heart Eyes

# 117
Ортопедът, при когото водя Роско, каза следващият преглед да е след двегодишна възраст, защото до тогава не можело да се говори за походка, а просто за пазене на равновесие...

Обувките са му 23 номер.

# 118
Привет и от нас!

Дунайка, с голямо закъснение - ЧРД, много здраве и успехи! Hug

Аз не знам Филип колко кг, е но е 22-23 номер и върви с определено по-голямо краче от баткото, който на 5,5г е 27-ми. Wink (от 2 дни е горд собственик на плюшена говореща Чебурашка и голямо щастие цари вкъщи Grinning)

# 119
Павел, беше на последната консултация 86см, 13,200кг и носи 22 номер.
Маритка, радвам се , че нещата отшумяха!
За стъпалата не съм се интересувала и не съм наясно, само ми е останало в главата, че ортопедът, при който ние сме ходили - Алексиев, ми беше казал, че следващият профилактичен преглед трябва да е около три годишна възраст, преди това не можело да се говори за плоскостъпие - това ми каза, не търдя нищо от мене си  Stop
Бъгги, това което сподели беше интерсно, а мнения и аргументи относно за и против ваксините, мисля, че е по - удачно да се дават във форума, в който това е темата . Тука сме говорили по този въпрос, доколкото си спомням, тогава се развихриха едни от най- големите дразги в тази отчетна, а в   нея е характерно, че това е често явлание, мисля, че ще е отегчително пак да се почне. Иначе, ако не занимаваме другите или някой път се видим, за мен ще е полезно да поговоря и с теб на тази тема и да споделя мойто мнение и притеснения, аз все още мисля и проучвам.  А това с захарните бомнбончета беше готино, но може би по- подходящо за хора почитатели изцяло и само на алтернативна медицина, на която аз също се доверявам, но определено не съм от типа на майките, изпадащи в каквите и да е крайности.

Общи условия

Активация на акаунт