Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Елия, а защо не я научите, че аки и пиш се прави сам на опр. от вас място в двора? Или смяташ да пръскаш цялата полянка след всеки дъжд?

# 526
Не знам как да стане  Rolling Eyes Тя е на три години ... опитвам се да я науча да ходи отзад , зад къщата , но тя просто не иска ... там двора е много голям и няма проблем .
Проблемното пространство е съвсем малка полянка с райграс , която е точно отпред , на лицето на къщата ...

# 527
Няма значение, че е на 3 години, Елия. Можеш да я научиш да ползва определено от теб място. В началото ще трябва да я съпровождаш, но после тя сама ще отива там. Единственото, което се очаква от теб е търпение и време. Ако не си стоиш удома през деня, предлагам да започнете обучението при първа възможност в събота.

Убедена съм, че Ева си има дневен режим. Когато стане време за тоалетна, сложи няколко дребни лакомства в джоба си (може да са гранулки храна) и нашийник с каишка на кучката. Заведи я на мястото, което ще ти е най-удобно. Първият път ще се наложи са позичакаш, но зорът ще си каже думата: кучката ще се изпишка. В момента, в който започне да пишка, веднага започни да я поздравяваш с думи. Изразявай радостта си без да пипаш Ева, за да не я притесняваш. Като свърши, незабавно й дай лакомство.

Повтаряйте това при всяко излизане до тоалетна. Ако кучката започне да те тегли или се опита да пишка в тревата пред къщата, веднага изчъткай. Звукът "чт" има много рязко и остро звучене. Ако това не е достатъчно да спре Ева, пляскай силно с ръце. Това със сигурност ще я сепне.

Не мога да кажа със сигурност колко време ще отнеме затвърждаването на новия навик, защото това зависи както от Ева, така и от теб.

Употребата на кучешки репелент върху тревната площ може да подпомогне процеса на обучение. Не знам дали в БГ се внася този препарат, но препоръчвам Liquid Fence, защото няма да повреди тревата и е направен от естествени продукти.

# 528
Благодаря ти за вниманието   bouquet
Ева обаче е английски булдог  Laughing - изключително умна , много послушна , обаче безкраен инат и невъобразим мързел ...
Опитвам да и се скарам , тя се сепва и не се изпишква , но после отива като не я виждам ...
Опитвам се с каишката - не става  Confused зверско дърпане и запъване настава ...
Днес опитах нещо подобно на твоите съвети - взех и купичката пълна с храна и я извиках с мен да ходим отзад - тръгна и по средата на пътя се спря като магаре на мост Simple Smile Дори уникалната и лакомия не надделя над ината  Rolling Eyes
Притеснява ме и това , че тя се обърква ... преди живеехме в апартамент . За нея правилното е навън . Как обаче да и обясня , че на едното навън може , а на другото - не  Rolling Eyes
Но все пак ще направя всичко точно както си ми писала - денем съм в къщи повечето случаи и имам време  Peace
Ето я и Ева -

# 529
  • Варна
Ева е невероятна красавица! Елия, а не можете ли да сложите някаква символична преграда пред зелената трева. Повечето кучета уважават преградите и не ги пресичат.

Преди няколко нощи чухме Бъди да плаче в дневната. Като станахме установихме, че столът е паднал и образува символична бариера. През нощта Бъдко си сменя леглото поне 3-4 пъти. Мести се от дневната на леглото в коридора и обратно. Кучо може да мине под стола, може да го заобиколи, може да мине от другата страна на масата, но той плаче. Не може да разбере, защо му забраняваме пътя...

# 530
Сладка Евичка!

Разбира се, че интелигентна и упорита. Нали е булдог! Това не трябва да ти пречи, а да ти помага в обучението.

Не я дърпай. Колкото повече теглиш, толкова повече ще ти се съпротивлява Ева.

Обърни също така внимание на мястото, където се пада нашийникът. Ако е в долната част на врата, там мускулите на булдога са толкова силни, че нямаш шансове да постигнеш какъвто и да било положителен резултат. Нашийникът трябва да е в основата на черепа. Там и най-лекото подръпване за корекция ще бъде ефективно.

Ако досега Ева е пишкала сама, без надзор, може да опитате друго: по-дълъг повод. Така ще можеш да застанеш по-далеч и да й дадеш възможност да свикне с присъствието ти.

Както казах, изисква се търпение от твоя страна. Кучката ще се научи, стига да го искаш.

Трикът с купичката не е свършил работа, защото Ева не е отивала да яде, а до тоалетна. Дала си й объркващи сигнали. Затова предложих малки лакомства, скрити от кучето.

# 531
  • виртуално
Тези почивни дни бяхме по цял ден в парка
Арчи вече е пръв приятел с продавача на пуканки  Joy, който му знае и името
Като се прибере в къщи ляга и заспива, няма значение къде, дори забравя да яде  Whistling
Забелязвам, че показва предпочитания към определени породи кучета, с най-голямо желание посреща бигъли и френски булдози, с тях играе до полуда. С другите кучета просто се подушват и отминава.

# 532
  • София
Завърнахме се от 4 дневно пътешествие:

# 533
Привет и от нас!
Дано "дечицата" са се натичали и налудували през почивните дни! Heart Eyes
А ние в най-големите(неочаквано ранни) жеги познайте какво правим...
http://www.prikachi.com/images.php?images/249/4716249d.jpg

П.П. Фея, работим според твоите препоръки. Вече бележим мъъъничък напредък  bouquet

# 534
  • виртуално
от сутринта
само се премести от неговото в нашето легло...

# 535
Божеее, момичета, разкошни са любимците ви!! Много са хубави всичките! Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

# 536
Големи и малки красотилища Simple Smile

# 537
Кали - мислили сме за оградка , да ... Накрая и това ще стане , макар да се съмнявам , че ще помогне - тези които продават са едни нисички и мънички , а Ева е деликанта точно колкото прасе в маргаритки  Simple Smile и ще мине през оградата като стой та гледай .
Фея - благодаря ти за съветите и за времето , което ми отдели . Започнахме от днес да се учим ... Ясно е , че не стана от първия път - въобще не пожела да дойде с мен отзад , а после се скри и пак отиде на тревата отпред  Confused
Трудно ще е ... но аз съм упорита . Няма да се оставя на един английски булдог / пък бил той и принцесата на тате , както влюбено я нарича мъжът ми  Laughing /
Ето я пак - спи както винаги  Laughing

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 21:02 от Eлия

# 538
Здравейте , поизостанах с темата, имам да наваксвам, виждам нови кучета:)))

Искам да ви помоля нещо  Blush Grinning

Моя близка участва в конкурс "Аз и моят домашен любимец" снимката е страхотна, доста сме назад с гласуването, но все пак , ако може да ударите едно рамо моралът ни ще се покачи Simple Smile

Снимката е тук : http://grabo.bg/pets/view/5154

Може да се гласува , натискайки левият оранжев бутон "Гласувай", и се влиза или ч/з Фейсбук или ч/з имейл. Трябва да внимавате да отметнете, че не искате да получвате реклами и т.н. Или просто да въведете стар имейл адрес или нещо, което не използвате.
Ще сме много щастливи някой да ни подкрепи, блзките приятели вече се разписаха  Grinning

bouquet

# 539

Общи условия

Активация на акаунт