Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 497
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Дунайке, жива и здрава!!!  newsm51 smile3525 newsm51

# 76
Честит рожден ден, Дунайка  bouquet

# 77
здравейте,аз не съм ви чела,но влизам под тревога да питам нещо.в понделник ваксинираха Алето и сега крачето му-цялото бедро,ама наистина цялото е червено,горещо и дори със синкави отенъци,но не чак толкова синьо като спукана вена.сърби го също,защото като го пипнах той започна много яко да се чеше. какво да правя? лекрката не отговаря,вкабинета също ми отговори секретар,а аз се шашкам вече.нормално ли е това подуване и тази ужасна реакция? иначе общото му състояние си е нормално,но снощи ми беше кисел цялата нощ и мрънка постоянно.явно нещо все пак не му е наред.питам вас,защото докато намеря лекарката или тя мен намери ще изперкам,а тук може би ще получа насочващ отговор по-бързо.

# 78
Честит рожден ден на Дунайка и от мен   bouquet

Маритке, каква ваксина сложиха на Алето? Виж ѝ името в картона или там където се записват и потърси листовката в нета за страничните реакции. На Борко също му се подуваха крачетата и от последната ваксина не можеше да стъпва на едното краче, но чак син не е ставал. Направи му компрес със смрадлика и го намажи с някакъв крем с Арника. Това на Борко му вършеше работа.

# 79
  • гр.София
Маритка, когато нас ни ваксинираха, много ни се изду крачето стана твърдо като буца около боцнатото и  много зачервено, Маги много я болеше и беше ужасно кисела, след около 2-3 дена и спадна оттокът на крачето Rolling Eyes дано съм ти била полезна  Simple Smile

# 80
  • в 1001-та нощ
dunaika  Hug честит празник, късмет и благоденствие   bouquet Heart Eyes bowuu

# 81
бъги,мисля,че е полио...абе май ДТК е на бг,ама не съм сигурна.немога сега да видя в картона,че е в спалнята,където спи.той получи всъщнст две ваксини но на двете крачета.едната беше болезнена,а другата не.тази,която беше болезнената имаше реакция след около три часа (ваксинирахме го в понеделник) и се изрази в болка някква,защото отказваше да стъпва на крачето си и се дуржеше,но зад коляното се държеше (може лекарството там да е слязло си го обясних).сега проблемното краче е на другата-неболезнената ваксина.наистина е ужасяващо зле.нямам нито арника,нито смрадлика,но определено ще трябва да открия до довечера лекар,за да видим какво ще ми кажат да си купя евентуално.за пръв път виждам такова нещо (той общо взето не ми реагира на ваксини,нито батко му реагираше).

десивалко,на Алето цялото му бедро,ама наистина е цялото и даже беше тръгнало и към вътрешната част на бедрото,но сега преди да го приспя неисках да го пипам,за да започне пак да се чеше.ще го проверя като се събуди.малко ме е страх д ане е ялергична реакция към нещо.баси чудовищното подуване.

# 82
взех му здравната книжка.ваксината е (но е написано на едно,а не поотделно както са били двете ваксини) дифтериа,тетанус,кравешка кашлица (предполагам магарешка на български),полиомиелит и Haemophilus influenzae (Hib),което на бг незнам какво е.и след кръстчетата,с които е отметнала,че са му сложени тези ваксини е залепила една лепенка (винаги го прави),на която пише Пентавак и предполагам това е пазарното име на ваксината,но защо е само една лепенка като му сложи на двата крака с две отделни спринцовки ваксините? останала съм с впечатлението така,че са и от два отделни флакона и две различни партиди и евентуално марки.но това е цялото инфо,което имам. в паника съм,защото и в чужбинската тема ме съветват д апотърся лекар,а аз вс еоще продължавам да нямам връзка с никой.дори с мъжа ми говорих да му кажа да работи по-бързо,за да си дойде по-скоро (от него си зависи),а той ме кара датърся бърза помощ,което пък на мен м извучи праклено.

# 83
сори,че пак пиша,но открих другата ваксина.то било имало и на гърба на картончето още инфо.наистина са две и онази е била едната,която написах,а другата е само пневмококи.....мале горкото м идете.

имам и лист с възможните реакции.лекарите са ми го сложили там при картончето,та чета и това.ами нормално е да има такава реакция,но не пише,че е нормално да е на целия крак.така,че пак остава дилемата.

# 84
Маритка, тази, която описваш е петвалентната, другата най-вероятно е Синфлорикс-а. Тя е доста болезнена. Всъщност Борко от нея не можеше да стъпва. Ако искаш като се събуди Алето му намажи засегнатото краче с по-мазен крем и го разтрий с бучка лед. Сложи бучката в 1 пликче и отгоре го завий в кърпичка да не е директно на крачето. Гледай много да не натискаш, само разтривай леко. Повтори няколко пъти и би трябвало да го облекчи.
Борко също не правеше реакции до последната имуницазия, но вече изграждат имунитет и по-бурно реагират.
Горещо ти препоръчвам това кремче http://www.consumer-health.ch/fr/products/euceta_ca.html много помага за всякакви синки и цицини. Аз го ползвах и за отока от ваксините. Помогна много. От Щвейцария е купено, така че 100% ще го намериш и ти.

# 85
мерси бъги! ще го поръчам в аптеката.те каквото нямат ми носят и ме познават вече по име-мен,мъжа и детето хахахаха...смятай:) аз се опитах д апрочета и в нета нещо,но спрях,защото се разтреперах от страх.примерно има тема във форума,където описват разни ненормални реакции сред които има и временна парализа на краката и то тчно от хемофилиус инфлуенце.на ръба съм да ревна вече и се псувам що позволих да му нажъка толкова много ваксини наведнъж.такава им била казва практиката.аз мислех,че е последна,но ни изненадаха неприятно с още една по случай ходенето ни в бг.на 11 юни имаме и хепатит А и Б.много се чудя дали да я сложим тази.ама много вече се чудя като прочетох какво са патили други деца.и това не е всичко!! след хепатитната имаме реимунизация 6 месеца след това! ай сиктир вече мисла да им кажа,ама много пък ме е страх и от болестите!

# 86
Маритке, не се шашкай, ще му мине на Алето. Важното е да се успокоиш, за да действаш по най-рационалния начин. Като се събуди, се опитай да му облекчиш малко крачето с лед или компрес. Ако се влоши, го заведете на лекар да го види. Има си го и фактора, че колкото повече се отлагат ваксините, толкова по-тежки са страничните реакции. А дечицата, които дават тежки странични реакции, наистина са много малко като процент, въпреки че съм на ясно, че това по никакъв начин не успокоява майките им  Peace Противохепатитните ваксини не дават сериозни странични реакции, но все пак си помисли дали да ги слагаш.

# 87
няма как да пусна линк със снимката във фейсбук,за да се види,но на снимката изглежда по-малко страшно.сега го огледах пак хубаво и няма синьо.синьото е малко и е точно при боцнатото,което е нормално де.абе май не е страшно.не се е уголемило за няколко часа,което ме успокоява...ще видим.

# 88
  • При моите мъже...
Маритка, пиши като се свържеш с лекаря да кажеш какво е станало Hug

# 89
ами казаха,че е нормално и да следя само да не получи обриви или някакви по-лоши от това почервеняване реакции.обаче то се уголемява и ми синее наистина.пак го заглеждам аз и не  баш само червено.има и някакви отенъци отдолу.....абе следва продължение.дано му мине и няма ексцесии.

Общи условия

Активация на акаунт