Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 481
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • При моите мъже...
Какво хубаво е, че се раздвижи темичката;)
Весси, благодаря за отговора  bouquet За малко да ме накарат да се чувствам виновна, че не съм била достатъчно близо до детето си Crazy

Един лаф от малкия:
- Теди, къде ще ходим?
- В тотологическата градина!
- Кого ще видим там?
- Мечо!
- Кой още?
- Зайо!
- Кой още?
- И вуйчо! Laughing

И още един:
- На колко годинки ставаш, Теди?
- Ще ставам батко! Heart Eyes

# 691
момичета,я и аз да питам нещо...по колко зъбки са извадили вашите деца?
Дони вадеше последните кътници и станаха 20..и изведнъж гледам още един назад ,друг кътник,стават 21 newsm78 не е ли рано за него?

# 692
Mii, много готино и непринудено, да се чуди човек от къде ги измислят Simple Smile
Pepka, не би трябвало да са 21, по принцип млечните зъбки са 20  newsm78, пробвай да питаш някой зъболекар какво ще ти каже, ние сме все още с 16 без последните кътници (не че някой ми дава да проверя, но така си мисля).

# 693
  • Stavanger, Norway
Ейй, благодаря за мненията. Като гледам всички сме почти един калибър  Peace С малки разлики, разбира се. Блузките и аз ги поднмених, защото му омаляха, нопанталонките почти всички са си ок.

Теди, защо бяхте в болница?  Shocked
Miii - хубава тема подхвана  Peace И ние вкъщи си имаме бисерчета. Последния беше от преди 2 вечери:
Застанали сме на терасата на прохлада и някакви гости пред входа си тръгват. Нещо се загледах и мъжа ми вика:
"Какво гледаш, силиконката ли?"- жената, която се качваше беше доста напомпана, но не бях забелязала. И Алекси като чу новата дума започна да се надвесва през мен и да вика:
 "Не види конката. Тъмно. Не види конката". Аз отначало не зацепих какво не вижда, но като се усетих такъв смях се смяхме. И добре, че хората не разбират, иначе щяхме да станем за резил  Mr. Green

А от разните филмчета и клипчета прихвана и някой чужди думи:
заЯц = заек
бай - бай - чао
бак - обратно

Зъби - не съм ги броила, но му никнат кътници в момента и добре че купих едни много хубави чесала на Нуби, та си чеше венците. Мажа му ги като е по-зор с малко калгел (той  му вика КалгОл).

Биберон - още на осем месеца го отказа категорично и повече не го погледна.

Игри - на какво обичат да си играят вашите дечица и с какво се забавляват? При нас са много актуални:
- пластелин
- камиона за боклук
- пясъчника навън
- да плува в коритото по време на баня, макар, че това не е точно игра (много пъргав е станал, хваща се за ръба и шляпа с крака)
- разни колички и камиончета
- топка

# 694
Miii,  Joy
Борко въпреки оскъдния си речник, започна много сериозно да си измисля разни неща. Преди няколко вечери му правя забележка да не си играе с приборите, а да се храни с тях и го питам: "Виждаш ли някой да си играе с приборите". Той много невъзмутимо ми отговаря: "Да, баба" и започва да ми показва как баба си крие вилицата под постелката на масата. Баба му разбира се, я нямаше с нас  Mr. Green

pepka_, около втората годинка би трябвало да започнат да излизат моларите (вторите кътници). Да не би да не си преброила правилно  newsm78

# 695
Цитат
pepka_, около втората годинка би трябвало да започнат да излизат моларите (вторите кътници). Да не би да не си преброила правилно   
броих броих толкова са ,извади 21я,Сигурно е някаква аномалия,ще питам зъболекарката
.
Цитат
Игри - на какво обичат да си играят вашите дечица и с какво се забавляват? При нас са много актуални:
- пластелин
- камиона за боклук
- пясъчника навън
пластелина го имаме за дъвка и го крия,ние сме с бебета и колички и цяял ден на пясъчника прави"каше"на мама Laughing

# 696
Алето има 20 зъба от доста отдавна.приключили сме с тези неволи ние (въпреки,че кой знае какъв зор със зъби нямаше).

играе си с/на типично момчешки игри-мотори,коли,багери,трактори.това са му любимите играчки независимо в какъв вид и форма са.

говори вече доста.бих казала проговорил е.сега само да усъвършенства трябва и да се научи да прави сностни изречения,защото сега още доста бебешки @сглобява@.

днес тук е национален празник и мъжа ми е почивка.ще ходим някъде на разходка скоро.

# 697
Mii Laughing

Пепка ,млечните зъби са 20.Следващите кътници принципно се изкарват към 6-7 год,но нашият кръщелник тръгна да го изкарва на 2 год и също се водеше с 21.Други не изкара.Аномалия е,но не е рядко срещана Peace

Говор и ние взехме да докарваме,при това все по-често е разбираем.Цели изречения скалъпва,правилно подредени и на сносен език.Е,като се е забързал за някъде ги надъвква едни,нищо не му разбирам,но като цяло вече е към говорещите Peace

Кости,купон е и още как.Само уши и нерви да имаш Crazy

Играе с топки, с бебетата на сестра му,правят си къща с чаршаф,че сглобяемата е явно скучна,перат куклите в лиген с вода и слушат "Дим да ме няма" нон- стоп. Laughing

Тениските от мин. година са ни къси,но пък панталоните са ни широки,а тези които са купувани за 7/8 сигурно ще ги носим още 2 год в различни дължини,ако не им види сметката разбира се Laughing

# 698
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Теди, защо бяхте в болница?  Shocked

Първо ми се обадиха от градината да си го взема, защото е повърнал - това на рожденния му ден. Взех го и за един час повърна още 6 пъти, явно се обезводни, стана блед и отпуснат и реших да не рискувам. Отидохме и му сложиха системи. На другия ден му беше партито, на което той не присъства, но гостите дойдоха, тъй като нямаше време да отменяме партито вече.

Вчера Борис направо ме разби: сочи си корема и вика "бебе, бебе" и аз "къде имаш бебе" и той си сочи корема  Shocked
После отиваме в майка ми и тя сложи по една чаша кола и той гледа баба си да пие кола и вика "неее, на мама би'ата" - това било на мама бирата.  ooooh!

# 699
  • Stavanger, Norway
Теди, съжалявам, че така се е получил рождения ден  Rolling Eyes Явно много ви се е насъбрало точно тогава и покрай атентата и болница... Надявам се вече да е добре.  Hug
Това за бебето е много добро. Алекси онзи ден докато хапваше и аз го питам: "Къде отиде хапката?". Той ми се хили насреща и си тупа коремчето и вика "Бака, бака" (в тумбака)  hahaha Някои неща са доста неразбираеми, но с времето ще се научи. Иначе познава много добре колата на баба си и нашата - "опЪла" и "'ното" (опела и реното).  Peace

# 700
Мерките ни са 90 см на 13 кг, добре си е детето, не си носи дрешките от миналата година- прави го сестра и която върви по-едричка(минава 9 кг)   Heart Eyes
Вчера я бах оставила след като се изака в памперса по голо дупе и след малко я виждам на леглото при сестра си , беше и се яхнала на конче.............след малко гушкам бебето и дрешките му влажни Joy маркира си я
За говоренето е на фаза ''папагал'' повтаря всичко което чуе,много е смешна,аз си я разбирам,но иначе още не е това което трябва да е
 Навън много обича да си играе на гоненица, обича да си играе с по-малки дечица и много им се радва,прави си балончета, но бързо губи интерес към всичко, а в къщи чете  книжки постоянно, реди си пъзелчета, конструктори,а най- много обича да се въргаля с Вики и нейните играчки  Flutter

# 701
Нашите мерки са 87 см и 12 кг. От миналата година много неща ни стават и панталони и блузки.
Ние също караме някаква чревна инфекция, само че нашата е с разстройство, а не с повръщане. Утре ще са готови резултатите от изследванията и ще видим каква е била инфекцията. Добре, че разстройството понамаля значителна за около 24 часа, че много се бях уплашила да не се обезводни и да стигнем до болницата.
Ние памперса го махнахме преди повече от месец - и дневния и нощния. Изненади няма дори и вечер.
Крис с говора е много напред, казва изречения подредени без много да се замисля. Разбира се някой думи са му все още трудни за произнасяне, но той не се отказва. Все още говори за себе си в 3 л. Например като излиза казва "Аде Кити оди пии била и аде иба.", тоест Криси щял да ходи да пие бира и да яде риба. И най е смешен като се оригне и вика "аах била".
За игрите, ние не сме от тези дето се заиграват сами, но най вече търкаля едни коли из къщи и кара тротинетката. Най - обича да си играе с други деца. А в къщи все с нас нещо играе, заедно редим пъзели, строим комини и къщи и четем книжки.
Ние имаме още 2-3 зъба да изкараме, ама дава ли ми да видя. Той дори сам си мие зъбите, научил се е да търка яко с четката. Все ме кара да ходим двамата да си мием зъбите.

# 702
Цитат
Пепка ,млечните зъби са 20.Следващите кътници принципно се изкарват към 6-7 год,но нашият кръщелник тръгна да го изкарва на 2 год и също се водеше с 21.Други не изкара.Аномалия е,но не е рядко срещана
успокои ме Peace

# 703
TDI, и ние лежахме в бургаската болница тези дни. Много жалко, че точно на РД ви се е случило.  Hug

# 704
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI, и ние лежахме в бургаската болница тези дни. Много жалко, че точно на РД ви се е случило.  Hug

И вие ли  Cry  за какво лежахте? Да знаеш, че има детско в клиниката на Маджуров и условията са по-добри...то да не ви се налага де, но за всеки случай.... и д-р Маджуров старши (младия не съм го срещала) е много внимателен.

Цвети, благодаря ти за загрижеността  Hug  Ти ли беше завършила психология?

bubule4kataaa, т.е. Еми  Mr. Green  къде се загуби? Звъня ти не го вдигаш  hahaha

Трябва да си организираме една среща скоро, пък и имам да се реванширам на Рибката  Wink

Общи условия

Активация на акаунт