Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Ааа, какво ти отказване - мъжът ми първо при него отива вечер след работа  Joy

Да, засега спи на балкона вкъщи, но ние не спим - през час два се буди, скимти, лае и дращи  ooooh! Аз не издържах едната вечер, отидох, отворих бясна вратата и го плеснах леко. Хем ми жал, хем трета нощ без сън - вече не се издържаше. То ме погледна жално, на мен ми стана гадно, ама млъкна после и спахме всички ...

# 586
За това ти ги пиша тези неща - първите два, три дни са кошмар. След това то си свиква и всичко е   о к. Не му се карайте, за него сега светът се е преобърнал. Но ще видиш, че това, което то може да ти даде с пари не можеш да си го купиш.

# 587
Да, благодаря, дано  Embarassed   Peace

Аз мисля да го изкъпя тези дни - с какво да го мия - шампоан специален ли или вода и сапунче?
Питам вероятно малоумни неща, но никога не съм се интересувала, а и нямам време да чета статии из нета, тук ми е много по-лесно, за което съм благодарна!  Hug

# 588
  • виртуално
Преди съм използвала катранен сапун , Арчи още не съм го къпала.
Пазя ушите, да не влезе вода в тях.
Или ако се е налагало - кучешки шампоан против бълхи

# 589
На каква възраст е? Ако е много мъничко, почакай с къпането. От друга страна е полезно да свиква с банята, оставете го да подуши всичко там, да опознае мястото, не го дръжте там насила. За малки кученца има определени шампоани, съветвам те да се спреш на по-добрите марки като Биогруминг или Ол системс, /пак от посочения линк он лайн можеш да ги вземеш/ но пък ако не са ти по джоба в зоомагазините има и по-обикновени марки шампоани. Пазете ушичките обаче при къпане. Подсушавайте с негова си кърпа и ако търпи - сешоар. Не се чуди, ако сешоарът го стресне и то ще иска да се крие, ще свикне. Моят калпазанин го взех зимата и не съм го къпала в банята, почти през цялото време беше навън и се страхувах. Сега само лятото с маркуч със студена вода и шампоан, а през студените месеци със специален шампоан без отмиване - само пръскаш и избърсваш с кърпа. Добра алтернатива е.
Виж тук http://www.purina.bg/Home/All+About+Dogs/Your+New+Pet+Dog/Settli … /Welcome+Home.htm има полезни съвети за новото кученце в къщи, като игнорираш рекламираната конкретна храна /има и много други марки, които са също толкова а и по-добри/

# 590
На 2 месеца някъде е, поне така ми каза ветеринаря, дълго е някъде 30-40см, не повече.
Искам да го изкъпя, защото все пак о т улицата го взехме, а синът само го гушка.
Иначе може и вкъщи да е живяло, защото не прави никакви бели, само стои кротко до краката на човек и не иска само да стои въобще...не знам.

# 591
Радвайте и се гушкайте сега,защото ще порасне много бързо.
След два месеца ще е неразделна част от вашето семейство.
Сега и игрите ще са са смешни,то мъничето ще се учи в движение кое как,и ще видиш колко бързо ще ви дресира Laughing
Ще ви научи да различавате кога лае за игра,кога за храна.

# 592
Ах, че сладка Джули! Нагмечи я от мен  Heart Eyes Heart Eyes Поздравления, че сте прибрали улично кученце, viliko! Да ви е жива и здрава!

Ще се научите да живеете заедно. Лека-полека. Дайте си време. Проявявайте търпение към Джули. Права е милиттана, светът се е преобърнал за Джули и първите дни ще са трудни за всички. Опитвай се обаче да се въздържаш от това да я удряш. Постепенно ще се научите да общувате с нея чрез жестове, допир и команди.

Аз нямам опит с палета, така че няма да се меся със съвети за храна, ваксини и лечение. Ако по-нататък се интересуваш от обучение и суровоядство, ще помагам на драго сърце.

# 593
  • София
Вилико, тази добрина ще ви се върне стократно  Peace Hug

За къпането: Ако е около 2 месеца, изчакай още 1 месец преди да я изкъпеш. През това време спокойно можеш да я забърсваш с мокри кърпички (за бебета, че са без алкохол). За нашийника ти казаха, че вече можеш да сложиш, тъкмо ще свиква. На верига ли ще я държите? Не я връзвай веднага, сложете я така, че да я вижда постоянно и да свиква с присъствието (същото може да направиш и с нашийника, някои кучета се паникьосват първите пъти като усетят нещо на врата си).

За глистите: щом е изкарала, повторете обезпаразитяването след 14 дни. Но наистина на бебетата им се дава пастичка, не знам защо са ви предписали хапчета  newsm78

За храненето: момичетата са ти дали супер съвети  Peace Има консерви за бебета и гранулки за бебета. Щом има зъби, ще може да гризе, ако й се опъват - накисни ги във вода, докато поомекнат. Прясно мляко не й давайте, кисело може по 1 лъжичка на ден. По-нататък (ако изберете варианта консерва+гранули) ще включите някои плодове, зеленчуци и витамини (витамините и добавките - задължително след консултация с ветеринар  Peace).

Ако плаче през нощта: сложете й някакво одеялце, а под него - бутилка с топла водичка, това доста ще я успокои  Peace

Мой личен съвет: изберете добър ветеринар, който винаги да е на разположение Peace

Освен това като й мине първото разгонване на 6 месеца, след седмия до 1 годинка (или след второто) я кастрирайте, ще спестите много проблеми и на нея, и на себе си  Peace

За малко да забравя за нещо много важно - лакомствата  ooooh! Запасете се с тях, награждава се всяко добре поведение или изпълнена команда  Peace Също така я заредете с играчки, за да избегнете гризането на забранени неща.

Питай без да се притесняваш, винаги сме насреща  Hug

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 18:34 от -=Деси=-

# 594
viliko - и аз да те поздравя за  постъпката да дадеш дом на една бездомна душичка. Това е един интелигентен и благороден избор! При избор на кученце бих препоръчала или лицензиран развъдник /това означава с номер от FCI, там контролът е на ниво при развъждането/, или това, което сте избрали вие. Свалям ви шапка за решението. Всякакви други зоомагазини, продажби от познати, заплодили си "много хубавите" собствени кучета със съседското такова носят риск от наследствени болести и много бъдещи страдания на собствениците и на животинката. А и не на последно място и разходи по лечение, които не са никак малки. Пиши ни тук как се развива малката, свиквате ли един с друг. Първото ми куче го бяхме взели на 29 дена...мъка беше в началото по нощите. Като почнеше да плаче, мъжът ми му пускаше ТВ-то да се разсее....нищо не разбирахме тогава. Сега е друго - ако има проблеми и питания - насреща съм.

# 595
  • Варна
viliko Да ви е здрава и послушна Джули,Каква пухкавелка изглежда,Само за гушкане   animal037  Фея Кръстница  Тази проглеждаща закуска на твоя голям красавец ме разби  Joy и как интересно беше подредена   bouquet  bouquet

# 596
  • На земята, която е всъщност звезда.
Честита сладурка!  Grinning

За да не плаче, нощно време слагайте там, където спи, бракувани ваши дрехи, за да й мирише на вас и да я успокоява.   

# 597
Ох, благодаря на всички ви, наистина, за топлите думи и съветите  Hug

Може да ми се смеете - ама не знаех, че женските се кастрират  Laughing

Не знаех и че не трябва прясно мляко и съвсем по малко кисело. Тези няколко дена му давах основно попара от кисело мляко с хлебче, и по няколко залчета от нашата манджа /свинско с картофи, но само близна и отказа, малко бульон от супа пак с хляб и кремвирши - тях много обича явно.

Днес мъжът ми е купил каишка, сложил му я е, но то само плаче и той не издържал и я махнал. Разбрахме се по половин час, не повече - да я слага. Обаче е голям хитрец - където и да се опитам да го огранича в двора - намира начин и се провира, дори не разбираме от къде   ooooh!

Тази нощ я оставих да спи на стълбището, защото снощи ми се струваше много студено, да я оставя пак на балкона. В кашон, вътре едно яке на мъжа ми с полар, прежали се и го даде. Обаче да си призная - не съм свикнала явно - малко ми мирише  Embarassed Трите дена, когато спа на балкона, след работа - миех балкона с препарат. Днес сутринта стълбището също ми понамирисваше, пак ще се чисти явно, докато свикна  ooooh!

За къпането, явно ще изчакаме още малко. То е много красиво кученце, но е мърлявко определено, затова искам да го изкъпя. Мъжът ми е купил днес някакъв шампоан, евтин - 6лв някъде, но ще изчакаме, щом казвате.

За играчките - намерих едни бебешки от сина ми, гумени - и му ги дадох. Играе си с всичко всъщност  Laughing

Но продължава да плаче нощем, кога ли ще свикне? Вероятно и аз бъркам като само го местя, но докато намерим къщичка ще е така. Всъщност мъжът ми каза, че ще прави от дъски, имаме в изобилие в двора останали. НО кога - никой не знае  Whistling

# 598
  • София
Вилико, честито!
Много е сладка Джули.  Heart Eyes
Според мен може да го изкъпеш, но да не го оставяш да спи навън.

# 599
  • Варна
 Тоби беше толкова малък, научихме го на каишка като в началото му слагахме само тази част , която е на тялото да стои в къщи с нея , за да свикне

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 22:10 от Естера

Общи условия

Активация на акаунт