Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, исках да попитам нещо. На Диди отново започна да й пада козина, предполагам сезонно.
Това ли е сезона, да давам ли нещо - добавки и тн.
Тя яде Еукануба и съм забелязала, че като спре веднага започва да й падат косми.
Сега мъжът ми й е купил 3 пъти по-евтина храна и веднага съм с метлата... почти на края на плика е и ще й взема пак това, с което е свикнала, но да взема да давам и добавки някакви?

# 601
Космииии....не знам дали е от храната,но Чери от два дни е като ходещ китеник.
Навсякъде има,а като духне вятър има и у съседите.

# 602
Да, има сезонно линеене при кучетата. Но пък и храната сте сменили, затова остава съмнение за недобро повлияване от нея. Аз не мога да съм полезна с добавки за козина, защото нямам проблеми, но пък храня с гранула висок клас и мисля затова не се налага. Иначе и от моя лятото пада много козина при ресане, но общият  вид на козинката му е добър - има блясък и изглежда добре. Всъщност това, което пада е един пухкав подкосъм.

# 603
Според мен е и от едното, и от другото.
Тя веднага губи блясък, като смени храната.
Ще давам добавки сега, ще сменя храната да се осафери малко.

И друго питане, късокосмести кучета решат ли се?

# 604
  • На един клон
Да,решат се с някаква мека четка тип ръкавица,колкото да се отстранят мъртвите косми и прахоляка по козината.Погалват се,хаха .

# 605
  • София
Момичета, някой има ли опит с препарата за външно обезпаразитяване Certifect - френски? Нов е и ми го препоръча вета след като му казах, че има оплаквания тази година от старите /като Фронтлайн напр./ Вчера сложих на Бъди и сега не  е добре - лежи, не става почти, въобще...

# 606
  • На един клон
Нямам опит,но ако се притесняваш защо не му дадеш активен въглен?
Да не е предозиран? Или да се е облизал?
"Ако след третиране кучето оближе мястото на приложение, могат да се наблюдават също прекомерно слюноотделяне, повръщане, хипергликемия, повишена чувствителност към стимулация, летаргия, брадикардия или брадипнея. Признаците са преходни и обикновено отминават без лечение в рамките на 24 часа."

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 13:05 от Кукумявка под прикритие

# 607
Да,решат се с някаква мека четка тип ръкавица,колкото да се отстранят мъртвите косми и прахоляка по козината.Погалват се,хаха .

Да, като масаж малко.. аз имам такава ръкавица ще взема да й обръщам повече внимание:)

За банята шампоан специален кучешки, който не изсушава козината ( струва много, но нашето куче е малко, та 'пести' Simple Smile))
Тая операция я правим в душ кабината 3-4 пъти годишно макс., влизаме и двете, тя решава, че иска да излезе и се покачва с 2 лапи на вратичката, та идеална позиция заема на 2 крака изправена, и докато се усети какво става аз съм я изкъпала ( без глава, уши) със слушалката.
Като отворя кабинката мъжа ми я чака с хавлията и не я пускаме на двора няколко часа, защото ако излезе ведната се търкаля в тревата да компенсира аромати  и няма файда.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 13:31 от 10 c's

# 608
  • София
Нямам опит,но ако се притесняваш защо не му дадеш активен въглен?
Да не е предозиран? Или да се е облизал?
"Ако след третиране кучето оближе мястото на приложение, могат да се наблюдават също прекомерно слюноотделяне, повръщане, хипергликемия, повишена чувствителност към стимулация, летаргия, брадикардия или брадипнея. Признаците са преходни и обикновено отминават без лечение в рамките на 24 часа."
Не се е близал, няма как да стигне до там. Вета каза също, че трябва да отзвучи до 24 часа, но много ме притеснява.... изглежда, че има и температура, а и вънка е горещо, пък той нали е черен... много се навързаха! Хубавото е, че взе гранулки от шепата ми, няма разширени зеници и дишането било в рамките на нармалното - това от консулнацията по телефона с вета.

# 609
Той по телефона ли "прегледа" кучето? Виждам, че си от София - наблюдавай кучо и ако не се оправи - право на друг вет, но си носи и опаковката от противопаразитното. Може да има непоносимост към някоя от съставките му. В София има и денонощни клиники, там може да отидете в краен случай - дано не се налага. Дай му малко кисело млекце, моят много обича. Така хем ще е хапнал, хем няма да се дехидратира. Давай му и повече водичка и ако имаш възможност го дръж на сянка или вътре.

# 610
  • София
Той се е паркирал на хладно. Говорихме по тел. и ме разпитва подробно. Не искам да го дундуркам с колата като не му е добре. Говорих с един друг вет, съсед-ще мине да го види, но той пък не познава препарата. Ще изчакам да видя какво ще каже. Трябва да мине до час.

# 611
Дали не е уморен?
Нали имаше страхотна луна,може да не си доспал?
Да пишеш как е моя любимец.

# 612
# 613
  • На земята, която е всъщност звезда.
Явно препаратът е доста силен. Ето какво пише в характеристиката:

4.6 Странични реакции (честота и важност)
Преходни кожни реакции на мястото на приложение (обезцветяване на кожата, локална алопеция, сърбеж, зачервяване), както и общ сърбеж или алопеция е възможно да се наблюдават в редки случаи. Ако след третиране кучето оближе мястото на приложение, могат да се наблюдават също прекомерно слюноотделяне, повръщане, хипергликемия, повишена чувствителност към стимулация, летаргия, брадикардия или брадипнея. Признаците са преходни и обикновено отминават без лечение в рамките на 24 часа.

Feeling, отврат!  Close

# 614
Ами това го пише на всички обезпаразитяващи за съжаление, но без тях не може! Просто кучо явно има непоносимост към някоя от активните съставки.

Общи условия

Активация на акаунт