Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря , момичета!  Hug
Всъщност като се прибрах снощи - той беше доста чистичък - защото ветеринарят го почистил със спрей и кърпички. Също така взел 10лв по-малко за манипулациите, защото казал, че уважава, когато човек вземе кученце от вън, но скоро никой не го бил правил около него, стана ми много мило, наистина. Имаме си и паспорт вече дори, само трябва снимка да лепна.
Сега го оставихме да спи на топло на стълбите, те са вътрешни, в къща сме, съвсем до входната ни врата и нито веднъж не плака през нощта, явно започваме да свикваме  Grinning

mariyka - извинявай, но аз не разбрах за кой препарат точно говорите - да го запиша в черния списък  Embarassed
viliko - препаратът наистина е за Черния списък / Certifect/ на Мериал, ама дай координатите на тоя сърцат доктор, /за Белия списък/който ви е направил такова намаление, за това, че сте взели бездомниче! Заслужава адмирации този човек, така, както и вие.

# 631
maryika - Много се надявам кучо да се оправи бързичко и да не го мислите повече. Още повече разбраах, че и парвовироза е прекарало момчето. Да го нагушкаш от мен милото! Възмутена съм как може такъв авторитетен производител на ветеринарни медикаменти да разпространява непроверени препарати. Това ако стане във Франция ще ги спукат от глоби сигурно.

# 632
  • виртуално
Говорих с лекаря по телефона, защото се оказа че Арчи вчера бил пил малко вода от кофата с препарат за почистване.
Докторът каза само по малко хляб, за да обере киселините и да го наблюдаваме.

А защо се слага йод във водата?

# 633
Благодаря , момичета!  Hug
Всъщност като се прибрах снощи - той беше доста чистичък - защото ветеринарят го почистил със спрей и кърпички. Също така взел 10лв по-малко за манипулациите, защото казал, че уважава, когато човек вземе кученце от вън, но скоро никой не го бил правил около него, стана ми много мило, наистина. Имаме си и паспорт вече дори, само трябва снимка да лепна.
Сега го оставихме да спи на топло на стълбите, те са вътрешни, в къща сме, съвсем до входната ни врата и нито веднъж не плака през нощта, явно започваме да свикваме  Grinning

mariyka - извинявай, но аз не разбрах за кой препарат точно говорите - да го запиша в черния списък  Embarassed
viliko - препаратът наистина е за Черния списък / Certifect/ на Мериал, ама дай координатите на тоя сърцат доктор, /за Белия списък/който ви е направил такова намаление, за това, че сте взели бездомниче! Заслужава адмирации този човек, така, както и вие.

Записвам си го, защото така и така нищо не знам още за кученцата и ако случайно ми изпадне и подобен препарат със странични силни ефекти - сигурно ще се шашна  Tired
А за ветеринаря - веднага го казвам, човекът е наистина уникален - още първия път - не ни взе пари за прегледа, а само си платихме хапчето и ампулата за гръбчето, всъщност целия квартал май знае именно от него, че сме си намерили кученцето,, защото мъжът ми каза, че няколко жени го спряли да се порадват на Джули  Heart Eyes
Квартален ветеринар е, не знам колко ще свърши работа на някого, но е от кв.Орландовци, довечера ще погледна точния адрес и името в паспорта ни и ще оставя координати  Hug

Преди малко ми се обади мъжът ми ужасно притеснен - кученцето го нямало, та го търсил сума време,а то милото...се качило на тавана - къщата е на 3 е4тажа, считайте колко стъпала изминало и се завряло в някакви боклуци там  Mr. Green Явно ще се затварят вече всички врати  Laughing

# 634
Ааааа, пригответе се за белички и все по-големи изненади.....

# 635
  • Варна
maryika, Бъди ще се оправи, той е боец  Hug
Аз не съм сигурна че кожните проблеми и падането на козината на моя са от препарата. Козината започна да пада със затоплянето на времето и пада основно подкосъм, поетапно и направо на топки, но останалата козина си стои. А и аз май прекалявам, като виждам какво става постоянно го мъча с гребена животинчето. Ама какво да правя като виждам че на места пуха направо се е отделил от кожата и се държи заплетен на останалите косми. И както казах е поетапно, на някой места вече не пада така, на други пуха още седи. Не знам, за пръв път гледам куче и то кавказец, предполагам че е нормално това, все пак козина да искаш зимата. Да питам момичетата с подобни породи, при тях как се случват тези неща?
Иначе за препарата, сега се замислих, че може би е прекалено силен във варианта за големи кучета, нали трябва по-голяма площ да предпазва от гадинки и определено повече не бих взела от него. Преди две седмици го изкъпахме и му сложихме каишка, от която миналата година бяхме доволни. Дано да върши работа, че много ме е страх от кърлежи а тази година има много. Вече два пъти намирам, един умрял и един се разхождаше около кучето, явно беше паднал от него. За сега забит не съм виждала и се моля да не видя.

viliko, поздравления и от мен за малката госпожица. Да я обичате и тя ще ви върне любовта стократно  Hug

# 636
  • София
Първите ми две български овчарки бяха  с такава козина като на кавказец и така падаше - точно поетапно и като седна с гребена пълня торбата! Цели кичури подкозина и отгоре остава една такава тънка...Изглеждаше ми почти голо, направо хлътнало на фона на старата. И пуха така се отделя в топлото, но пък зимата не им пука от студа! Твоят нали навън живее?
Колкото до кърлежите не се шашкай, те се закачват главно по главата, защото там козината е по-малка и е по-достъпно. Като има каишка или препарат /мин. год. Фронтлаин/ и да се забие, сам пада. Дори преди години един беше точно дад окото - така го оставихме, той дори се понаду, но в крайна сметка падна и остана малка точица, която само аз забелязвах. Mr. Green

# 637
За Джули, Арчи и Бъдко -  Hug

За кърлежите - ние сме с противопаразитна каишка Kiltix, но съм вадила кърлежи от Мики. Ако главичката на паразита остане, първо тичах при вет, но после ми казаха следното: мястото се пудри с "Тапилан" (но задължително израелски, защото има и менте) и главичката изсъхва и пада сама. Естествено, ако кученцето е защитено с противопаразитни средства - това е допълнителна мярка.
НО
Налага се лекарска намеса, ако мястото се зачерви и подуе. Това е реакция, която не трябва да се пренебрегва и е нужно да се действа бързо, защото кърлежите принасая лаймска болест и марсилска треска.
Ние избрахме каишка, защото куч е под 10 кг., а за мъниците капките били силна химия. Това е цитат от нашия вет.
За всички -  bouquet

# 638
Съседите имам кавказец,казва се Мечо
Когато си сменя козината,дъщеря им казва:молците пак го нападнаха Laughing

# 639
Аз съм тази година с Килтикс каишка, Адвокейт капки и Цестал за вътрешни паразити. Не съм намирала кърлеж досега, но за всеки случай да попитам - тази пудра Тапилан къде я купувате в София?

# 640
  • Варна
кое е по -добре да сложим притив кърлижи и бълхи - пипети /Фронтлайн, Advocate, Advantix/ или каишка /Kiltix, Scalibor / ? Тоби от пудра Тапилан м.г. прави ал.реакция .

# 641
кое е по -добре да сложим притив кърлижи и бълхи - пипети /Фронтлайн, Advocate, Advantix/ или каишка /Kiltix, Scalibor / ? Тоби от пудра Тапилан м.г. прави ал.реакция .
Адвокейта пази от всичко друго, но не и от кърлежи....Аз го слагам заради профилактика на дирофиларията, /сърдечен червей/ предупредиха ме вет.лекари, заболяването е много гадно и лечението е трудно и с много токсични препарати. Та освен него, се налага и само за кърлежи да профилактирам - досега Килтикса не ме е разочаровал. Скалибора /каишка/ ми го препоръчаха като средство, което пази и от кърлежи и от дирофилария, обаче е на принципа на репелентното действие, т.е. не особено надеждно, поне според мен срещу комари, пренасящи дирофиларията. Същевременно при мои познати с куче дава пробиви в защитата срещу кърлежи....С Адвантикс нямам опит, но пак от приятели кучкари - много добре защитава от кърлежи /но пък не пази от комари..../ Няма пълно щастие

# 642
  • София
За дирофиларията нашият вет ни дава нещо в една спринцовка през устата всеки месец през сезона на комарите. Адвокейта на принципа на Фронтлайна ли е ?

# 643
Да, аз исках да избегна Ивермектина през устата, защото първо трудно ще го давам, второ трябва много, ама много добре да се дозира и естествено, преди това задължително тест за дирофилария да се направи. Също така не ми допада, че се дава вътрешно, макар и да е в малко количество. Та ние теста и така го направихме, но се спрях на Адвокейта. Да, това е спот он препарат на принципа на Фронтлайна - капе се на холката по една капсулка месечно съобразена с теглото на кучето . Предпазва и от други гадости, не само от дирофилария - вижте листовката

# 644
Здравейте на всички. Извинявам се, че периодично нахлувам с по някой глупав въпрос, но не съм особено компетентна по темите, които обсъждате и е излишно да се меся  Laughing

Имам обаче сериозно притеснение. Както бях писала преди време - имаме боксер на вече 6 месеца. Все още имаме проблеми с привикването да си върши работите навън, но постепенно свиква. Притеснява ме обаче, че пишка прекалено много. В смисъл, действително пие много вода, като цяло е доста едър, но не е нормално. Извеждаме го на разходка - пишка два пъти, и когато се качим, пие вода и отново пишка...

Още по-лошото е, че в последните 3-4 дни се изпуска на сън. Заспива и докато се усети се напишква. В никакъв случай не го прави нарочно и е много жалничък, защото сякаш осъзнава какво е направил и се притеснява  Confused Прочетох някакви статии по въпроса и доста се притесних. Кучето е следено от ветеринар, но от скоро е при нас и си няма доктор в България. Ходихме при един, който не ми стана приятен, само за да вземем хапчета против глисти.

Чудя се дали да изчакам още няколко седмици, за да видя дали ще се оправи или веднага да го водя на лекар и ако да при кого? Случвало ли се е такова нещо и при вашите кучета. Извинявам се, че стана дълго Sad

Общи условия

Активация на акаунт