Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Нямам такъв опит, но така по описаното от Вас - обърнете се към опитен ветеринар и му опишете признаците - може би трябва да му се направи изследване на кръвна захар...Не би следвало толкова да е жаден и толкова често да пишка. Но питайте лекар наистина, аз не съм специалист. Ако желаете - на лични мога да Ви пиша къде се лекува моето куче, аз съм доволна от грижите, които полагат за него там.

# 646
Вилико, евала на тоя ветеринар!

И да знаеш само, с нетърпение очаквам всеки твой пост. Много ми е мила цялата тази история с Джули и ми е изключително приятно да чета как се развиват събитията около вас.

# 647
Вилико, като ти чета и аз постовете, забелязвам как малката животинка се настанява в сърцата ви малко по малко, но трайно! Аз бях също толкова шашната преди много години с първото ми куче, а след това....не мога да си представям живота без него.
Всъщност момичета изключително ми е приятно, че намерих тази тема - бях останала впечатление, че в БГ Мама пишат само заклети кучемразци, а и на това възпитават децата си. Една особа дори ме квалифицира като "мразеща децата", когато дръзнах да напиша, че заедно със семейството си ще си водя и кучето на море....нейното не понасяло кучета. Извинете за спама.

# 648
Ох  Embarassed, ама и аз с интерес чета всеки пост и си направих тефтер, където си записвам информация, че то много нещо  Laughing
Джули наистина с всеки ден ми става все по миличка и скъпа, то си е една животинка, към която се привързваш ужасно много! И миг не съжалявам, че я взехме нея, вместо да купуваме породисто!
Мъжът ми е обещал, че ще кове къщичка, днес е ходил до едни съседи, които имат - да гледа конструкцията и да събира съвети - то цялата улица съвети ни дава вече  Mr. Green

# 649
Здравейте на всички. Извинявам се, че периодично нахлувам с по някой глупав въпрос, но не съм особено компетентна по темите, които обсъждате и е излишно да се меся  Laughing

Имам обаче сериозно притеснение. Както бях писала преди време - имаме боксер на вече 6 месеца. Все още имаме проблеми с привикването да си върши работите навън, но постепенно свиква. Притеснява ме обаче, че пишка прекалено много. В смисъл, действително пие много вода, като цяло е доста едър, но не е нормално. Извеждаме го на разходка - пишка два пъти, и когато се качим, пие вода и отново пишка...

Още по-лошото е, че в последните 3-4 дни се изпуска на сън. Заспива и докато се усети се напишква. В никакъв случай не го прави нарочно и е много жалничък, защото сякаш осъзнава какво е направил и се притеснява  Confused Прочетох някакви статии по въпроса и доста се притесних. Кучето е следено от ветеринар, но от скоро е при нас и си няма доктор в България. Ходихме при един, който не ми стана приятен, само за да вземем хапчета против глисти.

Чудя се дали да изчакам още няколко седмици, за да видя дали ще се оправи или веднага да го водя на лекар и ако да при кого? Случвало ли се е такова нещо и при вашите кучета. Извинявам се, че стана дълго Sad

Аз също имам 4г. боксер..нормално е да пият сега в жегите повече вода,защото не понасят горещините,въпреки късата козина не са съзадени да са на жега..не мисля.че това е проблем който да те тревожи.

Спомням си ,че и моят като малък имаше период в който се напикаваше като спеше,но за жалост не мога да си спомня какъв беше точно проблема.Като малък беше много болнав и само по ветове ходихме и пиеше страшно много хапчета и антибиотици,та до колкото си спомням ми бяха казали ,че от някои хапчета се получава това като страничен ефект.

Твоето пие ли нещо...???

# 650
little_didi4, нищо не пие. За последно е бил на лекар преди ние да го вземем, но не са казвали да има каквито и да е проблеми, а хората, при които е живял са ни близки и не биха ни излъгали. Притеснявам се просто да не е някакъв проблем с бъбреците. Но го и отдавам до някъде на факта, че е малък и изобщо не успява да контролира нито лакомията си, нито жаждата си. Купата винаги се пресушава, независимо какво има  Laughing Така или иначе ще го отведа на лекар през следващата седмица.

milittana , много ще се радвам ако получа информация за вашия ветеринар.

# 651
клод* за вета,да,заведи го най-добре да се успокоиш и ти.
Боже как се мъча да се сетя за това напикаване при нас как беше..дали беше от хапчета..ако се сетя ще пиша.Трудно ми е обаче ,защото кучо има по голям мед.картон от моя...и много неща му минаха през главата.

А редовно ли се изпишква когато спи...или примерно, 2..3 пъти в седмицата?

Можеш ли да качиш снимка,че много рядко срещам друг боксер,а са такива душици  Grinning

# 652
little_didi4, нищо не пие. За последно е бил на лекар преди ние да го вземем, но не са казвали да има каквито и да е проблеми, а хората, при които е живял са ни близки и не биха ни излъгали. Притеснявам се просто да не е някакъв проблем с бъбреците. Но го и отдавам до някъде на факта, че е малък и изобщо не успява да контролира нито лакомията си, нито жаждата си. Купата винаги се пресушава, независимо какво има  Laughing Така или иначе ще го отведа на лекар през следващата седмица.

milittana , много ще се радвам ако получа информация за вашия ветеринар.
Писах Ви на лични

# 653
little_didi4  Hug снощи със сигурност беше в съня и го видях. Преди това, когато се случваше, беше по-скоро по няколко капчици, така да се каже и не мога да кажа, че е всяка вечер.  

Наистина са страшни сладури,  ще кача снимка, когато се прибера, но никак не обича да позира шматчицата и е голяма гонитба  Laughing

# 654
Ето една трогателна история за рескю питбул, който загубил предните си крака, докато спасявал пияната си стопанка от това да бъде прегазена от влак.

http://wtop.com/209/2858218/Unconditional-Love

# 655
клод* май си е от възрастта...много са интересни обаче,като се усетят ,че са се напикали в леглото,такав виновен и извинителен поглед просто няма.

Много весели кучета са,не могат да стоят самички..и са големи прахосмукачки..внимавай,че лапат каквото им попадне.

Пиши след като мине прегледа

# 656
  • София
Поздрав в снимки и от нас .

# 657
Как е Бъди?
Прекопали ли вече цялата градина?

# 658
  • Варна
Съседите имам кавказец,казва се Мечо
Когато си сменя козината,дъщеря им казва:молците пак го нападнаха Laughing
Хе хе хе това ми хареса  Laughing
mariyka, живее почти навън, т.е. е на тераса, остъклена е и зимата е на завет, но не е много голяма и затова гледаме да му правим разходки поне по час сутрин и вечер. Трябваше да е в двор, но плановете ни за къща се забавиха повече от предвиденото  Sad
Благодаря ви момичета, успокоихте ме  Hug

Лелее, свят ми се зави от обясненията за полезностите на препаратите, как да избере човек ....
Миналата година като разпитвахме на едно място, кое ще ни препоръчат, жената каза, че всички препарати и каишки са предвидени да се ползват в относително чиста среда, т.е да няма наоколо пълчища от улични кучета и котки, които да разнасят бълхи и какво ли не. А тук само пред нашия вход живеят 4-5 котки, учтиво хранени от любезни съседи  ooooh!

nadezhda96, вижда се че и вие и кучо сте си прекарали чудесно  Simple Smile

# 659
  • София
Да mentolka на Ема и беше за първи път на язовир и даже в началото голямата ми дъщеря много се притеснаваше да я пусне без повод .
А иначе си изкарахме страхотно  Peace

и на нас много ни пада козината  ама си мисля че е от времето все пак става топло ,а те с това кожухче  ooooh! милите .

Аз за препаратите против бълхи съм много невежа , мъжът ми се занимава с такива неща .Но нещото което забелязах при Ема че  каишките против такива неща я омайват и само лежи .  Tired

Общи условия

Активация на акаунт