Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!

Дръжте го изкъсо, най-малкото защото не е ясно какви паразити и зарази имат бездомните, да не общува много с тях.

Ако само ви лаят, без да се стряскате и да го дърпате, отминавате спокойно, но бързо.

При нападение трябва кураж, за несвикнал човек, живял досега на "цивилизация", сигурно е ужасно. Когато ни се спуска бездомно куче, аз се обръщам, заставам между налитащото куче/глутница и моето куче и кресвам "Не!!!", правя няколко стъпки по посока на нападателя и се скарвам с нисък, твърд тон (висок, писклив тон се приема като писък на слабост). Досега винаги се отказават, дано и занапред да е така.

# 511
  • Варна
Винаги ли водите вашите домашни любимци с вас на почивка ? Предстои ни отсъстви за 10 дни и незная как да постъпя, как ги гледат в хотелите за кучета ? Имаме възрастен човек на когото да го оставим, но не може да го разхожда, голям проблем.

# 512
  • София
жгмъц не се разхождаме в полето , досега само в двора и в  квартала на повод . Все още и нямам доверие , че няма да хукне на накъде .
Кукумявка  аз винаги когато я видя и се карам ама  Thinking когато ме няма съм сигурна че пие  Sick . Утре ще ги изнеса на терасата и няма да има достъп  Naughty
 Весели празници от мен   bouquet

# 513
Винаги ли водите вашите домашни любимци с вас на почивка ? Предстои ни отсъстви за 10 дни и незная как да постъпя, как ги гледат в хотелите за кучета ?

Винаги, когато можем, я взимаме с нас, но се е случвало да я оставяме и в хотел. Познавам хората от хотела, говорили сме нашироко за характера и нуждите на куча, има писани хубави неща за тях в локална медия, оставяли сме я като бебе само за през деня, за малко, като ни слагаха плочките, а като се опознахме - и за повече сме я оставяли. (миналата година имахме дълго пътуване за 10 дни в Европа с кола и нямаше как да я вземем)

Грижат се хората образцово, тези поне, но съм чувала и за хотел за кучета, пак в нашия град, от където кучетата са се връщали отслабнали и наплашени, като бити.

Тъй че разчитай на лична препоръка при избора.

# 514
Нали, имаш ли някакъв спомен кога и как е започнала да се проявява агресията към храна и играчки? Какво правите обикновено в такъв случай? Успявали ли сте да го накарате да пусне, без да го прилъгвате?

Hailie, душицата, колко му е било стреснато! Ще се отпусне, миличкото.

# 515
marbella, не се притеснявай толкова от уличните кучета! На повечето места изобщо няма чак такива глутници!
Глутниците си пазят територията, те не се хвърлят да го изядат куч!
В София, там където живеем съм попадала само 2 пъти на глутница (всъщност те са 4 кучета, ама са доста злички)! Иначе сме били в Банско, където имаше огромна глутница (20 ина) на края на града и всичко, което правеха е да го прогонват нашия, а той все ходеше да се вре да играят!
Един единствен път се метна едно от местните кучета, за да го хапе, но аз просто го сритах и толкова!
Ако толкова те е страх, носи си друг повод и просто можеш да шибнеш нападащо куче! Някой хора тук носят пръчка, но аз не съм фен!
Като стане напечено, просто придърпвам кучето към мен и изсвистявам с остатъка от повода и действа!
Но много рядко ми се е случвало нещо такова!

Ти в кой град ще се прибираш? Ако е в София, да ти препоръчаме паркове, където има много домашни и никакви бездомни! Обикновено ходя с кола до тези паркове!
Ако си от друг град, може би като пристигнеш там да попиташ хора с кучета, къде ги разхождат и да се присъединиш към техните разходки, за да се чувстваш по-сигруна!
Дано кученцето понесе пътя по-леко!

# 516
  • в моя гьол
Фея, преди няколко месеца започна да ръмжи. Конкретен повод не си спомням, но обикновено го оставям да си изръмжи храната и след като се нахрани отново е кротка мишка. Пробвах да шъткам, да се карам, да казвам -пусни... полза никаква. Не ми се ще да посягам да го удрям. Днес си е докопал  шише от минерална вода и в момента е скрит под масата в кухнята и си го пази, сакън някой да не му пребара съкровището. Ако мина покрай него - усилва звука.

# 517
Нали, моя прави така на игра. И за храната се опитва да ръмжи, казвам Не и ако няма ефект взимам купичката, след малко я връщам и всичко е ок. Ако не е на игра това ръмжене, тогава бих взимала нещото от устата, за да разбере, че не е негово, а е в него по мое позволение.

Фея, втората разходка беше по-добре, но беше много развълнуван. И нали е още бебе, всички му се радват, даже двама се спряха да го погалят и той така се превъзбуди. Но ще свикне, няма къде да ходи. Само се чудя колко време му е нужно, за да го представя на другите в градинката, защото сутринта го изведохме след като се прибраха, а след обяд - преди да излязат.

# 518
Нали, правилно усещаш нещата. Мерки трябва да се вземат, но в никакъв случай чрез бой и наказания.

Наказанието е форма на отмъщение и е деструктивно. Далеч по-добри са методите на обучение, сред които е и налагането на дисциплина. Тя не предполага наказание, а корекция, идваща от разумно и емоционално уравновесено същество.

Не забравяй, че емоциите, особено страх и нервност, както и определени типове поведение, най-вече желание за надмощие или мания от какъвто и да било тип, са проява на нестабилност и провокират агресия в кучетата.

Малко ми е трудно да определя точното ниво на агресия в случая с твоето куче, затова ще ти дам един вариант за решаване на проблема. Ако смяташ, че няма да можеш да се оправиш така, ще помислим и за друг подход.

Ако кучето само стиска храната/играчката и ръмжи, без да посяга да хапе, тогава можеш просто да настъпиш играчката/кокала. Постарай се да си напълно спокойна и уверена. Изправи си гърба, дай рамената назад, дишай дълбоко, за да може емоциите ти да са под контрол. Не се отдръпвай, ако кучето ръмжи. Настоявай с поведението и излъчването си, че предметът ти принадлежи. Кучето ще пусне и ще се оттегли. Тогава ще можеш да вземеш предмета.

НЕ ДЪРПАЙ ПРЕДМЕТА ОТ УСТАТА НА КУЧЕТО! Това само ще доведе до увеличаване на напрежението. Като си помисли човек, такава би била и нашата реакция. Представи си: пътуваш в трамвая, в близост до изход. Трамваят спира, вратите се отварят и покрай теб слизайки минава младеж, който се опитва да отскубне чантата от ръцете ти. Ще пуснеш ли направо или ще дърпаш с всичка сила?

Важното в случая е, да не позволяваш на кучето да се "самонавие". Колкото по-дълго го оставиш да се рънчи преди да предявиш претенции над предмета, толкова по-дълго ще трябва да чакаш, докато кучето пусне и се оттегли.

Друго нещо, което може да помогне, е да ограничиш територията, в която се дава кокала/лакомството. Хем кучето няма да ти цапа из цялата къща. Избери помещение, в което няма места, под или зад които кучето да може да се скрие. Така ще ти е по-лесно да контролираш ситуацията.

Също така не позволявай на кучето да има постоянен достъп до играчки. Те трябва да са награда за добро поведение.

Що се отнася до купичката с храна, пробвай първо с чисто психологически подход: качи купичката на високо така, че кучето да не се навежда, като яде. Позата "два предни крака над предмета и главата наведена над него" показва, че кучето възприема предмета като своя собственост. Следователно инстинктът за пазене на собствеността се обостря.

Кажи ми какъв резултат сте постигнали и ще продължим от там.

П.П. Пропуснах да кажа, че след като си получиш предмета и кучето се успокои, можеш пак да му дадеш това, което си взела. Ако искаш, повторете процедурата няколко пъти, преди окончателно да оставиш кучето да се забавлява.

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 04:16 от Фея Кръстница

# 519
Hailie, според мен щом Еди си има всичките ваксини, няма причини да се страхуваш да го представиш на другите кучета. Социализацията с животни е също толкова важна, колкото с хора. Опитай се да го насочваш да си следва инстинктите и да не посреща другите кучета фронтално, а странично, с нос към дупето и гениталиите. Така е много по-лесно да се избягват конфликти.

И друго нещо: не се притеснявай да им казваш на хората какъв е правилният начин да се представят на кучето ти. Особено на децата, които проявяват интерес към Еди: да свият ръчица на юмруче и да я поднесат спокойно и внимателно към носа на кучето, като му позволят да ги подуши. Чак след това да погалят кучето, но не по главата, а отдолу, по вратлето. Това ще помогне на Еди да е по-спокоен, понеже нещата няма да му се случват твърде бързо и твърде много накуп.

# 520
Нали , а какво те притеснява в това че кучето си играе с бутилка от вода?Първо да уточня че аз лично не съм възпитавала предните си кучета а родителите ми ги гледаха предимно . И не давам никакви съвети а просто питам защото и аз нашия го оставям като си хареса нещо (което така или иначе ще изхвърлям )да си поиграе .И играта понякога продължава с часове подхвъря си го ръмжи си  в играта . но щом му е интересно не го закачам .Та въпроса ми е греша ли като му разрешавам?

# 521
# 522
Фея, много Hug  bouquet Hug  bouquet
На мен притеснението ми за срещите с кучета бяше повече да не би да се претовари емоционално и накрая да остане в лоши чувства и страх. Исках да опознае навън, та тогава, но сега бяхме на гости на леля ми , а нейната кучка е 7 пъти по-голяма от моя Joy , той милият колкото опашката й голям hahaha , но много си играха, нищо, че беше целият олигавен, защото тя като си отвори устата да го "гризне" и главата му изчезваше Joy . Но много го пазеше, нищо, че го размятваше из целия двор като топка за тенис tooth .
Днес се разхождахме без каишка, но ако види нещо мноооого интересно си забравяше името. Ще работим по това да се връща като го викам, но го отдавам на това, че още всичко му е мнооого интерсно и любопитно.

# 523
На мен притеснението ми за срещите с кучета бяше повече да не би да се претовари емоционално и накрая да остане в лоши чувства и страх.
Не се тревожи. Както и при хората, и при кучетата не може всяко куче да се хареса на всички останали кучета. Еди ще се научи да се справя с всички ситуации. Бъди спокойна и го остави да следва инстинктите си. Докато е малък, големите кучета ще са по-склонни да го пазят, отколкото да го нападат.

той милият колкото опашката й голям hahaha , но много си играха, нищо, че беше целият олигавен
Joy Joy Joy С глас се смях, да знаеш!

Днес се разхождахме без каишка, но ако види нещо мноооого интересно си забравяше името. Ще работим по това да се връща като го викам, но го отдавам на това, че още всичко му е мнооого интерсно и любопитно.
А така, от рано го почвай. Ще ти е много по-лесно, ако не трябва да заменяш лошите навици с добри.

Ето да видите двойката, която намина на посещение миналата неделя:

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 01:53 от Фея Кръстница

# 524
Здравейте . Имам един проблем с моята Ева - пишка по тревата пред къщата Confused Аз разбирам , че кучето не е виновно , защото тя е научена , че това се прави навън и за нея двора пак е нещо като навън ... Не и се караме , но разбрах , че има някакви репеленти с които се пръска тревата  Rolling Eyes Имате ли инфо какви са и къде се продават , защото ми омръзна да гледам големи петна от пожълтяла умряла трева  Confused

Общи условия

Активация на акаунт