Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 768
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
мойто е палаво,но не и постоянно неудържимо.има си и кротките моменти,но има и неудържимите....за щастие се @ядва@.

любимите му играчки в момента определено са коли,мотори и всякакви МПС-та.има и гараж следователно,в който ги вкарва.тротинетка му е мечтата.той имаше дна,но не този модел му е любимия.сега за рождения ден това ще му е подаръка-една готина тротинетка:)

аз тази вечер успях да го приспя без да го кърмя.купих си и се намазах с горчилка за нокти,но в нея има ацетон и много ме щипе по гърдите......дали е ок това? аз реших да пристъпя вече към по-убедителни опити за отбиване,защото сега две седмици съм в нещо като отпуска.няма да ми водят бебето да го гледам,че са на почивка.това е моят шанс! ужасявам се обаче какво ме чака тази нощ,когато му загорчи....стискайте палци да го преживее лесно.

# 346
Ацетона е отровен, недей така. По добре си намажи гърдите със разтвор на лимонена киселина.

# 347
запис и от мен

# 348
Маритка,браво на теб.И аз обмислям другият месец да го отбивам вече.За целта ще се намажа с Цитросепт.Знаеш ли,че една дружка си беше залепила зърната с лепенки и номера мина.За две денонощия се отби.Ако искаш пробвай.Успех!!!

Алекс не е от палавите.Има откъслячни моменти на дивотия,но определено не е палав и буен.Любимото му занимание  е да рисува или да си кара колата,която се бута с крака Peace

# 349
Маритке, гледай да не отровиш Алето, докато го отбиваш  Mr. Green При нас с Борко отбиването се получи много безпроблемно, с малко помощ от таткото и с няколко обяснения от моя страна. Нито е плакал, нито се е тръшкал, нито е настоявал да му давам гърда. Дечицата ни вече са големи и в повечето случаи има начин да се стигне до разбирателство с тях.

Напоследък е доста палав и не може да седи на едно място. Вчера се е опитал да влезе в един фонтан  Mr. Green Но пък забелязвам, че все повече се заиграва сам и то за дълго. Любимите му играчки са топките и едно мече, с което спи. Когато сме си у дома по цял ден го слага да спи на нашите възглавници и го завива. А, да не забравя - и пералнята  Mr. Green

# 350
За мое съжаление Ал няма да се отбие без по-сериозна намеса.Обяснявам,че няма,баща му го гушка ,говори му обаче следва рев,удряне,дърпане на блузата и звучно мляскане.Едната вечер заспа някак и се събуди след 40 мин да си търси Crazy
Боги,ти усети ли напрежение в гърдите по някое време, като го отби?

# 351
Ако градацията е " Палаво, много палаво и кротко", то Павката мога да го сложа към палавите, като на мене трудността в общуването и повечето нерви ми причинява не палавостта, а своенравността, която колкото и да е нормална за тази възраст при него е поне една идея отгоре, и многото му избухвания и истерии. Просто е изключително експанзивен, много мрънка и се тръшка за всичко. Давам пример - не може да вкара някаква формичка в друга, първи опит - неуспешен, следва рев и тръшкане на земята, на вторият опит вече формичката е захвърлена по някой, а той рита и блъска съответната играчка. Това е по цял ден, не е изключение и никакви обяснения не помагат, просто не е ли на неговотое страшно. Сравнявайки с други деца, реакциите му са  по- бурни, иначе е изключително лъчезарен и контактен, само дето бързо пали, но то пък има и на кого да прилича  Mr. Green

# 352
Ади, първите 3-4 дни цедях по малко, за да се облекчи напрежението. Кърмата му я давах в чашка, но в необичайно за кърмене време. Иначе първият ден след отбиването си поиска, но му казах, че е изпил млякото и вече е свършило. Питах го дали иска банан вместо това и се съгласи. Само да уточня, че той дълго време сучеше само сутрин, веднага след ставане - т.е. кърменето отдавана не е обвързано със заспиването при нас.

Vasilena P, Борко реагира по абсолютно същия начин като Павел. Като не му се получи нещо от първия път и големи драми настават  ooooh! В такива случаи отивам при него и му казвам, че първо трябва да се успокои, после много бавно му показвам как трябва да направи даденото нещо и го карам да го направи сам. Като успее го хваля и му показвам колко добре се е справил. Баща му е абсолютно същия като не му се получи нещо, така че не се учудвам от къде му идва тази черта Simple Smile

# 353
  • в 1001-та нощ
сега си давам сметка, че Калоян е много търпелив в опитите си да направи нещо; но е безкрайно нетърпелив, ако иска конструктора, а той е затворен с цип - направо директно ми го носи да му го отворя и въпреки, че всеки път му показвам как да си го отвори сам  ...... не и не

иначе мои приятелки с деца все споделят, че техните са по-спокойни, сядат си кротко и нещо си играят около тях, а нашия като отвързан - спиране няма да търчи, да се катери, нещо да бута ...

# 354
Не вярвам, че има деца, на възрастта на нашите, които ще си стоят кротко и мирно покрай майките. Разбира се децата са различни, някои са по-кротки, други по-буйни, а Маринела супер своенравна и непокорна. При нас спокойните разговори и обяснения нямат никакъв ефект ooooh! Повярвайте ми, пробвала съм го хиляди пъти. Докато не повиша тон, за да разбере, че мама се е ядосала, не отстъпва.
Не знае какво е търпение, ако нещо не и се получава, иска аз да го направя, защо да се мъчи с втори и трети опит.
Вярвам, че това е преходно, просто преминават през такъв период Peace

# 355
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ох, аз не знам как да го определя моя Борко. Определено е непослушен, а палав е на моменти. Ако има нова играчка = 5 мин. спокойствие.
Иначе ти му казваш "не", той си прави каквото си знае, даже на няколко пъти му казвам, той гадината ме гледа и сякаш на пук ми прави и пак да стане на неговото. Ако не може реве, ама хълца от рев...направо ми иде да го цапардосам яката ...  Close
И все му идват някви идеи като да се пусне по стълбите с камиона  Crazy на 2 пъти го спасявам  ooooh! обяснявам му че не може, гледа ме в очите, всичко разбира и пак тръгва. Сега сме сложили един кашони на вратите и ще говоря със съседите да поставим метални решетки. Вратата на апартамента е точно до стълбището  Rolling Eyes
По-миналата седмица пък се затича да влезе в асансьора и не уцели вратата, която аз така услужливо държах, и се удари в ъгъла на стената, тече му една кръв от главата, правихме снимка не успя да я спука...
Онзи ден пък сменях памперс в тоалетната на 5 звезден хотел и колкото бързах, че ми беше супер неудобно, той само тропа с крака, все едно сменям памперс на човек, който играе ръченица. За момент не спира  #Crazy Направо ги съжалявам лелите в яслата, честно Rolling Eyes
Не смея никъде да го взема с нас, последния път като бяхме на гости дърпа маркучите на 270 литров аквариум и за малко не наводнихме хората ooooh!
Играчките са ни само коли, камиони, колела и др. такива  Много се заиграва в пясъчник, сега за двора на наште ще му вземем от тези пластмасовите, които се покриват, че наш'те имат и 2 котки  Crazy
И все пак майка ми твърди, че брат ми бил по-палав и по спомени съм склонна да се съглася  Laughing На Борко поне не му идват идеи още като седне на масата да се изплюе в чинията на който му се е скарал (редовния номер на брат ми) или да ползва тенжери за гърнета или да затваря котки в хладилника... горката ми майка  Laughing

# 356
По-скоро много палаво и обсебващо, но белите не са големи ...засега  Rolling Eyes

Вече поне разбира от "не" особено когато баща му го казва. На мен само ми се глези и хили с една такава усмивчица. Усеща при кого минават номерата. На маймуна ме прави - постоянно скача върху мен, дърпа ме за ръката, ако може и на главата ще ми се качи. Като му се скарам започва да ме целува любовно  Joy
С разходките се занимава основно баща му, защото аз трудно го овладявам.

Любими играчки - коли и книжки с кратки рими Simple Smile Постоянно ми ги носи да му ги чета.
Нова мания - сядане - върху столче, върху стълби, върху гърне (обкрачва го с лице назад - като конче:), върху всичко сяда с нескрито задоволство Simple Smile прилича на малък каубой  Joy

# 357
така като си описвате децата гледам,че са същите като мойто.значи и той тогава е от много непослушнит еи буйните,ама нищо...

аз май ще отбия.от петък на обяд не съм кърмила и няма много драми..да не кажа никакви.Алето много леко го понася и точно това е факта,който ме кара да се броя отбила въпреки,че само две денонощия са минали и е малко рано да се фукам.нямам и напрегнати гърди все още....ако изобщо ще имам щом до сега нямам.дори не се налага да ползвам горчилката.след като един път я опита сега е достатъчно само да му кажа,че имам още от онова @ако@ на гърдите,но така или иначе ме е питал само два пъти от оня ден.първата нощ (призаран в 5 ч)само един път ме пита за цица и снощи преди заспиване ме попита,но бързо се разбра от дума.обаче на обяд още не е спал в нас.незнам това как ще стане,защото преди,когато си го кърмех здраво се е случвало много пъти да заспива вечер без кърмене,но на обяд никога! на обяд без кърмене просто незнам как ще заспи.вчера спа навън в количката и днеска пак така,защото и двата дена сме в движение.пък в количката от кога не беше спал незнам.сигурно от една година,ако не и повече.доста от рано го спрях да си спи само вкъщи.

# 358
  • При моите мъже...
Василена, все едно си описала моя синковец. Crazy Надявам се, че ще успеем да насочим тези емоции и инат в положителна посока Thinking

# 359
  • Пловдив
Здравейте, ние се върнахме от Тасос. Имахме само един (първия) лош ден, после си правихме плаж. До колкото разбрах, тук в БГ времето е било дъждовно. Сега като се връщахме, такъв дъжд ни плющя..  ooooh! Борко пътува сравнително добре, спа през половината път, после направи едно прочистване на стомаха и останалия път гледаха с кака си детско.

За питанията на Алена - смятам Борко за средно палав - понякога, като го сравнявам с други деца си мисля, че е много палав, друг път ми е кротанчо... зависи. За любими играчки - в момента една книжка, която има бутончета на 30 животни и като ги натиснеш издават съответните звуци, много е готина особено, когато Борко се опитва да имитира звуците!  Peace

А вие как си прекарахте почивните дни?

Общи условия

Активация на акаунт