Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 503
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Мерси, адашке Hug
Все още не знаем какво е, но се надявам до 2-3 седмици да се разбере. Аз силно се надявам на момченце този път, но каквото дойде Grinning Ако е момиче вече имам име, за момче все още не съм избрала Thinking

А това е и първият ни подарък, от гръцката баба:

Българската баба ни подари колело.

# 646
  • в 1001-та нощ
Честит празник, Кости, на Вас двечките и цялото семейство Wink))

Какво име избрахте?

# 647
Честит рожден ден на бъдещата кака и настояща принцеса -Маринела!!!Да расте здраво,обичано и усмихнато дете  bouquet

# 648
Влизам да честитя на всички юлчета, които станаха на две годинки, много весели игри, безгрижно детство и здраве.
Ние сме добре, Габи почти на две години реши, че детското креватче става за спане, просто една вечер си легна там и така вече си спя без нея. Нощно време не се напишкваме, имаше инцидент веднъж след доста хапване на диня, но иначе проблеми няма.
Аз ще я пускам от първи септември на ясла, така че към 20 август ще пускам изследванията.
Желая ви хубаво лято и хубави мигове.

# 649
a.l.e.n.a, Ади, мерси момичета Hug
Цитат
Какво име избрахте?
За момиченце - Ивони, на баща ми.

Да ви почерпя с още една торта, че днес аз остарявам Grinning

# 650
Kosty,какво ти остаряване бре жена,просто помъдряваш Hug
Честит рожден ден!!!Бъди здрава,все така лъчезарна и усмихната  bouquet

# 651
честит рожден ден на всички,на които не съм честитила! неискам поименно,защото със сигурност ще пропусна някой.

искам да ви питам нещо и вас.откакто се е родил Алето ноктите му са някакви мижави-меки,наръбени,чупещи се...абе като недоразвити (на краката).първата година си мислех,че е така,защото е малък още и ще с еоправят,но последно време взех да се досещам,че явно има проблем.заведохме го на лекар тук в швейцария (неговата педиатърка-българка) и тя каза,че са гъбички и изписа едно нещо за мазане.показах ги и  на педиатър в бг (като ходихме по случай вируса,който беше хванал) и тя каза,че има хора с такива нокти и неможе да се помогне много.или се оправят,или си остава така,но отхвърли диагнозата гъбички.изписа един калциев сироп да пие и точка.да,но откакто му се бели кожата от вируса като,че ли около ноктите положението стана по-зле и те изглеждат като готови да паднат (това на краката)......а на ръцете си му бяха нормални може да се каже,но с доста грозна форма,а сега един на палеца на ръката му пада.нещо ми с емотае в главата,че в бг леко си притисна някъде пръста,но не съм сигурна вече....много се надявам този нокът да пада от това,а д ане е някаква болест по ноктите.някой да знае нещо и разказа ми д аму говори нещо? много се притеснявам!
забравих да кажа,че онзи ден ходих за моя стомах при лекарката ми (не е педиатър) и и ги показах и на нея.тя също каза,че има хора със странни нокти,отхвърли гъбички и това е.но не видя,че този на палеца ще пада,защото тогава не беше отлепил толкова.днес с ужас установих,че се държи на 1/4 от площта си.

# 652
Кости, честито и от мен   bouquet Много любов и попътен вятър!

Маритке, как така гъбички по ноктите на Алето  newsm78 Не искам да те плаша, ама от това няма лекуване. Режеш до кожа и мажеш с йод обилно, за да не се разнася и по другите ноти и навътре по заразения. От време на време трябва да изваряваш ножичката/нокторезачката и да не ползвате общи. Вие с мъжа ти имате ли по краката? Интересно ми е от къде ги е прихванал. Най-добре идете на дерматолог да погледне  Peace Иначе на Борко ноктите му също са меки (краката). Аз ги режа всяка седмица, защото му растат навътре към пръстчетата и ме е страх да не заберат. За това не мога да ти кажа дали се чупят. На ръцете също ги режа 1-2 пъти в седмицата.

# 653
  • При моите мъже...
Маритке, на моя синковец са му същите ноктенцата - на краката съм му рязала 2 пъти до сега ноктите и то само на големите пръсти. Педиатърката ни каза, че има такива деца, дето с възрастта се оправяли, а някои си оставали и с малки ноктенца... Thinking

А вируса малкия и мъжът ми го изкараха (уж само по хлапетата ходел... Rolling Eyes ) температура, после обрив, после лющене на едри люспи и накрая смяна на няколко нокета. Това последното направо ме изуми! И на мен ми казаха гъбички, ама се оказа, че е от вируса. Добре, че не почнах да го третирам с нещо Peace

# 654
Miii,kakvooo? Padnaha mu nokti? Kolko? Boje utre sme na lekar! Az shte mu smeniavam pediaturkata,che hem mi e daleche,hem vtora greshka mi pravi,no tam,kudeto e tia sa niakolko,ta shte zapisha chas za drug. Boje otkachih! Sega nokutia mu kruvna,che ne e gotov da padne,a toi ne se pazi i ne dava da go uvia s neshto....misleh da idem na speshen,no samo shte si visim po noshtite tam.utre shte go zaveda.

Buggy,ne sa gubichki.nie niamame s muja mi i nikoga ne sme imali,a Aleto e s takiva nokti ot rajdaneto.edva li moje da go rodia s gubichki po noktite.dve drugi lekarki kazaha,che ne sa gubi.

# 655
  • в 1001-та нощ
и на Калоян не са му много естетични ноктите на краката, но и на мъжа ми са подобни ....а моите на най-малките пръстчета (на кракаат0/ винаги са били по-странни, другите са идеални ...така, че ...

а ние днес май черпим шарка  Mr. Green с висока Т (39,5) сме от събота, вчера поспадна и поизбиват пъпки .... големи ...да видим

приемаме съвети, ако имате  Peace

# 656
Мариткe, трудно ми е да те чета и да ти следя мисълта като си в паника  Grinning Сега като ти прочетох пак поста, видях че лекаря в Швейцария ви е поставил такава диагноза. Другият път пиши бавно, оти я четем бавно  Mr. Green
Предполагам това е от вируса крака-ръце-уста. Деа на Тайра го кара - дано се включи с коментар. Питай и Боряна. Нали и нейният Мики също го изкара.

a.l.e.n.a, викаш Калоян всичко неестетично от баща си е взел  Grinning За шарката "Беладона" помага. Хомеопатично е и цинкова паста (приготвят ги в аптеките) или кремове с високо съдържание на цинк. Познават се по това, че трудно се размазват и по кожата остава бяло.  

Редактирам се: То зависи и каква е шарката. Ако е скарлатина, е добре да го заведеш на лекар, защото тя се причинява от вид стафилококови бактерии и в повечето случаи изисква прием на антибиотик  Peace

# 657
Моята педиатърка ме посъветва ако хванем шарка (че имах леки съмнения) докато има температура да му давам Инфлуцид горе долу през два часа до 8 таблетки на ден, а след това 3х1 профилактично един месец. Аз лично съм много доволна от Инфлуцида. Дано бързо мине шарката  Praynig

# 658
  • в 1001-та нощ
Благодаря за предложенията, нашата се оказа, че е розеола  Peace

# 659
        Маритке,успокой се това е вследствие на вируса.Падането на ноктите започва 4 седмици след прекарване на болестта.Новите нокти си израстват без проблеми и деформации.Ние си донесохме вируса от морето и от седмица на малката и падат ноктите на краката,а на ръцете не се отлепят целите плочки ,а се лющи нокътчето и едновремено в основата и расте нов.На Ивка и паднаха двата най-малки на краката ,но като гледам и всички отанали са надигнати и ще паднат.При нас в Стара Загора вече знам за 5-6 случая на падащи нокти след този вирус,значи е нормално.Педиатърката ни изписа да пием калциев сироп,да правим баня на ноктите с дъбова кора и след това да ги мажем с дефламол.Спокойно и бързо възтановяване на Алето.

Общи условия

Активация на акаунт