Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 505
  • 750
  •   1
Отговори
# 90

Маритка, дано проблема се разреши по-бързо и леко  Hug  На мен личната лекарка ми е казвала да да правя компрес с риванол на мястото на поставянето на ваксината, за да не се получава бучка, но аз досега не съм слагала.

В тази връзка да попитам. След 1 годишна възраст  или след прохождането на детето не се ли препоръчва поставянето на ваксините да става на ръката, а не на крака? Последният пентаксим, който  поставиха на малката беше на ръката и за моя радост нямаше странични реакции. Сега с ужас очаквам и последния Синфлорикс, тъй като една седмица след поставяне на първата такава ваксина се разболя от отит  Cry

# 91
Дунайка,честито помъдряване  bouquetЗдраве,късмет,лични и професионални успехи ти желая  bouquet

Ваксините са и моят кошмар.Остава му последният Пентаксим и един Синфлорикс,за който не съм сигурна,че ще сложим Sad
Иначе Маритка помня,че Ивон ми реагира по същият начин на последна ваксина,плюс,че избиха дребни обриви около зачервеното,както и на дупето и около устичката.Минаха за седмица всичките чудесии Peace

# 92
Благодаря ви за поздравите, мами.  Hug

Леле, Маритка, като те чета и направо ми призлява. Дано вече му минава на Алето. И ние имаме реимунизации да правим, ужасявам се само като се сетя...  Sad

# 93
  • в 1001-та нощ
ние ще слагаме ваксина, която според педи е трябвало да се сложи декември, но е изпусната

имате ли идея каква е?  Rolling Eyes

# 94
И на нас ни остават последния пентаксим и синфлорикс. Отлагах ги досега защото все беше болничка, но май месец ще ги слагаме. Страничните реакции ме притесняват - ваксината за рубеолата я правихме преди 3 месеца и я понесе много тежко, почти всички изброени странични реакции получи  Crazy

Но предпочитам да ги сложим и да съм спокойна вече, че скоро няма други.

Маритка - дано се оправи бързо  Hug
Аз ще питам лекарката дали може на ръчичката да ги сложи, дано се съгласи, че й нямам много доверие.

# 95
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз правя компрес с риванол и до сега не се е получавала бучка. Но последния път беше голяма борба докато го закрепя въпросния компрес, то не беше ритане, не беше чудо.... Sad

# 96

Когато лекарката слага последния Пентаксим, попитах дали може да е на ръката, а не на крака. Тя ме изгледа странно и каза, че след като така предпочитам няма проблем да я постави на ръката. Истината е, че не знам дали е правилно  Embarassed Темперира ваксината / важно е да бъде със стайна температура 15-25° С /   за пръв път видях, че го прави и за пръв път нямахме проблеми. Явно не всички лекари спазват изискванията за поставяне на ваксини и за това се получават усложнения.  Sad

# 97
* Krisisi *, аз също знам, че след 1 годинка ваксините могат да се поставят на ръцете, но на Борко му ги сложиха на крачетата, защото ръчичките му били много слабички. Преценихме след консултация с педиатърката и сестрата, че е по-удачно да се сложат на ръцете. Както казах, при последните ваксини имаше буци на крачетата и го болеше като ходеше, но не знам дали това е в резултат на реакция на имунната система или в начина, по който му биха ваксините. Ние си сменихме педиатъра и това бяха първите и за сега последните ваксини, които сме слагали при нея. Аз по-скоро си мисля, че е първото.
Иначе мнението ми е, че вредите от ваксините са доста преекспонирани  Whistling

# 98
Здравейте,

Ние вчера сложихме реваксинацията на Пентаксима и през май ще сложим Синфлорикса.
Надявам се да няма реакции  Praynig
От декември ги отлагам, защото беше голям студ и вече нямаше накъде.
И аз си мисля, че за ваксините се вдига голям шум за нищо. Със сигурност са по-малкото зло

# 99
Дунайка, със закъснение, Ч.Р.Д., много здраве и любов!
Не искам да влизам в полемика, само да споделя, че аз на Павката ваксините му ги спрях на 6 месеца, като за това ми решение, основна роля изигра тежкият му дерматит, който си влачим още, а в последствие аз доста почнах да се интересувам по темата и вече съм доста резервирана, но още не мога да взема решение какво и как да слагам занапред.
Искам да ви попитам за памперсите, има ли деца, които да ги махнаха и след това да върнеха назад и пак да са или това е само у наше село?

# 100
  • в Кошера
Дунайка, честит ти празник на патерици! Всичко най!

# 101
дунайке,честит рожден ден и от мен!

аз идея си нямам тези синфлорикс и пентаксим какви са.явно така ви се казват ваксните,но тук са други и признавам си до сега не разбрах коя за кво беше при вас и не ги научих,за да отъждествявам с нашите тук.

алена,ти ли попита на година и половина (демек за вас през декември) коя ваксина е? ми май е точно тази,от която Алето си пати сега.ама не съм сигурна,защото тук започват на два/три месеца да ги слагат (май са същите като в бг иначе) и се разминава възрастово с българия,но ми се мотае нещо в главата,че по едно време май се уеднакви...та пак не съм много сигурна.при нас тази,която Алето получи се слага именно на 1,5 годинки,но аз умишлено я забавих.

ади,мен ме предупредиха д анаблюдавам за обрив,но м иказаха появи л исе да го заведа на лекар.засега няма да чукам на дърво.

Алето май ще се оправи.още си е голямо червено петно,но май поизбледнява.вчера обаче правилно съм видяла,че ми синее.днес синее още повече.петното беше твърдо вчера,днес още е ,но по-малко и с по-малко температура (локално),а вчера гореше много. Whistling аз държа връзка с лекарката и тя ме напътства.каза,че до два-три дена може би да изчезне.но му давами антиалергичен сироп.

# 102
Маритка,дано скоро се оправи Алето.
Юлка нито ми е вдигала Т,нито е имала каквито и да било странични ефекти от ваксини.Сега като споменахте и нашата сестра е затопляла малко ваксината преди да я бие.Всички са и ги поставяли на крачетата.Имали сме проблеми с алергии и дерматит временно,но нямаше връзка с ваксините.
Ние сега имаме пак проблеми с крачетата.Юлиянка има пропадане на свода на ходилото-плоскостъпие.Ще носи поне 1 година ортопедични обувки.Вие водихте ли вашите юлчета на преглед ,след като проходиха профилактично?Имаше едно 6 годишно момченце,което не го бяха водили на профилактични прегледи и беше направо за операция.При нас ни обесниха,че е в следствие на дисплазията,но не винаги само на това се дължи.Преди 6 месеца ни бяха казали,че може да се оправи само с гъделичкане и масаж,но не стана и сега вече е друга степен.
Дунайка,честит празник на патерица!Пожелавам ти много здраве и да бъдеш много обичана и уважавана майка и жена!

# 103
  • в 1001-та нощ
на Калоян му гледаха крачетата при прохождането, гледаха сводчетата, как стъпва ... май не помня всичко  Blush

# 104

Искам да ви попитам за памперсите, има ли деца, които да ги махнаха и след това да върнеха назад и пак да са или това е само у наше село?
Ние Цяло лято изкарахме без памперс.Зимата реши да стачкува, или не искаше постоянно да го голя не знам.Сложихме отново памперс.Сега като се стопли го махнахме,слагам само през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт